בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

בסוף מצאתי זמן להחזיר מתכונים-קרפלך

21/12/06 22:08
הבטחתי כבר מזמן (מצטערת על העיכוב)
קרפלך לפי מתכון שקיבלתי מדודתי שטוענת שכך סבתא הכינה. יוצא מעולה. כבר הכנתי מספר פעמים
לבצק
250-300 גרם קמח (כוס וחצי)
לפזר קצת מלח
3/4 כוס מים
ללוש עד שנעשה בצק לא קשה שלא יהיה דביק (אם דביק להוסיף קמח)

המילוי:
לטגן בצל גדול קצוץ
להוסיף 300 גרם בשר טחון (אני בד"כ מכינה חצי הודו חצי בקר)
פלפ שחור ומלח
אבקת מרק
עד שנעשה חום.

לעשות עיגולים מהבצק לשים כפית בשר ולסגור . להכין צורה כמו טוטליני. למעשה שמים באמצע כפית וסוגרים כשצד אחד סוגר על השני להדק עם האצבעות אחר כך לתפוס את 2 הקצוות ולחבר אותן מאחור (צורה של טוטליני - מקווה שההסבר מובן)

אני מניחה את כל הקרפלך בתבנית על נייר כסף.

להכנה:
להרתיח סיר מים וכפית מלח כשרותח להכניס קרפלך עד שצף , לחכות עוד דקה ואז להוציא.

ניתן להשתמש בתוך מרק
או לטגן
אפשר גם לשים בקופסאות אך אני מפרידה בין הקומות שלא יידבק באמצעות שקיות אוכל/ניילון. מהקפאה מפשירים וניתן לחמם/לשים במרק או לטגן.

חייבת לציין כי אין טעות המתכון כאן לבצק הוא בלי ביצה כמו שראיתי אצל אחרים וזה עובד.
אני מכינה בדרך כלל כמות כפולה של בצק ו 500 גרם בשר טחון.

בהצלחה
 
תגיות:
בסוף מצאתי זמן להחזיר מתכונים-קרפלך
<< ההודעה הנוכחית
21/12/06 22:08
2897צפיות
אורז - מג'דרה
21/12/06 22:20
23צפיות
שניצל ממולא.
21/12/06 22:30
29צפיות
אחרון להיום - מרק עוף - צח
21/12/06 22:37
19צפיות
במרק ...
21/12/06 22:39
15צפיות
כמובן שפלפל שחור גם לטיגון המילוי
22/12/06 10:54
14צפיות
º
הכוונה למילוי השניצל...
22/12/06 10:55
6צפיות
מתכון שניצל ממולא מתוקן
22/12/06 12:46
20צפיות
כל הכבוד - סידרת לנו ארוחה שלמה
21/12/06 22:44
26צפיות
.
º
איזה מתכונים תודה רבה
22/12/06 09:24
8צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix