לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן

מאת: סימונה 5
04/04/06 16:47
פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן
אפשר להכין עם קרם לימון כמו במתכון או פשוט להקציף שמנת מתוקה ולקשט בפירות
  
  
• פבלובה -חיים כהןו סימונה 5 / מתכונים   ו 14:57 | 28/01/06  


מאת: טלאית321ו   26/01/06 | 17:26





החומרים למרנג
4 חלבונים
½ 1 כוסות סוכר
1 כפית חומץ
2 כפיות קורנפלור

לקרם לימון
4 ביצים שלמות
מיץ מ – 2 לימונים
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה, מומסת ומקוררת

ללימונים בסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 לימונים, חתוכים לשמיניות
לציפוי
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
תערובת פירות יער טריים מעט סוכר ומעט מיץ לימון עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה המרנג:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצב יציב.
מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומבליעים בקצף.
מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגול, מהמרכז החוצה.
מכניסים את התבנית לתנור ומייד מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (140 מעלות).
אופים שעה,
מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו עד שהתנור מתקרר לגמרי.
הקרם:
מקציפים במיקסר יד בקערה את הביצים, מיץ הלימון והסוכר. מניחים את הקערה על סיר מים מבעבעים וממשיכים להקציף מעל האש עד שהקרם בהיר, תפוח וסמיך. מסירים מהאש וממשיכים להקציף עד שהוא מצטנן.
מקציפים פנימה את החמאה ומאחסנים במקרר לפחות חצי שעה.
הלימונים:
מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מוסיפים את הלימונים ומבשלים בתוך הסירופ חצי שעה. מסננים ומקררים.
ההרכבה:
מורחים את הקרם על המרנג הקר ומאחסנים במקפיא 10 – 15 דקות, עד שהקרם מתקשה.
מקציפים את השמנת לקצפת ומורחים או מזליפים על הקרם.
מאחסנים שוב במקפיא או במקרר.
לפני ההגשה זורים על פירות היער מעט סוכר ומעט מיץ לימון, משהים כמה דקות ומסדרים מלמעלה. מוסיפים את הלימונים המסוכרים ועלי נענע לקישוט.


טלאית321----הקצפתי שמנת
בקערה לשים פירות יער לפזר סוכר ומיץ לימון, להניח במקרר 3 שעות לפחות.

הרכבה: להניח פירות יער ולזלף משנת מתוקה
את נוזלי הסירופ מפירות היער לזלף על צלחת ההגשה.

בנגלה אחרת שמתי קיווי ותות שדה

 
תגיות:
º
שרשור קינוחים לפסח
04/04/06 22:47
508צפיות
למישהי יש רעיון לעוגה מיוחדת לסדר?
04/04/06 19:57
20צפיות
מחפשת מתכון לעוגה לליל הסדר שתהיה כשרה, לא חלבית, מרשימה וטעימה...
פבלובה משפחתית- מתוך "שף"
04/04/06 21:11
87צפיות
פבלובה משפחתית - סיום מתוק לארוחה

אוהבים מרנג, פירות וקצפת? למיכל לוי-אלחלל ממגזין "שף" יש הצעה לקינוח מנצח שיכול לשמש כקינוח בארוחת הסדר, או בכל ארוחה חגיגית אחרת.
מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף"

המרכיבים (8 מנות):
לפבלובה:
4 חלבונים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
למלית:
1/2 שקיק (7 גרם) אבקת ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים או ברנדי
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
גרגרים מ-1 תרמיל וניל חצוי, או 2 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 ק"ג פירות העונה לפי הטעם, פרוסים (אני אוהבת לכלול תותים)
לרצועות תפוז מסוכרות (אפשרות)
רצועות קליפה (החלק הכתום בלבד) דקיקות מתפוז אחד
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:
1.    הפבלובה: מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשרטטים עליו עיגול בקוטר 24 ס"מ. הופכים את הנייר. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, במהירות גבוהה, וכשנוצר קצף לבן ויציב, מוסיפים בהדרגה מחצית מהסוכר ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר וקליפת הלימון ומערבבים ידנית בתנועות קיפול. מעבירים את הקצף לשקית זילוף (אם אין, משתמשים בכף גדולה) ומזליפים "שבלול" עגול בגבולות העיגול המשורטט על נייר האפייה. מזליפים בשולי העיגול עוד שתי שכבות, שיהוו דפנות - מקפידים להזליף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו, ותיווצר "קופסה" עם שוליים בגובה 4 ס"מ. אופים שעתיים וחצי, או עד שהמרנג יבש לגמרי. מוציאים ומצננים.
2.    המלית: שמים את הג'לטין בכוס קטנה, מוסיפים את הליקר, מערבבים במזלג ומחממים במיקרוגל 20 שניות, לנוזל חלק. מתחילים להקציף את השמנת בקערת המערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת גרגרי הווניל או תמצית הווניל, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד 10 שניות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
3.    רצועות התפוז: שמים את רצועות התפוז בקערה ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מחממים את הסוכר וחצי כוס המים בסיר מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מסננים את רצועות התפוז מהמים, מוסיפים לסירופ ומבשלים 5 דקות, עד שהן שקופות ומבריקות. שומרים בטמפ' החדר עד לשימוש.
4.    ההרכבה: ממלאים את סלסילת המרנג במלית ומשטחים במרית ומסדרים את הפירות מעל. אם רוצים, מסננים את רצועות התפוזים מהסירופ מעל לפירות. מגישים.

•    איך שומרים: במקרר, עד שלוש שעות.

מנהלות, יש סיכוי לנעוץ את שרשור ליל
04/04/06 22:25
14צפיות
הסדר? נראה לי שבימים הקרובים יגיעו הרבה אורחים שיחפשו רעיונות לליל הסדר, למה לא להקל עליהם- ועלינו?
מצטרפת לבקשה,,,
04/04/06 22:35
9צפיות
אכן נעיצת השירשור למתכוני פסח ,מאוד תועיל לטובת כל המצטרפים, אשר חוזרים על שאלות לפסח ,שרצות פה במהירות ובחלקם נענו ונדחקו אחורנית אתמול ושלשום.
יהיו הרבה שרשורים עד לליל הסדר
04/04/06 22:46
11צפיות
אם ננעץ זה יכביד על הפורום.
מה שאני מנסה לעשות זה לשרשר כמו שעשיתי בפורים.
לא צריך לנעוץ השרשור קופץ מעצמו כל הזמן.
השתדלו לשרשר את כל הנושאים ביחד וכך גם נוכל לשמור בקישורים לשנים הבאות.

פנינה ואני נשרשר הודעות של חברים חדשים בפורום שנכנסים לרגע כדי לשאול כמה שאלות.
קינוח לפסח
04/04/06 16:27
52צפיות
אני צריכה להכין קינוח לארוחת ליל הסדר ובא לי על משהו פצצתי במיוחד שישאיר הרבה רושם גם במראה ובמיוחד באעם.
מאחר ואנחנו לא אוהבי קוקוס אז יש לקחת את זה בחשבון בבקשה.
אשמח לשמוע רעיונות
º
מצטרפת לבקשההההה...
04/04/06 16:36
8צפיות
פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן
<< ההודעה הנוכחית
04/04/06 16:47
3617צפיות
פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן
אפשר להכין עם קרם לימון כמו במתכון או פשוט להקציף שמנת מתוקה ולקשט בפירות
  
  
• פבלובה -חיים כהןו סימונה 5 / מתכונים   ו 14:57 | 28/01/06  


מאת: טלאית321ו   26/01/06 | 17:26





החומרים למרנג
4 חלבונים
½ 1 כוסות סוכר
1 כפית חומץ
2 כפיות קורנפלור

לקרם לימון
4 ביצים שלמות
מיץ מ – 2 לימונים
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה, מומסת ומקוררת

ללימונים בסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 לימונים, חתוכים לשמיניות
לציפוי
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
תערובת פירות יער טריים מעט סוכר ומעט מיץ לימון עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה המרנג:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצב יציב.
מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומבליעים בקצף.
מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגול, מהמרכז החוצה.
מכניסים את התבנית לתנור ומייד מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (140 מעלות).
אופים שעה,
מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו עד שהתנור מתקרר לגמרי.
הקרם:
מקציפים במיקסר יד בקערה את הביצים, מיץ הלימון והסוכר. מניחים את הקערה על סיר מים מבעבעים וממשיכים להקציף מעל האש עד שהקרם בהיר, תפוח וסמיך. מסירים מהאש וממשיכים להקציף עד שהוא מצטנן.
מקציפים פנימה את החמאה ומאחסנים במקרר לפחות חצי שעה.
הלימונים:
מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מוסיפים את הלימונים ומבשלים בתוך הסירופ חצי שעה. מסננים ומקררים.
ההרכבה:
מורחים את הקרם על המרנג הקר ומאחסנים במקפיא 10 – 15 דקות, עד שהקרם מתקשה.
מקציפים את השמנת לקצפת ומורחים או מזליפים על הקרם.
מאחסנים שוב במקפיא או במקרר.
לפני ההגשה זורים על פירות היער מעט סוכר ומעט מיץ לימון, משהים כמה דקות ומסדרים מלמעלה. מוסיפים את הלימונים המסוכרים ועלי נענע לקישוט.


טלאית321----הקצפתי שמנת
בקערה לשים פירות יער לפזר סוכר ומיץ לימון, להניח במקרר 3 שעות לפחות.

הרכבה: להניח פירות יער ולזלף משנת מתוקה
את נוזלי הסירופ מפירות היער לזלף על צלחת ההגשה.

בנגלה אחרת שמתי קיווי ותות שדה

אצלי מתוכננת עוגת טריקולד
04/04/06 17:02
62צפיות
לפי המתכון של חיים קונדיטור, כאשר את הבסיס (החמץ) אני אחליף בבסיס של פירורי עוגיות כשל"פ עם חמאה/מרגרינה.

זו עוגה מאד מרשימה ומאד טעימה (מנסיון העבר...)

תעשי חיפוש לפי טריקולד, תמצאי לפחות שני מתכונים שרצים - זה של ניקי ב וזה של חיים קונדיטור. את זה של ניקי לא ניסיתי.

בהצלחה.
º
תעברי לעמוד 7, יש שם קינוחים לפסח
04/04/06 17:52
128צפיות
100 מעלות זה מספיק להרוג את השפעת ?
04/04/06 20:00
11צפיות
ובכלל השנה אני בבעיה לא מכינה מוס בגלל הביצים
אוי א י ז ה דכאוןןןןןןןןןןן
ל-מוס אפשר שמנת מתוקה במקום ביצים
04/04/06 20:12
10צפיות
יש בחיפוש עוגת מוס ,והמתכון ללא ביצים,
(רוני ונציה נתנה עוגת מוס עם שמנת-מתוקה )
פבלובה ביס קצפת ופירות יער
04/04/06 21:06
49צפיות
למרנג:
4 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
למלית: 1
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
לקישוט:
פירות יער טריים


מתכון ל - 50-60 יחידות


+ מכינים את המרנג: מחממים חלבונים וסוכר בביין מארי (סיר על אדים), עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס. מעבירים את התערובת החמה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 10-7 דקות, עד שהקערה קרה למגע.
+ בינתיים מחממים תנור ל-130 מעלות.
+ מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה עגולה בקוטר חצי ס"מ, ומזלפים קעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה: מזלפים תחתית בצורת ספירלה בקוטר 3 ס"מ, וממשיכים לזלף רק בדפנות עוד 2 קומות של עיגולים, לקבלת קערית.
+ אופים 40 דקות, או עד שהקעריות יבשות למגע ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
+ מכינים את המלית: מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה. שומרים במקרר.
+ מרכיבים ומקשטים (עושים זאת רק סמוך להגשה, כדי שהמרנג לא יספוג לחות): ממלאים כל קערית מרנג בקצפת ומקשטים בפירות טריים.



מקור: על השולחן
º
טראפלס שוקולד + כדורי תפוזים
04/04/06 21:47
18צפיות
אני רוצה להכין את הטריקולד של חיים
03/04/06 19:31
27צפיות
קונדיטור לפסח.

לדעתי יש לי בעיה רק עם הקמח שבבסיס הבראוניז ועם הג'לטין שבמוס הבהיר.

את בעיית הבסיס אני יכולה לפתור באמצעות בסיס של עוגיות/חמאה/שוקולד מומס - יש למישהו רעיון אחר? להחליף אולי את הקמח בקוקוס או משהו כזה?

ומה לגבי ג'לטין? אני מודה שאין לי מושג אם ג'לטין כשל"פ או לא. מי יודע?

והנה המתכון, כדי להקל על העונים:

טריקולד

רכיבים:
בסיס בראוניז:
120 גר חמאה
120 גר שוקולד מריר  
¾ כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס קמח

מוס שוקולד לבן:
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן קצוץ
6 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר
ניתן להוסיף גרידת לימון או מעט גרנד מרינייר

מוס שוקולד חלב:
150 מ"ל שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב קצוץ
5 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר

ציפוי:
100 גר שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
הבסיס:
ממיסים את החמאה עם השוקולד על אש נמוכה
מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ביצים וקמח ויוצקים לתבנית המרופדת נייר אפיה
אופים 20 דקות, 170 מעלות (או עד להתקשות הבצק)
מצננים

הכנת המוסים:
מפזרים את הג'לטין על 2 כפות שמנת מתוקה
מרתיחים את השמנת שנותרה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ובוחשים היטב להמסה
מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד
מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת
יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה
יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות

ציפוי:
מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד
מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה
שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה


תודה מראש!

º
יש ג'לטין כשר לפסח
03/04/06 19:59
167צפיות
º
תודה! שמחה שנמצאה בת-סמכא
03/04/06 20:01
20צפיות
מצטערת לומר אבלללל
03/04/06 22:05
45צפיות
כבר כמה שנים שאני ממש לא מוצאת ג'לטין כשר לפסח- ..
יש לי בבית ג'לטין של 'ויליגר'
03/04/06 22:23
36צפיות
וכתוב עליו כשר לפסח.
º
רצה אני לחפששששששששששש
03/04/06 22:29
15צפיות
03/04/06 20:08
11צפיות
האם אפשר לוותר על שכבת הבראוניז ולעשות רק 3 שכבות של מוס?
או שצריך משהו שיחזיק את זה?
אני לא אוהבת את שכבת הבראוניס כי
03/04/06 23:52
17צפיות
היא קשה לחיתוך, אבל לדעתי לא כדאי לוותר על בסיס (למרות שתכלס כולם תמיד מתרכזים רק במוס...).
אני מכינה תמיד תחתית מביסקווטים טחונים עם חמאה מומסת ומרפדת.
אז בפסח אפשר:
1. להשתמש בעוגיות של פסח.
2. להכין תחתית העשויה ממרנג עם אגוזים.
3. להכין תחתית קוקוס אפויה (מסתובב פה מתכון מעולה לעוגת מוס עם תחתית קוקוס כזאת אז לדעתי אפשר "לגנוב" רק את התחתית).
אני לא שואלת מטעמי כשרות
04/04/06 00:46
16צפיות
אלא מטעמי פחמימות. אני מנסה להוריד כמה שיותר פחמימות מהמנה (כדי שהיא תוכל להתאים לסוכרתי שלי).
ובמוס אין בכלל קמח, ובשוקולד אין כמעט פחמימות, כך שבלי הבסיס העוגה יכולה להיות יחסית מתאימה לו.

מה את אומרת? אפשר לוותר?
הכל אפשר לעשות
04/04/06 08:02
8צפיות
גם לוותר, דווח לא תקבלי...
אבל העוגה שמכילה שכבות מוס צרריכה משו שיחזיק אותה,אולי לקנות בסקוויטים לסוכרתיים, לטחון עם מעט חמאה ולהדק לתחתית, אפילו אפיה קצרה...
את עושה עם שוקולד ללא סוכר ?
04/04/06 08:26
2צפיות
כי בשוקולד רגיל יש המון פחמימות.
אם זה מטעמי פחמימות אולי תעשי תחתית
04/04/06 12:16
3צפיות
טורט פשוטה?
3 ביצים מופרדות
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר (או "כמו סוכר")
לקפל חלמונים וכוס קמח תופח כוס מיץ תפוזים וכף שמן.
לאפות יוצאת תחתית טורט שלדעתי מתאימה לטריקולד.

אבל תכלס זו לא עוגה דלת פחמימות כי יש בה המון שוקולד!!
יש לי מילוי תמרים ושוקלד
04/04/06 09:52
8צפיות
האם יש איזושהי עוגה טעימה לפסח שאפשר להשתמש בה??
למה לא לעשות כדורי קוקוס עם מילוי?
04/04/06 10:30
5צפיות
תעשי כדורים קטנים מהמילוי, ותקפיאי, תכיני עיסה של כדורי קוקוס, שפורסמה כאן, ותיצרי כדורי קוקוס עם מילוי הפתעה.
נשמע אחלה..אבל איך עושים את
04/04/06 10:55
2צפיות
הכדורים?.
רעיון שהביאה פיתהבלי
04/04/06 11:21
10צפיות
לערבבים לתוך סילאן או ממרח תמרים: תפוח מרוסק, שקדים ואגוזים קלויים וגרוסים, צימוקים, קינמון וניל ורום. אפשר להוסיף יין אדום או ליקר. להשאיר כמות שזה במקרר או לבשל. טעים בכל מצב. וניתן גם לעשות מזה כדורים (כמו כדורי שוקולד), כשהיחס הוא לטובת השקדים והאגוזים, ואז זה גם נעים למראה.


מקווה שיהיה לך שימושי.





                      מ צ ד ה


כדורי קוקוס
04/04/06 11:41
12צפיות
בבקשה מתכון של טליW:

אימצתי את הרעיון של fairy_mi לערבב חלב מרוכז וקוקוס, הוספתי שוקולד - והתקבל מעדן.

1 שפופרת חלב מרוכז ממותק (אם אני לא טועה - 175 ג')
1 שקית קוקוס טחול (100 ג')2
שורות שוקולד מריר (משהו כמו 30 ג')

הכל הוכנס למג'מיקס ורוסק-עורבב היטב.
יצרתי כדורים. מספיק לכ-25 כדורים קטנים.

הערה שלי (חוזרת א): אני הכנתי בלי השוקולד ויצאו לי בערך 10 כדורים לא כ"כ קטנים. ניתן לעשות גם עם ריבת חלב- הכנתי והתלהבו אפילו יותר מאשר מהחלב הממותק. אני אישית עשיתי את שני הסוגים. ממש קל להכין ונראה חבל על הזמן
תודה רבה
04/04/06 12:07
4צפיות
הדפסתי את המתכון ואני אנסה להכין
כדורי קוקוס ממולאים בממרח
מבטיחה לעדכן איך יצא..
º
אני רואה שהסתדרת, בהצלחה!
04/04/06 14:03
2צפיות
קבלו מתכון לפנקייקס לפסח
04/04/06 10:41
10צפיות
4 ביצים
1כוס חלב
1כוס מים
חצי כוס קמח מצה
5 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
כף א.אפיה
ערבב ולטגן במעט שמן
רק בפעם הראשונה(הכוונה לשימון המחבת)
   בתאבון
עוגת אגוזים לפסח/מתכון של אמא שלי
04/04/06 10:45
10צפיות
8 ביצים
9 כפות סוכר
4 כפות קמח מצה
חצי גרידת לימון ואת המית מהחצי לימון
2 סוכר וניל
3 כפות שמן
8 כפות אגוזים קצוצים

אופן הכנה:
להקציף את החלבונים עם טיפה מלח
ואח"כ להוסיף את סוכר.
להוסיף לבלילה של החלבונים את
החלמונים השמן האגוזים וכל שאר החומרים שנשארו
וכל הזמן להמשיך להקציף
לשמן תבנית ולהכניס לשעה בתנור בחום בינוני
   בהצלחה
5 כפות סוכר זה לא המון?
04/04/06 10:54
4צפיות
חוץ מזה, נראה מצוין וינוסה. תודה!
תודה רבה על המתכונים
04/04/06 11:08
4צפיות
הוספו לרשימה!!
יום טוב.
º
קינוחים לליל הסדר
02/04/06 13:29
18צפיות
קינוח ליל הסדר?
02/04/06 11:15
20צפיות
אשמח לרעיונות
אנחנו מוזמנים
נראה שלא כ"כ רוצים את עזרתי
אז חשבתי אולי על קינוח
מדובר על הרבה אנשים
אני חושבת משהו כמו 60
יש לכם רעיונות?
מתכונים מתוקים לחג האביב קובץ doc
02/04/06 12:38
29צפיות
מתכונים מתוקים לחג האביב.
פורום על השולחן.
נאסף על ידי מיכי
כתובות אינטרנט מצורפות:
הכנסתי קובץ שלם כאן עם מתכונים
02/04/06 13:01
20צפיות
יש שם מתכונים נהדרים.
תראו את הקובץ באחת ההודעות שלי בדף הזה או אחריו
הי clcl הקבצים לא נפתחים!!!
02/04/06 15:50
8צפיות
מ
ק
פ
י
צ

ה
º
גם לי לא ניפתחו!
02/04/06 21:11
2צפיות
בבקשה.... שוב בצירוף
03/04/06 09:57
34צפיות
מ

ק

פ

י

צ

ה





מחפשת מתכון לעוגה מרשימה לפסח
02/04/06 09:19
4צפיות
שתשרוד נסיעה של שעה וחצי.
עוגות לפסח מתוך הספר של בני סיידא
02/04/06 09:26
39צפיות
עוגות שניסינו ואהבנו, תאמרי איזה את רוצה ואני אעלה את המתכון:
עוגת ריבת חלב וסירופ ברנדי בקצפת
עוגת אגוזים קצפת ופירורי שוקולד
עוגת שקדים ואגוזים בקרם טופי וקצפת
עוגת אגוזי לוז בקרם לוז וקציפת שוקולד לבן
טורטה קפוצ'ינה
פצצת שוקולד
מקצפת קוקוס ואגוזים במוס שוקולד
מקצפת אגוזים בקרם שוקולד וקראמל
מרנג בטרייפל אגוזים וקרם מוקה ברנדי
תודה, כמו שכתבתי, העוגה צריכה
02/04/06 09:45
15צפיות
לשרוד נסיעה של שעה וחצי. בנוסף, אני מכינה לקינוח גם טראפלים, אז נראה לי שעדיף משהו פחות שוקולדי. כמו כן עדיף בלי נוכחות מורגשת של שמנת, פשוט כי יש כאלו שלא אוהבים שמנת ומוצרי חלב.

מה נראה לך מתאים?
מבחינת שמנת אפשר להשתמש בריץ'
02/04/06 10:21
7צפיות
ואז העוגה תהיה פרווה.
ואם את לא בעניין שוקולד ממש, יש את עוגת אגוזי לוז בקרם לוז וקציפת שוקולד לבן:
חומרים לעוגה:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
130 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
3 כפות קמח מצה
לקרם לוז:
2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ
250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
150 גרם אגוזי לוז, קלויים וטחונים גס
לקישוט:
אבקת סוכר
אגוזי לוז שלמים קלויים
מעט קצפת לקישוט

אופן ההכנה:
את העוגה מכינים יום קודם
להכנת העוגה: מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), מקציפים חלבונים עם הסוכר כ-5 דקות לקצף נוקשה, מוסיפים את האגוזים וקמח מצה, מערבבים קלות.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית. מחזירים את העוגה לתנור המכובה לשעתיים (רצוי לשמור במקרר).

להכנת הקרם:שמים בסיר כפול את השוקולד הלבן עם השמנת, מחממים עד שהשוקלד נמס ומתערבב לחלוטין עם השמנת. מצננים ומכניסים למקרר לשמונה שעות.

מקציפים את הקרם המצונן לקצפת יציבה ומוסיפים את האגוזים. מערבבים ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.

לפני ההגשה, מנפים מעל העוגה אבקת סוכר ומקשטים בפרחי קצפת ואגוזי לוז (לא חובה).

מקור העוגה: בני סיידא, ספר עוגות לפסח מתוך הסדרה עוגות לחג.
º
אפשר מתכון לעוגת ריבת חלב- תודה!
02/04/06 10:55
7צפיות
עוגת ריבת חלב וסירופ ברנדי בקצפת
02/04/06 18:49
13צפיות
חומרים לעוגה:
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה עדין
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כף קליפת לימון מגוררת

סירופ ברנדי:
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/4 כוס ברנדי

לקצפת ולעיטור:
2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ'
4 כפות סוכר
200 גר' ריבת חלב
אגוזי לוז (אילסרים ) קלויים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

הכנת העוגה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומרבבים קלות. מוסיפים את השמן, את שני סוגי הקמח וקליפת הלימון ומערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ ננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים היטב.

להכנת הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות, ומסירים מהאש.מוסיפים את הברנדי ומצננים.

הרכבת העוגה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מסירים את החישוק מהתבנית וחוצים את העוגה לרוחבה. יוצקים על חצי אחד של העוגה את הסירופ ומורחים את ריבת החלב. מורחים על ריבת החלב, שליש מהקצפת.
מניחים על הקצפת את עיגול העוגה השני ומורחים מעליו את יתרת הקצפת. מעטרים באגוזי לוז.

בתאבון וחג שמח.

מקור המתכון: בני סיידא, ספר פסח מתוך הסדרה מתוק לחג
מבקשת מתכון לעוגה כשרה - קינוח לאחר
02/04/06 12:35
14צפיות
הסדר שתהיי פרווה תודה.
º
תראי למעלה קובץ מתכונים לפסח,בהצלחה
02/04/06 13:03
9צפיות
עוגת שוקולד קלילה וקצפת
02/04/06 13:48
13צפיות
ברגע זה סיימתי להכין אותה (אקפיא אותה לפסח) עוגה נהדרת שכולם אוהבים.

אופן ההכנה

הבצק (תבנית 28  אני אוהבת עוגות נמוכות)

6 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם הסוכר
להוסיף את החלמונים, ואינסטנט הפודינג.
לערבב ולאפות כ- 20 דקות  לבדוק כמובן)

הקרם

1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר

להקציף ולהוסיף על העוגה האפויה והקרה כמובן.

ציפוי

2    שוקולד מריר
1/4  כוס חלב
2    חלמונים

להמיס על האש ולקרר

את  2 החלבונים להקציץ עם כף סוכר
ולאחד עם  השוקולד

ולהוסיף על הקרם ולקרר.

טעים טעים טעים

º
טעות ,בקרם 1 כוס חלב ולא סוכר|טמב
02/04/06 13:52
3צפיות
עוד תיקון, את 2 החלמונים של קרם
02/04/06 13:55
1צפיות
השוקולד.
להוסיף אחרי שהשוקולד מעט מתקרר.


צריך לעשות הגהה לפני שמעבירים.

עוגת שוקולד קלילה וקצפת שרי49מתוקן
02/04/06 15:58
6צפיות

ברגע זה סיימתי להכין אותה (אקפיא אותה לפסח) עוגה נהדרת שכולם אוהבים.

אופן ההכנה

הבצק (תבנית 28  אני אוהבת עוגות נמוכות)

6 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד


להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם הסוכר
להוסיף את החלמונים, ואינסטנט הפודינג.
לערבב ולאפות כ- 20 דקות  לבדוק כמובן)

הקרם:

1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
להקציף ולהוסיף על העוגה האפויה והקרה כמובן.

ציפוי

2    שוקולד מריר
1/4  כוס חלב
2    חלמונים

להמיס על האש ולקרר

את  2 החלבונים להקציף עם כף סוכר
ולהוסיף אחרי שהשוקולד מעט מתקרר,  ולקרר.
שרי49

מלישמ אפשר עוגת אגוזים ופרורי
02/04/06 13:59
1צפיות
שוקולד? תודה מראש
עוגת אגוזים, קצפת ופירורי שוקולד
02/04/06 19:01
4צפיות
חומרים:
6 ביצים
1 ו-1/3 כוסות סוכר
200 גרם אגוזים טחונים
3 כפות קמח מצה
3 כפות ברנדי
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

לעיטור:
2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ'
4 כפות סוכר
100 גרם שוקולד מריר, מגורר
100 גרם שוקולד לבן מגורר

הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את האגוזים, קמח מצה, ברנדי ומיץ תפוזים ומערבבים.

יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דופן התבנמית לעוגה ומצננים היטב.

להכנת העיטור:
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מורחים את הקצפת על העוגה ובשוליים מעטרים בשוקולד לבן ובשוקולד מריר. שומרים במקרר עד להגשה.


ניתן להכין את העוגה כעוגת שכבות: חוצים את העוגה לרוחבה, להרטיב אותה במעט ליקר תפוזים ולמרוח בין החצאים שליש מכמות הקצפת.

בתאבון וחג שמח.

מקור המתכון: בני סיידא, ספר פסח מתוך הסדרה, מתוק לחג
º
מלישמ תודה וחג שמח
02/04/06 22:04
3צפיות
קינוח עם קצפיות ואגוזים מסוכרים
04/04/06 12:02
9צפיות
אני מחפשת את המתכון, או יותר נכון את הכמויות המדוייקות של הקינוח שהוא מן מקפא המורכב שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת, נשיקות (מרנג) שבורות ואגוזי פקאן מסוכרים.
מישהו מכיר?
תודה
קינוח ב-5 דקות שיקות וקצף
04/04/06 13:22
22צפיות
מתוך אתר הלול


החומרים:
חבילה (נדמה לי שזה 250-300 גר') של "נשיקות" (חלבון מוקצף עם סוכר)
150 גר' אגוזי מלך
2 קופסאות שמנת לקצפת (אני אוהבת את השמנת שבשקיות אבל אין אצלנו...)
אופן ההכנה:
שוברים את הנשיקות לחתיכות גסות (בגודל שקדים בערך).
שוברים את האגוזים לחתיכות קטנות (עם פטיש של שניצלים).
מקציפים את השמנת (בלי סוכר! המתיקות תגיע מהנשיקות) לקצפת יציבה.
מערבבים הכל ביחד.
אפשר להוסיף לקצפת גם שוקולד מריר מגורד דק, או כפית נס-קפה.
שופכים לתבנית של אינגליש קייק מניילנים עם ניילון נצמד (שמנת סופגת ריחות) - מקפיאים.
זהו!
הכנה מוקדמת
04/04/06 14:26
9צפיות
סימונה שלום, הפרפה שנתת מצוין ואני מכינה בדומה לו גם פרפה לימון. לא זוכרת אם הוא טעים גם כאשר מכינים אותו ארבעה ימים מראש. מה את אומרת ? אמא של מתגייסת.
º
זה פרפה עם הקצפיות?
04/04/06 14:34
13צפיות
4 ימים מראש נראה לי מוגזם הנשיקות
04/04/06 16:35
7צפיות
יתרככו מדי, יום לפני זה בסדר
סליחה, 4 ימים במקפיא זה בסדר
04/04/06 16:54
8צפיות
חשבתי על הפבלובה שרשמתי את זה
מקפא-קצפיות?
04/04/06 15:36
12צפיות
נשמע קנוח פשוט וטעים.האים לדעתכם ניתן להכין מראש להקפיא ואחרכך לקחת אותו קפוא לנסיעה של שעתיים לפחות בתוך צידנית?האים יחזיק מעמד?תודה.
קינוח מרנג וקצפת יוצא נהדר אחרי
04/04/06 16:54
23צפיות
שמקפיאים.

לפני ההגשה להוציא למקרר להפשרה..

לחתוך למנות .

תלוי בצורה בה הקינוח הוקפא.

אפשר בתבנית ארוכה ואז אפשר ממש לפרוס.
או לריבועים אם זה בפיירקס.

טעים מאד עם רוטב תותים או פירות יער.
חשבתי על רוטב תותים
04/04/06 23:01
8צפיות
מה יחסי תות סוכר? ותודה על התשובות
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום