לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

גפילטה פיש

מאת: טוני84
06/03/13 18:41
שלום,האם יש למישהו  מתכון אוטנטי פולני?
תודה
שאלות לסופ"ש
07/03/2013 | 08:41
70
279
מתכוני לחמים קלים להכנה
06/03/2013 | 19:33
9
200
אשמח לקבל מתכונים ללחמים קלים להכנה-ללא צורך באופה לחם.

בתמורה אני אביא מתכון מצוין של פוקצ'ות שממש עכשיו נאפות בתנורי:

1 ק"ג קמח רגיל
1 שקית "שמרית"
6 כפיות של שמן זית
4-5 כוסות מים פושרים-עד שהבצק נהיה אחיד.
2 כפות דבש

אחרי שלשים את כל החומרים האלה מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות.

מתפיחים במשך שעה, יוצרים פוקצ'ות לפי הגודל והצורה שמעוניינים בהם,צובטים את הפוקצ'ות ויוצרים כמה גומות בתוך הבצק ומוזגים מעל שמן זית וכל תוספת שרוצים-אני עשיתי עם שמן זית ורוזמרין עם מעט מלח גס.

20-25 דקות בתנור על 200 מעלות ויש פוקצ'ות מדהימות!

מחכה בקוצר רוח למתכוני הלחמים שלכם
מתכון דו שימושי לחם/לחמניות
06/03/2013 | 23:44
8
301
לחם כפרי לבן
עפ"י אבנר לסקין
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/860/653.html

מצרכים:
320 מ"ל מים קרים
15 גר' שמרים טריים
500 גר' קמח שטיבל 2
12 גר' מלח

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים מים, שמרים והקמח, ומפעילים במהירות לישה 3 דקות.
2. מוסיפים את המלח, וממשיכים במהירות לישה 7 דקות נוספות.
3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד את הקערה.
4. מניחים בצד לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לשתי חתיכות שוות.
6. על גבי משטח העבודה מגלגלים כל חתיכה לכדור, ומשאירים אותו על גבי משטח העבודה 5 דקות.  
7. מגלגלים את הכדור לגליל ומניחים אותו על גבי מגש שעליו מונחת מגבת מטבח מקומחת היטב.
8. את המגש מניחים בצד לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
9. מחממים תנור ל-250 מעלות במצב חום עליון וחום תחתון (אם יש לכם אבן אפייה, את האבן מכניסים לתנור על גבי רשת אפייה בחלק התחתון של התנור).
10. מכניסים את הבצק התפוח לתנור החם בעזרת מרדה או מגש שטוח.
11. הפעולה מתבצעת בעזרת החלקה עדינה ישירות על האבן. אופים 10 דקות בחום של 250 מעלות.
12. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 220 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
13. את הלחם המוכן מניחים על גבי רשת צינון ל - 30 דקות לפני שמגישים.

להכנת לחמניות (תוספות שלי):

1. מחלקים את הבצק ל 8-9 כדורים מניחים למנוחה כ 5 דקות, ואז יוצרים את צורת הלחמניה הרצויה, (בעדינות על מנת לא להוציא גזי תפיחה).
2. מניחים לתפיחה חוזרת של כ 45 דקות, על גבי משטח מקומח היטב.
3. בעזרת מרדה מקומח קלות מעבירים את הלחמניות בעדינות לתבנית (אין צורך בניר אפייה).
4. ולתנור מחומם מראש בטמפ' של 250 מעלות אופים כ 10 דקות, ו 15 דקות בטמפרטורה של 220 מעלות.
5. צינון כמו הלחם על רשת צינון.

בבקשה גם מתכונים ללא שמרים.
07/03/2013 | 06:34
3
164
ואנא אל תפנו לבלוג כי לבלוגים אני לא נכנסת.
במקום להודות את באה בטענות?!
07/03/2013 | 11:59
2
106
אני לא חייבתי אותך להכנס לבלוג, הבלוג הוא לא שלי אלא המקור של המתכון, כך זה שמור אצלי במחשב, ברשותך.
tch111 , מי בא אלייך בכלל בטענות, המתכון שלך
07/03/2013 | 12:50
1
102
בכלל לא רצוי אצלי, אני רוצה מתכונים בלי שמרים
והודעתי שאני לא נכנסת לבלוגים.

איפה יש לך בעיה עם זה.

זכותי לא לרצות להכנס לבלוגים , לא לשלך ולא
לאחרים.
לטעמי התשובה לא במקום, קבלי
08/03/2013 | 16:12
18
שאלה - למה לא להתפיח ישר בתבנית?
07/03/2013 | 07:50
3
43
היות וההתפחה נעשית על משטח מקומח
07/03/2013 | 11:56
2
63
כך אני עשיתי, את  כמובן יכולה לנסות אחרת, איני חושב שיגרם נזק ללחמניות.
אתה כבר קצת מכיר אותי, אני חושבת
08/03/2013 | 15:14
1
34
ואם אכן כך הוא - הרי שמן הסתם כבר הבנת שאני אוהבת קיצורי דרך, וכמה שפחות כלים מלוכלכים והתעסקויות מיותרות

אי לכך ובהתאם לזאת - אני מעדיפה להתפיח ישר בתבנית (על קמח או ישירות על נייר אפיה).
נראה לי גם שבדרך זאת יש פחות סכנה לפגוע בצורת הלחמניה בעת העברתה ממשטח ההתפחה לתבנית..
את יודעת מה את צודקת
08/03/2013 | 16:09
28
אני עושה זאת על משטח העבודה כשהוא מקומח מעוד סיבה.
כשאני מכין לחם או לחמניות במתכון הזה אני מכין מכשני קילו קמח בנגלות של חצי קילו, ואז כמובן שאין לי מספיק תבניות להניח ישירות להתפחה.
כן,יש צורך להעביר את הלחמניות בזהירות, אולם אחרי אימון קצר הפכתי לאומן בזה.
שבת שלום לך, חמודה.
דג סלומון
06/03/2013 | 15:14
1
141
שלום לכולם,
בדר"כ אני מכינה דג סלומון אפוי בתנור עם רוטב פסטו או עם קוביות קטנות של פלפלים צבעוניים או ברוטב שמנת.
אשמח לקבל מתכון מעניין לדג סלומון אפוי בתנור (משהו חגיגי ושונה ממה שאמכירים שאני כבר מכינה בארוחות קודמות)  
לאחרונה אכלתי משהו נהדר אצל חברה
06/03/2013 | 15:38
217
סלומון בציפוי אגוזים ופירורי לחם..
אין לי מתכון אבל אני בטוחה שאפשר למצוא.
שכבת הסוכר הקרוש שבעוגת המילפיי
05/03/2013 | 22:41
9
167
???
מישהו יודע איך עושים אותה?
באיזה שלב שמים אותה מעל שאר שכבות העוגה?
זה נקרא פונדנט ואפשר להכין בבית או לקנות
06/03/2013 | 07:33
130
מוכרים בחנויות המתמחות והוא זול לקניה כי למעשה הוא מכיל רק סוכר מים וגלוקוזה.
אני מכינה אותו מדי פעם בבית והוא לא מסובך להכנה אבל די "פצ'קרי" .הנה המתכון:


פונדנט לציפוי פחזניות קרם שניט או מה שבא.
500 גר' סוכר
125 מ"ל מים
100 גר' סירופ תירס.

לחמם ל 116 מעלות.
לשפוך על משטח קר.
לרסס במים קרים למניעת היווצרות קרום.
לצנן עד שמתחיל להתקמט . להתחיל לקפל עם מרית מתכת. להמשיך בקיפול עד שהתערובת נעשית לבנה מבריקה.
לאחסן בכלי סגור.
לשימוש לחמם קלות בבן מארי. ניתן לגוון בתוספות טעם וצבע
אני עושה גרסה ביתית פשוטה
06/03/2013 | 20:49
97
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
5-6 כפות שמנת מתוקה

מערבבים כמה דקות עם מיקסר (עד שמרגישים שהסוכר נמס קצת) ושופכים על המילפיי. מקשטים עם סירופ שוקולד ומקררים כשעה-שעתיים לפני שמגישים (כדי שיתייצב קצת).
לוגנו ולאם החיטה - תודה רבה.
07/03/2013 | 11:37
6
53
אני בכלל לא בשלנית וגם לא כל כך אופה, המתכון בגירסה הבייתית שהציעה וגנו נראה לי יותר מעשי מבחינתי, אם וכאשר יבוא לי להכין...
אבל בכל זאת, יש לי שאלה לגבי המתכון המורכב יותר של אם החיטה:
לשפוך על משטח קר - על מגש פלסטיק? על מגש פיירקס?
לקפל עם מרית מתכת- כלומר עדיין לא לתת לזה להיקרש, עד שהתערובת לבנה מבריקה ורק אז להניח לה להיקרש?
אין לי מד טמפ' איך אדע פחות או יותר שזה מגיע ל 116 מעלות? הדיוק מדהים אותי בתשובה של אם החיטה...
לחמם קלות בבן מארי? סליחה על הבורות, מה זה בן מארי?
תודה רבה לכל מי שהגיב ולכל מי שיגיב ולכל מי שהתכוון להגיב....
יום טוב וטעיםםםםםםםםם
ירונה כמה תשובות.
07/03/2013 | 12:00
5
57
ראשית את יכולה לקנות את המוצר מוכן. מוכרים אותו בחנויות המתמחות כמו מר קייק, לגעת באוכל, גרובשטיין. כל מה שקרוב למקום מגורייך. מיכל די גדול עולה פחות מ 20 ש"ח כי כמו שכתבתי לך מדובר במרכיבים פשוטים וזולים.
אם בכל זאת תרצי להכין נתחיל מההתחלה.
את לא חייבת מדחום. יש שיטת בדיקה ביתית שאף אני נהגתי להכין עד שרכשתי מדחום. אחרי שהתערובת מאוד רותחת (זהירות סירופ סוכר הוא לא בדיחה) וכל הסוכר נמס. את לוקחת כוס מים קרים ומזלפת עם כפית מעט מהסירופ החם למים הקרים. אם הוא לא נעלם מיד בתוך המים אלא הופך לכדור קטן. את מוציאה אותו מהכוס, מועכת אותו בין האצבעות. אם הוא נמעך בערך במרקם של מסטיק. הגעת לטמפרטורה הנכונה. אם הסוכר לא מתגבש, עדיין לא הגעת לטמפרטורה ואת ממשיכה לבשל ובודקת שוב אחרי כמה דקות.
משטח קר - אני משתמשת בתבנית אפיה שמונחת על השיש. כדאי לקחת כלי שדפנותיו לא גבוהות ושבו יהיה לך נוח לקפל את התערובת. אל תשתמשי בכלי זכוכית או פלסטיק שעלול להפגע מהחום.
באן מרי הוא אמבט אדים. מניחים סיר בינוני/קטן על הכיריים  ושמים בו מים בגובה של כ 5 ס"מ. מעליו קערה ש"מתיישבת" על הסיר (אפשר קערת פיירקס או נירוסטה). תחתית הקערה לא אמורה לגעת במים אלא להתחמם רק מהאדים. מכניסים את הפונדנט המוכן לקערה ומערבבים אותו תוך שהאדים מתחתיו ממיסים אותו מעט. לא לחמם יותר מדי כי אז יתפרק. רק עד שהוא במצב שניתן למרוח/למזוג אותו על העוגה.
התערובת לא צריכה להתייבש בשום שלב עד השלב שהיא נמרחת על העוגה. כשאת מקפלת את תערובת הסוכר שעל המגש לאחר שהתקררה לטמפרטורה שמאפשרת לגעת בה מבלי לקבל כוויה), את תראי שתוך כדי קיפול, היא נעשית לבנה ולא שקופה וככל שעובר הזמן היא מסמיכה וקשה יותר לקפל אותה. זה השלב שאת מעבירה אות הפונדנט לכלי סגור. הפונדנט מחזיק חודשים רבים מחוץ למקרר.
הציפוי שוגנו הציעה לך, הוא סוג של רויאל אייסינג שגם כן משמש לציפוי וקישוט מאפים אבל זה לא הציפוי ששמים על מילפויי ואקלרים בקונדיטוריות. לרויאל אייסינג יש גירסאות רבות ותוכלי למצוא לו מתכונים רבים ברשת . הבסיס הוא אבקת סוכר אליו מוסיפים נוזל בכמות קטנה. לפעמים מוסיפים גם חלבון ביצה או אבקת חלבון (אלבומין).
וואהו, איזו מומחיות! תודה על התשובה המפורטת!!
07/03/2013 | 12:18
1
15
בהצלחה.
07/03/2013 | 12:37
5
מנסיון שלי
07/03/2013 | 20:21
2
28
לא שווה להתעסק בזה בבית.
הרבה בלאגן ולכלוך, והמחיר של זה באמת זול ולא שווה את הטרחה.
בדיוק.
07/03/2013 | 20:51
1
9
נכון אבל
08/03/2013 | 13:08
14
באמת נראה לי שלא שווה את כל הבלגן שכרוך בזה.
אבל בלי קשר לזה, נאיר רק (באלף) שכשבוחרים להכין בבית ולא לקנות מוכן זה בוודאי לא תמיד משיקול כלכלי .
במקרה של הפונטד , אחרי מה שלמדתי מהשירשור הזה, לעניות דעתי , גם אם זה היה יקר , עדיין היה שווה לקנות ולא להכין....

שאלה:
למה אין שחרשור נפרד לכל ענין שדנים בו?
זה מתיש לעבור על דברים שלא קשורים אלה לאלה באותו שירשור...
גפילטה פיש
<< ההודעה הנוכחית
06/03/2013 | 18:41
3
226
שלום,האם יש למישהו  מתכון אוטנטי פולני?
תודה
גפילטע פיש
07/03/2013 | 10:47
2
62
 שלום וברכה

מאחר וקשה מאוד לתת מידות וכמויות מדוייקות ענין הגיפילטע פיש הוא בחוש האישי של הידיים והטעם האישי, בכל אופן  אני אנסה להעביר לך מתכון שעושה אותו שנים  למשפחתי , מתכון ששיך לדור הסבתות-  בסיסי ביותר  ובכן:

לקנות בין 2-3 קרפיונים במשקל לא גדול עד 2 ק''ג מקסימום ולטחון ללא עור  ( את הראשים והאידרות לא זורקים )
את העיסה לערבב בקערה עם 2 חלמונים ( את החלבונים טורפת לחוד לקצף אורירי בצלחת ומוסיפה לתערובת הדגים )
2-3 בצלים בינוניים טחונים להוסיף לתערובת הדגים, או בצל גדול מאוד .
מלח , פלפל לבן  לפי הטעם כי העיסה בהירה , יש כאלה ששמים פלפל שחור- אני לא אוהבת לראות נקודות שחורות בעיסה בהירה  (וככלל לכל בישול
פלפל לבן לבישול בהיר  ופלפל שחור לבישול על בסיס צבע כהה ) - זו היתה הערה אישית שלי לענין .

ולדגים - להוסיף לעיסה קרום מלחם לבן ישן עדיף חלה ישנה -  וזה כמובן לגפילטע פיש בראש השנה,  לפסח כמובן מוסיפים קמח מצה ( לכל אלה ששומרים )
קשה לאמור כמות - משהו כמו שמכינים לקציצות מבשר .
סוכר - בערך 2 כפות ענין של טעם

עלי להדגיש שלכל אלה שרואים שהעיסה לא ממש מוצקה ומפחדים, ומוסיפים עוד לחם או קמח מצה דבר הגורם לקציצות לאחר הבישול להיות קשים כמו בטון, מה שנתקלים בו לעיתים בבתי מלון או במסעדות,  לכן יש לתת לעיסה לנוח שתתגבש במקרר משהו כמו שעה ולאחר מכן לבשל .
אני נוהגת לטעום על קצה הלשון את העיסה ולראות אם חסר משהו לטעם .

ולבישול עצמו:  להרתיח בסיר גדול את הראשים והאידרות של הדג שבהם קיים החומר שגורם לנוזל לההפך בקירור לאחר מכן לג'לי .
להוסיף לסיר גזר חתוך לעיגולים אפשר גם תפוא''ד 1 גדול חתוך לפלחים בינוניים + בצל חתוך לרבעים מל''פ בזהירות +מעט סוכר  לתת לכל זה לרתוח
כשהמים רותחים להנמיך להבה ולהתחיל לעשות קציצות מהדגים .  ולהלן טיפ שלי מנסיון של שנים  - אני עושה קציצה אחת בינונית נותנת לה לרתוח
בכדי לראות שהיא לא מתפרקת ואם  היא נשארת יציבה ז''א שכל העיסה תצא כך,
לבשל את הקציצות על להבנ בינונית כ- שעה  להוציא בזהירות  לתבנית  לשפוך מעל את נוזלי הבישול עד לגובה 3/4 מהקציצות ולקשטם בפלחי הגזר
בתיאבון :  המלצה נוספת -
א)
רצוי להכינם יום מראש בכדי שייתיצב הג'לי מבישול הדגים.
ב) למי שמכין פעם ראשונה לנסיון  עדיף לקנות דג קטן 1 ולנסות .   יום טוב ובהצלחה
טוני 84, הנה מתכון לגפילטע פיש.
07/03/2013 | 12:55
44
חצי קילו גדים טרונים (החומר הטחון 1/2 קילו)

כפית שטוחה פלפל לבן

כפית שטוחה מלח

2 כפות סוכר או ממתיק שווה ערך (למי שאוהב מתוק, למי שלא יכול להפחית)

3 כפות קמח מצה

ביצה אחת או 2 ביצים

בצל גדול מגורד על פומפיה.

לערבב היטט ולתת לנוח חצי שעה.

בסיר רחב להרתיח 3 כוסות מים עם 2-3 גזרים חתוכים לעגולים, בצל גדול
פרוס לפרוסות עם הקליפה כף וחצי סוכק, חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית מלח.

כאשר רותי לעשות קציצות מהעיסה ולהכניס לתוך המים הרותחים, להנמיך את
האש ולבשל בערך שעה, לטעום את המים ולתקן טעמים.

אם רוצים כמות יותר גדלה, מכפילים כמויות.

בהצלחה.
הא(ע)רה קלה, המתכון שלך נראה מעולה הטעות היא
07/03/2013 | 13:18
44
בשם.
גפילטעפיש ביידיש פרושו דג ממולא, בטעות הרוב מכנים את הקציצות במתכון שלך כך.
בגפילטעפיש אמיתי, את תערובת הדגים כמו במתכון שלך ממלאים בתוך דג קרפיון הפרוס לפרוסות, את הראש והזנב משאירים שלמים.
אבקש מתכון לרוטב מרינדה לשיפודים תודה על עזרה
06/03/2013 | 17:45
157
אני רוצה לעשות  שיפודיםעל אש ,לא יודעת אך עושים את הרוטב,זקוקה לכמה הצאות, תודה
רוטב סלסה-זקוקה לתרגום מאנגלית פליז
06/03/2013 | 14:26
6
148
אני צריכה להכין להיום בערב רוטב סלסה ומצאתי רק מתכון אחד
שנראה טוב בעיניי,(לפי התמונה כמובן).
המתכון הוא באנגלית, עשיתי לפי גוגל-תרגום
ואני לא הבנתי כמה דברים,
מי מוכנ/ה לעזור לי?

קישור
מה לא הבנת ?
06/03/2013 | 14:36
5
116
תכתבי לי מה לא הבנת.
זה יהיה יותר קל מאשר לתרגם את כל המתכון
ראשית תודה רבה :)
06/03/2013 | 15:54
4
120
שנית-אשמח שתתרגמי לי את המצרכים הבאים:

1-2 serranos or 1/2-1 jalapenos (I used about 1/4 tsp dried Aleppo pepper flakes)
4 tablespoons whey (or, if you don’t have any whey, use an additional 1 tablespoon salt)

העגבניות אמורות להיות מקולפות?
הבנתי שבעיקרון לוקחים את כל המצרכים וטוחנים במעבד מזון,
ושמים בצנצנת עם מים במידת הצורך ומנערים,
הבנתי נכון?
אוקי אני אנסה
06/03/2013 | 16:04
1
97
פלפל הלפיניו. לפי דעתי את יכולה להשתמש בפלפל חריף.
'WHEY  עשיתי גוגל וזה אבקת חלבון שספורטאים משתמשים. כתוב במתכון שאת יכולה להוסיף עוד כפית מלח במקום
לגבי העגבניות כתוב שם לחלוט במים חמים ל10 שניות. ואז לקלף ולהוציא את הגרעינים
לפי דעתי עדיף שתחתכי ידנית ולא במעבד מזון.
תודה ענקית
06/03/2013 | 16:26
19
את מודעת לזה
06/03/2013 | 17:08
1
107
שהמתכון מדבר על להשאיר יומיים שלושה בטמפרטורת החדר כדי לאפשר פרמנטציה?
האמת שלא
06/03/2013 | 17:32
93
אבל הכנתי עכשיו ויצא טעים,
הכנתי כמות גדולה אז אשאיר לשבת,
מעניין לראות את ההבדלים :)

תודה על ההארה
עוגת ראווה/עוגה מרשימה...
06/03/2013 | 11:55
208
אהלן,
אני רוצה להכין עוגה מרשימה כזאת, בדרך העוגות שאני עושה (והכי אוהבת) הם עם קרמים וכאלה..
הפעם אני צריכ לעשות עוגה לאירוע בחוץ (ביער) .. אז אני צריכה שזה יהיה אפוי או משהו כזה.. אבל בו זמנית מרשים,
יש למישהו רעיונות? הצעות. משהו?

תודה רבה!!!
בצק שקם
05/03/2013 | 16:35
2
227
מה מחליף את היוגורט בבצק שק"מ ובאיזו כמות?

תודה מיכל
אפשר מיץ תפוזים
05/03/2013 | 20:22
101
בערך 3/4 כוס
בהצלחה.
להחליף על מנת לקבל בצק פרווה?
06/03/2013 | 09:43
80
הייתי ממירה במעדן אלפרו שהוא בעל סמיכות דומה

לזו של היוגורט  במקרה שמדובר בבצק מתקתק
מבקשת המלצה לתחליף ללאפה..
07/03/2013 | 08:55
2
56

אני רוצה לארח 13 אנשים, עלה לי רעיון להכין קערה ענקית עם שווארמה ועוד סלטים וכו'..

מה שאני מחפשת זה מתכון לטורטיה או משהו בסגנון שאני אוכל להכין וכל אחד יכין לעצמו לאפה קטנה עם שווארמה..

חשבתי לקנות טורטיה, אבל נראה לי שהיא לא גמישה מספיק ואז היא תשבר והכל ינזל החוצה..

חשבתי גם להכין צ'פאטי, אבל אני יודעת שצריך יוגורט וחלק מהאנשים שומרים כשרות..

יש איזו המלצה?

תודה רבה!!
תראי פה
07/03/2013 | 20:14
1
31
לאורן בקר יש מתכון ל"לאפות" קלות שאפשר להכין בבית.
אם שומרים במגבת זה ישאר גמיש ותוכלי לתת לאורחים להשתמש למטרה שאת רוצה
http://www.youtube.com/watch?v=2OoCCEtzPcc
תודה רבה!!
08/03/2013 | 09:53
7
המלצה למתכון למרק תירס
07/03/2013 | 10:05
3
44
מצאתי כל מיני מתכונים אבל עוד לא מצאתי את ה"אחד"
אם יש לכן המלצות..
תודה
מרק תירס
07/03/2013 | 10:58
48
הבת שלי מאוד אוהבת את המרק הזה :

בסיר גדול לבשל 2 כוסות תירס קפוא במשך 10 דקות
להוסיף אבקת מרק עוף
כף קורנפלור ( כדאי להמיס אותה קצת במים חמים בכוס נפרדת כדי שלא יהיו גושים )
להוסיף כף רוטב סוייה
לטחון במוט בלנדר
אם רוצים אפשר לטפטף חלבון של ביצה כדי ליצור עננים של ביצה במרק
מרק תירס מהיר
07/03/2013 | 11:56
147
זה לא מרק תירס אמיתי, אבל אצלי מאוד אוהבים אותו
תלוי מה הטעם הרצוי לך
08/03/2013 | 15:19
13
אני מכינה כך:

קופסת שימורי תירס, עם חלק מהנוזלים + מים - להרתיח.
להוסיף מעט אבקת מרק עוף, לפי הטעם,
לטחון מעט את התירס בבלנדר מוט.
לטעם "סיני" אפשר להוסיף כמה טיפות של רוטב סויה ובעיקר - שומשום.
לגיוון - ביצה טרופה שמזלפים למרק הרותח ליצירת "עננים" של ביצה, ו/או נבטים סיניים (אלה הלבנים, העבים) שאותם מכניסים למרק לבערך דקה (רק לריכוך קל).
שאלה לגבי קוצץ ירקות של RUSSELL HOBBS
07/03/2013 | 10:12
1
49
הי,

הי לי קוצץ ירקות של RUSSELL HOBBS  123 - שהתקלקל אחרי כמה שנים טובות, הוא היה מעולה! הדבר הכי שמיש במטבח, היה נתקע לעיתים רחוקות מאוד.

לצערי הרב הוא כבר עשה את שלו ואני לא מצליחה להשיג אחד אחר.

קנינו קוצץ של חברה אחרת שמה אני אגיד - ההיפך הגמור! הוא *לא* נתקע לעיתים רחוקות... פשוט זבל של דבר. ה RUSSELL HOBBS  היה קוצץ הכל בשניות כולל גבינ"צ ודברים "קשים" כמו קוביות שוקולד ועם השני אני ממש נלחמת וצריך לשים כמות מזערית כדי שהוא לא יתקע וישמיע קולות מחרידים!! אני כבר לא משתמשת ועושה הכל ידני...

אנא! האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג RUSSELL HOBBS ? או אפילו לתרן את הישן?
האם יש קוצץ שמגיע לרמה שלו ולא ייתקע כל שניה?

תודה תודה ויום טוב!!



מקפיצה - בבקשה
10/03/2013 | 07:37
4
הדרך הטובה לסיים ארוחה
07/03/2013 | 10:07
1
43
זאת שאלה?
07/03/2013 | 10:46
20
מחפשת רעיונות לרוטב
07/03/2013 | 13:47
26
התכנון הוא להכין שניצלי תירס + דוחן עם רוטב. איזה רוטב כדאי לדוחן שלא יהיה יבשושי? (ולא רוטב עגבניות). אגב, את הנ"ל צריכה לאכול גם ילדה קטנה, כך שמשהו כמו פסטו או משהו כזה לא ילך.... (אה כן, רוטב ללא בשר/עוף)

תודה מראש
מרק עוף. איך אתם עושים?
07/03/2013 | 13:52
10
שלום לכוולם. שאלה על תנור
07/03/2013 | 14:08
2
34

אני מעוניין לקנות תנור אפייה משולב כיריים.
עדיף ברוחב 70סמ (אני יודע שיש מעט כאלו), או ברוחב 60סמ.

אשמח לשמוע המלצות מה כדאי (וגם ממה כדאי להימנע)...
משום מה הפוסט נעלם... מוזר.....
07/03/2013 | 14:18
14
ההודעה שלך לא נעלמה.....
07/03/2013 | 15:46
25
היות ולי יש תנור בנוי וכיריים נפרדות - אין לי תשובה עבורך.

רעיה
צריכה עזרה דחופה עם קוואקר
07/03/2013 | 12:55
11
77
היי אני לא ממש אפיתי אי- פעם אבל אני רוצה לאפות עוגה ולהשתמש בקוואקר במקום בקמח.
אם יש למישהו ניסיון עם שיבולת שועל ויכול לעזור לי פה......

קוואקר מגיב כמו קמח? או שצריך להוסיף משהו נוסף?
או אם כדאי לתחון את הקוואקר או להשאיר אותו כמו שהו (קוואקר דק)?

אין לי מתכון מסויים שאני מתכננת עליו אז אם מישהו מכיר מתכון לעוגה עם קוואקר משהו אוורירי ולא מסובך, שמתאים לעוגת יום הולדת?! (העדפה למשהו שוקולדי )
קוואקר לא מסתדר לי
07/03/2013 | 12:59
5
46
עם אוורירי.
למה דווקא קוואקר ולא קמח ? האם יש מגבלות תזונתיות ?
אין מגבלה יש יותר מידי קוואקר בבית!
07/03/2013 | 13:02
2
24
אמממ
07/03/2013 | 13:07
1
41
אני מוסיפה אותו לקראמבל או לעוגיות. אני לא יודעת לגבי עוגת שוקולד.
אם בא לך אני אתן לך מתכון לעוגיות קוואקר עם שוקולד
תכיני עוגיות גרנולה....
07/03/2013 | 20:16
18
אם לא אוורירי אז שלא יצא יבש!
07/03/2013 | 14:32
1
34
אולי יגיעו מומחי אפייה יותר גדולים ממני
07/03/2013 | 15:13
24
אבל לפי דעתי אם תנסי לעשות עוגה מקוואקר זה יצא די מגעיל.
יש גם פורום קינוחים - אולי שם יהיו לך תשובות
אני בכל אופן הייתי קונה קמח ושומרת את הקאווקר לדברים אחרים...
קוואקר לא מגיב כמו קמח וגם נאפה [ומתבשל]
07/03/2013 | 13:28
4
43
בזמנים שונים.

את יכולה לטחון את הקוואקר במטחנת-קמח [תעשייתית] ואז יהיה לך משהו כמו קמח שיבולת שועל. אבל לא נראה לי שיש לך מטחנת קמח תעשייתית (:

אולי פשוט תכיני גרנולה?
תוכל להסביר יותר את ההבדל
07/03/2013 | 14:29
3
29
כלומר במה הוא מתבטה? יותר יבש, סופג יותר , סופג פחות, לא תופח? איך אני יכולה לחסות על ההבדל?

ויש לי צורך שזו תיהיה עוגה ולא עוגיות יש לי שלושה ימי הולדת השבוע!
ההבדל מתבטא במגוון דברים.
07/03/2013 | 15:22
2
26
קוואקר הוא פחות מעובד מקמח. בגדול, ככל שדבר מעובד יותר - הוא סופג יותר נוזלים ומתבשל מהר יותר.
קוואקר גם מעובד בצורה שונה. בד"כ "מגהצים" את הקוואקר. אם הקוואקר הוא מהיר הכנה הוא גם מעובד אחרי זה [נראה לי טוחנים אותו גס] ואם הוא אינסטנט הוא מעובד עוד יותר [ונראה לי טוחנים דק]. בגלל זה קוואקר אינסטסט מתבשל בצ'יק, ושיבולת שועל מלאה מתבשלת יחסית לאט.
רמת הסיבים [שסופחים נוזלים] ורמת החלבון [שמשפיע על המרקם- את רוצה עוגה רכה או קשה?] שונה בקמח ובקוואקרים.
קמח לא תופח מעצמו, אלא בשילוב עם אוויר/חומרים כימיים.

המרקם שקוואקר מקבל באפייה/בישול הוא די.. צ'ואי כזה. לעיס.
אני כמעט ולא שמעתי על עוגות עם קוואקר [יש עוגה מסורתית בארה"ב שנקראת oatmeal snack cake שלא נראית הכי אטרקטיבית, וגם בה יש קמח רגיל].
לדעתי כדאי לך לוותר על הרעיון להחליף קמח בקוואקר.
אם את ממש צריכה להיפטר מהקוואקר [פסח?] אולי תנסי לקפל לתוך מאפינס, לפני האפייה, גרנולה שכבר הכנת מראש? [לא קוואקר 'חי'! בתוך העוגה הוא יקבל מלא לחות ויהפוך את המרקם שלו לזוועה לעיסה].
תודה רבה!
07/03/2013 | 15:31
1
23
האמת, שמצאתי יופי של מתכון לעוגה יפה, ניראה לי שאני פשות השדרג אותה עם מוס או קרם. ניראה כבר מה יתאים!
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?ent...

והקוואקר שאני משתמשת הוא מהיר הכנה אז ניראה לי זה יעבוד איכשהו....

תודה על העזרה!
אין בעד מה. שימי לב שהעוגה הזו היא לא
07/03/2013 | 15:55
28
עוגה קלאסית ליום הולדת. לעוגות אינגליש יותר 'תמיכה' מעוגות עגולות. גם אם תביטי בתוך העוגה תבחיני בפירורים עבים, ולא דקים. בכל אופן אני מפציר בך לבצע עוגת ניסיון ולא לעשות ישר עוגה גדולה [או חלילה, 3 עוגות..].

בהצלחה!
חדשה פה, אשמח לעזרתכם עם עוגת שמרים
07/03/2013 | 19:21
1
33
קניתי היום קמח שמרים של אוסם. אין לי שום נסיון עם עוגות שמרים, תכננתי להכין רוגעלך, אבל פתאום מתחשק לי לנסות.
תהיתי אם יש לכם מתכון הכי קליל שיש לעוגת שמרים עם הקמח האמור??
זה צריך להיות מתכון למאותגרים חחח כי עד עכשיו עשיתי רק עוגות בחושות בחיי.

תודה רבה וסופ"ש נעים :))
תשתמשי במתכון על האריזה
10/03/2013 | 09:02
11
הוא מוצלח ופשוט להכנה.
יש למישהוא אולי מתכון מעניין ללחם?
07/03/2013 | 20:37
1
29

לא משהוא ספציפי, אבל לא סתם לחם משעמם....
הלחם שאני מכינה כל שבועיים (בערך)....
07/03/2013 | 21:04
316
לפי מתכון של סמדר זורע ברמק.
יש קישור ומעתיקה גם לכאן.
נראה אלי מסובך - אבל זה ממש לא כך.
בתמונה המצורפת פרוסות הלחם ובמרכז לחם טחינה .

מאת: סמדר
תאריך: 18/12/2004 שעה: 18:06
לחם השבת: לחם דגנים וגרעינים  
שום דבר לא חסר ללחם הזה: יש לו שם ציורי ומושך. הוא יפה וחתיך. הוא עשיר ומזין. יש לו קרום פריך עם כל מיני גרעינים קלויים ונגיסים. הוא טעיםםםםםםםםם.... אפשר לרוץ איתו, לקפוץ איתו. אפשר לעשות לידו גם לחם שאור שיפון, והוא לא יתלונן... או חלות... אפשר לאכול אותו בלי כלום, אבל הכי כדאי - עם בוחטה חמאה ככה, כרגיל. כמו שאנחנו אוהבים. אפשר להוסיף זית. או עגבניית שרי. או גבינה. או מה. אבל בחיי שזה ממש לא הכרחי. גם לבדו יש לו זכות קיום משלו. על הלחם לבדו יחיה האדם. כלומר, הבת אדם הזאת, כלומר: אני.

בתיאבון ושבוע טוב לכל.

מתכון: לחם דגנים וגרעינים

רכיבים:
סטרטר:
1 כוס קמח לחם לבן                 (1 כוס = 140 גרם)
1 כוס קמח מלא
30 גרם שמרים טריים או ½ 1 כף שמרים יבשים                 (כפית מידה של מטרנה = 11 גרם)
½ 1 כוס מים פושרים                (360 מ"ל מים )

בצק:
¾ כוס מים פושרים                           (180 מ"ל)
2 כפות סוכר דמררה בהיר
½ כוס קמח מלא                          (70 גרם)
½ 3 - 3 כוסות קמח לחם לבן         (420-490 גרם)
2 כפות גרעיני דוחן  - לא שמה         במקום המרכיבים שאני לא שמה, אני מוסיפה כ-3 כפות של נבט חיטה, סובין שיבולת שועל
2 כפות גרעיני חיטה  - לא שמה           לאחרונה הוספתי גם פסיליום שקבלתי מהבן שלי וכף עד 2 אבקת חלב אמיתית.
1/3 כוס גרעיני חמניות  - לא שמה
1/3 כוס פתיתי שבולת שועל (קוואקר)
1 כף זרעוני פשתן לא טחונים -           (כ-3 כפות זרעי פשתן טחונים בזמן ההכנה)
1 כף מלח

לציפוי:
2 כפות זרעוני פשתן
2 כפות פתיתי שבולת שועל               שמה רק שיבולת שועל = קואקר
2 כפות גרעיני חמניות

אופן הכנה:
לבשל בסיר קטן את הדוחן והחיטה עד שיתרככו אך לא יתפוררו לגמרי. לסנן מהמים ולצנן.      (לא עושה את זה)

סטרטר: להמיס את השמרים בכוס וחצי מים ולהוסיף כוס קמח מלא וכוס קמח לחם לבן. לערבב לעיסה חלקה, לכסות את הקערה ולהשהות כ-30-40 דקות לתסיסה.

בצק: להמיס את הסוכר ב-¾ כוס מים פושרים ולהוסיף לסטרטר שתפח. להוסיף גם חצי כוס קמח מלא ו-3 כוסות מהקמח הלבן. להוסיף את זרעי החמניות, פתיתי שבולת שועל, זרעוני פשתן ואת הדוחן והחיטה המבושלים והמקוררים. לבסוף, להוסיף את המלח ולעבד את כל החומרים לבצק אחיד ומעט דביק. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שיהפוך לגמיש ורך. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה - להוסיף עוד קמח לבן, עד כחצי כוס. בהמשך הלישה הבצק נעשה פחות דביק.
לקמח מעט את הבצק ולשים אותו בקערה נקיה, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה.
להוציא אוויר מהבצק שתפח ולחלק אותו ל-2 חלקים שווים.
ליצור מכל חלק ככר מאורכת ומהודקת.
לערבב את כל גרעיני הציפוי ביחד ולפזר אותם על משטח עבודה נקי. לגלגל את הככרות בתוך הגרעינים תוך הידוק קל, כך שהגרעינים יצמדו לבצק. להניח את הככרות ב-2 תבניות ככר באורך 25 ס"מ, משומנות קלות. לכסות את התבניות בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-45 דקות בטמפרטורת החדר.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-40 דקות, עד שהככרות ישחימו וייעשו קלות במשקלן.
להוציא את התבניות מהתנור, להוציא את הככרות מהתבניות ולצנן אותן על רשת.

הערות:
כמות: 2 ככרות

מקור המתכון: עצמי - סמדר מוואלה  

את הסוכר אני מוסיפה לתערובות הקמח והחומרים היבשים שבקערת המיקסר.
מהכמות הזו יש לי 2 כיכרות בתבניות סיליקון בגודל  5*13*24 ו- 5*11*23
כאשר אני מכינה כמות וחצי - תבנית נוספת בגודל 5*11*20


רעיה
כתובות אינטרנט מצורפות:
1.לחם בריאות
כתובות אינטרנט מצורפות:
הודעות אחרונות
17:12 | 04.09.15 אורחים בפורום
09:15 | 04.09.15 ybo4
23:43 | 03.09.15 MOVEREP
19:55 | 03.09.15 Robin Sparkles
19:05 | 03.09.15 עידן רחל
15:41 | 03.09.15 Manutd21
14:54 | 03.09.15 דאלי עיצובים
13:03 | 03.09.15 אורחים בפורום
09:50 | 03.09.15 Maldini Girl
11:37 | 02.09.15 עדנה39
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ