לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מוס שוקולד מעולה בציפוי שוקולד ושוקולד לבן

מאת: KENWOOD KMIX
29/07/10 23:41
כיפות מוס שוקולד- דודו

"כיפות" מוס שוקולד דבש אישיות/ קרין גורן  

כמות: 10 עוגות בתבניות סיליקון עם שקעי כיפה בנפח 1/2 כוס  
או תבניות שקעים בצורת סברינה כמו שאני עשיתי.
חומרים  

לבסיס:
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים (פקאן "סיני"), טחונים  

למוס שוקולד :
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 חלמונים
3 כפות סוכר (35 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
350 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר שוקולד,
ברנדי או חלב  (30 מ"ל)  

לציפוי שוקולד :
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
120 גרם שוקולד מריר  

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס  
    


אופן ההכנה  

מכינים את המוס ומקפיאים :
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר).
טורפים פנימה את הליקר יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.  

מכינים את ציפוי השוקולד, מקשטים ומצפים:
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטיפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות.
מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ'ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.








ערב מצויין לכולם.תוצרים שהכנתי לאחרונה!!!!!
29/07/2010 | 21:23
39
110
עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע- דודו
נתחיל עם עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע- עוגה רכה, ועסיסית מאוד המשלבת בתוכה מגוון טעמים שיוצרים עוגה מעולה וטעימה!!!!

עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע / קרין גורן

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

  
לנקטרינות:
6-5 נקטרינות בשלות ומוצקות, מגולענות וחתוכות ל-8 פלחים
50 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

להפתעה:
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (60 גרם)
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (100 גרם)
1 כף גדושה קינמון

לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
3/4 1 כוסות סוכר (350 גרם)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1 כף אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 2 גביעים שמנת חמוצה (500 מ"ל)



אופן ההכנה

מכינים את תחתית הנקטרינות:
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה. מפזרים מעל את הסוכר החום. מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים (כמו רעפים). מניחים בצד.

מכינים את ההפתעה:
מערבבים בקערית סוכר חום, אגוזים וקינמון. מניחים בצד.

מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).

מרכיבים ואופים:
יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח ומפזרים מעל את תערובת ההפתעה – אבל לא על כל פני השטח: מקפידים להשאיר היקף של 2 ס"מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה. מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח.
אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות, ומגישים חמים.

הערה: לעוגה פרווה ניתן להחליף את השמנת החמוצה ב-11/3 כוסות מים!











עוגת סולת קלה וטעימה!!!!!
29/07/2010 | 21:44
29
26
בסבוסה- עוגת סולת
עוגת הסולת שכולנו מכירים. פשוט מערבבים הכל בקערה אחת ואופים!!
המתכון נמצא אצל אימי כבר שנים רבות ולכן איני יודע למי מגיעה הקרדיט.
מצרכים:
1 כוס סוכר
1 כוס אגוזים
1 כוס סולת
1 כוס שמן
1 כוס קוקוס
4 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
1 כוס קמח

אופן ההכנה: שמים בקערה גדולה את כל החומרים מלב ד הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהקמח ניספג בתערובת. מוסיפים אגוזים קצוצים ומטמיעים אותם בתערובת. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות או עד שפני העוגה מקבלים צבע זהוב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ופורסים בעזרת סכין לריבועים או מעויינים. יוצקים מעל העוגה את הסירופ בצורה אחידה.

לסירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה: 1 כוס מים, 1/2 כוס סוכר ומעט לימון, ומערבבים מידי פעם עד שהסוכר נמס. כשהסירופ מגיע לרתיחה להסיר מסירים מהאש.
העוגה המושלמת ליד הקפה!!
29/07/2010 | 21:58
24
49
העוגה המושלמת ליד הקפה- דודו
עוגה בטעם וניל עשירה , רכה ועסיסית עם שכבות של סוכר חום, אגוזי לוז, וקינמון.
העוגה המושלמת ליד הקפה/ קרין גורן

  

כמות: חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או תבנית סיליקון שושנה

חומרים

לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 כף אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 2 גביעים שמנת חמוצה (500 מ"ל)


למלית:
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף קינמון
1 כף קקאו
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)  

  


אופן ההכנה  

מכינים את תערובת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).

מכינים את המלית:
מערבבים יחד את כל חומרי המלית.

מרכיבים ואופים:
ממלאים את תבניות  בתערובת העוגה עד שליש גובה. מניחים מעל מחצית ממלית הקינמון. מכסים בתערובת עד שני-שליש מגובה התבנית מניחים את שארית המלית ומכסים ביתרת התערובת. אפשר לעשות גם יותר שכבות (או פחות) כרצונכם.
אופים בתנור למשך 45 דקות (בתבנית סיליקון זה ייקח אפילו שעה ורבע) עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע והריח משגע אפילו את השכנים.





נעבור לעוגת קוגלהוף בציפוי גנאש שוקולד מעולה!
29/07/2010 | 22:07
22
27
עוגת קוגלהוף- דודו

עוגת קוגלהוף - שמרים שוקולד / חנה שאולוב



עוגת שמרים נימוחה וטעימה
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת.

המרכיבים:
1/3 3 כוסות קמח רגיל
70 גרם חמאה
20 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 ביצים
1/4 1 כוסות חלב או מיץ תפוזים
גרידת לימון
50 גר` צימוקים

מעט ריבה חלקה למריחה (שמתי גנאש שוקולד)
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר- 70% מוצקי קקאו.
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל החומרים, חוץ מהריבה/גנאש ולשים לבצק נוזלי למדי (אפשר במקסר בעל קרס לישה)
2. מעבירים את הבצק לתבנית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
3. מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות ואופים כ-40 דקות.
4. מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה מכבים את האש  וממיסים את השוקולד תוך כדי עירבול עד שנמס לחלוטין והשוקולד נעשה מבריק.
5. בעוד העוגה חמה הופכים אותה בזהירות ומזליפים מלמעלה את השוקולד (לתת לו לנזול עד שנעצר ומתקשה מעט.

*במידה ורוצים לצפות בריבה יש להמיסה כ-30 שניות במיקרוגל עד שנעשית נוזלית.

נעבור כעת לעוגת לחמניות מתוקות!!
29/07/2010 | 22:18
21
28
עוגת לחמניות מתוקות- דודו
מתאים במיוחד להגיש בערב שישי למרכז השולחן וכל אחד תולש לעצמו את הלחמנייה עם הציפוי שהוא אוהב!!
עוגת לחמניות מתוקות/ קרין גורן

כמות: 3 תבניות בקוטר 26 ס"מ

חומרים

לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח  

לזיגוג:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים  

לקישוט:
קעריות עם:
שומשום, פרג, פשתן וסוכר גבישי  
  


אופן ההכנה  

מכינים את הבצק:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות בספריי שמן,
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.


מעצבים, מתפיחים ואופים:
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג.
טובלים כל כדור בתערובת הביצה ומיד בקערית עם הציפוי הרצוי. מניחים בתבנית עגולה כך שהכדורים כמעט נוגעים זה בזה.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עכשיו הכדורים כבר ייגעו זה בזה).
מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מגישים לשולחן בצורת עוגה וכל אחד מושך לעצמו לחמנייה..





זה נראה משגע
29/07/2010 | 22:24
1
12
וממש מקסים. חבל שאני מתה מפחד משמרים.אחרת בטח הייתי מנסה.
תודה רבה. אני ממליץ לך בחום לנסות ולה
30/07/2010 | 00:32
146
ולהכין את הלחמניות האלו. גם אני פעם הייתי חושש לעבוד עם בצק שמרים אבל זה ממש קלי קלות זה לא תורה מסיני פשוט מקפידים על שלבי ההכנה הנכונים של הבצק.
ביסקוטי עם קליפות תפוזים ושוקולד.
29/07/2010 | 22:27
14
26
ביסקוטי עם קליפות תפוזים ושוקולד- דודו

ביסקוטי עם קליפות תפוזים ושוקולד/ קרין גורן

עוגיות יבשות עם שפע של תוספות טעימות. מגישים עם כוס של משקה חם (כדי שיהיה במה לטבול....)

כמות: תבנית מלבנית בגודל 20X27 ס"מ (כמות העוגיות משתנה לפי עובי הפרוסות)

חומרים

לעוגיות:

21/2 כוסות קמח

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3 ביצים

11/4 כוסות סוכר

1 כף תמצית וניל

2 כפות ליקר תפוזים

1 כוס קליפות תפוזים מסוכרות

1 כוס שברי שוקולד מריר

1 כוס פיסטוקים קלופים ולא קלויים



  


אופן ההכנה  

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מנפים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם סוכר, תמצית וניל וליקר. יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים פנימה את תערובת הביצים. מערבבים יחד רק עד לקבלת בצק אחיד. לקראת סוף הערבוב מוסיפים קליפות תפוזים, שברי שוקולד ופיסטוקים.

בידיים רטובות משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוסס בספריי שמן ואופים כ-30 דקות עד שהביסקוטי יציבים למגע. מצננים לחלוטין. מחממים תנור ל-140 מעלות. פורסים בעזרת סכין לחם לפרוסות בעובי חצי עד 1 ס"מ. משכיבים את הפרוסות על רשת ומייבשים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהפרוסות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ומגישים עם כוס קפה ליד, לטבילה.









עוגת פרג מעולה בציפוי קרם שוקולד..מממ..
29/07/2010 | 22:44
13
40
עוגת פרג בציפוי שוקולד- דודו
עוגת פרג בציפוי קרם שוקולד/ המתכון נימצא אצל אימי כבר שנים ולכן איני יודע למי מגיעה הקרדיט.

מצרכים:
6 ביצים שלמות בטצפ' החדר
3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה: להקציף את הביצים במיקסר במהירות גבוהה ולהוסיף תוך כדי את הסוכר, להמשיך להקציף  עד שמתקבלת תערובת תפוחה, סמיכה ובהירה.

בקערה נפרדת לערבב:
3/4 כוס פרג טחון
4 כפיות שוקולד
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שמן

הרכבת התערובת: יוצקים את תערובת הפרג על הביצים המוקצפות, ומערבבים במרית בתנועות קיפול, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים מעל 1 וחצי כוסות קמח + שקית אבקת אפייה וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות, עד שפני העוגה משחימים מעט וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים.

קרם שוקולד
שמים בסיר קטן:
100 גר' שוקולד מריר
6 כפיות מים
50 גר' מרגרינה
ההכנה: מעמידים על אש קטנה ומערבבים מידי פעם עד שהשוקולד נמס. ממשיכים לערבב היטב עד שאין גושים ומתקבל קרם חלק. מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים היטב עד להמסת המרגרינה. מורחים את הקרם בצורה אחידה על העוגה.

* הערה: במקום הקרם ניתן לחילופין להקציף 1 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג שוקולד עד שמתקבלת קצפת יציבה. מורחים על העוגה.
עוגת סבארין מעולה בציפוי קצפת
29/07/2010 | 22:55
12
21
עוגת סבארין- דודו
לקחתי את המתכון לסברינות אישיות של קרין גורן והכנתי אותו בתור עוגה אחת גדולה בתבנית סיר-פלא. העוגה יצא מצויינת וטעימה מאוד!!
  
עוגת סברינה/ קרין גורן
כמות: 30 מיני-סברינות או עוגה אחת גדולה בתבנית סיר-פלא בקוטר 26 ס"מ  

חומרים

לבצק:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
3 כפות סוכר (35 גרם)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ"ל)
200 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/2 כפית מלח

לסירופ:
1 ליטר מים
3 כוסות סוכר (600 גרם)
1/2 כוס רום אמיתי (לא תמצית) (120 מ"ל)

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר (35 גרם)
תותים טריים, חצויים  
  


אופן ההכנה  

מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.  



מזלפים לתבניות, מתפיחים ואופים:
משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס"מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.


מבשלים בסירופ ומצננים מעט:
בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים רום. שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה.


מקשטים ומגישים:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מניחים כף קצפת על כל סברינה, מקשטים בחצי תות ומגישים.  
עוגיות שוקוצ'יפס מעלות ועשירות בשוקולד!!!!!!
29/07/2010 | 23:05
11
23
עוגיות שוקוצ'יפס קלאסיות- דודו
                                    עוגיות שוקולד צ'יפס/ מתכון מאתר נענע 10
  
הערה: מניסיון שלי מומלץ להשתמש בשוקולד צ'יפס איכותי ולא באלה הנמכרים בסופרים.
פותחים שבוע מתוק עם עוגיות שוקולד ציפ'ס ליד הקפה. פריכות, ממכרות ונשמרות יפה בצנצנת סגורה, בתנאי שתחביאו אותה כמובן


50-45 עוגיות • 10 דק' הכנה • 15 דק' אפייה
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה מאוד
240 גרם (1 כוס) סוכר חום
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
1 ביצה + 1 חלמון
200 גרם (2 כוסות) שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מערבבים קמח, סודה ומלח בקערה.
- מקציפים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן במיקסר עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים וניל, ביצה וחלמון ומקציפים למרקם חלק. מורדים את המהירות, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוציאים מהמיקסר.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס לתערובת תוך כדי ערבוב בכף עץ בתנועות קיפול.
- מניחים כפית מן התערובת בתבניות המרופדות במרווחים ליצירת עוגיות קטנות ואחידות בגודלן.
- אופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומעט מזהיבות.




שורטברד- עוגיות חמאה סקוטיות במילוי ריבה..
29/07/2010 | 23:29
10
735
שורטברד במילוי ריבה- דודו
לבצק:
300 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
21/2 כוסות קמח

למלית: 1/2 כוס ריבה

לקישוט: 1 כף סוכר

אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-150 מעלות
2. מערבבים חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל ומלח, מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצד אחיד ורך מאוד.
3. מרפדים תחתית של תבנית פאי בעיגול של נייא אפייה.
4. משטחים בידיים מחצית מהבצק בתבנית לשיכבה אחידה בגובה 1 ס"מ.
5. מורחים מעל את הריבה בשיכבה אחידה, אבל לא על כל פני השטח. מקפידים להשאיר היקף של 2 ס"מ בשוליים ללא ריבה, כדי שהעוגיות לא ייפרדו לשתי שכבות לאחר האפייה.
6. מכסים ביתרת הבצק. (הכי קל לשטח בין כפות הידיים פיסות של בצק ל"פיתות" בעובי 1 ס"מ, ולהניח אותן אחד ליד השנייה לכיסוי הריבה).
7. אופים כשעה, עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ופורסים למשולשים  (כמו פיצה). מפזרים סוכר לקישוט ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.
8. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.

הערה: המתכון לעוגיות שייך לקרין גורן.
נעבור לקינוחים עם הרבה שקולד
29/07/2010 | 23:35
9
87
טראפלס שוקולד- דודו

טראפלס שוקולד/ מהאתר של קרין גורן

טראפלס שוקולד של הקונדיטורית אסטלה.

כמות: הרבה כדורים קטנים

חומרים

300 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
25 מ"ל ברנדי או ליקר אגוזים  

לציפוי:
200 גרם שוקולד ג'יאנדויה מומס פושר (או שוקולד רוזמרי)  

לקישוט:
שקדים קלויים קצוצים, שוקולד מגורר או קקאו
  


אופן ההכנה  

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד המריר. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מסיימים את הערבוב עם הוספת הברנדי. מקררים את התערובת עד שהיא נוחה לעיבוד. מגלגלים לכדורים ומקפיאים להתקשות. טובלים את הטראפלס בשוקולד המומס. מגלגלים בשקדים קצוצים, בשוקולד מגורר או באבקת קקאו . שומרים בהקפאה ומפשירים במקרר לפני ההגשה.  





מוס שוקולד מעולה בציפוי שוקולד ושוקולד לבן
<< ההודעה הנוכחית
29/07/2010 | 23:41
8
284
כיפות מוס שוקולד- דודו

"כיפות" מוס שוקולד דבש אישיות/ קרין גורן  

כמות: 10 עוגות בתבניות סיליקון עם שקעי כיפה בנפח 1/2 כוס  
או תבניות שקעים בצורת סברינה כמו שאני עשיתי.
חומרים  

לבסיס:
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים (פקאן "סיני"), טחונים  

למוס שוקולד :
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 חלמונים
3 כפות סוכר (35 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
350 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר שוקולד,
ברנדי או חלב  (30 מ"ל)  

לציפוי שוקולד :
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
120 גרם שוקולד מריר  

לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס  
    


אופן ההכנה  

מכינים את המוס ומקפיאים :
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר).
טורפים פנימה את הליקר יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.  

מכינים את ציפוי השוקולד, מקשטים ומצפים:
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטיפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות.
מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ'ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.








עוגת גזר עם אננס קוקוס וקינמון
29/07/2010 | 23:48
7
175
עוגת גזר "הישרדות"- דודו

עוגת גזר ``הישרדות`` עם אננס וקוקוס/ קרין גורן


כמות: 3 תבניות אנגלייש-קייק או 3 מגשי סיליקון אינגליש אישיות  

חומרים  

לעוגה:
3 ביצים  
1/2 1 כוסות סוכר חום כהה
1 כוס שמן
2 כוסות גזר, מגורר דק (300 גרם, 5 גזרים בינוניים)
1 כוס קוביות אננס (מקופסא), מסוננות מהנוזלים
1 וחצי כוסות קוקוס
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כף קינמון  


אופן ההכנה  

מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים ביצים עם סוכר ושמן.
מוסיפים גזר, אננס וקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מנפים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).  






היכונו לתענוג הבא שלכם...!!!!!!!!!!
29/07/2010 | 23:53
6
17
עוגיות מושחתות של שלושה שוקולדים- דודו

עוגיות מושחתות של שלושה שוקולדים/ קרין גורן

  

כמות: 20 עוגיות ענקיות

חומרים

לעוגיות:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים, בטמפ' החדר
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1/3 כוס (45 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח


לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס



אופן ההכנה  

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות.
טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. בעזרת כף גלידה מניחים באופן מרווח שלוליות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את שלושת השוקולדים לקישוט. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות מעט למראה, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מניחים להן להתקרר לחלוטין אחרת הן מתפרקות. כשהעוגיות קרות משחררים מנייר האפייה בעזרת פלטה, ומגישים





לחמניות מתוקות שהכנתי לפתיחת צום תישעה באב..
30/07/2010 | 00:09
5
17
לחמניות מתוקות בציפוי סוכר וקינמון- דודו
לחמניות מתוקות בציפוי סוכר וקינמון/ מתכון שלי
הערה: מומלץ להכין את הלחמניות לפתיחה של צום. עם כוס תה חם הן מצויינות!!!!
מצרכים:
1 קילו קמח
3 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או 1/2 שקית שמרית
גרידת לימון
1/2 כוס שומשום
2 כוסות מים

לציפוי: מערבבים בקערית 3/4 כוס סוכר וכפית קינמון

אופן ההכנה לבצק: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח ומוסיפים את שאר החומרים ומעבדים הכל במהירות נמוכה במשך 8 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי הנפרד מדפנות הקערה. מוציאים מהמיקסר ומניחים בצד לתפיחה במשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את ניפחו. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים. מעצבים ללחמניות ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה מעל כל לחמנייה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון.( אפשר לפזר גם מעט אגוזי מלך קצוצים מעל. מניחים לתפיחה של 30 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד שהלחמניות תפוחות ושחות יפה (גם מלמטה). מוציאים מהתנור מצננים מעט ומגישים.
עוגיות נמסות בפה עם אגוזי פקאן..
30/07/2010 | 00:13
4
12
כפתורי מייפל ואגוזי פקאן- דודו

כפתורים מייפל פקאן/ קרין גורן

  

כמות: 40-35 עוגיות

חומרים

200 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר חום דמררה
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
קמצוץ מלח
200 גרם אגוזי פקאן טחונים גס  

להגשה:
2 כוסות אבקת סוכר
  


אופן ההכנה  

מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה פקאנים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד בבצק.
מגלגלים את הבצק הקר לכדורים בקוטר 3 ס"מ.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות (גם בתחתית) – הן אמורות להישאר בהירות.
מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר (בטמפ' החדר הן נוטות להתפורר).  





לא זה לא פיצה- זו עוגייה בתחפושת
30/07/2010 | 00:18
3
15
עוגיית פיצה- דודו

עוגיית פיצה/ קרין גורן

היא נראית כמו פיצה, אבל זו בעצם עוגייה בתחפושת. הבסיס הוא עוגית שוקולד, הרוטב הוא ריבה אדומה והגבינה היא רק שוקולד לבן מגורר.  

כמות: עוגיית פיצה ענקית בתבנית תנור גדולה  

חומרים  

לבצק ה"פיצה":
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ'יפס  

ל"רוטב עגבניות":
1 כוס ריבה אדומה  

ל"גבינה הצהובה":
1 חפיסה שוקולד לבן  
    


אופן ההכנה  

להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל 160 מעלות.
שמים בקערה גדולה סוכר,לבן, סוכר חום, ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים.
שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה הגדולה ומערבבים בכף עץ.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, כך שתתקבל עוגייה ענקית. אם הבצק נדבק לידיים הרטיבו אותן המעט מים. מעבירים את העוגייה עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה.
אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 35-30 דקות, עד שהעוגייה זהובה ויציבה בשוליים ועדיין רכה במרכז.
נותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מורחים על העוגייה את הריבה בעזרת גב של כף.
מגררים בפומפייה את השוקולד הלבן מעל הריבה, עד שהשוקולד מכסה את כל פני העוגייה.  



נסיים עם קינוח מתוק וגבינתי
30/07/2010 | 00:27
2
22
גביניות קלאסיות- דודו

גביניות  קלאסיות/ קרין גורן

כמות: 24 גביניות (לי יצאו 32 גביניות. יש לקחת בחשבון שהן תופחות לפני ובזמן האפייה לכן מומלץ לעשות אותן קטנות כמו שאני עשיתי).
הערה: אין מה להשוות בין הטעם של הגביניות האלה לבין הגביניות שקונים בקונדיטוריות. פשוט טעם מושלם!!!!!!
חומרים

לבצק:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
120 גרם חמאה מומסת, פושרת
1 כפית מלח  

למלית גבינה וצימוקים:
500 גרם גבינה לבנה יבשה 5% שומן (למשל "טוב טעם")
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
20 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס צימוקים (75 גרם)


לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים  

להגשה:
אבקת סוכר  
  


אופן ההכנה  

מכינים את הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).  

מכינים את מלית הגבינה:
מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.

מרכיבים ואופים:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס"מ בערך).
שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.  





חברים יקרים סופשבוע מתוק לכולכם
30/07/2010 | 00:37
1
6
הכל פשוט נראה ונ קרא יאמי!!!
30/07/2010 | 10:01
זה לא מתוק מידי לאכול עם סלטים?
29/07/2010 | 22:34
3
5
מה גודל התבנית הרצויה? (האם החד פעמית מספיק גדולה?)

בא לי כבר לנסות...
אשמח לדעת למה התכוונת
30/07/2010 | 00:33
2
3
כדי להקל עליך,
31/07/2010 | 16:39
1
4
בפעם הבאה שאתה מעלה הרבה מתכונים שונים, תשרשר כל אחד מם להודעה הראשית שלך, ואז יהיה יותר קל לראות לאיזה מהמתכונים הגיבו.
סבבה, לקחתי את ההערה לתשומת ליבי.
01/08/2010 | 00:26
2
יש תחליף לסילאן?
29/07/2010 | 22:35
1
עד שבעלי יחזור מקניות.... ניתן להשתמש אולי בדבש?
וואוו הכל נראה כל כך טעים!!!!
30/07/2010 | 09:11
1
2
כל הכבוד לך איזה יופי!
זהו סיימת להפציץ
30/07/2010 | 09:19
4
אז עכשיו אפשר להגיב שכל מתכון ותמונה יותר יפה מהשני, הכל נראה מאוד טעים, אך להבא בבקשה תמונה תמונה מתכון מתכון שאוכל לעמוד בפיתוי של טריפת המסך.

תבורכנה ידייך.
נראה לי שאני אכין את העוגת סולת לשבת
30/07/2010 | 09:17
1
מעולם לא ניסיתי ואני סקרנית לטעום
באיזה גודל תבנית להשתמש
31/07/2010 | 12:59
2
לא מוכר, אבל אוהבת מתכונים קלים וטעימים
תודה
צריך לעצור אותך על התעללות
30/07/2010 | 12:33
5
איזה תוצרים מדהימים והכי כיף אצלך. פשוט , ברור ונראה טעים והתמונות אויי איזה יופי. כל הכבוד לך ותודה על השיתוף.
יש לי רק מילה אחת להגיד: (כפול 3): מהמם, מהמם
30/07/2010 | 12:52
1
4
מהממממם!!!
התחלתי להעתיק את המתכונים - והתייאשתי.
כל כך הרבה מתכונים ותוצרים משובחים...
לא יודעת במה להתחיל.
(אתה אוהב את המתכונים של קרין גורן, נכון?)
תודה רבה לכם על התגובות החמות
30/07/2010 | 16:03
3
שתהיה שבת שלום לכולם
איפה המשטרה כשצריך לעצור מישהו כמוך
30/07/2010 | 16:25
1
5
הכל נראה מקסים וטעים טעים

אמליץ לעצור אותך על התעלולות ואחר כך להמליך אותך למלך
חחחחחחחח.תודה רבה בתיה
30/07/2010 | 17:03
2
אתה נשוי? אתה אמיתי?
01/08/2010 | 11:54
1
7
הכל אצלך כל כך מושלם שזה עוול לדיאטה שלי אבל אני בכל זאת אנסה את הלחמניות ועוגת הנקטרינות.
תודה רבה
01/08/2010 | 15:02
4
אתה מלך
01/08/2010 | 13:30
1
2
תגיד , אני יכול להיות חבר שלך ?
זה מרשים.
תודה אחי
01/08/2010 | 15:03
הודעות אחרונות
09:26 | 27.08.15 yair_bar
16:17 | 26.08.15 שמרית211
12:12 | 26.08.15 פיקוס123
08:21 | 26.08.15 אורחים בפורום
23:25 | 25.08.15 אורחים בפורום
22:45 | 25.08.15 רוני1955
17:07 | 25.08.15 DGHM
15:30 | 25.08.15 אורחים בפורום
10:55 | 25.08.15 דאלי עיצובים
14:01 | 24.08.15 אור האמונה
20:28 | 23.08.15 מיכאל לנג
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ