לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מתכון למופלטה מרוקאים

25/03/07 04:25
וגם מה צריך לשים במימונה על השולחן לברכה?
וגם מה עדאי לשים לייד חוץ מחמאה, דבש ריבה ושוקולד?
תגיות:
מתכון למופלטה מרוקאים
<< ההודעה הנוכחית
25/03/2007 | 04:25
61
1520
וגם מה צריך לשים במימונה על השולחן לברכה?
וגם מה עדאי לשים לייד חוץ מחמאה, דבש ריבה ושוקולד?
לא מרוקאית אבל....
25/03/2007 | 05:50
50
הנה מתכון של מופלטה   של קרין גורן  


חומרים ל-40 מופלטות:
1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מים
1 כוס שמן, לשימון
חמאה ודבש, להגשה
  
אופן ההכנה
1. מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.

2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר.

3. מחממים מחבת על להבה בינונית.

4. פותחים כל כדור בידיים (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה) על משטח משומן בנדיבות, בתנועות מריחה, עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת). מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), מציצים לראות מתי הוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.

5. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.

6. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה. מגישים עם דבש וחמאה, ולילדים - ממרח שוקולד.
  
חפשי שרשורים על מימונה
25/03/2007 | 07:56
14


יש מהשנים האחרונות

עם צילומים, עם מתכונים




מימונה
25/03/2007 | 17:48
19
מופלטה מגישים עם חמאה ודבש בלבד
בשולחן מימונה שמים:
  ריבות סוגים שונים
זאבאן  מקושט בסוכריות דראז'ה
עוגיות/ עוגות   שונות  אך ללא חמץ!!! כלומר מיני סוגים  של קוקוס/ שקדים / בוטנים.
פיצוחים שונים

מתכון למופלטה ואני שם שמרים ויחי
25/03/2007 | 19:55
6
69
ההבדל העצום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


מתכון למופלטה - WAN מתרבות מרוקו נתנה לי את המתכון נהפלא

מופלטה-

1 ק"ג קמח רגיל-
2 כפיות מלח
3 כפות שמן רגיל
500 מ"ל מי ברז
(אני מוסיף 2 כפות שמרים יבשים-שידרוג ענקייייי)

הכנה:

לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות.

ללוש בידיים או במיקסר.
ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.

הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח.
להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.
לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג.

לכדרר בצק לכדור חלק.

את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים.
לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים.

לטיגון:

לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.

לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת.
להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו.
ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות.
להניח בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה .
(אני מכסה עם מגבת)
ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך.
להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה.


להגשה-

דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל.

כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה.

והרבה שמחה.

וכדאי להכין ערימות מתחסל בצ'יק!!
25/03/2007 | 19:56
17
דודוווווווווווווווווווווווווווווווו
25/03/2007 | 20:52
10
לא רוצה מתכונים ולא נעלים
אני פשוט באה
דודו 500 מיל כמה בכוסות?
25/03/2007 | 21:34
17
צ'מע דודו
26/03/2007 | 04:15
17
נראה לי שבזכותך המימונה שלי משתדרגת
אנחנו כל שנה עושים פה ואני היחידה אחראית על המופלטות
שנה שעברה חיסלו לי 5 קילו ולא נשארה אף לא מופלטה אחת
בזה הרגע בעלי רואה את התמונות שלך ואומר לי שזה טעים והוא רוצה כזה וכזה וכזה...
אני בכלל לא מכירה את כל מה שיש לך על השולחן...
שכון הדה ג'אבן? איך עושים את זה? מה זה בכלל?
ומה מכל השולחן הזה כשר לפסח? ככה שאני אוכל להכין יום קודם?
YYY בגללך אני אכין השנה מופלטות
26/03/2007 | 08:06
4
נראות נהדר
כמה שאלות..
27/03/2007 | 10:35
9
אחרי שיוצרים כדורים קטנים למרוח עליהם שמן ואז לכסות ולחכות שעה שעתיים? - כמה שמן?

אתה יכול להסביר בבקשה יותר את תהליך הטיגון?
שמים אחד, הופכים אותו, עליו שמים עוד?
מה זאת אומרת "תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם"

תודה
שולחן המימונה משנה שעברה
25/03/2007 | 19:57
3
28
הי! מי לקח שם כדור שוקולד
25/03/2007 | 21:29
1
15
יפה ככה לקחת לפני שהאורחים באים?
דודי'לה, השולחן מימונה שלך הוא השולחן היה יפה שראיתי!! פשוט מדהים ביופי, בעושר ובצבעוניות.
חייבת ברשותך שאלה לגבי המופלטה המשודרגת - התוספת של השמרים מורגשת גם בטעם או רק מבחינת איך שהבצק מתנהג?
ושוב - מורידה בפניך את ה -
שירלי - גם וגם השמרים גורמים ל
25/03/2007 | 22:27
15
לבצק להיות נוח לעבודה והוא טעים הרבה יותר ובמיוחד כשהוא
מתקרר הוא רך וטעים ולא נהיה כמו פלסטיק
דודו אפשר להזמין את עצמי אלייך
25/03/2007 | 23:10
7
למימונה???????????????????????????????????????????
זה נראה פשוט |מתעלפת| מהממממם!!!
אין מימונה בלי ג'אבן
25/03/2007 | 19:58
1
330
היי דודו מה זה ג'אבן מחכה לשנה הבאה
26/03/2007 | 18:21
33
אף פעם לא הייתי במימונה נראה מלהיב
שיהיה לך רק טוב
המשך יום נפלא
ומרוזיה
25/03/2007 | 19:59
12
ומרוזיה מצימוקים בהירים
25/03/2007 | 20:00
10
ומרוזיה מאוכמניות
25/03/2007 | 20:00
7
וכל מיני מרציפנים משגעים...
25/03/2007 | 20:02
14
וגם זה - ויש שירשור של
25/03/2007 | 20:03
5
11
מימונה שלי משנה שעברה
אני אנסה להעביר
מקווה שאצליח
שם יש הככככככככככל
25/03/2007 | 20:30
2


אמא'לה ...........

תזכור ...

תזכור

ת'מסר ששלחתי לך לפני כמה ימים





אהההההייייייהההההה
25/03/2007 | 20:42
2

אפשר איזה מתכון אחד...שתיים או יותר.....
דודו, יש לי שאלה: מתי מספיקים להכין
26/03/2007 | 09:20
2
7
הכל
הרי חלק מהמוצרים הם חמץ, והמימונה במוצאי יום טוב שני של פסח,
אז....איך מספיקים
כל השולחן כשר לפסח הרי את
26/03/2007 | 15:35
1
17
כל העוגיות מכינים בחול המועד
רק המופלטה שמכינים באותו הרגע היא החמץ היחידי
כל העוגיות משקדים אגוזים ביצים (מרנגים) שוקולד תמרים מרציפן
אז אין שום חמץ בעוגיות
כמה מפתיע אה??????..
חחחחח.... כולם תמיד במימונה המומים שכל השולחן כשר לפסח וטעייייייייייייייייייייים.
אז....שומרים קמח מלפני החג
27/03/2007 | 10:44
18
(למופלטה).
כל יוצאי צפון אפריקה משאירים חמץ גמור ב (כמובן שמוכרים אותו)
לצערי הרב השנה לא נערוך מימונה א
25/03/2007 | 21:54
14
15
אנחנו בשנת אבל על סבתי יקירתנו
שנפטרה לפני 5 חודשים
אז אוכל לשלוח תמונות ומתכונים מהמימונה של שנה שעברה למי שירצה.
ובעזרת השם בשנה הבאה נעשה מימונה
ואולי נארגן ערב מפגש במימונה לחברי הפורום (רעיון לא?????????............)
אף אחד לא שומע נכון? מתביישת לספר
25/03/2007 | 23:07
9
16
מעולם לא הייתי במימונה
אותי השנה מנסים לסחוב
25/03/2007 | 23:15
4
7
לאילת (אצל הבת) "לעזור" בהכנות למימונה...... כאילו לעזור, רוצים להתלבש עלי שאכין הכל לבד
זה נשמע נחמד , אבל צריכה לחשוב על זה עוד.
לונה - היזהרי זה המון עבודה המוווון
25/03/2007 | 23:21
3
5
אני יודעת שהמון עבודה
26/03/2007 | 00:07
2
2
אבל לך תגיד לא................... כל החמולה שם ממתינה
עם תוצרים כמו שלך יש מצב מישהו
26/03/2007 | 07:34
1
1

   יוותר לך????

מוכנה להגיע עד אילת חחחח

  יום נפלא.לעבודה, למלאכה ולניקיונות
חן חן לך בלוביי
26/03/2007 | 21:13
3
פנינה-מימונה לאוהבי התחום הקולינרי
25/03/2007 | 23:23
7
זה חובהההההההההההההההה!!!!!!!!!!!
גמני מעולם לא הייתי...
26/03/2007 | 00:12
1
2
מעולם לא טעמתי או אפילו ראיתי מופלטה מחוץ לפורום הזה
גם אני.
27/03/2007 | 10:46
3
את לא לבד... גם אני לא. ומופלטה זה
26/03/2007 | 18:28
3
שמועה בשבילי
אויש דודו מצטערת לא ראיתי את התגובה
25/03/2007 | 23:15
2
3
והזמנתי את עצמי למימונה...מצטערת...
בכל מקרה אולי בע"ה באמת נארגן מפגש (אני מפנטזת על המופלטות שלך...)
זה בסדר סיוי עוד נעשה מימונות רבות
25/03/2007 | 23:22
1
1
וואהו דודו איזה שולחן
26/03/2007 | 07:42
4
שהמימונה שלך בשנה הבאה
26/03/2007 | 06:12
2
תהיה כל כך מוצלחת שתחפה על האבל של השנה
כל טוב
פוקסי
והחשוב ביותר: מהשנה רק שמחות
וכלום לא יעצור את השמחה,
דודו - רק שמחות ואנו נחכה בסבלנות
26/03/2007 | 09:13
1
3
למימונה של השנה הבאה (גם אני אגב לא הייתי אף פעם במימונה).

מגי
בכייף מגי וכמובן שגם דניאל יהיה
26/03/2007 | 21:29
9
מוזמן
יו איזה טעים זה בטח
26/03/2007 | 09:15
3
שיהיה לכולם חג שמח.
אח דודו... התמונות. מתבאסת לומר
26/03/2007 | 15:07
3
שגם אני לא הייתי מעולם במימונה אך כן "תרמו" לי מופלטות.
שנה הבאה בעזרת השם נעשה מפגש פורום
26/03/2007 | 15:46
6
13
אצלי בערב המימונה
תהיה לכולנו חוויה נהדרת
ויהיה קצת טעים
חיחיחיחי.....
ואז אני לא ישמע שמישהו מכאן לא היה במימונה!!!!
מעבר למופלטה אנחנו מכינים ספינג',
ומגולגלים מבצק טעימים בטירוף(תיכף אשגר תמונות)

והכי חשוב יש טקס שנקרא "אורך ימים"
לוקחים קערית עם חלב וטובלים עלה של חסה בחלב,
שמים על מצחו של האדם וכולם שרים :
"אורך ימים ושנות חיים ושלום יוסיפו לך,
אורך ימים מימינה ומשמאלה עושר וכבוד
אורך ימים הצלחה ובריאות".....(זה פסוקים מתוך תפילת שחרית)
כולם לובשים כיפתנים וג'לביות
שירים שמחים  ברקע ,הדרבוקה לא נחה לרגע,
כייף של אנרגיות ואווירה מעולה.
ספינג'
26/03/2007 | 15:48
2
8
אפשר להתחלק בקולוריות וגם מתכון
26/03/2007 | 18:33
1
3
לדבר היפיפה הזה.
יש סדנא מצולמת לספינג' כנס לקישורים
26/03/2007 | 21:26
9
מצטרפת למודות שמעולם לא הייתי
26/03/2007 | 21:47
1
במימונה...או פגשתי מופלטה... תמונות השולחן פשוט מרהיבות!

אולי בשנה הבאה עלינו לטובה...
תיזהר, דודו, עם הזמנה גורפת כזו....
27/03/2007 | 10:47
5

מה שבטוח,
יש לך |רחב
דודו, שאלה על המנהג:
27/03/2007 | 10:48
6
למה דווקא חסה וחלב
(מתעניינת...)
ומגולגלים מבצק
26/03/2007 | 15:49
8
16
דודווווו!!|מה זה מגולגלים
26/03/2007 | 16:54
7
8
מבצק? מאיזה בצק? והאם זה אפוי? זה משמנה?
מאוד דומה למשימנה מאותו בצק רק
26/03/2007 | 16:58
6
66
במקום לעשות את צורת המשימנה מגלגלים כמו קרואסונים בלי שפיץ
כשמוכן מורחים חמאה ריבה או דבש
או את שלושתם
זה טעיים.
גמני עוד לא הייתי במימונה..
26/03/2007 | 17:35
2
7
את תחזרי קודם מניו יורק יש לנו איזה
26/03/2007 | 17:56
1
4
טיול- לי לך לקוקי לסיוי ולסימה  ברחובות תל אביב שקבענו
שוק לוינסקי וכווו....
(ומסעדה קצת יותר טובה מפעם שעברה כן????) חיחיחיחיחי.....
נכון,נכון לא שכחתי...
26/03/2007 | 23:29
2
דודו אפשר מתכונים לעוגיות ?
26/03/2007 | 18:10
2
6
כמה סוגים ממ השיש על השולחן שהם קלים להכנה?
האמת שיש את כל המתכונים בשירשור מ
26/03/2007 | 21:28
1
10
משנה שעברה
אני לא כל כך יודע איך מעבירים לכאן שירשור
אז אנסה מאוחר יותר להעביר
26/03/2007 | 21:40
1
הודעות אחרונות
17:12 | 04.09.15 אורחים בפורום
09:15 | 04.09.15 ybo4
23:43 | 03.09.15 MOVEREP
19:55 | 03.09.15 Robin Sparkles
19:05 | 03.09.15 עידן רחל
15:41 | 03.09.15 Manutd21
14:54 | 03.09.15 דאלי עיצובים
13:03 | 03.09.15 אורחים בפורום
09:50 | 03.09.15 Maldini Girl
11:37 | 02.09.15 עדנה39
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ