לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

קיגל מתוק/מיקי שמו

מאת: נירהמ1
06/12/07 14:25
קיגל מתוק/מיקי שמו
מקור המתכון: ניתן ע"י אודטה ב-nrg, מעריב

"איך מכינים קיגל משגע.
הנה מתכון של קיגל, מהיותר טובים שטעמתי בחיים שלי. עשיר, עסיסי, מאוזן, אבל בעיקר בעיקר, טעים פחד.
כל התודה והברכה למיקי שמו‭..." (אודטה)

וזה הולך ככה:

קיגל (לשתי תבניות  אינגליש קייק מס' ‭(3‬:
סיר גדול ובו מים להרתחת האטריות, מעורבבים עם 1 כף שמן ו‭1/2-‬ כפית מלח
400 גרם אטריות דקות למרק מס' 3‬
5 ביצים
350 גרם סוכר חום בהיר דמררה
‭1/8‬ כפית אבקת ונילין (ראש כפית) או ‭1 1/2‬ כפיות תמצית וניל "מקורמיק"
‭1/2‬ כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה קינמון טחון טרי וארומטי
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
120 גרם שמן רגיל
2 תבניות אלומיניום חד פעמיות מס' ‭30X7) 3‬ סנטימטר)
2 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים גס ו‭2-‬ כפות גדושות סוכר חום כהה כהה לפיזור מעל הקיגלים לפני האפייה

הכנה:
‭.1‬ מרתיחים את המים עם מעט שמן ומעט מלח. כשהמים רתחו -
2. ‬ מוסיפים את האטריות ומבשלים שש דקות בול! (כמו למרק)‭.
3. מסננים ושוטפים במים קרים.
‭.4‬ מכניסים את האטריות המסוננות לקערת המיקסר ומערבלים בוו הגיטרה (ה‭(K-‬ או ביד בקערה עם שאר החומרים (למעט האגוזים והסוכר הכהה שבסוף הרשימה) כשתיים-שלוש דקות.
‭.5‬ שופכים לשתי התבניות, ממלאים אותן רק עד כדי שני שליש גובהן.
‭.6‬ לפני האפייה מפזרים על האטריות שבתוך כל תבנית כף אחת אגוזי מלך קצוצים גס וכף אחת מלאה סוכר חום כהה כהה.
‭.7‬ אופים ב‭180-‬ מעלות צלזיוס ‭356)‬ פרנהייט) כ‭50-‬ דקות. אויייייייייייייי! כמה זה טוב!
 
תגיות:
נמחקה בטעות תת-קטגוריה "פשטידות מתוקות"
06/12/07 11:57
43צפיות
הכנסתי את "פשטידות מתוקות" לקטגוריה "מאפים שונים", אבל במקום למחוק אחרי ההעברה את תת-הקטגוריה הישנה, מחקתי דווקא את החדשה. אי לכך, אין לנו פשטידות מתוקות.

אתם מוזמנים לשרשר כאן פשטידות מתוקות, כמו: פשטידות גבינה מתוקות, קוגל מתוק, ועוד.

איתכם הסליחה על מחיקת תת-הקטגוריה.
פשטידת אטריות מטוגנות עם צימוקים וקינמון/נירה
06/12/07 12:04
92צפיות
פשטידת אטריות מטוגנות עם צימוקים וקינמון/נירהמ1
מקור המתכון: אמי המנוחה

"כילדים היינו משוגעים על הפשטידה הזאת.
אמי היתה מכינה את הפשטידה במחבת גדולה. זו היתה חוויה (כילדה) לראות איך היא הופכת בזריזות את הפשטידה הגדולה על מכסה ומחליקה אותה חזרה למחבת לטיגון הצד השני – אני מכינה בתבנית.
עתירת קלוריות, אבל הטעם שלה אחחח, מזכיר טעמי ילדות (נירה).

החומרים:
1 חבילת אטריות רחבות
שמן קנולה לטיגון קל של האטריות
50 גר' חמאה לשימון התבנית
סוכר חום לפיזור על התבנית
1/2 כוס סוכר חום
100 גר' חמאה – חתוכה לקוביות
1/2 כוס צימוקים (איזה שיש בבית)
1 כפית קינמון
מעט סוכר חום לפיזור על הפשטידה

הכנה:
- מבשלים את האטריות במי מלח – שיישארו מעט קשות (מה שקוראים היום אל-דנטה) – מסננים היטב מהנוזלים.
- יוצקים שמן למחבת כבדה ומחממים
- מטגנים את האטריות – להשחמה קלה (זהירות – נשרף בקלות), מוציאים ומסננים היטב מהשמן
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- שמים בקערה את האטריות, הצימוקים, הקינמון וחצי כוס סוכר ומערבבים
- משמנים תבנית מרובעת בחמאה, מפזרים על החמאה מעט סוכר חום (הוא יהפוך לקרמל).
- משטחים את תערובת האטריות על התבנית
- מנקדים למעלה בקוביות חמאה
- מפזרים סוכר חום – הוא יוצר שכבה חומה מבריקה על הפשטידה - ואופים עד שפני הפשטידה משחימים.
פשטידת אטריות גבינה ותפוחים/נירהמ1
06/12/07 12:19
114צפיות
פשטידת אטריות גבינה ותפוחים/נירהמ1
פשטידת אטריות גבינה ותפוחים/נירהמ1
מקור המתכון: אמי עליה השלום, עם שינויים קלים שלי
צולם ע"י: נירהמ1

בתמונה פשטידת אטריות גבינה ותפוחים או כמו שאני קוראת לו: "קוגל תורכי" - לאחר אפיה.

קישור בשביל סדנת האון-ליין להכנת הפשטידה-קוגל:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

זו הגרסה החלבית שלי ל"קוגל מתוק" (שהוא פרווה), או, אפשר לקרוא לזה "קוגל תורכי" (אמי היתה מתורכיה) - להבדיל מ"הפולני" ).

אפשר להכין ב"סיר פלא" או תבנית "צינור" (דומה לסיר פלא, רק בלי מכסה), אפשר גם בתבנית "אנג'ל פוד", סוג של תבנית צינור גבוהה. אני אוהבת תבניות כאלה משום שבגלל הצינור החום מגיע בצורה שווה גם למרכז המאפה.
  
לתערובת:
500 גר' אטריות רחבות מבושלות ומסוננות היטב מנוזלים (השתמשתי באטריות פפרדלה של פסטה בארילה)
100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר
25 גר' חמאה לשימון התבנית מעט קמח לקימוח התבנית
25 גר' חמאה מומסת עבור פני הפשטידה (שלא תתייבש(
1/2 כוס סוכר חום (שמתי דמררה(
1/2 כוס סוכר חום (לפיזור על תחתית התבנית – כך נוצר הקרמל)
1/2 כוס פירורי לחם (לא מתובלים) או 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים)
2 תפוחי גראני סמית' (ו/או גרנד-אלכסנדר - כשיש בשוק- הם מאוד טעימים באפיה, אפילו יותר מהגראני סמית') פרוסים לפרוסות
1 גביע שמנת חמוצה
1 מכל גבינת קוטג', או גבינת שמנת (יש גם רזות יותר היום 5% או 3%), אפשר גם גבינת "טוב טעם" (3%)
50 גרם צימוקי מוסקאט בהירים – או צימוקים אחרים (ללא גרעינים)
5 ביצים "סופר טריות"
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
כ-1/2 כפית קינמון לפיזור על התפוחים
ליצירת פשטידה מתובלת יותר מוסיפים 1/2 כפית פלפל שחור (אני לא שמה)

הכנה:
- מבשלים את האטריות ומסננים היטב מהנוזלים
- מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
- משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. על תחתיתה מפזרים 1/2 כוס סוכר חום ליצירת קרמל.
- מעל הסוכר מסדרים את התפוחים ומפזרים עליהם 1/2 כפית קינמון
- מקציפים את הביצים (הן תורמות מעט אווריריות לפשטידה)
- מערבבים את כל החומרים (פירורי לחם, שמנת, סוכר וכו') ומוסיפים להם את הביצים המוקצפות ומערבבים (בידיים – המסה גדולה וכדי לערבב טוב יותר מערבבים בשתי ידיים)
- מוסיפים לתערובת החומרים את האטריות ומערבבים היטב - אפשר גם בכף.
- יוצקים את התערובת מעל התפוחים בעזרת כף יוצקים את שארית החמאה על האטריות (שלא ייתייבשו).
- אופים כשעה (תלוי בתנור) בחום בינוני-גבוה עד שפני הפשטידה משחימים.
- מקררים מעט, הופכים כשהתפוחים (המקורמלים והיפים) למעלה (בתמונה הזאת לא רואים אותם כי תפוחי "דלישס זהוב" מתפרקים קצת באפיה.

הצעת הגשה: מגישים חם עם קפה ראשון בבוקר, או עם תה מנחה אחר הצהריים.
אפשר גם סתם כך, עם כדור גלידת וניל בצד, על הגלידה אפשר לשים מעט סירופ מייפל...

הערות:
1. שכחתי לשים גבינת קוטג'.
2. הורדתי גביע אחד של שמנת חמוצה.
3. במתכון המקורי היה כתוב 3/4 כוס סוכר עבור הפשטידה ו-1/4 עבור תחתית התבנית – שמתי חצי בתערובת הפשטידה ו-1/2 פיזרתי על תחתית התבנית  -השתמשתי בסוכר דמררה (הזהוב).
3. שכחתי לקנות תפוחי גרני סמית' הפעם ולכן שמתי תפוחי "דלישס זהוב" – יש הבדל במרקם, הם לא כל כך שומרים על צורתם והם נראים קצת מטושטש על הפשטידה.
4. בתוך החור שבפלחי התפוחים שמתי דובדבנים מיובשים (ללא צבע מאכל).

בהצלחה.
º
וכך נראית הפשטידה לאחר שנחתכה...
06/12/07 12:21
110צפיות
וכך נראית הפשטידה לאחר שנחתכה...
הקוגל מומלץ ביותר וכל ביס חוויה!! נירוש פעם
07/12/07 00:49
119צפיות
סיפרתי שאני אוהבת מאוד את הקוגל הירושלמי אבל משום מה הוא לא מצליח לי כפי שאני זוכרת מבית אמא. ואז את נתת לי באדיבותך הרבה את המתכון של הקוגל התורכי של אמך  וזה יצא פצץ אמיתי כל ביס קרא מיד לביס אחריו. כל מי שאכל נהנה מאוד , וכפי שאת  נוהגת לומר "טעם של פעם".
רבה - שמחה שאהבתם
07/12/07 00:54
19צפיות
 רבה - שמחה שאהבתם
חג שמח וכל טוב לך ולמשפחתך. וגם...
פשטידת גבינה מתוקה של בתי מלון
06/12/07 13:08
77צפיות
פשטידת גבינה הביאה וצילמה: אפי
עוגת גבגינה של בתי מלוןו pirge / אוכל חלבי   ו
18:27 | 02/07/05


גבינה חמה של בתי מלון- הובא ע``י effyba
02/01/2004    שף אבי שטייניץ    ו    
  
מתכון: עוגת גבינה חמה של בתי מלון              צילום:effyba

תוספות בסוגריים של 1מדינת ישראל.


החומרים:

קילו ורבע גבינת סקי (אני השתמשתי בגבינה לבנה רגילה)
150 גרם אבקת סוכר
100 גרם קונפלור
2 כפות פודינג וניל אינסטנט (שקית שלמה)
6 ביצים (הפרדתי חלבונים וחלמונים והקצפתי את החלבונים לקצף קשה)
1/4 כוס חלב (אני הוספתי עוד 1/4 כוס)
מעט קליפת תפוז מגוררת (לא שמתי)
מעט קליפת לימון מגוררת (לא שמתי)
10 טיפות תמצית וניל

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים רבע שעה. ותוך יוצקים לתבנית גדולה 27X30 ואופים בתנור שחומם מראש ל- 145 מעלות, במשך 35 דקות.
מגישים חם

הערות של 1מדינת ישראל:
אני הקצפתי את החלבונים לקצף קשה ואחר"כ הוספתי בהדרגה את שאר החומרים תוך כדי שהמיקסר עובד הכי לאט,
שימנתי תבנית פיירקס הכי ארוכה וגדולה 27X30
ויצקתי לתוכה את התערובת
אפיתי בטורבו במשך 35 דקות (עפ"י הוראות המתכון).


טעים מאודדדדדדדדדד



      

º
פשטידה נהדרת - הכנתי אותה כמה פעמים
06/12/07 13:16
22צפיות
º
באמת נהדרת.בא לי להכין כמאפינס
06/12/07 13:23
14צפיות
קוגל אטריות תפוחים ותמרים בסילאן
06/12/07 13:10
77צפיות
קוגל אטריות תפוחים ותמרים-פירגה
"קוגל" תפוחים ותמרים

מקור: פירגה

400 גרם אטריות רחבות קצרות
4 תפוחי עץ חמוצים "גרנד"
4 ביצים
3 כפות חמאה
חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם
3 כפות ממרח תמרים----או  במקום לשים 4\1 כוס סוכר חום
4 כפות סילאן
2 כפות גדושות קמח תופח
צימוקים ואגוזים שבורים גדול כמות של כוס וחצי (ביחד)
כף שטוחה קינמון
כפית תמצית שקדים -------- או 2 כפות ליקר\יין מתוק
הכנה:
להכין את האטריות לפי הוראות היצרן –אבל לבשל רק 5 דקות . (חצי בישול)
לסנן.
לשים בקערה את האטריות.
לחתוך את התפוחים (אפשר להשאירם בקליפתם)לקוביות
להכניס את התפוחים לסיר ביחד עם הסילאן וממרח התמרים
לערבב כ-20 דקות עד שיהיה סירופ קרמל (התפוחים נשארים בצורתם כקוביות)
לכבות להבה.
ולהכניס את החמאה............לערבב עד שהחמאה נמסה.
להוסיף את התפוחים ויתר החומרים לקערת האטריות , ולערבב.
לשמן תבנית גדולה---לפזר גם פירורי לחם---- ולצקת את הבלילה.
לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות חצי שעה
להוריד חום ל-100 ולהמשיך לאפות עוד שעה.
לצנן.
אפשר להפוך את הקוגל לצלחת הגשה יפה.
מגישים עם שמנת חמוצה\יוגורט ונהנים מאד.


פשטידת אורז חומה מתוקה בקינמון והפתעות
06/12/07 13:22
18צפיות
פשטידת אורז חומה - פירגה
מאפה אורז חום בצימוקים,שקדים מולבנים, גזר וקינמון
מקור:פירגה

שמים בסיר:
2\1 1 כוסות אורז יבש
5 כפות שמן קנולה
מערבבים תוך בחישה מתמדת ומזהיבים את האורז

מעבירים לתבנית ומוסיפים:
כף קינמון
3 כפות סוכר חום
כף גדושה סילאן
כוס במבחר של: צימוקים, גזר ,שקדים מולבנים, וכו'...
3 כוסות מים  ר ו ת ח י ם
מערבבים
מכסים בניר כסף ומחוררים עם קיסם ב-4 מקומות
אופים כ-30 דקות בחום 175 ----  מוכן כשהאורז רך
תהנו
קוגל ירושלמי מתוק חריף/רינה ולירו, "ירושלים
06/12/07 13:24
67צפיות
של מטעמים", שהובאה על ידי ninga 3 (גילה|

קוגל ירושלמי מתוק/רינה ולירו, "ירושלים של מטעמים"

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewMsg.asp...
פשטידת אורז מתוקה בניחוח תפוז וג'ינג'ר
06/12/07 13:25
12צפיות
פשטידת אורז מתוקה בניחוח תפוז וג´ינג´ר-פירגה
אורז אטריות תפוז ג'נג'ר אפוו pirge   [מצורף קובץ jpg]   ו 14:49 | 29/11/06  


מאפה אורז ואטריות בניחוח תפוז קינמון וג'ינג'ר-אפוי --------   חדש מהרגע
מקור:פירגה  ------  המלצה פירגה.

מתאים כקינוח או תוספת לכל ארוחה.

2 כוסות אורז מלא
     להשרות את האורז במים מהברז כ-שלוש שעות. לסנן ולייבש כחצי שעה.
2\\1 כוס אטריות דקיקות-קצרות
2 כוסות מים + 3 כוסות מיץ תפוזים----- להרתיח.
קליפה מגוררת מתפוז
כפית גינג'ר מסוכר מגורר
200  גרם מישמש יבש חתוך לרצועות או שלמים  (  כוס וחצי )
חופן פלחי תפוחי עץ מיובשים או תפוח קטן טרי
חופן צימוקים בהירים מושרה במעט יין מתוק--- כמה שעות.
2 כפות סילאן מתוק
קורט מלח
להכניס הכל לתבנית פיירקס
לערבב.
לגרר מעל לכל -50- גרם חמאה/מרגרינה
לפזר באופן שווה 4\\3 כוס סוכר חום +כפית קינמון .
לעטוף היטב בניר כסף
לחורר ב-5-7 מקומות עם קיסם עץ
לאפות כשעה וחצי בחום 170
אם במקרה וקורה שהאורז עדיין קשה,יש לצקת כוס מים  ר ו ת ח י ם  באופן שווה על האורז .שוב לכסות  ,  ולהחזיר לאפיה.
תהנו, פירגה

קוגל מסורתי מתוק/מבישולים של "אסם"
06/12/07 13:27
780צפיות
קוגל מסורתי מתוק/מבישולים של "אסם"

החומרים:
1400 גרם אטריות רחבות
50 גרם חמאה
½ כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
½ כוס צימוקים
3 ביצים טרופות או מופרדות
קורט קינמון, מלח ופלפל שחור טחון
1 סוכר וניל
הערה של שמני: לדעתי אפשר גם להוסיף תפוח עץ

הכנה:
מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, מסננים, שומרים כמה כפות ממי הבישול.
ממיסים בסיר חמאה עם 2-3 כפות ממי בישול הפסטה, מוסיפים סוכר ומזהיבים לקרמל.
מוסיפים את האיטריות לסיר עם הצימוקים, קליפת הלימון והתבלינים.
טורפים את הביצים ומערבבים עם האטריות או מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את החלמונים בעדינות, לקפל את האטריות בעדינות.
מחממים את התנור לחום בינוני 170-180 מעלות.
משמנים תבנית אפיה בגודל 30/10 ס"מ ומעבירים את כל התערובת לתבנית.
אופים כ- 30 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב.
לקראת סיום האפיה מורחים בעדינות חמאה נוספת על פני שטח הקוגל כדי ליצור פריכות והברקה.
אופים מספר דקות נוספות.
פורסים את קוגל ומגישים קר או חם.
קוגל ירושלמי שלי/משה מחולון, כפי שניתן
06/12/07 13:32
40צפיות
במתכונים.נט.

קוגל ירושלמי שלי/משה מחולון, מ"מתכונים.נט"

http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg...
פשטידת אטריות בדבש- מתוקה
06/12/07 13:33
21צפיות
פשטידת אטריות מתוקהו pirge   ו
12:39 | 20/10/04


250 גרם אטריות ביצים
כף שמן
קופסה גבינה לבנה "טוב- טעם" או ריקוטה
2 ביצים
2\1 כוס סוכר
50 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים
2 כפות דבש
כף או שתיים ברנדי לא חובה....
3 כפיות אבקת אפיה
שקית סוכר וניל

סירופ:
2\1 כוס סוכר
כף מיץ לימון טרי
מעט וניל

לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן. בלי לשטוף.

לערבב עם יתר החומרים ולאפות 50 דקות.[

אחרי האפיה לצקת רוטב:
את חומרי הרוטב לבשל עד שיסמיך ולצקת.
לחכות כ-20 דקות. ולפרוס.
מתכון שמצאתי באחת המחברות שלי.
תהנו



ערב טוב פירגוש ,
06/12/07 21:03
4צפיות
ראיתי פעם ירקות בתנור ונדמה שהמתכון היה שלך ולא יודעת איך למצוא , נא עזרתך . תודה .

ועוד דבר נוסף . אמא ז"ל היתה מכינה בסיר פלא מעין פשטידה מתפו"א מגורדים עם המון בצל מטוגן ולא יודעת מה עוד , קראו לזה אולי אולניק . וזה לא כמו הפשטידה שלך שעשיתי פעם מהפורום . ראיתי גם באתר על השולחןאת תיבת הזכרונות , וגם שם יש מתכונים אבל זה לא זה , של אמא היה בלי שמרים וכמויות של קמח , ותפו"א לא היו מבושלים .
זה היה כ"כ טעים . אולי את מכירה ?
מודה לך מראש .
חג אורים שמח ,
שרית-ב
ערב טוב שריתי. הנה המתכון לירקות בתנור ואחפש
06/12/07 21:24
63צפיות
ירקות בשלל צבעים וטעמים-פירגה
את האולניק שלך.זה לא קוגל תפוחי אדמה?



ירקות בתנור בשלל טעמים וצבעים חדש ונפלא--מומלץ בחום

מקור:פירגה

רוטב:
2\1 כוס שמן
4 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות סילאן
2 כפות חומץ רגיל
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק  --  או פפריקה חריפה לפי הטעם
כף רוטב סויה
קורט קינמון
מלח ופלפל שחור
2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי----- או להשאיר שלמים
מערבבים ביחד.

2 עלי רוזמרין שלמים להנחה על כל הכבודה.

הירקות:
בטטות פרוסות - לא חובה לקלף.....
תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי או לשלוש - לא קלופים--להוריד נגעים
גזרים מקופים חתוכים לעיגולים
בצל לרבעים
פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות
סלסלת פטריות טריות  חצויות או שלמות
ניתן לשלב עוד ירקות כמוףברוקולי\כרובית\קישואים וכו'........

מכניסים את הירקות (בלי הרוזמרין)  והרוטב לשקית גדולה ומערבבים שכל הירקות יתכסו ברוטב.
מניחים על תבנית גדולה של התנור--שקית "קוקי"
ויוצקים את כל התכולה לתבנית ומיישרים.
את הניילון  שערבבנו את הירקות---לזרוק כמובן.
לאפות כשעה מכוסה בניר כסף.
להוריד ניר ולאפות עוד חצי שעה או יותר לפי הצורך
כדאי פעמיים תוך כדי אפיה להפוך את הירקות ע"י זה ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות
של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות......
יצא משהו משהו.



הסבר:
יש 2 שקיות.

שקית ראשונה---- "קוקי" פרוסה על התבנית הגדולה של התנור--- אם אין שקית "קוקי" אפשר להניח 2 דפי ניר אפיה.השקית משמשת כמצע לירקות.

שקית שניה-שקית סופר פשוטה--- שמכניסים את כל הירקות החתוכים והרוטב--רק כדי לערבב היטב ----שכל הירקות יהיו מתובלים .  
שופכים את כל הירקות והרוטב על התבנית --על הנילון קוקי. את השקית שערבבנו את הירקות..זורקים לפח.

כשרוצים להפוך את הירקות,אין צורך להפוך עם כף-לוקחים את הקצוות של הנילון "קוקי" ומרימים אותם, ואז הירקות "מתהפכים"
בתבנית.

אני מקווה שהסברתי ברור.
בבקשה.

תהנו.
אוי , סליחה .....
07/12/07 01:07
4צפיות
הכוונה הייתה לשלוח מסר לפירגה , וכנראה לחצתי בטעות על תגובה ובלי משים  " נדחפתי "  לא בכוונה לשרשור המקסים ,
מצטערת , סליחה .

לילה טוב,
שבת שלום ,
שרית-ב
קוגל ירושלמי/גדעון אלפרט ז"ל
06/12/07 13:37
34צפיות
קוגל ירושלמי -  מתוך אוסף המתכונים שליקט וערך גדעון אלפרט ז"ל
מקור המתכון: ספר המתכונים של הר אדר
הובא ל"חלבי" ע"י: נירהמ1

החומרים:
חבילת אטריות מס' 10
3 ביצים גדולות
1/3 כוס שמן
7 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
2-1 כפיות מלח

הכנה:
להרתיח מים בסיר גדול ולבשל את האטריות 4-5 דקות. לסנן ולשטוף את האטריות במים קרים. להשאיר במסננת לייבוש ולהעביר לקערה.
לחמם במחבת את השמן והסוכר תוך בחישה מתמדת ליצירת קרמל. להסיר מהאש ולצקת במהירות לקערה אל תוך "גומה" באטריות. לערבב היטב. להוסיף את הביצים ולתבל.
לשמן במעט שמן סיר לאפייה ולצקת אל תוכו את תערובת האטריות.
להניח לאפייה על פלטה חשמלית. לאחר כמה שעות הופכים את הקוגל, מחזירים לסיר וממשיכים לאפות עד שישחים.
קיגל מתוק/מיקי שמו
<< ההודעה הנוכחית
06/12/07 14:25
9656צפיות
קיגל מתוק/מיקי שמו
מקור המתכון: ניתן ע"י אודטה ב-nrg, מעריב

"איך מכינים קיגל משגע.
הנה מתכון של קיגל, מהיותר טובים שטעמתי בחיים שלי. עשיר, עסיסי, מאוזן, אבל בעיקר בעיקר, טעים פחד.
כל התודה והברכה למיקי שמו‭..." (אודטה)

וזה הולך ככה:

קיגל (לשתי תבניות  אינגליש קייק מס' ‭(3‬:
סיר גדול ובו מים להרתחת האטריות, מעורבבים עם 1 כף שמן ו‭1/2-‬ כפית מלח
400 גרם אטריות דקות למרק מס' 3‬
5 ביצים
350 גרם סוכר חום בהיר דמררה
‭1/8‬ כפית אבקת ונילין (ראש כפית) או ‭1 1/2‬ כפיות תמצית וניל "מקורמיק"
‭1/2‬ כפית מחוקה מלח
1 כפית מחוקה קינמון טחון טרי וארומטי
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
120 גרם שמן רגיל
2 תבניות אלומיניום חד פעמיות מס' ‭30X7) 3‬ סנטימטר)
2 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים גס ו‭2-‬ כפות גדושות סוכר חום כהה כהה לפיזור מעל הקיגלים לפני האפייה

הכנה:
‭.1‬ מרתיחים את המים עם מעט שמן ומעט מלח. כשהמים רתחו -
2. ‬ מוסיפים את האטריות ומבשלים שש דקות בול! (כמו למרק)‭.
3. מסננים ושוטפים במים קרים.
‭.4‬ מכניסים את האטריות המסוננות לקערת המיקסר ומערבלים בוו הגיטרה (ה‭(K-‬ או ביד בקערה עם שאר החומרים (למעט האגוזים והסוכר הכהה שבסוף הרשימה) כשתיים-שלוש דקות.
‭.5‬ שופכים לשתי התבניות, ממלאים אותן רק עד כדי שני שליש גובהן.
‭.6‬ לפני האפייה מפזרים על האטריות שבתוך כל תבנית כף אחת אגוזי מלך קצוצים גס וכף אחת מלאה סוכר חום כהה כהה.
‭.7‬ אופים ב‭180-‬ מעלות צלזיוס ‭356)‬ פרנהייט) כ‭50-‬ דקות. אויייייייייייייי! כמה זה טוב!
קוגעל - קיגל איטריות מתוק/מהבלוג של מסלנסקי
06/12/07 14:27
250צפיות
קוגעל - קיגל איטריות מתוק/מהבלוג של מסלנסקי

קישור למתכון בשביל התמונות המהממות:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

אל סיר הג'חנון השני הכנסתי:
3 כוסות אטריות מרק רחבות, מבושלות
1/3 כוס צימוקים
1 ביצה  
3 כפות סוכר
1/3 כפית קינמון.
50 גרם חמאה מומסת.

- ערבבתי הכול לתערובת אחידה.
- גם כאן ריפדתי את הסיר בנייר אפיה. משחתי אותו במעט מן החמאה. פיזרתי על הקרקעית כפית סוכר חום. ומעט אגוזים שנשארו לה על השיש מאפיה קודמת. שפכתי פנימה את תערובת האטריות. הידקתי והכנסתי לתנור בצד הסיר התאום (תפוחי האדמה) למשך 60 דקות.
- שני הסירים הוכנסו מכוסים אל התנור. את מכסה סיר האטריות הסרתי לאחר 30 דקות. ואת סיר תפוחי האדמה לאחר שעה.
בניצ'קה אוט מלקו – פאי חלב/רות אוליבר
06/12/07 14:28
8צפיות
בניצ'קה אוט מלקו – פאי חלב/רות אוליבר, מ"על השולחן"
מקור המתכון: רות אוליבר
הובא ל"חלבי" ע"י: נירהמ1

חומרים לקלתית:
300 גרם קמח
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה
1 ביצה
1 חלמון להברשה

למלית:
כוס חלב
1 שמנת מתוקה
4 ביצים
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי 4 כפות סוכר דמררה

1) מכינים את הקלתית (במיקסר עד שמתקבלים פירורים), משטחים ומהדקים ותחתי התבנית ולשוליים. מקפיאים לרבע שעה.
2) מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3) מנחים על הקלתית נייר אלומיניום (או נייר אפיה) ומעל קטניות ליצירת משקולת. אופים 10 דקות. מסירים את הרדיד, ואופים עוד 8 דקות עד לתחתית זהובה. מצננים. מורחים חלמון, מחזירים לתנור ואפים 5 דקות. מצננים.
4) מנמיכים את החום של התנור ל- 140 מעלות.
5) מערבבים את כל חומרי המלית, יוצקים על הקלתית ואופים 40 דקות (לפי התנור) מקררים היטב.
6) לפני ההגשה, מפזרים על העוגה סוכר דמררה, ושורפים עם ברנר, או תחת גריל חם, ליצירת ציפוי קרמל.
"בודינקה" – פשטידה רומנית מתוקה/יוליה רייש
06/12/07 14:30
514צפיות
"בודינקה" – פשטידה רומנית מתוקה/יוליה רייש
מקור המתכון: מהתכנית אהרוני מבשל עם חברים
הובא ל"חלבי" ע"י: נירהמ1

המתכון המנצח של תחרות הגבינות.
יוליה רייש מתל אביב מספרת לנו על גירסתה לקוגל עם גבינה, או כפי שהוא נקרא ברומנית "בודינקה":
המתכון עבר אינסוף שינויים והוא בד"כ פתרון טוב לגבינות שנמצאות בדרכן לפח. אפשר להגיש חם עם שמנת חמוצה מעל או כעוגה או פשטידה מתוקה. מצוין לימי שבת בבוקר.

המצרכים:
2 יוגורט או קוטג' או גבינת טוב טעם (כ-500 גר') - ניתן להוסיף 50 גר' גבינה בולגרית רכה ומלוחה
200 גר' אגוזי מלך (או כל סוג אחר)
100 גר' צימוקים
תמצית וניל או גרידת לימון
פסטה (מכל סוג)
סוכר לפי הטעם
50 גר' חמאה
2 ביצים

הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים אב ללא שוטפים.
בתבנית חסינת חום מערבבים את כל יתר החומרים למעט הביצים (את החמאה רצוי לחתוך לקוביות קטנות כדי שהחמאה תומס מחום האטריות).
מוסיפים את האטריות ומערבבים את כל החומרים עד שהחמאה נמסה והתערובת התקררה טיפה.
מוסיפים ביצה אחת + חלבון מהביצה השניה, מערבבים הכל היטב יחד ומשטיחים יפה.
את החלמון ששמרנו בצד מברישים על הכל.
אופים בחום בינוני כ- 30 דק' עד שהמאפה משחים יפה.
קוגל מתוק/שמוליק כהן
06/12/07 14:32
412צפיות
קוגל מתוק/שמוליק כהן
מקור המתכון: הובא ע"י שגיא קופר ב-ynet

חומרים:
400 גרם אטריות רחבות
קורט מלח
4 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים ומגוררים גס
100 גרם צימוקים
4 כפות ריבת שזיפים (פובידל)
¼ כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה, מרוככת
1 כף קינמון טחון

הכנה:
1. מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
2. מבשלים את האטריות במים עם קורט מלח, עד שמתרככות מערבבים יחד את יתרת החומרים, מוסיפים אל האטריות ומערבבים היטב.
3. משמנים תבנית מרובעת ושוטחים בה את תערובת הקוגל. אופים כשעה ורבע, עד שהקוגל מזהיב.
קוגל מסורתי, חגיגי קצת יותר/מ-ynet
06/12/07 14:33
25צפיות
קוגל מסורתי, חגיגי קצת יותר/מ-ynet
מקור המתכון: ניתן ע"י שגיא קופר ב-ynet

חומרים:
½ ק"ג אטריות ביצים שטוחות
4 ביצים גדולות, טרופות
2/3 כוס סוכר (או כוס סוכר דמררה חום)
1/3 כוס שמן
3 תפוחים חמוצים, קלופים ופרוסים דק
½ כוס שקדים קצוצים או אגוזים קצוצים
2/3 כוס צימוקים בהירים
כפית קינמון גדושה
קורט מלח

הכנה:
1. מבשלים את האטריות במעט מים ומלח.
2. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים מלבד האטריות. מוסיפים את האטריות המסוננות ומעבירים לתבנית 30 מרובעת או תבנית 26 עגולה, משומנת.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך שעה. אם רואים שהאטריות מתחילות להישרף מלמעלה, מניחים נייר אלומיניום מעל. בהחלט אפשר להשאיר ללילה במקרר ולחמם בתנור למחרת.
קוגל ירושלמי/מ-ynet
06/12/07 14:34
29צפיות
קוגל ירושלמי/מ-ynet
מקור המתכון: ניתן ע"י שגיא קופר ב-ynet
הובא ל"חלבי" ע"י: נירהמ1

הכנה:
1/2 ק"ג אטריות
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר
4 או 5 ביצים, בהתאם לגודל
כף פלפל שחור
מלח

הכנה:
1. מבשלים את האטריות לריכוך ומסננים.
2. מכינים קרמל מהסוכר והשמן: מחממים את השמן בסיר ומוסיפים הסוכר. מיד כשמשחים - מערבבים עם האטריות. מערבבים עם שאר החומרים ומעבירים לסיר.
3. מכסים את התערובת בנייר אפיה בקוטר הסיר ואופים, עם המכסה, בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות צלזיוס במשך 5-6 שעות. בסוף האפייה הקוגל צריך להיות חום!
y y y , איזה שרשור מפתה ..................
06/12/07 17:05
16צפיות
הקוגל של מיקי שמו , הוכן וצולם ע"י שרית-ב
וזה הקוגל שאני מכינה , המתכון של מיקי שמו .

ויש עוד אחד שאני מכינה בסיר ג'חנון ענק לפי מתכון של לאה לור , דומה לקוגל של משה מחולון . אבל אין לי תמונות .

טעים , טעים ו ....

המשך ערב נעים חמים וטעים ,
שרית-ב
איזה יפהפה - שמתי כמה הודעות מעלייך את
06/12/07 19:41
3צפיות
המתכון. אוסיף לו את התמונה שלך. תודה רבה.
º
תודה רבה נירה'לה ,
06/12/07 19:59
4צפיות
שרית איזה קוגל מפואר.... נראה כמו עוגה..
07/12/07 00:55
9צפיות
מזל שאני יוצאת עכשיו לריקודי עם אם לא הייתי עוד נכנסת למטבח לנסות  מתכונים.
איזה כייף לך , תהני ....
07/12/07 01:24
2צפיות
ומחר יום חדש , לא מחר , כבר עכשיו , יש לך זמן לנסות . שווה ביותר !

לילה טוב ושבת שלום ומבורך ,
חג אורים שמח ,
שרית-ב
º
פשטידת שוקולד
06/12/07 16:56
12צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
ניקי, שרשרי מתכון+ תמונה
06/12/07 18:21
5צפיות
את נכנסת לקישור ?
06/12/07 18:40
5צפיות
זה בפורום, לא רואה צורך להעתיק שוב.
אין לי זמן "לרוץ" מפה ולשם,אני מעתיקה
06/12/07 18:49
3צפיות
כרגע את המתכונים למאמרים.

קבלי זאת בהבנה-
º
שתי המתכונים הועתקן,יוכנסו למאמרים-
06/12/07 20:46
6צפיות
º
06/12/07 21:38
º
פשטידת תפוזים
06/12/07 16:57
6צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
ניקי - תודה רבה - שני המתכונים כבר
07/12/07 01:02
6צפיות
במאמרים.
קיגל/קוגל מתוק של צביה-silvey
06/12/07 19:24
43צפיות
קיגל/קוגל מתוק של צביה-silvey
אפיתי בסיר-פלא. לקח לי 5 שעות והיא יצאה גבוהה (8 ס"מ...מדדתי, בחיי...)
אפיתי גם בתבנית אלומיניום ולקח פחות זמן.
יש  לה טעם של עוד ואני מסתובבת סביב הסיר כאחוזת תזזית..

המצרכים:
1 חבילה אטריות בינוניות/רחבות של אוסם - 400 גרם
2-3 תפוחי עץ גדולים עם קליפה מגורדים על פומפיה גסה - 400 גרם
1 שמנת חמוצה  - 200 גרם
1 כוס  צימוקים כהים קטנים  
1/2 כוס יין מתוק לקידוש
4 ביצים טריות מס' 2  
3 כפות גדושות אגוזי מלך טחונים/קצוצים - 60 גרם
1 כפית גדושה קנמון גרוס טרי
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
* מרתיחים את היין, תפוחי העץ, הצימוקים ומניחים בצד
* בינתיים מבשלים את האטריות, מסננים.
* את הביצים השלמות "הקצפתי" במעבד מזון עד שהגיעו למלוא הנפח האוורירי.  אפשר גם להקציף ביד...
* בקערה גדולה ערבבתי את הביצים, אגוזי המלך, השמנת, הסוכר, המלח, הוניל  והקנמון. הוספתי את היין והאטריות וערבבתי היטב.
* חיממתי תנור ל-200 מעלות. שימנתי סיר פלא במחמאה/תרסיס שמן בטעם חמאה. שפכתי את העיסה, כיסיתי במכסה ולתנור ל-10 דקות על חום גבוה ואחר כך הורדתי ל-150 מעלות, עד שהנוזלים מתאדים מתוכה.
* לקראת סוף האפיה פתחתי מכסה ונתתי לחלק העליון להשחים.


סילבוש - נראה משהו-משהו
06/12/07 22:06
5צפיות
תודה על המתכון.
Flix
פורום מסיבת רווקות וערבי נשים

פורום מסיבת רווקות וערבי

נשים - בואו לארגן ערב חלומי לפרטים נוספים>>

פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום