לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

יו-יו עוגיות מטוגנות ושרויות בסירופ

מאת: MAGIG
15/03/06 11:14
חומרים:
3 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח
מעט תמצית שקדים

שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי תפוז

לבשל את הסירופ עד שיהיה צמיגי ומעט צהבהב

לערבב את כל חומרי הבצק, ללוש בצק רך ולא דביק. לפזר מעט קמח על משטח העבודה ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ. לקרוץ בכוס בעלת שוליים מקומחים עיגולים ולקרוץ בתוך העיגולים (בכלי קטן יותר) עיגול יותר קטן (שיהיה כמו גלגל).
לטגן ולטבול בסירופ.

מגי
תגיות:
"הטוב בריחות הוא ריח הלחם, הטוב בטעמים הוא טעם המלח והטובה באהבות היא זו של הילדים" - גרהם גרין

בלוג האוכל שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=pastaghetti
פורים! שרשור עוגיות, אזני המן וכו'
15/03/2006 | 12:15
81
137
שרשרו לכאן את כל השאלות והמתכונים לפורים.
כמה דברים שהכנתי לאחרונה
15/03/2006 | 10:45
39
91
ברוח חג פורים וברוח "משיכתי" אל השורשים הכנתי כמה סוגי עוגיות
טוניסאיות.

ראשונה ומלכת המטבח הטוניסאי - דבלה
בצק דקיק-דקיק וארוך מטוגן תוך כדי ליפוף וטבול בסירופ.

חומרים:
8 ביצים בלולות
חצי כוס שמן
כחצי ק"ג קמח
חצי כוס קורנפלור
שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון

לבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שהוא שהופך להיות סמיך ומעט צהבהב.

לבצק - לבלול את הביצים עם השמן ולהוסיף בהדרגה קמח, ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק (לפעמים צריך להוסיף מעט קמח).
לחלק לחתיכות כגודל ביצה גדולה, לפזר קורנפלור על משטח העבודה ולרדד למלבן, להעביר למכונת רידוד פסטה.
ללוש עד למספר 7, אז הרצועות יוצאות דקיקות.
כך עושים עם כל חתיכות הבצק.

לחמם שמן (חם מאוד אך לא רותח) ולטגן עם מזלג בעל שיניים ארוכות. נועצים את המזלג בתחילת רצועת הבצק ומגלגלים תוך כדי טיגון עד לסוף הרצועה.
לטבול בסירופ.

מגי
וכך נראית דבלה אחת
15/03/2006 | 10:46
213
מקרוד - עוגות סולת מטוגנות ממולאות
15/03/2006 | 11:00
3
57
בתמרים.

חומרים:
חצי ק"ג סולת (סמולינה רגילה)
1.5 כוסות קמח לבן
3/4 כוס שמן מחומם קלות
1 כוס מים או פחות (לפי הצורך)
שמן לטיגון
חבילה תמרים מעוכים (500 גר')
2 כפיות קינמון
מעט אגוז מוסקט
מעט ציפורן טחון
מיץ מחצי תפוז

מלית:
בסיר מעל להבה קטנה לשים את חומרי המלית, למעוך היטב את התמרים עם מיץ התפוזים והתבלינים עד למחית חלקה.

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון

לבשל את הסירופ עד שנעשה צמיגי וצהבהב.

לערבב את הסולת והקמח, להוסיף שמן מחומם (לא חם מאוד כדי לא לקבל כוויה), ולהוסיף מים עד ליצירת בצק.
לחלק את הבצק לשניים. ללוש למלבן, למרוך את מלית התמרים, לרדד בצד את חלק הבצק השני ולהניחה על החלק הראשון שעליו מלית התמרים.
לחתוך למרובעים או בצורות אחרות שרוצים (אפשר טרפזים).
לטגן בשמן שחומם (אך לא רותח), לשים בסירופ ולהוציא לקופסא.

מגי
מקרוד
15/03/2006 | 11:06
2
26
שלום מגי
האם לא ניתן לגלגל את המלבן גלגול אחד, ועוד שאלה הכמות כאן היא מאוד קטנה אם שמים מבן על מלבן, ושאלה אחרונה לאיזה רוחב המלבן



תודה

סימה
ניתן לרדד ולהניח מלבן על מלבן
15/03/2006 | 11:19
1
17
וניתן לגלגל ואז לחתוך. ברידוד למלבן יוצאים משהו כמו 20 יחידות.

מגי
כדורי מרציפן ממולאים בשוקולד ושקדים
15/03/2006 | 11:30
27
חומרים:
250 גר' מרציפן
250 גר' שוקולד חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שקדים גרוסים

להמיס שוקולד בשמנת מתוקה חמה מאוד, להוסיף שקדים ולקרר.
ליצור כדורים קטנים מהשוקולד.
לחתוך את המרציפן לעיגולים קטנים, ל"פתוח" בכפות הידיים (כמו לקובה),
להכניס את כדור השוקולד ולגלגל.

מגי
ותמונה של המקרוד
15/03/2006 | 11:02
52
יו-יו עוגיות מטוגנות ושרויות בסירופ
<< ההודעה הנוכחית
15/03/2006 | 11:14
1
2317
חומרים:
3 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח
מעט תמצית שקדים

שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי תפוז

לבשל את הסירופ עד שיהיה צמיגי ומעט צהבהב

לערבב את כל חומרי הבצק, ללוש בצק רך ולא דביק. לפזר מעט קמח על משטח העבודה ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ. לקרוץ בכוס בעלת שוליים מקומחים עיגולים ולקרוץ בתוך העיגולים (בכלי קטן יותר) עיגול יותר קטן (שיהיה כמו גלגל).
לטגן ולטבול בסירופ.

מגי
והתמונה של היו-יו
15/03/2006 | 11:51
114
משולשי בצק פילו במילוי תפוחי אדמה
15/03/2006 | 11:39
1112
דומה לפסטל המרוקאי.

חומרים:
4 עלי פילו
שמן שמן זית למריחה על עלי הפילו
3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים
1 בצל קצוץ ומטוגן
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

להוסיף את הבצל המלח והפלפל לתפוחי האדמה, לערבב ולקרר.

למרוח את עלה הפילו (לעבוד כל פעם עם עלה אחד כשהשאר מכוסים במגבת),
במעט שמן זית (במברשת), לחתוך לרצועות ארוכות.
לקחת רצועה אחת, להניח בקצה אחד שלה כף של תערובת תפוחי האדמה ולקפל למשולש (תוך כדי קיפול). את קצה הרצועה להכניס את קצה הרצועה בקיפול האחרון.
לטגן ולהניח עד נייר סופג.
להגיש חם.

מגי
לחמניות
15/03/2006 | 11:45
4
29
מקור המתכון: מתכון שמסתובב בפורומים, לא יודעת בדיוק של מי ולכן התנצלותי מראש.

חומרים:
1 ק"ג קמח לחם (שטיבל מס' 2)
3 כפות שטוחות שמרים יבשים
כפית סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
מים חמימים (כחצי ליטר, אך יש לבדוק שזה לא יותר מדי)

להמיס את השמרים והסוכר במעט מים חמימים עד להתססה.
בקערה גדולה לשים קמח, מלח, שמן זית, לערבב וליצור גומה.
בתוך הגומה לשפוך את השמרים המותססים ועוד מעט מים. להרטיב את הקמח ע"י
הוספת מים עד שכל הפירורים רטובים. להוסיף מים במידת הצורך.
ללוש את הבצק 10 דקות (לא פחות), לכסות במגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
להוציא אויר ושוב להתפיח.

לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שוים, לגלגל לנקניק ולקשור כמו קשר רגיל.
למרוח בביצה ולפזר שומשום.
לאפות כ- 35 עד 40 דקות.

מגי
מאגי-מהמם! וזה בטח טעייים!!!
15/03/2006 | 11:56
1
17
הכל נראה מעולה וטעים .
15/03/2006 | 11:59
6
יוהו מגי ימבה עבודה בכל מה שהכנת
15/03/2006 | 12:45
1
11
כל הכבוד לך, מסירה את הכובע בפנייך.

העוגיות בסירופ מגרות ביותר, אני מאוד אוהבת אותן(בד"כ רק קונה,לא מכינה)

ועוגת הסולת התוניסאית יאאמ יאאמ, זו עוגת הסולת הכי טעימה שאי פעם אכלתי, בפעם הבאה שאכין עוגת סולת אכין את זו, איך שכחתי ממנה, טמבלית שכמותי.
זה נכון - זה טעים וגם משמין מאוד
15/03/2006 | 13:07
9
אבל מה, פעם בשנה מותר כאלה וגם כל כך התגעגעתי לאמא שלי ז"ל, שראיתי
בהכנה של עוגות אלו משהו לזיכרה משום שהיא הכינה כל שנה.

מגי
בוקר טוב, אז כך, עשינו בבית
15/03/2006 | 10:17
3
18
עם הילדים בצק לאוזני המן.
והבצק יצא פריך כזה שמתפרק ולא ניתן לרדד אותו, הוא פשוט נשבר.אני מבין שהייתה לנו בעיה של יחסי כמויות..............

אולי אפשר לקבל מתכון לבצק קל לאזני המן ?

תודה
אוזני המן
15/03/2006 | 10:20
17

אוזני המן

480 גרם קמח
110 גרם סוכר
250 גרם מחמאה
2 חלמונים
80 סמ"ק חלב
תמצית וניל
גרידת לימון
1/8 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה

להקציף מחמאה + סוכר.
להוסיף חלמונים בהדרגה ובהמשך את שאר החומרים עד לספיגת הקמח.

אם הבצק לא ממש מתגבש ניתן להוסיף עןד קצת מים או חלב.

ולשמור שעה - שעתיים במקרר.
בפעם הבאה, לא להזביל
15/03/2006 | 10:51
9
אלא לרדד על משטח מקומח ולהטמיע קצת קמח, עד שמגיעים לעבידות הרצוייה. קרה לי בעוגיות לא מזמן, וכך "תיקנתי" את הבצק.



בצק פריך לאזני המן של נירה שויאר
15/03/2006 | 11:57
13
בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר)
אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש)



אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

*גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון.

*הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.

אזני ההמן שהכנתי...
15/03/2006 | 11:39
8
17
אתמול בערב הכנתי אזני המן (להזכירכם, פורים אצלנו זה היום)...

זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית.

בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר)
אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש)



אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

*גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון.

*הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.

עיצוב אזני המן:

מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול.
מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית.
מורחים ביצה טרופה על הבצק.

אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה.

אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.

והתמונה ממש מעכשיו...
ותמונה של אחת בתקריב
15/03/2006 | 11:41
7
29
יצאו לי 2 תבניות של אזני המן בינוניות, בערך 50 יחידות, עיגול הבצק היה לא גדול.
יפה-יפה- במה מילאת? זה לא נראה כמו
15/03/2006 | 11:56
2
7
פרג.
המילוי - ממרח תמרים ושוקולד קנוי
15/03/2006 | 11:58
1
9
"תרמרלית" שהוספתי לו גם קינמון.

מלית ממש טעימה גם לאזני המן וגם לגלילות מבצק שק"ם.
"תמרמלית" כמובן...
15/03/2006 | 11:59
24
עינבל ניראים טעימים מאד
15/03/2006 | 11:58
3
12
האוזניים .
שוב חג מאד שמח בירושליים .
תודה רבה חמודה
15/03/2006 | 12:00
2
3
הן אכן טעימות מאד, התאפקתי לא לחסל אותן לפני שהמשפחה תקבל את החלק שלה...

ראית איך אף אוזן לא נפתחה לי?
בטח שראיתי
15/03/2006 | 12:18
1
3
15/03/2006 | 12:20
2
כמה קלוריות בערך באוזן המן?
15/03/2006 | 09:42
1
2
גודל בינוני. תודה לעונים
כ-200
15/03/2006 | 12:22
1
סינייה
15/03/2006 | 12:13
4
18
אהרוני הביא לי חשק, אם כי לא הכנתי לפי המתכון שלו. המתכון שלי הוא של חוה לוי (חברת ילדות) שאמא שלה היא חלבית (יוצאת חלב שבסוריה) אסלית וכך היא הייתה מכינה.
הכמויות הן ל 4-5 מנות.

חומרים:
1/2 ק"ג בשר טרי עם מעט מאוד שומן
1 בצל גדול
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
1 ביצה
חצי קופסא טחינה גולמית טובה
מעט מים לדילול הטחינה
מיץ מלימון אחד
כרבע זר פטרוזליה שטוף וקצוץ דק מאוד.
3-4 שיני שום כתושות
חופן גרעיני צנובר
מעט פפריקה לפיזור (לא חובה)

לקצוץ את הבצל ולטגן עד שיזהיב, להוסיף את הבשר ולפורר אותו תוך כדי טיגון. לטגן מספר דקות, להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס ולהוריד מהאש.
לחכות מספר דקות ולהוסיף ביצה, לערבב.
לשטוח בתבנית אפיה בקוטר 24.
לדלל את הטחינה במים,לימון ומלח. להוסיף שום ולתקן טיבול. להוסיף פטרוזיליה קצוצה. את הטחינה לשפוך על הבשר שבתבנית. לפזר מעל גרעיני צנובר ומעט פפריקה.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ולאפות כ-40 דקות.

מגי
סינייה
15/03/2006 | 12:35
1
4
מגי

את פשוט גדולה מהחיים. שיבורכו ידייך, איזה עוגיות מדהימות.

אנא ממך תני לי בבקשה המון מתכונים לבישול, כי אני כבר לא יודעת מה לבשל כל שבת.

תדה מראש,

סימה
היי סימה - מעט יותר למעלה, מתכון
15/03/2006 | 13:17
3
לסינייה. שכחתי לכתוב שמדובר בבשר טחון כמובן.

מגי
הסינייה של אהרוני ממש לא עשתה
15/03/2006 | 13:02
1
2
חשק להכין אותה, לעומת זאת שלך
תודה סימונה, היא אכן טעימה והטחינה
15/03/2006 | 13:09
1
החמה היא משהו לא מהעולם הזה (לטעמי לפחות). מזכיר לי טעמים נשכחים
מהילדות שאמא של חוה (חברה שלי) הייתה קוראת לנו מ"הבית" על העץ לבוא
לאכול סינייה וגם קובה מטוגנת.

מגי
בוקר טוב וחג פורים שמח
13/03/2006 | 09:15
3
4
נתבקשתי לאפות עוגה ואני רוצה לקשט אותה בדמות של ליצן על בצק סוכר . הנקודה שאני לא מצליחה להעלות ליצן שיהיה גדול כגודל העוגה וצבעוני אשמח לקבל גם טיפים  כיצד לעשות זאת? כמו תמיד תודה מקרב לב ושוב חג שמח
תנסי להיעזר ולקבל רעיון
14/03/2006 | 09:48
כתובות אינטרנט מצורפות:
תנסי בפורום אומנות בעוגות
14/03/2006 | 11:44
1
יש שם המון רעיונות לפורים כולל עוגות עם ליצנים
האם את צריכה את השרטוט בעצם?
14/03/2006 | 11:53
1
וחתיכה מהסינייה
15/03/2006 | 12:14
7
שאלה על מתכון אבוד לעוגיות
13/03/2006 | 09:08
40
7
סבתא שלי (הרומניה) היתה מכינה לפורים עוגיות סנדוויץ דמויות אלפחורס אבל עם מילוי של קרם שוקולד. נדמה לי שהעוגיות היו מוחזקות במקרר והמרקם שלהן היה רך כזה.
מישהו מכיר אולי? זה היה טעים מאד ואין לי את מי לשאול ...
איך קראו לעוגיות ? אשמח לבדוק לך.
13/03/2006 | 10:55
5
6
זהו שאני לא זוכרת שם מיוחד...
13/03/2006 | 10:59
4
4
אני זוכרת רק שקרם השוקולד בפנים היה עשוי
כמו שעשו פעם קרמים לעוגה (כנראה עם הרבה מרגרינה...)
אליזבת-בשרשור עוגיות שפנינה ק הכינה
13/03/2006 | 11:09
2
12
בשבת יש את העוגיות עם הריבה

עוגיות ריבה סנדוויץ-מתכון

יחד עם עוגיות הכריך עם ריבה הכנתי


במתכון הזה היו שמיםבמקום הריבה

קרם קקאו מבושל


בתמונה עוגיות של טל של שחר
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה אבל זה לא מה שחיפשתי
13/03/2006 | 13:41
1
חיפשתי משהו עם מרקם די רך.
מתכון:סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם
13/03/2006 | 16:05
5
מתכון: סנדביץ' עוגיות שוקולד רכות עם חמאת בוטנים ודבש


החומרים לעוגיות:
180 גרם חמאה רכה
2/3 1 כוסות (320 גרם) סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח
6 כפות (60 גרם) קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) ריוויון

למלית חמאת בוטנים:  1 צנצנת חמאת בוטנים ממותקת בדבש


אופן ההכנה:

מכינים את העוגיות:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת
   תערובת קרמית ואוורירית.
3. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים
   היבשים והריוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח), מעבדים
   רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. בעזרת כף גלידה, גורפים כדורים מהתערובת ומניחים באופן מרווח מאוד
   בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם אין כף גלידה יוצרים את הכדורים
   בידיים רטובות והרבה סבלנות, כי התערובת דביקה ורכה מאוד).
6. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז
   יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר,
   העוגיות אמורות להישאר רכות.

7. מצננים ומפרידים מנייר האפייה בעזרת מרית.

מרכיבים ומגישים:
1. מורחים על צידן השטוח של מחצית מהעוגיות חמאת בוטנים.
2. מכסים בעוגיה נוספת ומהדקים קלות עד שהמלית משתטחת על כל פני
   העוגיה.



הערות: חומרים ל-12-15 סנדביצ'ים



מקור המתכון: קרין גורן
אליזבת, האם העוגיות האלו דומות?
13/03/2006 | 16:12
6
כתובות אינטרנט מצורפות:
מחפשת מתכון לאזני המן מקמח מלא..
13/03/2006 | 13:41
1
2
האם יש אפשרות ללא קמח לבן כלל?
אני מחפשת בעיקר את מתכון הבצק...(פריך) ...מילוי - יש :)
חג שמח
אוזני המן מקמח מלא \\של איילת עציונ
13/03/2006 | 14:05
2
אוזני המן מקמח מלא \\של איילת עציוני

בצק
200 גר' קוביות חמאה קרה
100 גר' אבקת סוכר חום כהה
2 חלמונים
350 גר' קמח מלא ו150 גר' קמח לבן מנופים
קורט מלח
70 מל'נוזל  קר  =מיץ,חלב.50 מים 20 ברנדי וכו '
גרגרי אניס \\קליפת תפוז
במעבד יבשים  +חמאה עד לפירורים מוסיפים נוזלים לחצי דקה מוציאים עוטפים בנילון ונותנים מנוחה במקרר לפחות שעתיים


מלית פרג
300 גר' חלב
250 גר' סוכר
100 גר' דבש
100 גר' חמאה
400 גר' פרג
גרידת לימון

מביאים לרתיחה חלב ,סוכר,דבש וחמאה, מוסיפים פרג מבשלים עד שהפרג סופח את הנוזלים מצננים מוסיפים גרידת לימון\\תפוז ....

מומלצים בחום

הצילו - בקשר לאזני המן - השתמשתי
13/03/2006 | 12:40
2
4
במתכון שלbali

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות
ושכחתי להפריד את הביצים
וגם שמתי תמצית רום במקום וניל...
יהיה טוב?

באמת שלא יודעת על מה חשבתי
13/03/2006 | 12:40
3
שעשיתי את זה...
זה לא כל כך נורא
13/03/2006 | 13:09
3
יש מתכוני בצק פריך שמשתמשים בביצים שלמות אם כי עדיף חלמונים בלבד. לא נורא.
אוזני המן
13/03/2006 | 10:28
6
3
אנשים נחמדים שלום!אני צריך מתכון טוב לאוזני המן,תודה מראש
אזני המן הכי של ווין טו
13/03/2006 | 10:37
1
3
המתכון : אוזני המן

בצק
300  גר' מרגרינה
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
3 חלמונים

2 כפות יין לבן
2 כפות מים
7 גר' שמרים יבשים (1/2כף)

לעבד במעבד מזון את חומרי הבצק.
להשהות לילה במקרר.

מלית אגוזים:
150 גר' אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות סולת

מלית פרג:
100 גר' פרג
3 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות סולת

מלית קוקוס:
100 גר'קוקוס טחון
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
2 כפות סולת

כמות הבצק מספיקה לשתי כמויות מלית
וכמובן שאפשר לשים  נוטלה/ממרח חלבה/ריבת חלב וכו'

אופן ההכנה:
מלית
לבשל על אש קטנה את חומרי המלית. לבדוק מתיקות וסמיכות ולהתאים לפי הצורך.

לקרוץ עיגולים קטנים. למלא וליצור צורת אוזן המן.
למרוח בביצה טרופה.
לאפות בתנור בחום בינוני כ- 10 דק' או עם שמשחים.


נרשם ע"י ווין תו
צ"ל ווין תו
13/03/2006 | 12:51
2
אוזני המן של MAGIG - טעים טעים
13/03/2006 | 12:41
3
11
לאח שבמשך שנים תמיד התפתיתי לקנות ותמיד מצאו את דרכם לפח, אוזני ההמן ממשלוחי המנות הלכו בדרכם החלטתי השנהלהכין אוזני המן. הפור נפל על המתכון של MAGIG ולא המטערתי לרגע - טעים בטרוף,  ובמשלוחי המנות אפילו הילדים אכלו ונדהמו שהם הוכנו בבית. חילקתי את המתכון לכל החברות

אז MAGIG -  תודה ענקית. צרפתי תמונה. אומנם לא יצאו מושלמים בעיצוב אבל הבת הקטנה כל כך רצתה לעזור אז זה מה שיצא
מבחינתי -  מ ו ש ל ם


200 גר' חמאה (לא מאוד קרה) חתוכה לחתיכות.
1 ביצה
2 חלמונים
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
4 כוסות קמח
גרדה מלימון אחד

ללוש היטב את כל החומרים. ניתן לעבודה ישר ואין צורך לקרר.
מעט מאוד קמח ברידוד. ניתן לקרוץ עיגולים בכוס, ספל או חותכן.
מילוי - כיד הדימיון הטובה עליכם.

מגי

בנושא מילויים
1. שוקולד השחר כפי שהוא - נהדר
2. ניסתי קוביות שוקולד - הן לא נמסו.
3. מלית תמרים מקופסא - נהדר.
4. פרג-  ממילא אף אחד לא אוהב..

כמה זמן אפיה ובאיזה חום??
13/03/2006 | 12:54
3
נראה נהדר....
MAGIG קוביות כיצד כן נמס
13/03/2006 | 13:07
6
חלבי לא הפרווה
פשוט לגרד לתלתלים
ואז לשים אותם

מבטיחה לך שהם ימסו בכייף

וחג פורים שמייח
תודה פל - באמת הם טעימים, גם אחרי
14/03/2006 | 08:03
2
שבוע.

מגי
אוזני המן מבצק פריך וממרח תמרים
13/03/2006 | 14:56
3
2
אפשר לקבל מתכון כזה?
בבקשה: אזני המן מבצק פריך
13/03/2006 | 15:01
2
11
זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית.

בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות

למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר)
אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש)



אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

*גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון.

*הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.

עיצוב אזני המן:

מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול.
מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית.
מורחים ביצה טרופה על הבצק.

אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה.

אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.



עשיתי את אוזני ההמן האלה ביום שבת
13/03/2006 | 15:18
1
4
(רק עם חמאה במקום המרגרינה) ויצא מעולה
שמתי 3 שסוגי מילויים:
ממרח תמרים
ממרח תמרים עם פרג
ממרח תמרים עם נוטלה

ממרח התמרים סוליקו יצא הכי מוצלח (זה עם השוקולד יצא דביק כזה)
שמחה שאהבת. גם אני שמה חמאה.
13/03/2006 | 15:21
1
נראה לי שמדובר במקרוּנים...
13/03/2006 | 15:11
1
יש מתכונים למקרונים בחיפוש. חפשי עוגיות "מקרון" או מקרונים.
שלום אני צריכה עזרה מכם
13/03/2006 | 10:10
1
3
השנה אני רוצה לעשות משלוחי מנות עם פחות ממתקים, ובמקומם אני רוצה לשים דבר-מה אפוי, ז"א שאני הכנתי. משהו שיתפקד כמו האוזני המן במשלוחי מנות- שלא יהיה קטן מדי (בכל זאת המשלוח לא צריך להראות יותר מדי דליל ), צריך להיות טעים, אבל לא מסובך מדי להכנה! משו בסגנון של חלות קטנות (אפשר לומר אפילו לחמניות) או עוגיות-אבל שהייעוד שלהן הוא להיות גדולות יחסית וכו'.
תודה מראש
אולי הר"מ יענה לבקשתך.....
13/03/2006 | 12:01
1
מתכון: "נגולה"- לחם פורים מרוקאי  

מספר מנות: 4 לחמים

  
החומרים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כף גרגירי שומשום
1 כוס שקדים קצוצים (ללא קליפה)
1 כף גרגירי אניס
חצי כף מלח
1/2 2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס סוכר
4 ביצים שלוקות


אופן ההכנה:

1. להכין בצק מכל החומרים למעט הביצים השלוקות.
2. לאחר שהבצק הומוגני להשאיר להתפחה בת שעה.
3. לאחר שהכפיל את נפחו ללוש היטב שנית .
4. להוציא כדור קטנטן של בצק ולחלק את הבצק ל-4 כדורים, ללוש מעט את הכדור ללחם עגול.
5.לתקוע באמצע את הביצה השלוקה, להכין שתי רצועות מהבצק הקטן ולהניח על הביצה בצורת איקס ולהדק.
6. להשאיר להתפחה כחצי שעה.
7. למרוח ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה ב- 180 מעלות.


הערות:  
זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה.


מקור המתכון:
היה פעם ב"פסטו" מתכון כזה
13/03/2006 | 16:06
1
אולי עדיין ישנו - אבדוק לך.

דונה
מה עדיף למרוח על אזני המן ביצה
13/03/2006 | 14:11
13
1
טרופה או להשאיר ככה?
אם אני מורחת לא יהיה קשה לאבקת סוכר להישאר על האוזן המן?
על בצק פריך אני לא מורח ביצה
13/03/2006 | 14:22
2
3
אבקת הסוכר תשאר על האוזן, הרי מפזרים אותה לאחר האפיה ולפני ההגשה
גם אנילא מורחת ביצה על בצק פריך
13/03/2006 | 14:24
10
והשאלה החשובה יותר היא...
14/03/2006 | 01:47
1
אתה עושה משלוחים?
אין צורך למרוח בביצה
13/03/2006 | 14:25
3
גם אני לא מורחת על בצק פריך
13/03/2006 | 14:33
1
בדיוק לפני שעה יצאו מהתנור ונראים נהדר...
לפי איזה מתכון?
13/03/2006 | 14:38
2
אני דווקא כן מורחת ביצה על אזני המן
13/03/2006 | 14:56
6
מבצק פריך, זה גם עוזר להן להידבק ולא להיפתח יותר מדיי (איפה שמחברים את הקצוות לצורת משולש).

וגם אם שמים אח"כ אבקת סוכר היא נשארת.
bali, עשיתי את המתכון שלך אל תשאלי
13/03/2006 | 15:02
5
2
שכחתי להפריד את הביצים ושמתי תמצית רום במקום וניל...
התמצית רום לא נורא דווקא הוסיף אבל הביצים....
האוזני המן נפתחו לי בתנור נראה לי בגלל הביצים?! (לא יודעת ולא מבינה בזה יותר מידי) אבל לא כל כך נורא בסוף הכול מתערבב בבטן
תשובה לגבי הביצים
13/03/2006 | 15:05
4
1
אם שמת 2 ביצים בבצק אז הוא בטח היה רך מדיי ודביק מדיי. אם זה היה קורה לי הייתי פשוט מוסיפה קצת יותר קמח לבצק, אבל זה לא מה שגורם לאזני המן להיפתח, אלא מלית נוזלית מדיי והידוק לא מספיק של הבצק לצורת ה.


לדעתי אפשר גם במקום 2 חלמונים לשים בבצק ביצה אחת מס' 1.
BALI הכנתי את הבצק פריך הזה ואכן
13/03/2006 | 18:39
3
2
גם לי יצא הבצק מאוד רך ודביק.עכשיו כשאת אומרת לגבי הביצים
אולי זה מה שעשיתי בלי לשים לב.הוספתי קמח ולא מעט.
יצאו ככה

חג פורים שמח
כנראה בגלל ששמת ביצים שלמות...
13/03/2006 | 18:40
2
12
אני עשיתי את אוזני ההמן לפי המתכון
14/03/2006 | 01:12
1
5
שלך ומילאתי בתמרים עם אגוזים ויצא משהו משהו חלום, לא נפתחו, מרחתי בביצה וזה קיבל צבע יפה, אפיתי על נייר אפיה .. לא נשאר היום כלום- חוסל. תמיד אם לא מקפידים  - יוצא בלאגן.
שמחה שאהבת
14/03/2006 | 01:17
1
אני הכנתי את הבצק והוא במקרר ללילה כי לא היה לי כוח להכין, ומחר אאפה אותן ואקח לבית של אמא
הודעות אחרונות
17:12 | 04.09.15 אורחים בפורום
09:15 | 04.09.15 ybo4
23:43 | 03.09.15 MOVEREP
19:55 | 03.09.15 Robin Sparkles
19:05 | 03.09.15 עידן רחל
15:41 | 03.09.15 Manutd21
14:54 | 03.09.15 דאלי עיצובים
13:03 | 03.09.15 אורחים בפורום
09:50 | 03.09.15 Maldini Girl
11:37 | 02.09.15 עדנה39
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ