בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מוס שוקולד מעולה בציפוי שוקולד ושוקולד לבן

מאת: KENWOOD KMIX
29/07/10 23:41
כיפות מוס שוקולד- דודו

"כיפות" מוס שוקולד דבש אישיות/ קרין גורן  

כמות: 10 עוגות בתבניות סיליקון עם שקעי כיפה בנפח 1/2 כוס  
או תבניות שקעים בצורת סברינה כמו שאני עשיתי.
חומרים  

לבסיס:
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים (פקאן "סיני"), טחונים  

למוס שוקולד :
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 חלמונים
3 כפות סוכר (35 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
350 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר שוקולד,
ברנדי או חלב  (30 מ"ל)  

לציפוי שוקולד :
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
120 גרם שוקולד מריר  

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס  
    


אופן ההכנה  

מכינים את המוס ומקפיאים :
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר).
טורפים פנימה את הליקר יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.  

מכינים את ציפוי השוקולד, מקשטים ומצפים:
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטיפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות.
מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ'ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.








 
ערב מצויין לכולם.תוצרים שהכנתי לאחרונה!!!!!
29/07/10 21:23
35צפיות
עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע- דודו
עוגת סולת קלה וטעימה!!!!!
29/07/10 21:44
20צפיות
בסבוסה- עוגת סולת
העוגה המושלמת ליד הקפה!!
29/07/10 21:58
26צפיות
העוגה המושלמת ליד הקפה- דודו
נעבור לעוגת קוגלהוף בציפוי גנאש שוקולד מעולה!
29/07/10 22:07
20צפיות
עוגת קוגלהוף- דודו
נעבור כעת לעוגת לחמניות מתוקות!!
29/07/10 22:18
24צפיות
עוגת לחמניות מתוקות- דודו
זה נראה משגע
29/07/10 22:24
11צפיות
תודה רבה. אני ממליץ לך בחום לנסות ולה
30/07/10 00:32
97צפיות
ביסקוטי עם קליפות תפוזים ושוקולד.
29/07/10 22:27
24צפיות
ביסקוטי עם קליפות תפוזים ושוקולד- דודו
עוגת פרג מעולה בציפוי קרם שוקולד..מממ..
29/07/10 22:44
33צפיות
עוגת פרג בציפוי שוקולד- דודו
עוגת סבארין מעולה בציפוי קצפת
29/07/10 22:55
17צפיות
עוגת סבארין- דודו
עוגיות שוקוצ'יפס מעלות ועשירות בשוקולד!!!!!!
29/07/10 23:05
20צפיות
עוגיות שוקוצ'יפס קלאסיות- דודו
שורטברד- עוגיות חמאה סקוטיות במילוי ריבה..
29/07/10 23:29
399צפיות
שורטברד במילוי ריבה- דודו
נעבור לקינוחים עם הרבה שקולד
29/07/10 23:35
49צפיות
טראפלס שוקולד- דודו
מוס שוקולד מעולה בציפוי שוקולד ושוקולד לבן
<< ההודעה הנוכחית
29/07/10 23:41
186צפיות
כיפות מוס שוקולד- דודו
עוגת גזר עם אננס קוקוס וקינמון
29/07/10 23:48
140צפיות
עוגת גזר "הישרדות"- דודו
היכונו לתענוג הבא שלכם...!!!!!!!!!!
29/07/10 23:53
16צפיות
עוגיות מושחתות של שלושה שוקולדים- דודו
לחמניות מתוקות שהכנתי לפתיחת צום תישעה באב..
30/07/10 00:09
16צפיות
לחמניות מתוקות בציפוי סוכר וקינמון- דודו
עוגיות נמסות בפה עם אגוזי פקאן..
30/07/10 00:13
11צפיות
כפתורי מייפל ואגוזי פקאן- דודו
לא זה לא פיצה- זו עוגייה בתחפושת
30/07/10 00:18
15צפיות
עוגיית פיצה- דודו
נסיים עם קינוח מתוק וגבינתי
30/07/10 00:27
18צפיות
גביניות קלאסיות- דודו
º
חברים יקרים סופשבוע מתוק לכולכם
30/07/10 00:37
5צפיות
º
הכל פשוט נראה ונ קרא יאמי!!!
30/07/10 10:01
זה לא מתוק מידי לאכול עם סלטים?
29/07/10 22:34
4צפיות
º
אשמח לדעת למה התכוונת
30/07/10 00:33
3צפיות
כדי להקל עליך,
31/07/10 16:39
4צפיות
º
סבבה, לקחתי את ההערה לתשומת ליבי.
01/08/10 00:26
2צפיות
יש תחליף לסילאן?
29/07/10 22:35
1צפיות
וואוו הכל נראה כל כך טעים!!!!
30/07/10 09:11
2צפיות
זהו סיימת להפציץ
30/07/10 09:19
3צפיות
נראה לי שאני אכין את העוגת סולת לשבת
30/07/10 09:17
1צפיות
באיזה גודל תבנית להשתמש
31/07/10 12:59
2צפיות
צריך לעצור אותך על התעללות
30/07/10 12:33
4צפיות
יש לי רק מילה אחת להגיד: (כפול 3): מהמם, מהמם
30/07/10 12:52
4צפיות
תודה רבה לכם על התגובות החמות
30/07/10 16:03
3צפיות
איפה המשטרה כשצריך לעצור מישהו כמוך
30/07/10 16:25
5צפיות
º
חחחחחחחח.תודה רבה בתיה
30/07/10 17:03
2צפיות
אתה נשוי? אתה אמיתי?
01/08/10 11:54
7צפיות
º
תודה רבה
01/08/10 15:02
4צפיות
אתה מלך
01/08/10 13:30
2צפיות
º
תודה אחי
01/08/10 15:03

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix