לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

למומחים בבקשה, רוטב צימיצורי מקורי

מאת: פלורי2
18/04/06 18:01
 
תגיות:
º
למומחים בבקשה, רוטב צימיצורי מקורי
<< ההודעה הנוכחית
18/04/06 18:01
1285צפיות
צ'ימיצ'ורי
18/04/06 18:11
283צפיות


לצ'ימיצ'ורי המון גירסאות, אין דבר כזה מקורי.

אבא שלי יליד צפון ארגנטינה ( העיר סלטה) וזה הצ'ימיצ'ורי של המשפחה שלנו עם שינוי קל- השמן הרגיל הוחלף בשמן זית.

צרור פטרוזיליה
שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
מלח
"שפריץ" של מים קרים מהברז

בקערה קטנה להניח את הפטרוזיליה הקצוצה+ שיני שום כתושות+ קמצוץ מלח לפי הטעם. לשפוך מעל שמן זית עד כמעט גובה הפטרוזיליה ולהוסיף "שפריץ" מים.
לערבב.
לדעתי הוא עדיף לשימוש אחרי יממה לפחות.
אם נשאר אז כדאי לשמור בצנצנת במקרר ולאחר מכן להשתמש בו לכל מיני דברים.

בתיאבון וחג שמח.
זאת הוורסיה שלי
18/04/06 18:29
174צפיות
צ'ימצ'ורי:

כוס דחוסה פטרוזילה טריה
פלפל אדום אחד
פלפלון צ'ילי טרי אחד
כוס שיני שום
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי (מלימון אחד)
חצי כוס שמן זית
חצי בצל אדום אדום/סגול
2-3 כפיות מלח

הכנסתי הכל לבלנדר עד הווצרות משחה.
תודה רבה, האם יש למישהוא את המתכון
19/04/06 02:13
80צפיות
של מסעדת אלגאצו

תודה רבה
צ'ימיצ'ורי של מסעדת אל גאוצ'ו
19/04/06 09:51
183צפיות

חומרים:

1 ק"ג פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
½ ק"ג בצלי שאלוט קצוצים גס
½ ק"ג פלפל צ'יפוטלו קצוצה גס
350 מ"ל שמן קנולה איכותי
250 מ"ל חומץ בן יין לבן
200 גר' שום כתוש טרי
20 גר' מלח דק
10 גר' פלפל לבן
קורט אורגנו
קורט שאטה גרוס


מניחים את הגמבה והבצל בקערה גדולה.
מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מאחסנים בקרור בכלי סגור לשלושה ארבעה ימים. אין להגיש צ'ימיצ'ורי שהוכן באותו יום. צ'ימיצ'ורי ראוי וטעים יותר להגשה לאחר שנח במקרר ארבעה ימים.
צ'ימיצ'ורי חריף אש - מעבירים מהצ'ימיצ'ורי המוכן רבע מכמות הרוטב לכלי נקי, קוצצים במעבד מזון 3-2 פלפלים צ'ילי חריפים (בינוניים) ומוסיפים לתערובת
מה הכוונה - לציפוטלו ובצל שלוט
19/04/06 12:56
44צפיות
וחג שמח
צ'פוטלה - פלפל ירוק חריף אין בארץ
19/04/06 13:28
56צפיות
תחליפי בפלפלים ירוקים חריפים טריים או בתערובת פלפלים ירוקים וחריפים ופלפלים חריפים משומרים

שאלוט סוג של בצלצלים בטעם שום יש בסופר או להחליף בבצל רגיל
צ'ימיצ'ורי צ'יליאני
19/04/06 11:00
85צפיות
שעושה חמי לשעבר (ולשמחתי אני מקבלת צנצנת בכל פעם).

אין לי כמויות מדוייקות, כי הוא עדיין לא מסגיר את המתכון:
קופסא גדולה של אריסה
1-2 צרורות קוזברה שטופים וקצוצים
הרבה שום כתוש
שמן זית

צריך לשחק עם הכמויות והטעמים.

טעם גן עדן כמרינדה לבשר או עוף, הולך נפלא על לחם טרי או מצה, מדהים עם תפוחי אדמה - אני מכורה לו.
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>

פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום