לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

יו-יו עוגיות מטוגנות ושרויות בסירופ

מאת: MAGIG
15/03/06 11:14
חומרים:
3 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח
מעט תמצית שקדים

שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי תפוז

לבשל את הסירופ עד שיהיה צמיגי ומעט צהבהב

לערבב את כל חומרי הבצק, ללוש בצק רך ולא דביק. לפזר מעט קמח על משטח העבודה ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ. לקרוץ בכוס בעלת שוליים מקומחים עיגולים ולקרוץ בתוך העיגולים (בכלי קטן יותר) עיגול יותר קטן (שיהיה כמו גלגל).
לטגן ולטבול בסירופ.

מגי
 
תגיות:
פורים! שרשור עוגיות, אזני המן וכו'
15/03/06 12:15
137צפיות
שרשרו לכאן את כל השאלות והמתכונים לפורים.
כמה דברים שהכנתי לאחרונה
15/03/06 10:45
91צפיות
כמה דברים שהכנתי לאחרונה
ברוח חג פורים וברוח "משיכתי" אל השורשים הכנתי כמה סוגי עוגיות
טוניסאיות.

ראשונה ומלכת המטבח הטוניסאי - דבלה
בצק דקיק-דקיק וארוך מטוגן תוך כדי ליפוף וטבול בסירופ.

חומרים:
8 ביצים בלולות
חצי כוס שמן
כחצי ק"ג קמח
חצי כוס קורנפלור
שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון

לבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שהוא שהופך להיות סמיך ומעט צהבהב.

לבצק - לבלול את הביצים עם השמן ולהוסיף בהדרגה קמח, ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק (לפעמים צריך להוסיף מעט קמח).
לחלק לחתיכות כגודל ביצה גדולה, לפזר קורנפלור על משטח העבודה ולרדד למלבן, להעביר למכונת רידוד פסטה.
ללוש עד למספר 7, אז הרצועות יוצאות דקיקות.
כך עושים עם כל חתיכות הבצק.

לחמם שמן (חם מאוד אך לא רותח) ולטגן עם מזלג בעל שיניים ארוכות. נועצים את המזלג בתחילת רצועת הבצק ומגלגלים תוך כדי טיגון עד לסוף הרצועה.
לטבול בסירופ.

מגי
º
וכך נראית דבלה אחת
15/03/06 10:46
212צפיות
וכך נראית דבלה אחת
מקרוד - עוגות סולת מטוגנות ממולאות
15/03/06 11:00
56צפיות
בתמרים.

חומרים:
חצי ק"ג סולת (סמולינה רגילה)
1.5 כוסות קמח לבן
3/4 כוס שמן מחומם קלות
1 כוס מים או פחות (לפי הצורך)
שמן לטיגון
חבילה תמרים מעוכים (500 גר')
2 כפיות קינמון
מעט אגוז מוסקט
מעט ציפורן טחון
מיץ מחצי תפוז

מלית:
בסיר מעל להבה קטנה לשים את חומרי המלית, למעוך היטב את התמרים עם מיץ התפוזים והתבלינים עד למחית חלקה.

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון

לבשל את הסירופ עד שנעשה צמיגי וצהבהב.

לערבב את הסולת והקמח, להוסיף שמן מחומם (לא חם מאוד כדי לא לקבל כוויה), ולהוסיף מים עד ליצירת בצק.
לחלק את הבצק לשניים. ללוש למלבן, למרוך את מלית התמרים, לרדד בצד את חלק הבצק השני ולהניחה על החלק הראשון שעליו מלית התמרים.
לחתוך למרובעים או בצורות אחרות שרוצים (אפשר טרפזים).
לטגן בשמן שחומם (אך לא רותח), לשים בסירופ ולהוציא לקופסא.

מגי
מקרוד
15/03/06 11:06
26צפיות
שלום מגי
האם לא ניתן לגלגל את המלבן גלגול אחד, ועוד שאלה הכמות כאן היא מאוד קטנה אם שמים מבן על מלבן, ושאלה אחרונה לאיזה רוחב המלבן



תודה

סימה
ניתן לרדד ולהניח מלבן על מלבן
15/03/06 11:19
17צפיות
וניתן לגלגל ואז לחתוך. ברידוד למלבן יוצאים משהו כמו 20 יחידות.

מגי
כדורי מרציפן ממולאים בשוקולד ושקדים
15/03/06 11:30
27צפיות
כדורי מרציפן ממולאים בשוקולד ושקדים
חומרים:
250 גר' מרציפן
250 גר' שוקולד חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שקדים גרוסים

להמיס שוקולד בשמנת מתוקה חמה מאוד, להוסיף שקדים ולקרר.
ליצור כדורים קטנים מהשוקולד.
לחתוך את המרציפן לעיגולים קטנים, ל"פתוח" בכפות הידיים (כמו לקובה),
להכניס את כדור השוקולד ולגלגל.

מגי
º
ותמונה של המקרוד
15/03/06 11:02
51צפיות
ותמונה של המקרוד
יו-יו עוגיות מטוגנות ושרויות בסירופ
<< ההודעה הנוכחית
15/03/06 11:14
2307צפיות
חומרים:
3 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח
מעט תמצית שקדים

שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי תפוז

לבשל את הסירופ עד שיהיה צמיגי ומעט צהבהב

לערבב את כל חומרי הבצק, ללוש בצק רך ולא דביק. לפזר מעט קמח על משטח העבודה ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ. לקרוץ בכוס בעלת שוליים מקומחים עיגולים ולקרוץ בתוך העיגולים (בכלי קטן יותר) עיגול יותר קטן (שיהיה כמו גלגל).
לטגן ולטבול בסירופ.

מגי
º
והתמונה של היו-יו
15/03/06 11:51
113צפיות
והתמונה של היו-יו
משולשי בצק פילו במילוי תפוחי אדמה
15/03/06 11:39
1102צפיות
משולשי בצק פילו במילוי תפוחי אדמה
דומה לפסטל המרוקאי.

חומרים:
4 עלי פילו
שמן שמן זית למריחה על עלי הפילו
3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים
1 בצל קצוץ ומטוגן
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

להוסיף את הבצל המלח והפלפל לתפוחי האדמה, לערבב ולקרר.

למרוח את עלה הפילו (לעבוד כל פעם עם עלה אחד כשהשאר מכוסים במגבת),
במעט שמן זית (במברשת), לחתוך לרצועות ארוכות.
לקחת רצועה אחת, להניח בקצה אחד שלה כף של תערובת תפוחי האדמה ולקפל למשולש (תוך כדי קיפול). את קצה הרצועה להכניס את קצה הרצועה בקיפול האחרון.
לטגן ולהניח עד נייר סופג.
להגיש חם.

מגי
לחמניות
15/03/06 11:45
29צפיות
לחמניות
מקור המתכון: מתכון שמסתובב בפורומים, לא יודעת בדיוק של מי ולכן התנצלותי מראש.

חומרים:
1 ק"ג קמח לחם (שטיבל מס' 2)
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
כפית סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
מים חמימים (כחצי ליטר, אך יש לבדוק שזה לא יותר מדי)

להמיס את השמרים והסוכר במעט מים חמימים עד להתססה.
בקערה גדולה לשים קמח, מלח, שמן זית, לערבב וליצור גומה.
בתוך הגומה לשפוך את השמרים המותססים ועוד מעט מים. להרטיב את הקמח ע"י
הוספת מים עד שכל הפירורים רטובים. להוסיף מים במידת הצורך.
ללוש את הבצק 10 דקות (לא פחות), לכסות במגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
להוציא אויר ושוב להתפיח.

לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שוים, לגלגל לנקניק ולקשור כמו קשר רגיל.
למרוח בביצה ולפזר שומשום.
לאפות כ- 35 עד 40 דקות.

מגי
º
מאגי-מהמם! וזה בטח טעייים!!!
15/03/06 11:56
17צפיות
º
הכל נראה מעולה וטעים .
15/03/06 11:59
6צפיות
יוהו מגי ימבה עבודה בכל מה שהכנת
15/03/06 12:45
11צפיות
כל הכבוד לך, מסירה את הכובע בפנייך.

העוגיות בסירופ מגרות ביותר, אני מאוד אוהבת אותן(בד"כ רק קונה,לא מכינה)

ועוגת הסולת התוניסאית יאאמ יאאמ, זו עוגת הסולת הכי טעימה שאי פעם אכלתי, בפעם הבאה שאכין עוגת סולת אכין את זו, איך שכחתי ממנה, טמבלית שכמותי.
זה נכון - זה טעים וגם משמין מאוד
15/03/06 13:07
9צפיות
אבל מה, פעם בשנה מותר כאלה וגם כל כך התגעגעתי לאמא שלי ז"ל, שראיתי
בהכנה של עוגות אלו משהו לזיכרה משום שהיא הכינה כל שנה.

מגי
בוקר טוב, אז כך, עשינו בבית
15/03/06 10:17
18צפיות
עם הילדים בצק לאוזני המן.
והבצק יצא פריך כזה שמתפרק ולא ניתן לרדד אותו, הוא פשוט נשבר.אני מבין שהייתה לנו בעיה של יחסי כמויות..............

אולי אפשר לקבל מתכון לבצק קל לאזני המן ?

תודה
אוזני המן
15/03/06 10:20
17צפיות

אוזני המן

480 גרם קמח
110 גרם סוכר
250 גרם מחמאה
2 חלמונים
80 סמ"ק חלב
תמצית וניל
גרידת לימון
1/8 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה

להקציף מחמאה + סוכר.
להוסיף חלמונים בהדרגה ובהמשך את שאר החומרים עד לספיגת הקמח.

אם הבצק לא ממש מתגבש ניתן להוסיף עןד קצת מים או חלב.

ולשמור שעה - שעתיים במקרר.
בפעם הבאה, לא להזביל
15/03/06 10:51
9צפיות
אלא לרדד על משטח מקומח ולהטמיע קצת קמח, עד שמגיעים לעבידות הרצוייה. קרה לי בעוגיות לא מזמן, וכך "תיקנתי" את הבצק.



בצק פריך לאזני המן של נירה שויאר
15/03/06 11:57
13צפיות
בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר)
אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש)



אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

*גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון.

*הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.

אזני ההמן שהכנתי...
15/03/06 11:39
17צפיות
אזני המן במלית תמרים ושוקולד
אתמול בערב הכנתי אזני המן (להזכירכם, פורים אצלנו זה היום)...

זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית.

בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר)
אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש)



אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

*גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון.

*הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.

עיצוב אזני המן:

מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול.
מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית.
מורחים ביצה טרופה על הבצק.

אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה.

אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.

והתמונה ממש מעכשיו...
ותמונה של אחת בתקריב
15/03/06 11:41
29צפיות
ותמונה של אחת בתקריב
יצאו לי 2 תבניות של אזני המן בינוניות, בערך 50 יחידות, עיגול הבצק היה לא גדול.
יפה-יפה- במה מילאת? זה לא נראה כמו
15/03/06 11:56
7צפיות
פרג.
המילוי - ממרח תמרים ושוקולד קנוי
15/03/06 11:58
9צפיות
"תרמרלית" שהוספתי לו גם קינמון.

מלית ממש טעימה גם לאזני המן וגם לגלילות מבצק שק"ם.
º
"תמרמלית" כמובן...
15/03/06 11:59
23צפיות
עינבל ניראים טעימים מאד
15/03/06 11:58
12צפיות
עינבל ניראים טעימים מאד
האוזניים .
שוב חג מאד שמח בירושליים .
תודה רבה חמודה
15/03/06 12:00
3צפיות
הן אכן טעימות מאד, התאפקתי לא לחסל אותן לפני שהמשפחה תקבל את החלק שלה...

ראית איך אף אוזן לא נפתחה לי?
º
בטח שראיתי
15/03/06 12:18
3צפיות
º
15/03/06 12:20
2צפיות
כמה קלוריות בערך באוזן המן?
15/03/06 09:42
2צפיות
גודל בינוני. תודה לעונים
º
כ-200
15/03/06 12:22
1צפיות
סינייה
15/03/06 12:13
18צפיות
סינייה
אהרוני הביא לי חשק, אם כי לא הכנתי לפי המתכון שלו. המתכון שלי הוא של חוה לוי (חברת ילדות) שאמא שלה היא חלבית (יוצאת חלב שבסוריה) אסלית וכך היא הייתה מכינה.
הכמויות הן ל 4-5 מנות.

חומרים:
1/2 ק"ג בשר טרי עם מעט מאוד שומן
1 בצל גדול
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
1 ביצה
חצי קופסא טחינה גולמית טובה
מעט מים לדילול הטחינה
מיץ מלימון אחד
כרבע זר פטרוזליה שטוף וקצוץ דק מאוד.
3-4 שיני שום כתושות
חופן גרעיני צנובר
מעט פפריקה לפיזור (לא חובה)

לקצוץ את הבצל ולטגן עד שיזהיב, להוסיף את הבשר ולפורר אותו תוך כדי טיגון. לטגן מספר דקות, להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס ולהוריד מהאש.
לחכות מספר דקות ולהוסיף ביצה, לערבב.
לשטוח בתבנית אפיה בקוטר 24.
לדלל את הטחינה במים,לימון ומלח. להוסיף שום ולתקן טיבול. להוסיף פטרוזיליה קצוצה. את הטחינה לשפוך על הבשר שבתבנית. לפזר מעל גרעיני צנובר ומעט פפריקה.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ולאפות כ-40 דקות.

מגי
סינייה
15/03/06 12:35
4צפיות
מגי

את פשוט גדולה מהחיים. שיבורכו ידייך, איזה עוגיות מדהימות.

אנא ממך תני לי בבקשה המון מתכונים לבישול, כי אני כבר לא יודעת מה לבשל כל שבת.

תדה מראש,

סימה
היי סימה - מעט יותר למעלה, מתכון
15/03/06 13:17
3צפיות
לסינייה. שכחתי לכתוב שמדובר בבשר טחון כמובן.

מגי
הסינייה של אהרוני ממש לא עשתה
15/03/06 13:02
2צפיות
חשק להכין אותה, לעומת זאת שלך
תודה סימונה, היא אכן טעימה והטחינה
15/03/06 13:09
1צפיות
החמה היא משהו לא מהעולם הזה (לטעמי לפחות). מזכיר לי טעמים נשכחים
מהילדות שאמא של חוה (חברה שלי) הייתה קוראת לנו מ"הבית" על העץ לבוא
לאכול סינייה וגם קובה מטוגנת.

מגי
בוקר טוב וחג פורים שמח
13/03/06 09:15
4צפיות
נתבקשתי לאפות עוגה ואני רוצה לקשט אותה בדמות של ליצן על בצק סוכר . הנקודה שאני לא מצליחה להעלות ליצן שיהיה גדול כגודל העוגה וצבעוני אשמח לקבל גם טיפים  כיצד לעשות זאת? כמו תמיד תודה מקרב לב ושוב חג שמח
תנסי להיעזר ולקבל רעיון
14/03/06 09:48
כאן
כתובות אינטרנט מצורפות:
תנסי בפורום אומנות בעוגות
14/03/06 11:44
1צפיות
יש שם המון רעיונות לפורים כולל עוגות עם ליצנים
º
האם את צריכה את השרטוט בעצם?
14/03/06 11:53
1צפיות
º
וחתיכה מהסינייה
15/03/06 12:14
7צפיות
וחתיכה מהסינייה
שאלה על מתכון אבוד לעוגיות
13/03/06 09:08
7צפיות
סבתא שלי (הרומניה) היתה מכינה לפורים עוגיות סנדוויץ דמויות אלפחורס אבל עם מילוי של קרם שוקולד. נדמה לי שהעוגיות היו מוחזקות במקרר והמרקם שלהן היה רך כזה.
מישהו מכיר אולי? זה היה טעים מאד ואין לי את מי לשאול ...
º
איך קראו לעוגיות ? אשמח לבדוק לך.
13/03/06 10:55
6צפיות
זהו שאני לא זוכרת שם מיוחד...
13/03/06 10:59
4צפיות
אני זוכרת רק שקרם השוקולד בפנים היה עשוי
כמו שעשו פעם קרמים לעוגה (כנראה עם הרבה מרגרינה...)
אליזבת-בשרשור עוגיות שפנינה ק הכינה
13/03/06 11:09
12צפיות
אליזבת-בשרשור עוגיות שפנינה ק הכינה
בשבת יש את העוגיות עם הריבה

עוגיות ריבה סנדוויץ-מתכון

יחד עם עוגיות הכריך עם ריבה הכנתי


במתכון הזה היו שמיםבמקום הריבה

קרם קקאו מבושל


בתמונה עוגיות של טל של שחר
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה אבל זה לא מה שחיפשתי
13/03/06 13:41
חיפשתי משהו עם מרקם די רך.
מתכון:סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם
13/03/06 16:05
5צפיות
מתכון: סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם חמאת בוטנים ודבש


החומרים לעוגיות:
180 גרם חמאה רכה
2/3 1 כוסות (320 גרם) סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח
6 כפות (60 גרם) קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) ריוויון

למלית חמאת בוטנים:  1 צנצנת חמאת בוטנים ממותקת בדבש


אופן ההכנה:

מכינים את העוגיות:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת
   תערובת קרמית ואוורירית.
3. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים
   היבשים והריוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח), מעבדים
   רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. בעזרת כף גלידה, גורפים כדורים מהתערובת ומניחים באופן מרווח מאוד
   בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם אין כף גלידה יוצרים את הכדורים
   בידיים רטובות והרבה סבלנות, כי התערובת דביקה ורכה מאוד).
6. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז
   יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר,
   העוגיות אמורות להישאר רכות.

7. מצננים ומפרידים מנייר האפייה בעזרת מרית.

מרכיבים ומגישים:
1. מורחים על צידן השטוח של מחצית מהעוגיות חמאת בוטנים.
2. מכסים בעוגיה נוספת ומהדקים קלות עד שהמלית משתטחת על כל פני
   העוגיה.



הערות: חומרים ל-12-15 סנדביצ'ים



מקור המתכון: קרין גורן
º
אליזבת, האם העוגיות האלו דומות?
13/03/06 16:12
6צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
מחפשת מתכון לאזני המן מקמח מלא..
13/03/06 13:41
2צפיות
האם יש אפשרות ללא קמח לבן כלל?
אני מחפשת בעיקר את מתכון הבצק...(פריך) ...מילוי - יש :)
חג שמח
אוזני המן מקמח מלא \\של איילת עציונ
13/03/06 14:05
2צפיות
אוזני המן מקמח מלא \\של איילת עציוני

בצק
200 גר' קוביות חמאה קרה
100 גר' אבקת סוכר חום כהה
2 חלמונים
350 גר' קמח מלא ו150 גר' קמח לבן מנופים
קורט מלח
70 מל'נוזל  קר  =מיץ,חלב.50 מים 20 ברנדי וכו '
גרגרי אניס \\קליפת תפוז
במעבד יבשים  +חמאה עד לפירורים מוסיפים נוזלים לחצי דקה מוציאים עוטפים בנילון ונותנים מנוחה במקרר לפחות שעתיים


מלית פרג
300 גר' חלב
250 גר' סוכר
100 גר' דבש
100 גר' חמאה
400 גר' פרג
גרידת לימון

מביאים לרתיחה חלב ,סוכר,דבש וחמאה, מוסיפים פרג מבשלים עד שהפרג סופח את הנוזלים מצננים מוסיפים גרידת לימון\\תפוז ....

מומלצים בחום

הצילו - בקשר לאזני המן - השתמשתי
13/03/06 12:40
4צפיות
במתכון שלbali

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות
ושכחתי להפריד את הביצים
וגם שמתי תמצית רום במקום וניל...
יהיה טוב?

באמת שלא יודעת על מה חשבתי
13/03/06 12:40
3צפיות
שעשיתי את זה...
זה לא כל כך נורא
13/03/06 13:09
3צפיות
יש מתכוני בצק פריך שמשתמשים בביצים שלמות אם כי עדיף חלמונים בלבד. לא נורא.
אוזני המן
13/03/06 10:28
3צפיות
אנשים נחמדים שלום!אני צריך מתכון טוב לאוזני המן,תודה מראש
אזני המן הכי של ווין טו
13/03/06 10:37
3צפיות
המתכון : אוזני המן

בצק
300  גר' מרגרינה
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
3 חלמונים

2 כפות יין לבן
2 כפות מים
7 גר' שמרים יבשים (1/2כף)

לעבד במעבד מזון את חומרי הבצק.
להשהות לילה במקרר.

מלית אגוזים:
150 גר' אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות סולת

מלית פרג:
100 גר' פרג
3 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות סולת

מלית קוקוס:
100 גר'קוקוס טחון
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות סולת

כמות הבצק מספיקה לשתי כמויות מלית
וכמובן שאפשר לשים  נוטלה/ממרח חלבה/ריבת חלב וכו'

אופן ההכנה:
מלית
לבשל על אש קטנה את חומרי המלית. לבדוק מתיקות וסמיכות ולהתאים לפי הצורך.

לקרוץ עיגולים קטנים. למלא וליצור צורת אוזן המן.
למרוח בביצה טרופה.
לאפות בתנור בחום בינוני כ- 10 דק' או עם שמשחים.


נרשם ע"י ווין תו
º
צ"ל ווין תו
13/03/06 12:51
2צפיות
אוזני המן של MAGIG - טעים טעים
13/03/06 12:41
11צפיות
אוזני המן של MAGIG - טעים טעים
לאח שבמשך שנים תמיד התפתיתי לקנות ותמיד מצאו את דרכם לפח, אוזני ההמן ממשלוחי המנות הלכו בדרכם החלטתי השנהלהכין אוזני המן. הפור נפל על המתכון של MAGIG ולא המטערתי לרגע - טעים בטרוף,  ובמשלוחי המנות אפילו הילדים אכלו ונדהמו שהם הוכנו בבית. חילקתי את המתכון לכל החברות

אז MAGIG -  תודה ענקית. צרפתי תמונה. אומנם לא יצאו מושלמים בעיצוב אבל הבת הקטנה כל כך רצתה לעזור אז זה מה שיצא
מבחינתי -  מ ו ש ל ם


200 גר' חמאה (לא מאוד קרה) חתוכה לחתיכות.
1 ביצה
2 חלמונים
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
4 כוסות קמח
גרדה מלימון אחד

ללוש היטב את כל החומרים. ניתן לעבודה ישר ואין צורך לקרר.
מעט מאוד קמח ברידוד. ניתן לקרוץ עיגולים בכוס, ספל או חותכן.
מילוי - כיד הדימיון הטובה עליכם.

מגי

בנושא מילויים
1. שוקולד השחר כפי שהוא - נהדר
2. ניסתי קוביות שוקולד - הן לא נמסו.
3. מלית תמרים מקופסא - נהדר.
4. פרג-  ממילא אף אחד לא אוהב..

כמה זמן אפיה ובאיזה חום??
13/03/06 12:54
3צפיות
נראה נהדר....
MAGIG קוביות כיצד כן נמס
13/03/06 13:07
6צפיות
חלבי לא הפרווה
פשוט לגרד לתלתלים
ואז לשים אותם

מבטיחה לך שהם ימסו בכייף

וחג פורים שמייח
תודה פל - באמת הם טעימים, גם אחרי
14/03/06 08:03
2צפיות
שבוע.

מגי
אוזני המן מבצק פריך וממרח תמרים
13/03/06 14:56
2צפיות
אפשר לקבל מתכון כזה?
בבקשה: אזני המן מבצק פריך
13/03/06 15:01
11צפיות
בבקשה: אזני המן מבצק פריך
זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית.

בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר)
אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש)



אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

*גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון.

*הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.

עיצוב אזני המן:

מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול.
מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית.
מורחים ביצה טרופה על הבצק.

אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה.

אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.



עשיתי את אוזני ההמן האלה ביום שבת
13/03/06 15:18
4צפיות
(רק עם חמאה במקום המרגרינה) ויצא מעולה
שמתי 3 שסוגי מילויים:
ממרח תמרים
ממרח תמרים עם פרג
ממרח תמרים עם נוטלה

ממרח התמרים סוליקו יצא הכי מוצלח (זה עם השוקולד יצא דביק כזה)
º
שמחה שאהבת. גם אני שמה חמאה.
13/03/06 15:21
1צפיות
נראה לי שמדובר במקרוּנים...
13/03/06 15:11
1צפיות
יש מתכונים למקרונים בחיפוש. חפשי עוגיות "מקרון" או מקרונים.
שלום אני צריכה עזרה מכם
13/03/06 10:10
3צפיות
השנה אני רוצה לעשות משלוחי מנות עם פחות ממתקים, ובמקומם אני רוצה לשים דבר-מה אפוי, ז"א שאני הכנתי. משהו שיתפקד כמו האוזני המן במשלוחי מנות- שלא יהיה קטן מדי (בכל זאת המשלוח לא צריך להראות יותר מדי דליל ), צריך להיות טעים, אבל לא מסובך מדי להכנה! משו בסגנון של חלות קטנות (אפשר לומר אפילו לחמניות) או עוגיות-אבל שהייעוד שלהן הוא להיות גדולות יחסית וכו'.
תודה מראש
אולי הר"מ יענה לבקשתך.....
13/03/06 12:01
1צפיות
מתכון: "נגולה"- לחם פורים מרוקאי  

מספר מנות: 4 לחמים

  
החומרים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כף גרגירי שומשום
1 כוס שקדים קצוצים (ללא קליפה)
1 כף גרגירי אניס
חצי כף מלח
1/2 2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס סוכר
4 ביצים שלוקות


אופן ההכנה:

1. להכין בצק מכל החומרים למעט הביצים השלוקות.
2. לאחר שהבצק הומוגני להשאיר להתפחה בת שעה.
3. לאחר שהכפיל את נפחו ללוש היטב שנית .
4. להוציא כדור קטנטן של בצק ולחלק את הבצק ל-4 כדורים, ללוש מעט את הכדור ללחם עגול.
5.לתקוע באמצע את הביצה השלוקה, להכין שתי רצועות מהבצק הקטן ולהניח על הביצה בצורת איקס ולהדק.
6. להשאיר להתפחה כחצי שעה.
7. למרוח ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה ב- 180 מעלות.


הערות:  
זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה.


מקור המתכון:
היה פעם ב"פסטו" מתכון כזה
13/03/06 16:06
1צפיות
אולי עדיין ישנו - אבדוק לך.

דונה
מה עדיף למרוח על אזני המן ביצה
13/03/06 14:11
1צפיות
טרופה או להשאיר ככה?
אם אני מורחת לא יהיה קשה לאבקת סוכר להישאר על האוזן המן?
על בצק פריך אני לא מורח ביצה
13/03/06 14:22
3צפיות
אבקת הסוכר תשאר על האוזן, הרי מפזרים אותה לאחר האפיה ולפני ההגשה
º
גם אנילא מורחת ביצה על בצק פריך
13/03/06 14:24
9צפיות
והשאלה החשובה יותר היא...
14/03/06 01:47
1צפיות
אתה עושה משלוחים?
º
אין צורך למרוח בביצה
13/03/06 14:25
3צפיות
גם אני לא מורחת על בצק פריך
13/03/06 14:33
בדיוק לפני שעה יצאו מהתנור ונראים נהדר...
º
לפי איזה מתכון?
13/03/06 14:38
2צפיות
אני דווקא כן מורחת ביצה על אזני המן
13/03/06 14:56
מבצק פריך, זה גם עוזר להן להידבק ולא להיפתח יותר מדיי (איפה שמחברים את הקצוות לצורת משולש).

וגם אם שמים אח"כ אבקת סוכר היא נשארת.
bali, עשיתי את המתכון שלך אל תשאלי
13/03/06 15:02
2צפיות
שכחתי להפריד את הביצים ושמתי תמצית רום במקום וניל...
התמצית רום לא נורא דווקא הוסיף אבל הביצים....
האוזני המן נפתחו לי בתנור נראה לי בגלל הביצים?! (לא יודעת ולא מבינה בזה יותר מידי) אבל לא כל כך נורא בסוף הכול מתערבב בבטן
תשובה לגבי הביצים
13/03/06 15:05
1צפיות
אם שמת 2 ביצים בבצק אז הוא בטח היה רך מדיי ודביק מדיי. אם זה היה קורה לי הייתי פשוט מוסיפה קצת יותר קמח לבצק, אבל זה לא מה שגורם לאזני המן להיפתח, אלא מלית נוזלית מדיי והידוק לא מספיק של הבצק לצורת ה.


לדעתי אפשר גם במקום 2 חלמונים לשים בבצק ביצה אחת מס' 1.
BALI הכנתי את הבצק פריך הזה ואכן
13/03/06 18:39
2צפיות
גם לי יצא הבצק מאוד רך ודביק.עכשיו כשאת אומרת לגבי הביצים
אולי זה מה שעשיתי בלי לשים לב.הוספתי קמח ולא מעט.
יצאו ככה

חג פורים שמח
º
כנראה בגלל ששמת ביצים שלמות...
13/03/06 18:40
12צפיות
אני עשיתי את אוזני ההמן לפי המתכון
14/03/06 01:12
5צפיות
שלך ומילאתי בתמרים עם אגוזים ויצא משהו משהו חלום, לא נפתחו, מרחתי בביצה וזה קיבל צבע יפה, אפיתי על נייר אפיה .. לא נשאר היום כלום- חוסל. תמיד אם לא מקפידים  - יוצא בלאגן.
שמחה שאהבת
14/03/06 01:17
1צפיות
אני הכנתי את הבצק והוא במקרר ללילה כי לא היה לי כוח להכין, ומחר אאפה אותן ואקח לבית של אמא
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום