לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

שאלה על סלט חצילים וגמבה,,

מאת: shron17
08/02/14 10:48
השאלה שלי:
האם אפשר  לאפות את פרוסות החצילים בתנור ,במקום לטגן אותם בשמן ?
האם זה לא יפגע בטעם הסופי של המתכון ?

וזה המתכון לחצילים וגמבה:

המצרכים הדרושים:
 2 חצילים בגודל בינוני  – לפרוס לפרוסות.
2 גרם מלח שולחן עדין -  לפיזור על החצילים .
 5 פלפלים מתוקים אדומים  - לקלות בתנור.
 5 שיני שום  כתושות.
1/2 מלח -  (כפית שטוחה)
כף חומץ טבעי 5%
1/2 לימון – סחוט למיץ.
שמן קנולה - 1/4 כוס -  לטיגון החצילים.

אופן ההכנה :

לפרוס את החצילים, לפזר מלח ולהניח במסננת לחצי שעה להגרת נוזלים
לאפות את הגמבות בתנור ב- 180 מעלות , כחצי שעה,( להכניס לשקית ניילון ולסגור היטב. כשהפלפלים יתקררו ,
והקליפה תרד בקלות)

לטגן את החצילים ברבע כוס שמן קנולה,עד השחמה ולהניח על נייר סופג.

לקלוף את הקליפה של הגמבות ולהניח במסננת.

לחתוך לקוביות את הגמבות והחצילים, להכניס לקערה ,
לפזר מלח, להוסיף את החומץ, מיץ הלימון והשום
לערבב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת הטעמים.
 
תגיות:
שאלה על סלט חצילים וגמבה,,
<< ההודעה הנוכחית
08/02/14 10:48
178צפיות
השאלה שלי:
האם אפשר  לאפות את פרוסות החצילים בתנור ,במקום לטגן אותם בשמן ?
האם זה לא יפגע בטעם הסופי של המתכון ?

וזה המתכון לחצילים וגמבה:

המצרכים הדרושים:
 2 חצילים בגודל בינוני  – לפרוס לפרוסות.
2 גרם מלח שולחן עדין -  לפיזור על החצילים .
 5 פלפלים מתוקים אדומים  - לקלות בתנור.
 5 שיני שום  כתושות.
1/2 מלח -  (כפית שטוחה)
כף חומץ טבעי 5%
1/2 לימון – סחוט למיץ.
שמן קנולה - 1/4 כוס -  לטיגון החצילים.

אופן ההכנה :

לפרוס את החצילים, לפזר מלח ולהניח במסננת לחצי שעה להגרת נוזלים
לאפות את הגמבות בתנור ב- 180 מעלות , כחצי שעה,( להכניס לשקית ניילון ולסגור היטב. כשהפלפלים יתקררו ,
והקליפה תרד בקלות)

לטגן את החצילים ברבע כוס שמן קנולה,עד השחמה ולהניח על נייר סופג.

לקלוף את הקליפה של הגמבות ולהניח במסננת.

לחתוך לקוביות את הגמבות והחצילים, להכניס לקערה ,
לפזר מלח, להוסיף את החומץ, מיץ הלימון והשום
לערבב, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת הטעמים.
בהחלט ניתן לאפות את החציל במקום לטגן
08/02/14 15:51
83צפיות

יהיהקצת שינוי בטעם והיות ולטיגון יש טעמים משלו אך תקבלי סלט בריא יותר

לקלייה בתנור
יש להניח על נייר אפייה מוברש בשמן
לסדר את פרוסות החציל עליו ולהברישם קלות בשמן
לצלות בתנור חם 220-240 מעלות עד הזהבה
קצת שינוי או שינוי גדול ?
08/02/14 17:29
71צפיות
רוצה שיהיה גם טעים .
קצת
08/02/14 18:07
66צפיות

ועדיף ככה על כמויות השמן שייספוג החציל בטיגון
º
יופי, תודה !
08/02/14 18:26
20צפיות
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום