לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מה עושים עם דלורית?

15/10/10 16:22
יש לנו בבית דלורית ענקית (אם דלורית זה השם בעברית של butternut squash) ויש לנו אורחים שמגיעים ביום ראשון לבראנץ'. אני רוצה להכין קיש או פיא אבל כל המתכונים שאני מוצאת ברשת הם לפאי מתוק ואני מחפשת משהו מלוח.
הם יש למישהו הצעה לפיא דלורית?
 
תגיות:
מה עושים עם דלורית?
<< ההודעה הנוכחית
15/10/10 16:22
50צפיות
יש לנו בבית דלורית ענקית (אם דלורית זה השם בעברית של butternut squash) ויש לנו אורחים שמגיעים ביום ראשון לבראנץ'. אני רוצה להכין קיש או פיא אבל כל המתכונים שאני מוצאת ברשת הם לפאי מתוק ואני מחפשת משהו מלוח.
הם יש למישהו הצעה לפיא דלורית?
אם יש לי מתכון
15/10/10 17:53
18צפיות
לפשטידת דלורית דלת קלוריות, הולך? :)

אניוואי, אני מדלורית, דלעת, בטטות, גזרים וכולי אוהבת להכין מרק כתום.
פשוט לוקחים את כל הירקות הכתומים (ואם רוצים אפשר להוסיף תפוח אדמה אחד) מבשלים במים, טוחנים במטחנה ידנית, אפשר בשלב זה להוסיף רק מים+תבלינים
או להוסיף שמנת מתוקה+חלב.
דלורית היא אכן butternut squash
15/10/10 21:41
11צפיות
תכיני קלתית בצק פריך, (100 גר' חמאה מלוחה, כוס וחצי קמח, לעבד בפולסים עד למרקם חול, להוסיף ביצה אחת ו2 כפות מי קרח, לעבד עוד כמה שניות, להכין כדור בצק ולקרר כשעה במקרר, לרדד, לרפד תבנית פאי, לדקור את התחתית עם מזלג ולהקפיא למשך כחצי שעה טרם האפייה- כל זה יבטיח קלתית פריכה במיוחד)

לאפות אפייה עיוורת למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

את הדלורית (הקלופה והחתוכה) להקפיץ במחבת עם מעט חמאה ושום (אפשר ורצוי להוסיף טימין או רוזמרין קצוץ) עד שהיא מתרככת מעט
להכין תערובת רויאל- 3 ביצים, 250 סמ"ק שמנת מתוקה, 2 כפות קמח
את יכולה להוסיף גבינת עזים כלשהי מעוכה לשדרוג הטעם והמרקם, מלח, פלפל

לערבב עם הדלורית, לשפוך לקלתית הבצק, ולאפות ב175 מעלות עד שמוכן

טאדאאא
הכנתי את הבצק ואני עומדת להכין את המלית
17/10/10 15:21
6צפיות
מה זה אפיה עיוורת??
מקפיצה בשבילך
17/10/10 20:45
6צפיות

אם ג' לא תגיע בזמן תמיד אולי מישהו אחר יידע
אפייה של הקלתית בלבד,
17/10/10 21:19
5צפיות
כשעליה משקולות.
אני מניחה על הקלתית נייר אפיה ועליו שעועית אדומה המשמשת כמשקולת.
את השעועית, לאחר האפיה, אני מקררת ומחזירה לקופסה לשימוש חוזר כמשקולת.
אפיה עיוורת===>
17/10/10 21:20
8צפיות
לאחר הכנת הבצק , משטחת אותו על התבנית
לוקחת נייר כסף פורסת בעדינות על גביי הבצק ומעליו את שמה קטניות: חומוס/ שעועית  מה שיש בבית

מה שמונע מהבצק להתרומם בזמן האפיה, ולא להשרף
תודה לכולם!
18/10/10 00:52
5צפיות

גיגלתי אפיה עיוורת ומצאתי מה צריך לעשות
הפאי יצא שוס, טעים להפליא! חן חן!
Flix
איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום