לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

גפילטה פיש מתכון עם זקן לבן לבן וכן,זה הצבע..

מאת: pirge
17/04/08 18:45
גפילטה פיש-מתכון עם זקן לבן לבן-פירגה
גפילטה פיש- מתכון עם זקן לבן לבן
מתכון בן 100 שנה ויותר,תראו מה מצאתי אצל אח של סבתא שלי (אצל אשתו יותר נכון) ולא התעצלתי והכנתי. בני הזוג כבר מזמן עברו את ה-80 .מאחלת להם בריאות ואריכות ימים. את המתכון גם הם קיבלו בירושה....לא ידוע מספר הדורות.
בלי פויילהפיש כל כך פשוט להכין והתוצאה נפלאה בגלל הטיפים החבויים בתוך המתכון
כמה פשוט ככה נפלא.  רק להיצמד לכל ה"טיפים"  .
הדגים יוצאים חומים ושזופים. הצבע יותר חי וכהה במציאות,והתמונה עושה קצת עוול לדגים.
אם תקבלו סחרחורת קלה מהריח שמתפשט בבית בזמן הבישול, תדעו שהדגים יהיו מדהימים.
15 קציצות דג מקילו דגים.


מאת:פירגה

תחילה מטגנים בסיר רחב ועמוק  4 בצלים קצוצים
כשהבצלים שקופים מורידים 4 כפות לדגים (אפילו לא להזהיב את הבצל-רק שקוף)
את יתר הבצל ממשיכים לטגן עד לצבע חום חום ומטוגן היטב (זה מה שייתן את הצבע השחום לדגים אחרי הבישול)יש להקפיד על הצבע. לא שרוף אחרת יהיה מר-רק חום יפה.
מוסיפים כחצי מגובה הסיר מים ותבלינים ו מ ר ת י ח י ם – צבע המים חום בגלל הבצל.רואים?
מכניסים את עיגולי הגזרים ואת הקציצות (את הקציצות מכניסים כשהמים כל הזמן במצב רתיחה(אם הרתיחה מדי חזקה אז להקטין את הלהבה ולשים לב שהמים כל הזמן רותחים)

דגים:
קילו  דג קרפיון טחון - לבקש שיטחנו בחנות או לטחון בבית
4 כפות בצל מטוגן עד לשקיפות ולא יותר
2 ביצים טריות
1 ביצה קשה ולא חובה
מלח והרבה פלפל שחור
קורט סוכר
ללוש ולהוסיף כחצי כוס קמח מצה+עוד כף---קמח מצה לפי הרגש שלא יהיה חלילה קשה מדי
מכינים קציצות שמנמנות וגדולות,יש להרטיב כל הזמן את הידיים כדי ליצור צורה יפה לקציצה.


רוטב:
הבצל המטוגן לצבע חום כהה (זוכרים? הבצל השחום נותן את הצבע היפה לדגים)
מים שיכסו את הדגים (אחרי שהדגים בסיר-אם צריך מוסיפים מים ר ו ת ח י ם)
מלח והרבה פלפל
כפית שטוחה סוכר
2-3 גזרים פרוסים לעיגולים
טועמים ומשבחים.צריך להרגיש את הפלפליות – אם חסר פלפל שחור זה הזמן להוסיף.
מרתיחים ומורידים ללהבה קטנה—גם הלהבה הקטנה,עדיין ברתיחה מתמדת לעוד 3 שעות
המים מבעבעים כל הזמן .

על הדגים מניחים צ ל ח ת  גדולה ומשאירים טיפה איורור
הצלחת דוחקת את כל הדגים למטה והם מתבשלים  ברוטב
מכסים גם עם המכסה אבל משאירים אותו טיפונת פתוח
אחרי כ-40 דקות מורידים את הצלחת ומכסים רק עם המכסה-עדיין משאירים פתח צר לאדים וממשיכים בבישול הארוך.
כשהדגים מעט מתקררים---- מוציאים אותם לצלחת הגשה אובלית ומקשטים בגזרים
מי שרוצה ימלא גם פרוסות וראשים  מדג קרפיון.אנחנו לא כי לא אוהבים.
לשמור במקרר עד יומיים ולא יותר – אסור להקפיא

"טיפ" טעים ומיוחד בשבילכם
אחרי שהדגים בצלחת ההגשה מקושטים בטבעות הגזר (ליופי וחן אפשר להניח מצע חסה טרייה בתחתית)
עוטפים אותם בניילון ומכניסים למקרר.
נשאר הרוטב בסיר עם הבצל והגזרים ,נכון?
יוצקים את כולו למסננת גדולה שמונחת על סיר/קערה ומתחילים למעוך עם כף גדולה  כדי שהרוטב הסמיך יעבור נקי ובלי חתיכות לקערה--- מה שנשאר במסננת אחרי "הכבישה" לזרוק.לא נשאר הרבה......לגרד מהמסננת מהצד השני שהכל ירד לקערה.
שמים את הרוטב הצח במקרר ואחרי לילה הוא נקרש.
בליל הסדר -  ממש לפני הגשת הדגים לשולחן---שוברים כ-4-5 מצות בצורה גסה לתוך קערת הגשה יפה.
מחממים במיקרו חלק מהרוטב ומפשירים אותו שיהיה חמים-פושר
את הרוטב יוצקים על המצות בקערה  ומערבבים בקלילות בלי למעוך את המצות
תוספת מדהימה ליד הקציצות עם טעם של עוד.עוד ועוד.

תהנו וחג שמח

 
גפילטה פיש מתכון עם זקן לבן לבן וכן,זה הצבע..
<< ההודעה הנוכחית
17/04/08 18:45
163צפיות
גפילטה פיש-מתכון עם זקן לבן לבן-פירגה
גפילטה פיש- מתכון עם זקן לבן לבן
מתכון בן 100 שנה ויותר,תראו מה מצאתי אצל אח של סבתא שלי (אצל אשתו יותר נכון) ולא התעצלתי והכנתי. בני הזוג כבר מזמן עברו את ה-80 .מאחלת להם בריאות ואריכות ימים. את המתכון גם הם קיבלו בירושה....לא ידוע מספר הדורות.
בלי פויילהפיש כל כך פשוט להכין והתוצאה נפלאה בגלל הטיפים החבויים בתוך המתכון
כמה פשוט ככה נפלא.  רק להיצמד לכל ה"טיפים"  .
הדגים יוצאים חומים ושזופים. הצבע יותר חי וכהה במציאות,והתמונה עושה קצת עוול לדגים.
אם תקבלו סחרחורת קלה מהריח שמתפשט בבית בזמן הבישול, תדעו שהדגים יהיו מדהימים.
15 קציצות דג מקילו דגים.


מאת:פירגה

תחילה מטגנים בסיר רחב ועמוק  4 בצלים קצוצים
כשהבצלים שקופים מורידים 4 כפות לדגים (אפילו לא להזהיב את הבצל-רק שקוף)
את יתר הבצל ממשיכים לטגן עד לצבע חום חום ומטוגן היטב (זה מה שייתן את הצבע השחום לדגים אחרי הבישול)יש להקפיד על הצבע. לא שרוף אחרת יהיה מר-רק חום יפה.
מוסיפים כחצי מגובה הסיר מים ותבלינים ו מ ר ת י ח י ם – צבע המים חום בגלל הבצל.רואים?
מכניסים את עיגולי הגזרים ואת הקציצות (את הקציצות מכניסים כשהמים כל הזמן במצב רתיחה(אם הרתיחה מדי חזקה אז להקטין את הלהבה ולשים לב שהמים כל הזמן רותחים)

דגים:
קילו  דג קרפיון טחון - לבקש שיטחנו בחנות או לטחון בבית
4 כפות בצל מטוגן עד לשקיפות ולא יותר
2 ביצים טריות
1 ביצה קשה ולא חובה
מלח והרבה פלפל שחור
קורט סוכר
ללוש ולהוסיף כחצי כוס קמח מצה+עוד כף---קמח מצה לפי הרגש שלא יהיה חלילה קשה מדי
מכינים קציצות שמנמנות וגדולות,יש להרטיב כל הזמן את הידיים כדי ליצור צורה יפה לקציצה.


רוטב:
הבצל המטוגן לצבע חום כהה (זוכרים? הבצל השחום נותן את הצבע היפה לדגים)
מים שיכסו את הדגים (אחרי שהדגים בסיר-אם צריך מוסיפים מים ר ו ת ח י ם)
מלח והרבה פלפל
כפית שטוחה סוכר
2-3 גזרים פרוסים לעיגולים
טועמים ומשבחים.צריך להרגיש את הפלפליות – אם חסר פלפל שחור זה הזמן להוסיף.
מרתיחים ומורידים ללהבה קטנה—גם הלהבה הקטנה,עדיין ברתיחה מתמדת לעוד 3 שעות
המים מבעבעים כל הזמן .

על הדגים מניחים צ ל ח ת  גדולה ומשאירים טיפה איורור
הצלחת דוחקת את כל הדגים למטה והם מתבשלים  ברוטב
מכסים גם עם המכסה אבל משאירים אותו טיפונת פתוח
אחרי כ-40 דקות מורידים את הצלחת ומכסים רק עם המכסה-עדיין משאירים פתח צר לאדים וממשיכים בבישול הארוך.
כשהדגים מעט מתקררים---- מוציאים אותם לצלחת הגשה אובלית ומקשטים בגזרים
מי שרוצה ימלא גם פרוסות וראשים  מדג קרפיון.אנחנו לא כי לא אוהבים.
לשמור במקרר עד יומיים ולא יותר – אסור להקפיא

"טיפ" טעים ומיוחד בשבילכם
אחרי שהדגים בצלחת ההגשה מקושטים בטבעות הגזר (ליופי וחן אפשר להניח מצע חסה טרייה בתחתית)
עוטפים אותם בניילון ומכניסים למקרר.
נשאר הרוטב בסיר עם הבצל והגזרים ,נכון?
יוצקים את כולו למסננת גדולה שמונחת על סיר/קערה ומתחילים למעוך עם כף גדולה  כדי שהרוטב הסמיך יעבור נקי ובלי חתיכות לקערה--- מה שנשאר במסננת אחרי "הכבישה" לזרוק.לא נשאר הרבה......לגרד מהמסננת מהצד השני שהכל ירד לקערה.
שמים את הרוטב הצח במקרר ואחרי לילה הוא נקרש.
בליל הסדר -  ממש לפני הגשת הדגים לשולחן---שוברים כ-4-5 מצות בצורה גסה לתוך קערת הגשה יפה.
מחממים במיקרו חלק מהרוטב ומפשירים אותו שיהיה חמים-פושר
את הרוטב יוצקים על המצות בקערה  ומערבבים בקלילות בלי למעוך את המצות
תוספת מדהימה ליד הקציצות עם טעם של עוד.עוד ועוד.

תהנו וחג שמח

º
פירגה זה נראה ניפלא
17/04/08 20:11
פירגוש - נראה מצויין - מתכונים עם "זקן לבן"
18/04/08 08:43
עדיין לא היו לנו, והמתכון נראה ראוי להיכנס גם ל"פינת מתכוני הנוסטלגיה" ולא רק לקטגוריה חגים (שבה אפשר להכניס את המתכון ל"ראש השנה" וגם ל"פסח").

תודה על המתכון והתמונה היפה.

חג שמח וכל טוב לך ולמשפחתך,
תשמעי,זה יצא מעל ומעבר לדמיון.במילה אחת מדהים
18/04/08 08:49
גפילטה פיש נוסטלגיה בת 100 - פירגה
ואני אשמח מאד מאד שיהיה במאמרי הפורום.
תודה
חגשמח
אכניס את המתכון לשלוש הקטגוריות:
18/04/08 08:53
ראש השנה, פסח ופינת הנוסטלגיה.
º
רגע רגע,יש עוד תמונה
18/04/08 08:53
3צפיות
גפילטה פיש עם זקן לבן-נוסטלגיה -  פירגה
º
את מקסימה ותודה וכיף שאת כזו
18/04/08 08:54
º
אכניס את כל התמונות
18/04/08 09:05
º
נראה מצויין,מעולם אכלתי את זה
18/04/08 09:40
º
פירגה הגפילטפיש ניראים
18/04/08 10:07
בוקר טוב פירגוש , אתמול הכנתי 6 קילו גפילטה
18/04/08 09:00
2צפיות
רק את הקציצות , אני המרוקאית עושה טעים את הגפילטהפיש
קצת הוספתי מהנשמה המרוקאית שלי
אך עדין מתקתק.
בתוך המילוי הכנסתי גם סלרי מגורד וגם גזר מגורד
וביצים ו2 ביצים רק את החלבונים
יודעת להכין רק בכמות הזו
אם משהו רוצה לכמות כזו מוכנה לתת את המתכון.
חג שמח , ותמיד תישארי לנו עם ראש פורה
זהבה'לי - 5 ק"ג גפילטע? - איזו
18/04/08 09:04
2צפיות
חריצות.

חג שמח וכל טוב לך ולמשפחתך.
נירוש תודה רבה
18/04/08 09:13
2צפיות
לא מחריצות היו אילוצים
אני לא מכינה גפילטע אבל זוכרת את
18/04/08 09:19
1צפיות
הגפילטע שהיו מכינים בצד הרוסי של המשפחה (יש גם פולנים ותורכים ופרסים, ועוד...) - עם הרבה שום ופלפל. המתיקות כמעט ולא הורגשה. אולי, פעם, כשיהיה לי זמן להכין כל מה שמתחשק לי, אנסה לשחזר את המתכון.

גפילטע מרוקאי דווקא נשמע לי מעולה ( ומתובל כמו שצריך).
מעולם לא אכלתי גפילטע פיש
18/04/08 09:09
1צפיות
אבל זה נראה ממש טוב.
כיף למצוא "אוצר" כזה, אני בכלל אוהבת נוסטלגיה וכל מה שקשור לעבר...
תודה על השיתוף

פירגוש , אוהבת מתכונים עם זקן לבן לבן ...
18/04/08 13:06
יש ברשותי מתכון של חברה שכנראה הוריה היו שכנים של המשפוחה שלך ... כמעט אותו מתכון , רק בימים כתיקונם לא בפסח היא מכניסה גם חלה מתוקה  לתערובת הדגים . המתכון שלה לא כולל את הטיפ שלך , שמאוד מעניין ומקורי .

אני מאוד אוהבת לאכול גפילטע פיש עם המון חזרת , אך להכין ממש ממש לא ............אז עקפתי את המוקש הזה וקניתי גפילטע פיש במו ידי .... בטח טעמם  לא כמו שלך פירגוש , אך זה מה יש .......

מכינה קציצות דג מדומות יענו , כאילו , עשויות חזה עוף , המראה בול אותו דבר , הטעם טעים כשלעצמו , אבל זה רק כאילו , לא הדבר האמיתי ......

פירגוש , אם תשאר במקרה קציצה ולו רק אחת שמרי אותה עבורי ......

חג שמייח וכשר , שטעים אצלך זה בטוח ,

שרית-ב


ניסיתי בעבר עם חלה ועוגיות והכל לא דומה אפילו
18/04/08 14:38
1צפיות
לטעם ולריח הזה.
מודה לכולם,אתם מקסימים הכי מכולם
חגשמח
גפלטעפיש ברוטב חרימה
18/04/08 16:16
1צפיות
אישי ז"ל לא אהב גפלטע ..ואני שאהבתי מאד ,ומכינה ממלוא בעור ולא קציצות ,החלטי להכין  גפילטעפיש ברוטב חרימה ..
בראש השנה הראש שעשתי זאת הכנתי מעט ...חמי הרומני צחק ..אבל שטעם הזמין עוד ..מאז לצד הגפלטעפיש המסורתי ,יש גפליטעפיש קיבוץ גלוית (בוטוב חרימה) ....
º
נשמע מעולה ברוטב חריימה
18/04/08 22:18
1צפיות
Flix
פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום