לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

אשמח למתכון של צילי קון קורנה תודה מראש

מאת: ady18
15/06/10 12:42

את יפה את כל כך יפה
את הכי יפה כך אומר לך
קחי הכל בשמחה כי הרוב מן הטוב
כאן מותר לך.

את ילדה את כל כך ילדה
את הכי ילדה ונשאר לך
זמן לחיות בשמחה
כשהרוב מן הטוב
כאן מותר לך.
קורין אל אל את יפה
איך שאני אוהב בשר טחון
15/06/2010 | 10:13
81
205
בשר טחון בעיניי זה גאוניות. ניתן לעבד אותו עם חומרים אחרים ותבלינים רטובים/יבשים, נוח ללעוס, עסיסי וטעים מאד
מה אתם אוהבים להכין עם בשר טחון? צרפו גם מתכונים שכולנו נוכל ליהנות

10 המאכלים האהובים עליי עם בשר טחון:

1. המבורגר - אני מעדיף משילוב של בשרים שעברו טחינה גסה ותובלו קלות. המבורגר אני מעדיף להכין על מחבת פסים על שליטה מלאה על הזמן ועל החום. אני מתבל בגרגירי חרדל, מלח גס ומעט רוטב ווסטרשיר. חשוב לשמור על אחוז נכון של שומן על מנת לוודא עסיסיות. חשוב לא פחות איכות הלחמנייה שצריכה להיות רכה מאד מבפנים

2. קציצות עוף ברוטב אדום - תערובת עדינה של עוף טחון עם בצל, תפוחי אדמה ופירורי לחם. מכינים בצד רוטב עגבניות ומחליקים את הקציצות לבישול ברוטב. יוצא רך והולך מצוין עם לחם

3. מפרום - פרוסה עבה של תפוח אדמה שחתוכה באמצע כמעט עד הסוף, מה שיוצר כיס. ממלאים את הכיס בתערובת בשר טחון מתובלת עם עשבי תיבול. מקמחים וטובלים בביצה ומעט רסק עגבניות. מטגנים במחבת ואז מעבירים לבישול ברוטב אדום עם ירקות שורש והמון שמן. כשזה עשוי טוב ובאהבה זה טעים עד כדי דמעות. אני אוהב לאכול את זה במסעדה טריפוליטאית בשוק בנתניה בשם צ'צ'ו

4. מוסקה - מאכל שלמדתי לאהוב בגיל מאוחר יחסית. שכבות של חציל מטוגן  שבתוכן רוטב בשמל (בשבילי פרווה) ובפנים תערובת בשר טחון עם פרוסות עגבנייה

5. פסטל בולגרי - מאפה בצק עלים שמעליו חציל קלוי, מעל תערובת בשר טחון מתובלת ומעל שוב שכבת בצק עלים. הכל יוצר מהתנור שחום וטעים-טעים

6. קבב - מכל הסוגים, רומני עם שום וסודה, בולגרי עם תערובת בשר מבורצ'ו, מזרחי מתובל עם עשבי תיבול. העיקר שיהיה צלוי כמו שצריך ועסיסי

7. רוטב בולונז - רוטב קלאסי וגאוני מהמטבח האיטלקי. תערובת בשר טחון מועשר במעט כבד קצוץ יחד עם ירקות שורש, עגבניות ויין. בישול ארוך שיוצר רוטב מצוין לפסטה או לזניה

8. סלופי ג'ו - תערובת בשר טחון ברוטב ברביקיו עם קצת תערובת תבלינים מוגש בלחמיניה מתוקה שסופגת את הרוטב. פינוק אמיתי

9. ממולאים - כרוב, קישוא או בצל בשבילי. ממולאים בתערובת עדינה של בשר טחון עם מעט אורז. מבושל ברוטב עד לריכוך וספיגת טעמים

10. בסטיל - קציצה טריפוליטאית שמכילה פירה תפוח אדמה, בשר טחון ובצל מטוגן. טעים
בשר טחון - טוחנת רק לבד בבית
15/06/2010 | 10:24
3
43
 בשר טחון - טוחנת רק לבד בבית
קונה בשר חתיכה שלמה, מנקה בבית וטוחנת, או חותכת לחתיכות קטנות, במיוחד לקובה

אני מכינה מבשר טחון: קציצות, מוסקה, מילוי לקובה, מילוי לעלי גפן, לממולאים, רוטב בולונז, מפרום

כשאני עושה קציצות, מוסיפה מעט שומן של כבש, משדרג את הטעם

מתכון לקציצות - קבב

מצרכים

1/2 קילו בשר בקר טחון

1 בצל חתוך

1/4 חבילה פטרוזיליה

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

מי שאוהב, יכול להוסיף מעט שומן כבש - איליה

לערבב את כל המצרכים בקערה לתת לתעורבת לנוח 1/2 שעה

ליצור כדורים לפי הצורה שאוהבים

לטגן במחבת עם פסים


האמת שקניתי גם מטחנה שמתחברת למיקסר
15/06/2010 | 18:11
22
והתכוונתי לטחון בשבת, אבל בסוף טחנתי אצל הקצב כי ראיתי שיש לו טחינה גסה כמו שרציתי.

בינתיים המטחנה חדשה בבית בקופסא מחכה לפעם הבאה
טחנתי בבית ויצא קבץ'
16/06/2010 | 07:14
1
9
עם איזו דיסקית השתמשת?
16/06/2010 | 08:33
19
קציצות ברוטב אננס וטריאקי
15/06/2010 | 10:28
29

תפריט של עפרה בראון
קציצות בקר או הודו-מומלץ חזה הודו טחון (50%הודו+50%שווארמה)

  קילו בשר טחון              
  4 ביצים
  4 כפות פירורי לחם
בצל אחד קצוץ
6 שיני שום גדולות קצוצות
פטרוזיליה קצוצה,כמה שאוהבים
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות.
לערבב הכל ביחד ולשים במקרר כשעה.
ללוש קציצות קטנות ולטגן.
אפשר לאכול בלי הרוטב.

רוטב
6 שיני שום קצוצות
חצי קופסא אננס (שימורים)
גמבה אדומה או כל צבע חתוכים לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
חצי כוס רוטב טריאקי
1 כוס מים
1 כוס מנוזל האננס

לטגן את הבצל ולהוסיף שום,
להוסיף את הגמבה ולהקפיץ כמה דקות.
כשהגמבה קצת מתרככת להוסיף חצי קופסא אננס
+ כוס מהמיץ+ כוס מים.
לערבב היטב וכשמגיע לרתיחה להוסיף את הקציצות.
לערבב בעדינות  לכסות ולבשל על אש נמוכה 10 דקות.
לאכול בתוספת אורז או אטריות או פירה
פאי בשר ופירה ׂcottage PIE
15/06/2010 | 10:30
13
43

מאכל אנגלי ששידרגתי

המצרכים לבשר
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
כף מלאה שום כתוש
½ כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
חצי קילו בשר טחון
3 כפות רסק עגבניות
עגבניה אחת קצוצה קטן
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
מלח פלפל לפי הטעם
כוס מים
המלצה – להוסיף אפונה עם גזר
המצרכים לפירה
3  או 4 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות מיונז
כפית חרדל
מעט מלח
אופן ההכנה
לשים 2 כפות שמן בסיר טפלון. בסיר אחר הכל ידבק.
לטגן את הבצל ולהוסיף את השום,
כשמוסיפים את הבשר לשים את האש גבוהה.
להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב שכל הבשר יתפרק עד לקבלת צבע אפרורי.
להוסיף את שאר המצרכים ולבשל על אש נמוכה 10 דקות.
להוריד מהאש ולסדר את הבשר בתוך פיירקס.
להכין פירה מתפוחי האדמה ולהוסיף לפירה מיונז חרדל ומלח.
עם כף לסדר את הפירה מעל לבשר.
להשאיר מעט רווח,לא למרוח את הפירה.
לאפות בתנור ללא כיסוי על חום 190 כ- 15 דקות,עד שהפירה משחים.





ואם ממש בא לך לשדרג,שימי בתחתית
15/06/2010 | 12:27
2
19

   פיירקס משומן דף בצק עלים מעליו שכבת
   הפירה,בשר (אני מכינה בולונז עשיר באקסטרה בשר)
   מעליו 1/2 שני פירה מעל דף בצק עלים.
   למרוח בביצה לפזר שומשום ולאפות.

   אפשר להכין מראש ולאפות ממש לפני האוכל.
אז זה כבר כמו בורקס
15/06/2010 | 13:43
1
12
אני רק שידרגתי את הטעמים,כי האנגלים שמים רק בשר מלח עגבניות.
אשמח אם תקראי את תגובתי לעננה.
16/06/2010 | 10:34
12


   אגב האוכל האנגלי דיי אנמי ושידרוג רעיון
   לגיטימי לחלוטין. אצל הרומנים מביננו מכינים
   את פשטידת הבשר עם פירה בתחתית ומעל.

    יום נפלא
אדריאן לא שמים פירה למטה ואת הבשר באמצע
15/06/2010 | 14:20
6
6
ומעליו שוב פירה? נשמע אחלה
בקוטג פאי האנגלי שמים את הבשר ומעליו את הפירה
15/06/2010 | 14:27
3
4
לדעתי אם תשימי פירה למטה הוא פשוט ידבק לתבנית
דרך אגב הילדים שם טורפים את האוכל הזה
15/06/2010 | 14:28
3
לא יודעת לגבי המתכון הספציפי הזה
15/06/2010 | 22:36
7
אבל יש לי מתכון לפשטידת תפו"א ובשר שהשכבה התחתונה שלו היא פירה (ועל זה בשר ועל זה עוד פירה) והפירה לא נדבק לי לשכבה התחתונה. מרססת עם ספריי שמן קל.
תודה
17/06/2010 | 14:59
3
בהחלט ניתן לשים תפוא למטה ואת הבשר
16/06/2010 | 10:30
1
4


  במרכז ולדעתי אף טעים יותר.
  וממתי אוכל יש לו כללים ,עושים מה הכי טוב וטעים
  לאלה שצריכים לאכול אותו ולהנות ממנו.
נכון,כל אחד מתאים את האוכל לטעמו
16/06/2010 | 12:26
3
הפאי הנ"ל נקרא "פאי הרועים" האנגלי
15/06/2010 | 22:33
2
13
המפורסם.    גם אני מכינה אותו וכולם נהנים
לא מדוייק.
17/06/2010 | 01:28
1
7
אולי בישראל זה ככה,
אבל פאי רועים עושים מבשר כבש ופאי קוטג' מבשר בקר.
תודה גוזליה על העדכון כך למדתי משכנתי האנגליה
17/06/2010 | 11:08
4
מאוד אוהבת לעבוד עם בשר טחון
15/06/2010 | 10:33
19
בעיקר בכל השילובים עם רוטב עגבניות - לזניה, בולונז, מיט-בולז.
בדר"כ קונה בסופר - חצי בקר טחון וחצי הודו אדום טחון ומכינה מהתערובת.
משתדלת להמנע מהוספת לחם / פירורי לחם לתערובת (פחמימות מיותרות...) במקום זה אפשר להוסיף קישוא מגורר.
מתה על המבורגרים אבל משאירה למסעדות המתמחות...
סיניה בשר טחון
15/06/2010 | 10:35
6

מתכון של עפרה בראון
אבא שלי היה עושה את הסיניה על פתיליה, אני שמה על הגז בחום נמוך ויוצא די דומה.

לתערובת הבשר
1 קילו בשר טחון  כבש  (אפשר ומומלץ להוסיף חתיכה שומן )            
1  כף פירורי לחם
בצל אחד קצוץ
6 שיני שום גדולות קצוצות
4   כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות. (לא חובה,פשוט שומר על עסיסיות הבשר)

לתחתית
4 עד חמישה תפוחי אדמה פרוסים לעובי של 1 סנטימטר.

לחלק העליון
4 עד חמישה עגבניות
50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה
לשים במגש עגול 3 כפות שמן,למרוח גם בצדדים.
לשים את פרוסות תפוחי האדמה
לערבב היטב את כל תערובת הבשר.
לשים את כל הבשר מעל תפוחי האדמה.
לכסות ולבשל על הגז בחום נמוך חצי שעה.
להוריד מהגז לשים את פרוסות העגבניות מלמעלה
לשים בתנור בחום בינוני לחצי שעה.

יש שאוהבים את הטחינה מבושלת ביחד, (טחינה עשויה,יש לדלל אותה עם עוד לימון)
למי שאוהב- יש לשפוך טחינה בעשר הדקות האחרונות לאפיה.
אפשר לשים את הטחינה על השולחן וכל אחד שם לפי רצונו.
לפזר את הצנוברים מעל הטחינה ולקישוט מעט פטרוזיליה.

בשר כבש נוטה להוציא נוזלים,לא להבהל,הכל יעלם אחרי האפיה.



גם אני אוהבת בשר טחון
15/06/2010 | 11:14
1
כי באמת, כפי שכבר נאמר מעלי, אפשר לעשות ממנו כלכך הרבה דברים...

קציצות על האש - בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (שדרוג מדהים), פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, שן שום קצוצה/כתושה, תבלינים לפי הטעם (אני ממעטת להשתמש בתבלינים - רק מלח ופלפל) - ועל האש...

"בולונז" - בצל, שום, בשר, עגבניות, רסק עגבניות, תבלינים.

כמילוי לבורקס - בצל, שום, בשר, תבלינים, צנוברים

כמילוי ל"ממולאים" - כמו מעל רק עם אורז

לזניה - אותו בשר כמו ה"בולונז" אבל בשכבות עם פסטה

כמו הלזניה, אבל במקום הפסטה - תפוחי אדמה


ועוד, ועוד, ועוד......

בשר טחון אצלי זו סיבה לשידרוגים ולמגוון טעמים
15/06/2010 | 11:43
2
13
קציצות כמו קבב-פירגה
לא שיגרתי.

אם נראה לכם משהו כנסו לאתר שלי לחפש באתר, והקלידו את שם המתכון שרשמתי בדיוק כמו שרשום.  הכל מתכונים שהכנתי בביתי לבני משפחתי.  תהנו.

למשל:

קציצות רכות מאד

קציצות מתוקות רכות במיוחד ברוטב אדום -  חלום טעים לילדים

מאפה בשר בציפוי פירה עגבניה וטחינה

מנסף-מאכל דרוזי בשר ואורז על פיתה ענקית

גלילות חצילים עם בשר ועוד…אפוי

בלינצ'ס בשר וצנובר

פלפלים ממולאים בבשר מבושלים ואפויים

מאפה קנלוני בבשר ורוטב אדום


המבורגר (קציצות)בנגיעות חצילים

רוטב בולונז משודרג צבעים וטעמים

קציצות עוף ותירס - "שניצל תירס"

קציצות "כמו קבב" ענק                                          התמונה המצ"ב

רוטב בולונז משודרג צבעים וטעמים

כרוב ממולא בשר,אורז,צנובר בניחוח לימוני קינמוני

קציצות בשר שמנמנות עדינות

ליאפרק קציצות נוסח מרוקו

כדורי בשר בחרדל ודבש בפטריות ורוטב פטריות

מפרום מושקע וחגיגי

פרחי כרובית עטופים בבשר ברוטב אדום

בורקס אישי בבשר וצנובר ברוטב פטריות

מעטפות וסיגרים ממולאים בשר וצנובר ב"פילו"

מאפה בשר טחון עם תפוחי אדמה (נהדר גם לפסח)

רוטב בולונז משודרג צבעים וטעמיםרכות ואפויות

מתכון חלאבי - קובה מ ט ו ג נ ת

צ'וקור בורקס בשר פטריות ירקות ועוד הפתעות

סנייה משודרגת של פירגה

קציצות בשר בטעם פלאפל

כדורי בשר קריספיים במעטה שומשום ופירורי לחם

קציצות בטטה וכרישה-חריף מתוק

כדורי בשר בנגיעות פטריות ברוטב פטריות ו….

קציצות בשר בנגיעות כרובית-מטוגן/אפוי

קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות

קבבוני בשר עם אגוזים

כדורי בשר במייפל וחרדל

סמבוסק בשר

קציצות בשר וקוסקוס ברוטב ירקות אדום

מאפינס בטטה במלית בשר בסגנון פאי רועים

תבשיל כדורי בשר וגזר גמדי

מאפה בשר סגור

מנזלה-תבשיל מחציל ובשר טחון

מוסקה חצילים ובשר-אפוי

קציצות מחזה עוף תירס ואורז

קציצות בטטה ובשר - במחבת

צ'ילי קון קרנה

















אני מתה על קציצות, קבלו שדרוג
15/06/2010 | 15:15
1
44
קציצות ברוטב יין עגבניות ועשבי תיבול

קציצות ברוטב יין עגבניות ועשבי תיבול / monday


החומרים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1/2 ק"ג בשר הודו טחון טרי
2-3 שיני שום כתושות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק דק
2 גזרים מגוררים גס
1 תפו"א מגורר גס
4 כפות מלאות קמח מצה
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצים במעבד מזון
1 חב' עלי בזיליקום קצוצים במעבד מזון
1/2 חב' עלי נענע קצוצים במעבד מזון
1/2 חב' שמיר קצוצים במעבד מזון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח
2 ביצים

לרוטב:
4 עגבניות טריות חלוטות וקצוצות
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
4-5 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
2-3 עלי בזיליקום טריים קצוצים

הכנת הקציצות:
בקערה להניח את הבשר הטחון, הבצלים הקצוצים, הפטרוזיליה, הבזיליקום, הנענע והשמיר הקצוצים.
להוסיף את כל שאר התבלינים, קמח המצה והביצים. ללוש הכל ביחד היטב ולהניח במקרר למנוחה לחצי שעה במקרר.
לאחר מנוחה להכין קציצות, כאשר מכינים קציצות כרגיל, ובמקום להשאיר אותן שלמות, פשוט להכניס אצבע
במרכז הקציצה ולהרחיב אותה מעט כך שיצאו כמו בייגל 'ה. לאפות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה,
בחום של 175 מעלות כ-25 דקות על צד אחד. להפוך אותם לצידם השני ולאפות עוד כ-10 דקות או עד
להשחמה יפה. מגישים את הקציצות על מצע הרוטב ונהנים מהחיים בלווית כמה פרוסות לחם...
אין מה לעשות זה מתבקש....חחח

הכנת הרוטב:
בינתיים שתערובת הקציצות במקרר, מכינים את רוטב העגבניות והיין בסיר נפרד. מזהיבים את הבצלים
ומעט לפני סיום טיגון הבצלים מוסיפית את שיני השום. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת כל שאר החומרים.
( אם אתם רוצים להכין את הקציצות בצורה אחרת, אז כאן הזמן לגלגל את הבשר הטחון לכדורים ) ושמים אל תוך
הרוטב. נותנים רתיחה של הרוטב ביחד עם הכדורים ומנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה לבישול
של שעה בערך או עד לצימצום הרוטב.


בתיאבון ותיהנו



כתובות אינטרנט מצורפות:
אהבתי את הצורה שעיצבת,נראה יפה
16/06/2010 | 08:02
3
"קימה"-תבשיל בשר טחון ואפונה -הודי
15/06/2010 | 12:18
1

  http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderNam...


תבשיל הודי  בשר טחון עם אפונה/מקור ותמונה:אילנית12

חומרים:

כרבע קילו בשר טחון או יותר
כחצי כוס אפונה
1 בצל קצוץ
שום כתוש
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה טריה קצוצה(אופציונלי)
פפריקה חריפה/מתוקה
תבלין לבשר/שאוורמה
צנוברים לא חובה  (להוסיף בסוף)
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות.
שמן זית/שמן קנולה
כחצי  כוס מים רותחים ,או יותר .(תלוי איזה כמות אתם מכינים)
הכנה:
להזהיב את הבצל להוסיף  את הבשר ,כשהבשר  משנה את ציבעו להוסיף את כול החומרים.
לבשל על אש קטנה בערך  30 דקות.
בהגשה מפזרים צנוברים.
התבשיל צריך להיות סמיך וללא רוטב.
לנועזים:להוסיף לתבשיל פלפל חריף ירוק חתוך לעיגולים.


בתיאבון



מוסקה חצילים ובשר טחון
15/06/2010 | 12:21
2
3
מוסקה חצילים ובשר



מנה טעימה ,דורשת מעט השקעה אבל שווה כל ביס.



תבנית מרובעת בינונית כמו בתמונה.

יש להתאים את כמות פרוסות החצילים לתבנית .

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

מוסקה חצילים ובשר/אילנית12

החומרים:

3-4 חצילים(או יותר) בינונים חתוכים  עם הקליפה לעיגולים או לאורך

כ500  גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

2 ביצים

שום קצוץ

100 גרם רסק עגבניות

תבלינים: כמון,פפריקה חריפה/מתוקה

תבלין לבשר,מלח,פלפל שחור

חופן פטרוזליה קצוצה/כוסברה קצוצה

לרוטב:

200 גרם רסק עגבניות מדולל עם 10 כפות מים

2 עגבניות אדומות מגורדות

שום כתוש,פפריקה מתוקה/חריפה

מלח,פלפל שחור.

לערבב בקערה את כל המרכיבים ולהניח בצד

הכנה:

זורים מלח על החצילים וממתינים 20 דקות,לאחר מכן לשטוף וליבש

מטגנים את החצילים ומספיגים בניר(ישנה אפשרות גם לאפות את החצילים בתנור,משמנים מעט את התבנית מברישים שמן משתי צידי החציל ,אופים ומדי פעם להפוך)

להזהיב בצל במעט שמן להוסיף את הבשר ועם המזלג לפורר אותו ,להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע(עניין של דקה או שתיים)

להוסיף תבלינים להמשיך לערבב ,להנמיך להבה ולבשל כ15 דקות,אם יש צורך להוסיף מעט מים  (כף אחת או שתיים).

לאחר 15 דקות לכבות להבה ולהוסיף את הרסק,הביצים הפטרוזיליה ולערבב היטב.

משמנים  היטב תבנית מסדרים את החצילים בצפיפות,מוסיפים מעל החצילים את הבשר.

(החצילים צריכים להיות מכוסים בבשר.)

מעל הבשר שוב מסדרים חצילים ומסיימים ברוטב שהכנו והנחנו בצד.

אופים  בחום בינוני  במדף האמצעי של התנור כ40 דקות או פחות.

בהגשה זורים פטרוזליה קצוצה


אהבתי
16/06/2010 | 08:20
1
3
16/06/2010 | 10:04
2
פלפל במלית בשר טחון ומעט אורז
15/06/2010 | 12:24
2
2





פלפל ממולא בשר ואורז./אילנית12

יש המון גירסאות למתכון הזה.

קבלו את הגירסה שלי עם רוטב סמיך  וטעים .המלית  במתכון הזה היא עם מעט אורז ויותר בשר.

האורחים שלי ליקקו את האצבעות ביחד עם המוסקת בשר שהכנתי . (מתכון בקרוב)

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

חומרים:6 מנות



למלית:

6 פלפלים שטופים (עדיף לא להשתמש בפלפל ירוק כהה ,קליפתו קשה)

1 בצל  קטן קצוץ  

כ300 גרם בשר בקר טחון(השתמשתי בצלי כתף מס 5 דל בשומן)אפשר אבל כל סוג

1/2 כוס אורז שטוף ומסונן היטב

2 כפות נענע טריה קצוצה

חופן פטרוליה טריה קצוצה

2 כפות  גדושות רסק עגבניות

שום קצוץ/כתוש ,אני שמתי בערך 5 שיניים

1 כפית תבלין בהרת לבישול

קורט כמון,מלח,פלפל שחור

תבלין לבשר

1 כף שמן

1 כפית מיץ מלימון טרי



לרוטב:

1בצל בינוני  קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גרם)

מלח,פלפל שחור

פפריקה מתוקה,קורט בהרת לבישול

קורט סוכר (לניטרול החומציות של העגבניות)

שום קצוץ/כתוש בערך 5-6 שיניים

קורט פלפל שחור

הכנה:

מוציאים את "הכובע" מהפלפלים  ושומרים בצד.

מנקים מגרעינים את הפלפלים.

מערבבים  היטב בקערה את חומרי המלית.

מכניסים לפלפלים את התערובת  ומכסים ב"כובע" ששמרנו.

הכנת הרוטב:

משקיפים בצל,מוסיפים את השום הקצוץ/הכתוש  ומערבבים היטב.

מוסיפים את העגבניות ,הרסק ,התבלינים ,הסוכר ומערבבים.

מוסיפים מים רותחים  .

מניחים בעמידה את הפלפלים  בסיר בצפיפות.

המים אינם צריכים לכסות את הפלפלים .

מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה ומבשלים בערך שעה וחצי

מכסים היטב את הסיר

יש לבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התיבש.

אם מתחיל להתיבש להוסיף מים רותחים (לא על הפלפלים)

מגישים עם הרוטב.
אילנית12
מ..מ...טעים לי
16/06/2010 | 23:09
1
2
17/06/2010 | 06:25
3
קובה בורגול עיראקית מטוגנת
15/06/2010 | 12:28
2
קובה בורגול מטוגנת עם בשר
מתכון טעים ,אבל דורש סבלנות.

מקור ותמונות:אילנית12

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

(להכנת קובה צמחוני פירוט בסוף המתכון)
חומרים:כ20 יחידות מידות בכוס 200 )cc הפשוטה עם הידית)
1 כוס וחצי  סולת

חצי כוס בורגול דק(מושרה במים  רותחים כשעה ומסונן היטב היטב )

פפריקה מתוקה שמתי כפית ,הקובות יוצאות שזופות ,אם שמים פחות הן יוצאות פחות אדומות ,לפי הטעם האישי.

מלח,פלפל שחור.

תערובת הבשר:
ככוס בשר טחון מופשר
1בצל  קטן קצוץ דק
שמן  קנולה לטיגון
תבלין בהרת לקובה/לבישול
מלח
מעט כמון
פטרוזליה קצוצה( אופציונלי)
תבלין לבשר/קציצות
פלפל שחור
צנוברים /שקדים מולבנים חתוכים לרצועות דקות

אופן הכנת המילוי:
קוצצים דק את הבצל.מטגנים אותו בשמן עד להזהבה,מוסיפים את הבשר והתבלינים
ומבשליםבערך 20 דקות על אש קטנה ,מידי פעם לערבב ולמעוך  את הבשר במזלג  .
לכבות להבה.
לסנן במסננת  היטב ,להוסיף את השקדים/הצנוברים,לקרר היטב
לטעום,לתקן תיבול אם צריך.


הכנת בצק הקובות:
מסננים היטב את הבורגול במסננת עם לחיצות בגב היד עד שכול הנוזלים יצאו.
מוסיפים את שאר החומרים ומתחילים ללוש כמה דקות עד שמקבלים בצק נוח .(אם במידה והבצק לא מתגבש לאחר כמה דקות של לישה ,להוסיף ככף מים קרים ולהמשיך ללוש)
מכינים כדורים עגולים יוצרים גומא וממלאים את הקובה  בתערובת הבשר סוגרים היטב  ומניחים בצד.יש לעבוד עם ידיים רטובות
לטגן בשמן עמוק חם עד להזהבה.

מלית צמחונית: להכין מחית תפוחי אדמה כמו פירה.
לטגן  בנפרד בצל קטן עד להזהבה.
לבשל אפונה בנפרד  לפי הוראות היצרן או אפונה מקופסא
מתבלנים לפי הטעם מערבבים את הכול מקררים וממלאים בבצק.

בתיאבון  .
עוד מתכוני בשר בבלוג
.
יום נעים.
<< עוגת אורז ללא קמח   בייגלה עם קמח מלא >>

בשר טחון
15/06/2010 | 12:40
3
קבב המבורגר איכותי
בולנוז
מוסקה
קובה
מפרום כמובן
וקציצות כמובן...
מתה על בשר טחון
אשמח למתכון של צילי קון קורנה תודה מראש
<< ההודעה הנוכחית
15/06/2010 | 12:42
5
7
סירות חציל
15/06/2010 | 16:42
4
3
ממולא בשר וכל טוב.
כתובות אינטרנט מצורפות:
סירות חצילי ממולא בשר וכל טוב
15/06/2010 | 17:27
3
1
מדוע אי אפשר להגיע למתכוןכשאני לוחצת על הקישור יוצה דף באנגלית
הי זהבה
15/06/2010 | 17:39
2
הינה המתכון:

מרכיבים:

3 חצילים בינוניים חצויים לאורך
בצל גדול קצוץ גס
200 גרם בשר  בקר או כבש טחון
2 שיני שום
1-2 עגבניות
כף רוטב צ'לי מתוק
מלח, פלפל לפי טעם
פטרוזיליה קצוצה דק כ30 גרם
שמן קונולה או זית
אופן ההכנה:

לחצות את החצילים ולפזר מלח להוצאת מרירות. לאחר המתנה של כ30 דקות לספוג את הנוזלים מהחצאי החצילים. לחמם שמן זית  בסיר  שטוח לטיגון עמוק ולטגן את החצילים עם החלק הפנימי וגם על צידיו עד ריכוך בשר של החציל.

מרוקנים את החלק הפינימי של החלי ונזהרים לא לפגוע בקליפה.מטגנים את הבצל עם כף שמן זית עד לקבלת גוון זהוב, מוספים עגבניה חתוכה, את הבשר הטחון ובשר מהחצילים וקצוץ  גס ומאדים קלות.

מתבלים עם רוטב צ'לי, מלח פלפל ופטרוזיליה.

ממאלים את הסירות חצילים שמסודרות בתבנית פיירקס ואופים כ 30 דקות בתנור שחומם לחום 180 מעלות.
בתאבון!


נ.ב. בקשר לכניסה לבלוג, אולי זה בגלל שאת גולשת עם IE6 ואז פשוט מומלץ לשדרג או להכנס עם פיירפוקס.
מודה לך מאוד
16/06/2010 | 11:48
1
1
18/06/2010 | 00:20
2
גמני מאודדדדד אוהבת בשר טחון
15/06/2010 | 16:39
9
6
וזה 1 מהבשרים שמככבים אצלי במטבח
בורקס ממולא בשר
ממולאים
בולונז
קציצות ברוטב
קיציצות עם שומר ואפונה
קבב
מוסקה
סיגרים ממולאים
ועוד בשר טחון בכרוב ממולא
15/06/2010 | 16:45
4
3
כתובות אינטרנט מצורפות:
אני מבקש לא לצרף קישורים ללא מתכון
15/06/2010 | 16:55
3
2
זה השני שלך בשרשור, נא לשים לב.

תודה
בקשה המתכון
15/06/2010 | 17:22
2
3
המתכון:
המרכיבים:

2  ראשי כרוב לבן  שטוח למילוי
המרכיבים למלית:

3 בצלים גדולים
3 גזרים
חצי קילו בשר טחון
4 כוסות אורז ארוך, מומלץ בחום אורז אורגני
כפית פפריקה
רסק עגבניות קטן
2-3 כפות שמן לטיגון
כף רוטב צ'ילי מתוק עם שום
מלח ופלפל לפי הטעם
המרכיבים לרוטב:

2-3 כוסות מים
קופסה רסק עגבניות
כף סוכר חום
פפריקה חריפה לפי הטעם
מיץ לימון סחוט טרי
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה למלית:

בסיר עם תחתית עבה להוסיף את השמן ולחמם.
את הבצלים לחתוך גס ולטגן בסיר עד לקבלת צבע זהוב.
את הגזרים לגרד על פומפיה או במג'ימיקס ולהוסיף לבצל.
את כל שאר הרכיבים לערבב בקערה עמוקה עד ליצירת מלית אחידה.
לאחר שהטיגון של הגזר עם הבצל הסתיים יש להוסיף לתוך התערובת הקיימת בקערה.
הוראות הכנה לכרוב הממולא:

בעזרת סכין, יוצרים קונוס, במרכז הכרוב, חולטים את הכרוב ומחכים שיתקרר, מפרידים את העלים המתאמים למילוי ושומרים את העלים הפנימיים שאינם ראויים למילוי.
חותחים עם סכין חדה את ה"עורק" המרכזי של העלים, זה מאוד מקל על הגילגול של העלה.
ממלאים כל עלה מהמלית ומקפלים את העלה משני צידיו, למרכז וסוגרים את העלה.
מסדרים את הכרוב הממולא בסיר עם תחתית עבה ואין לשכוח לרפד בעלים ששמרנו בצד.
פס סיום של הכרוב הממולא להניח כלפי מטה, שכבה אחרי כשבה עד למילוי 3/4 מגובה של הסיר ורצוי להניח צלחת שקופה חסינת אש (פיירקס) מעל הכרוב הממולא, הדבר מבטיח בישול אחיד.
יוצקים את הרוטב, עד גובה של הכרוב הממולא ומביאים לרתיחה ומנמיחים את האש ומבשלים על להבה נמוכה, ברתיחה מתונה בין שעה וחצי עד שעתיים.
לאחר הבישול – מצננים את הכרוב הממולא לספיגה מלאה של הרוטב מעבירים את ההממולאים לכלי פיירקס מומלץ בשכבה אחת.
כל הכבוד. מת על כרוב ממולא
15/06/2010 | 18:06
1
7
איזה כיף לשמוע
15/06/2010 | 18:37
3
אפשר בבקשה מתכון לקיציצות עם שומר ואפונה
16/06/2010 | 14:29
3
18
בודאי קציצות עם שומר ואפונה - קוקי
16/06/2010 | 15:39
2
3
הקציצות:
1/2  ק"ג בשר טחון
3 שיני שום כתוש
חצי חבילת פטרוזליה קצוצה
מלח
פלפל
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם /מצה
2 כפות מים מהברז

מערבבים את חומרי הקיציצות  בצורת לישה ומניחים למנוחה מכוסה במקרר כחצי שעה .

בינתיים מכינים את הבסיס לתבשיל:
2 בצלים גדולים חצויים פרוסים
3-4 שומר פרוסים לאורכם
2 כוסות אפונה סנפרוסט

בסיר רחב גדול לשים רבע כוס שמן קנולה
לטגן בצל עד הזהבה קלה - שקיפות
להוסיף שומר לאחר כ2-3 דקות להוסיף אפונה
לערבב ולתבל כך:
1 כפית כורכום
1 כפית א. מרק עוף ללא מונוסדיום
מלח
פלפל לבן
רבע כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר

מערבבים . היטב הכול יחד .
יוצרים כדורי קציצות בידיים לחות ( אפשר להחליף בעוף) .
מנמיכים להבה בינונית עד הסוף
לאחר 10 דקות בודקים מצב נוזלים
אם חסר מוסיפים 1/4  כוס מים( בדר"כ לא צריך)
לאחר 20 דקותשל בישול הופכים את כדורי הקציצות בזהירות
וממשיכים לבשל עוד 20 - 25 דקות

מגישים לצד אורז ...

תבשיל מרוקאי פופולרי
טעים
מיזוג טעמים מיוחד עם קריצה של אניס  
א. רק הרעיון הרגיש לי טעים בפה...
16/06/2010 | 20:30
1
3
הייתי חייבת מתכון,וזה נראה מעולה.

עכשיו שאלה,כמה טעם של אניס יש לזה אני ובעלי אוהבים,השאלה כמה הקטנים אכלו?
אכן מתכון נפלא
16/06/2010 | 21:13
1
טעם האניס אינו מורגש מאוד
השומר משנה טעמו ומתעדן ( בניגוד לטעמו הדומיננטי בעודו טרי)
אצלי הבנות ובכלל ילדים במשפחה אוכלים מגיל צעיר
טיפ- אל תגידי מה יש בסיר. תני להם לחוות לטעום  ולשפוט.
השומר מתרכך ונימוח בפה עם האפונה
פאד קפאו
15/06/2010 | 20:15
1
2145
מתכון תאילנדי, שמאד אוהבים אצלנו
חומרים:
2 פלפל ירוק חריף קצוץ
6 שיני שום קצוצות
4 כפיות שמן
1/2 כפית מלח
250 ג' בשר טחון (אפשר בקר, אפשר עוף ואפשר בשר אחר ר"ל)
רבע כוס ציר בקר או עוף
1 כף רוטב דגים/צדפות
1/2 כפית סוכר
שורש גלנגל יבש
שלושה עלי כפיר ליים
עלים משני גבעולי נענע

ההכנה
מערבבים היטב את השום, הצ'ילי והמלח (במקור מועכים הכל בעלי ומכתש).
מחממים מחבת היטב, ומוסיפים את השמן, ומיד את תערובת התבלינים.
מוסיפים את הבשר ומטגנים קלות עד לשינוי צבעו.
מוסיפים את הציר, ואת יתרת החומרים.
מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
זהו
עכשיו מגישים על אורז לבן, עם ביצת עיין מעל.
תאילנד במיטבה.
זה הדבר הכי טעים בעולם
16/06/2010 | 16:59
27
קניתי קפאו וניסיתי לגדל בארץ ללא הצלחה. במקום זה אגב אנחנו משתמשים בבזיליקום - לא בנענע, ובחזיר - לא בבקר
קלופס
16/06/2010 | 04:57
1
44

המקור לשם קלופס לא ידוע לי, אבל אצלינו בבית החליט בכורי כי הוא קשור אל המילה הלועזית cyclop או בעברית קיקלופ- אותו יצור מיתולוגי בעל עין אחת.
ובאמת כשפורסים את הקלופס מתקבלת פרוסת בשר שבמרכזה פרוסת ביצה קשה- מה שנראה כמו עין.

חצי קילו בשר טחון (אני מעדיפה הודו טחון)
בצל בינוני מטוגן עד הזהבה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
עגבניה בינונית טחונה
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה קשה

לערבב את כל החומרים לעיסה
לשמן תבנית.
ליצור אליפסה ובמרכזה להניח ביצה קשה.
לאפות בחום בינוני במשך 45 דקות בתבנית מכוסה.
בתאבון!

ינוסה בקרוב
16/06/2010 | 08:11
5
יאיר... אשמח לקבל ממך מתכון להמבורגר
16/06/2010 | 08:23
2
50
בבקשה מתכון להמבורגר
16/06/2010 | 12:35
1
6
מבחינת תערובת בשרים:

500 גרם צלעות
500 גרם צוואר
150 גרם שומן בקר

לטחון את הבשרים פעמיים בטחינה גסה (אצל הקצב או במטחנה בבית) ואת השומן פעם אחת בטחינה דקה. אני בדרך כלל טוחן קודם את השומן ואז טוחן אותו שוב עם הבשר כדי שיתאחד

לזה אני מוסיף:

חצי כוס סודה
1 כף מלח גס
3 כפות רוטב ווסטרשיר
1 כף גרגירי חרדל

לש היטב את הכל ביחד ומכניס למקרר ליום. מוציא מהמקרר ומעצב להמבורגרים בעזרת רינג מתכת.
תודה
17/06/2010 | 07:56
3
מה זה הסלופי ג'ו- נשמע יאמי....
16/06/2010 | 10:46
4
18
מתכון אמריקני לניצול שאריות
17/06/2010 | 08:55
3
32
תערובת בשר טחון ונתחי בשר קצוצים שמוקפצים על פלטה עם רוטב ברביקיו וקטשופ ועוד תבלינים. כשמוכן שמים על לחמניה מתוקה ומגישים קצת כמו המבורגר. הנוזלים נספגים בלחמניה וזו חגיגה די גדולה
בשנים האחרונות המנה נכנסה לתודעה בארץ כשנפתחה ברמת החייל מסעדת האדסון שחרטה את המנה על דגלה.
מתכון שמאד פופולארי בארה"ב להכין בבית לילדים לצהריים

ראי תמונה מגוגל בקישור
כתובות אינטרנט מצורפות:
שרשור טעים שמרתי אותו
17/06/2010 | 10:16
5
יקירי אתה באיחור... אתמול בערב כבר
17/06/2010 | 21:37
8
הכנתי ותקענוהיה מעולה. תודה
זה נראה ממש טעים!!
18/06/2010 | 17:17
3
אני זוכרת שראיתי את זה כילדה בסרט "מותק הילדות התחלפו" וממש התגרתי... לא ידעתי שבאמת יש מתכון כזה
ככר בשר בלימון
16/06/2010 | 12:04
3
ככר בשר טחון בלימון

500 גרם בשר כבש או בקר טחונים ( מומלץ מתערובת)
פרוסה עבה של חלה/לחם לבן
מיץ סחוט טרי מלימון  צהוב אחד
1 שן שום מעוכה
פטרוזיליה קצוצה או כוסברה, או תערובת
1 ביצה
מלח, פלפל שחור גרוס.

פירורי לחם-לטבילת הככרות
1/2 כוס שמן זית טוב, לטיגון
1-2 לימונים צהובים, פרוסים דק עם הקליפה, לסלק מהפרוסות את הגלעינים.

בקערה, לשים היטב את הבשר הטחון עם פרוסת הלחם ( מרטיבים במים וסוחטים).
מוסיפים את יתר המרכיבים, וממשיכים ללוש/לערבב היטב.
מניחים במקרר לשעה.

יוצרים שתי ככרות, טובלים בקערה עם פירורי לחם.
יש לשים לב, הככרות בשלב הזה לא יציבות ויש לטפל בהן בזהירות.

מחממים שמן זית במחבת עמוקה/גדולה (יש לבחור במחבת שיש לה מכסה).
מטגנים את הככרות היטב משני הצדדים-זהירות בזמן הטיגון, הככרות לא יציבות במיוחד, להפוך בזהירות בעזרת שתי מזלגות.
מוסיפים לכיכרות ולשמן במחבת את פרוסות הלימון
מכסים, ומבשלים, עם מכסה, על אש קטנה, במשך 50-60 דקות.
מידי פעם הופכים (בזהירות) את הככרות.

מגישים עם הרוטב ועם קליפות הלימון.
ניתן להגיש חם או קר.
ככר בשר (Meat Loaf) בניחוח אמריקאי
16/06/2010 | 12:06
5
ככר בשר / נירה רוסו

2-3 כיכרות

1.5 ק"ג בשר בקר, רזה, טרי טחון
6 כפות גדושות פירורי גריסיני
2 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן
1-2 כפות שום כתוש
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים טרופות
1/2 כוס רוטב ברבקיו
כפית גדושה פלפל שחור טחון
1-2 כפות סוכר חום
3 כפות רוטב סויה או טריאקי

לזיגוג:
1/4 כוס רוטב ברבקיו
1 כף חרדל
1 כף סוכר חום

מחממים תנור ל-180 מעלות
מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצלים עד הזהבה עמוקה. כדאי להוסיף מעט סוכר.
מערבבים בקערה את כל החומרים (מלבד חומרי הזיגוג).
משמנים תבנית תנור ויוצרים 2-3 ככרות בשר ומניחים בתבנית.
מערבבים 1/4 כוס רוטב ברבקיו עם חרדל וסוכר ומורחים את הכיכרות.
אופים כשעה ובודקים. אם פני הככרות חרוכים מידי מכסים בניר אלומיניום ואופים עוד 15-20 דקות.
מניחים לשעה לפני הפריסה.

להכנת כריכים-לחמם, לפרוס ולהעמיס על לחמניה עם חרדל ועוד רוטב ברביקיו.
Polpettone ככר בשר בניחוח איטלקי
16/06/2010 | 12:11
55
פולפטונה Polpettone / אלי לנדאו
פולפטונה בתרגום חופשי (מאיטלקית) היא קציצה ענקית.
במסעדות הפועלים של פעם קראו לזה קציץ-בשר או קלופס, שני שמות נוראים למנה כה מופלאה. עד כדי כך מופלאה, שהיא מוזמנת לעלות על שולחן החג היהודי-איטלקי.

חצי קילו בשר בקר (הכי טוב אונטריב או פאלדה לא שמנה) טחון
חצי קילו עגבניות מרוסקות בפומפייה או במעבד מזון
2 ביצים
2 ביצים קשות קלופות
חופן זיתים מגולענים וקצוצים גס
פלפל צהוב בשרני (אפשר גם אדום) נטול גלעינים ואדרה, חתוך לרצועות
כפית מחטי רוזמרין קצוצים
שן שום כתושה
פירורי לחם
שמן זית
מלח ופלפל

הכנה:

מתבלים את הבשר במלח, פלפל, רוזמרין ושום. לשים היטב. מוסיפים ביצה וכף שמן זית וממשיכים ללוש כחמש דקות. מניחים את הבשר במקרר לחצי שעה לפחות. טורפים ביצה בצלחת עמוקה.

נוטלים צלחת שטוחה רגילה הכי גדולה שיש ומניחים עליה יריעת ניילון נצמד. מורחים את הניילון במעט שמן זית ועליו מניחים את הבשר. משטחים את הבשר עד לשולי הצלחת. במרכז הבשר יוצרים מעין תעלה או שקערורית לאורך. מניחים לאורך השקערורית את שתי הביצים הקשות, מפזרים את הזיתים ואת רצועות הפלפל. מרימים את שולי הבשר בעזרת הניילון הנצמד וסוגרים אותו כמו מעטפה עד לכיסוי מוחלט של המילוי. מגלגלים מעט. נוצרת קציצה מגושמת וחלקה. מגלגלים את הקציצה בביצה הטרופה ומיד אחרי זה בערמה יפה של פירורי לחם שאמורים לצפות אותה מכל עבר.
מחממים היטב חצי כוס שמן זית בסיר רחב. משחימים (בזהירות) בשמן את קציץ הבשר מכל צדדיו.
יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות. ממליחים קלות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שלושת-רבעי השעה בסיר מכוסה, כאשר מדי פעם מקפידים לצקת על הקלופס מרוטב העגבניות המבעבע.
ממתינים רבע שעה אחרי הבישול. מוציאים את הקלופס לצלחת הגשה, פורסים לשש פרוסות יפות, יוצקים מעל מן הרוטב ומגישים בלווית אורז לבן או תפוחי אדמה מבושלים במים.
כדורי בשר ברוטב קאריביאהוב מאד על ילדים
16/06/2010 | 12:14
1
13
כדורי בשר ברוטב קאריבי/ איילת בן-יוסף

לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טחון
2  שיני שום, כתושות
חופן פירורי לחם
1 ביצה
1/4  צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל שחור

לרוטב:

1 בצל גדול, קצוץ
1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות
1 פלפל ירוק, קצוץ לקוביות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 קופסה שימורי אננס
2 כפות רוטב סויה
1/2 כוס מים
1 כפית חומץ
1 פלפלון צ'ילי - אופציה לחובבי החריף

להגשה:  אורז לבן מבושל (2 כוסות אורז (


בסיר רחב ושטוח - או בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל.
כשהוא מתרכך מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים מחצית מכמות האננס, את רסק העגבניות, סויה, מים וחצי כוס ממיץ האננס. מערבבים היטב ומכסים.

מכינים את כדורי הבשר: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (לשים היטב בידיים).
יוצרים כדורים בינוניים (מהכמות הזאת יוצאים בערך 20 כדורים) ומניחים בצד.

מציצים וטועמים את הרוטב - מתקנים תיבול אם צריך.
הרוטב צריך להיות חם מאוד - רותח ברתיחה עדינה. מניחים ברוטב את כדורי הבשר בזהירות, ולא מערבבים.
מכסים ומבשלים 10 דקות. עכשיו מערבבים את הכדורים והרוטב ומבשלים עוד 10-20 דקות.

בנתיים אפשר להכין את האורז.

להגשה:
מסדרים על הצלחת ערימה של אורז, מעליה יוצקים רוטב ומסדרים 3-4 כדורי בשר.
מאוד דומה למתכון שלי
16/06/2010 | 12:32
5
כדורי בשר עם משמש
16/06/2010 | 12:16
1
171
כדורי בשר עם משמש / חני פרבר

במקור נעשה שימוש במשמשים מיובשים, אבל עכשיו העונה (הקצרה) וזה נפלא עם טריים. וזה ככה -

1 בצל גדול קצוץ
מעט שמן לטיגון
300 גרם בשר טלה רזה וטחון
400 גרם בשר בקר טחון
2 לימונים מיובשים חתוכים לרבעים
1 כפית בהרת (רצוי עיראקי, שתשיגו בחנויות המתמחות בתבלינים, אבל גם אחר יתאים).
1 כף רסק עגבניות
150 גרם משמשים מיובשים שהושרו חצי שעה במים ונחתכו לרבעים
50 גרם צימוקים קטנים
מעט מיץ לימון
מעט סוכר
מעט מלח ופלפל שחור

הכנה:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שיזהיב. מעבירים לקערה.
מערבבים היטב את הבשר עם התבלינים והבצל המטוגן, מעצבים קציצות קטנות, ומטגנים באותו מחבת עד להשחמה.
מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המשמשים, הצימוקים והלימון, ומתבלים.
מכסים במים ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה.
מוציאים את כדורי הבשר, מועכים מעט את המשמשים ומוסיפים מיץ לימון וסוכר.
מגישים חם עם הרוטב ואורז לבן.

טעים..טעים..טעים לי
16/06/2010 | 21:41
1
בשר טחון לסלט חומוס
16/06/2010 | 12:20
22
בשר טחון עם סלט חומוס
המקור: שמני

500 גרם בשר כבש טחון, או תערובת כבש+בקר *
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצים דק
קורט אגוז מוסקט
קורט קנמון טחון
קורט הל טחון
פלפל שחור טחון
מלח

להגשה: צנוברים קלויים קל
           פטרוזיליה קצוצה דק
           סלט חומוס טוב, בטמפרטורת החדר

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים הבצל עד שקיפות.
מוסיפים השום ומטגנים  דקה נוספת, תוך ערבוב.
מוסיפים הבשר הטחון, ומטגנים תוך ערבוב נמרץ עם מזלג (דואגים שהבשר יהיה גרגרי ולא בגושים).
מטגנים עד שהבשר משחים מעט.
מתבלים בכל התבלינים ומטגנים (על אש מאד נמוכה) תוך ערבוב עוד 10-15 דקות.

מחלקים את הבשר החם על פני מנות אישיות של חומוס בצלחת.
מפזרים מעל מעט שמן זית, צנוברים קלויים ועלי פטרוזיליה.

* הערה : במקור הבשר אינו טחון אלא קצוץ בעזרת סכין
קציצות עוף פריכות בזיגוג לימון
16/06/2010 | 12:24
1
קציצות עוף פריכות בזיגוג לימון  /  איילת הירשמן

6 מנות

500 גרם בשר עוף טחון (רצוי תערובת של חזה וירכיים)
מלח, פלפל שחור
ביצה
1/2 1 כוסות פירורי "פנקו"
3-4 שיני שום
עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 1 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון

שמן קנולה לטיגון

לזיגוג:
מיץ מלימון אחד
כף סוכר

מכינים מחית גסה (עם מעבד מזון) מהשום, עלי פטרוזיליה, שמ"ז, 2 כפות מיץ לימון ופלפל שחור.
בקערה מערבבים לעיסה אחידה את מחית השום-פטרוזיליה עם הבשר הטחון, מלח, פלפל שחור, ביצה ו-2 כפות פירורי פנקו.
בקערה שטוחה שמים את יתרת פירורי הפנקו ומתבלים במלח ופלפל.
יוצרים מעיסת הבשר כדורונים קטנים ומשטחים אותם. טובלים כל כדורון בפירורי פנקו.
במחבת מחממים שמן בגובה 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות, על להבה בינונית, עד הזהבה.
שופכים את השמן מהמחבת ומוסיפים מיץ מלימון אחד, כף סוכר ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
מחזירים למחבת את הקציצות המטוגנות ומחממים עד שהזיגוג נספג בהן ( 1-2 דקות).
מגישים מיד.
יאו כמה שאתה צודק
16/06/2010 | 12:26
אני מכינה כמוך ומוסיפה בורקס בשר ורוטב פטריות

ערוק של הערקים קציצות של הערקים גם קבב
קדירת קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה
16/06/2010 | 12:28
1
קדירת קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה  / מוטי בראון
המתכון בהשראת המתכון קרבונד - צלי הבקר בבירה של רות סירקיס .

לרוטב:
4 בצלים גדולים
2 כפות קמח
4 גזרים
4 שיני שום
1 בקבוק בירה לבנה 500 מ"ל
1 כוס מרק בצל ( 1 כף אבקה מרק בצל מומסת ב 1 כוס מים רותחים )
מלח ,פלפל שחור
פפריקה מתוקה

לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
2 ביצים
1 תפוח אדמה מגורד דק
2 בצלים בינונים מגורדים דק
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית


10-12 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים


הכנת הקציצות
לערבב את כל חומרי הקציצות כולל שמן הזית לעיסה ולתבל לפי הטעם , התיבול לא צריך להיות דומיננטי מכיוון שרציתי להדגיש את טעם הבשר.
להכניס את התערבת למקרר ל 20-30 דקות .
לאחר שהוצאנו את התערובת מהמקרר יש להכין את הקציצות ולטגן בשמן חם עד השחמה קלה. להוציא את הקציצות ולהניח על ניר סופג .

לטגן את הבצלים שקצצנו גס בשמן שבו טיגנו את הקציצות תוך כדי גירוד תחתית הסיר מהבשר שנדבק בו.
לטגן בסבלנות על אש נמוכה עד שהבצל משחים , אני אוהב לטגן בצל על אש נמוכה ,אמנם אורך יותר זמן אבל הבצל מקבל טעם מעודן לעומת טיגון על אש גבוהה שבה הבצל סתם נשרף.
להוסיף את שיני השום לערבב עד שמרגישים היטב את ריחו , מוסיפים את הגזרים שפרסנו לטבעות ,את הקמח ובוחשים היטב .
מוסיפים את מרק הבצל . בשלב זה הרוטב סמיך ביותר בגלל הקמח ויש להוסיף מיד את הבירה הלבנה ולערבב היטב.
להוסיף את תפוחי האדמה שחתכנו לפרוסות לא דקות מידי , לתבל ולבשל כחצי שעה על אש נמוכה ( אני שמתי גם מגן חום מתחת לסיר )
ורק אז להוסיף את הקציצות שטיגנו קודם לרוטב מעל תפוחי האדמה מבלי לערבב על מנת שתפוחי האדמה לא ימעכו.

להעביר את הסיר לתנור ולחמם שעה וחצי בחום של 180 מעלות
תערובת קציצות בסיסית (בני סיידא)
16/06/2010 | 12:42
1
תערובת קציצות בסיסית  / בני סיידא

חומרים ל-4 מנות, 16 קציצות:

600 גרם בשר בקר טחון (צוואר, שריר, פלדה, צלעות - בשר טרי, מיושן ומכיל מספיק שומן (
1 בצל גדול, מגורר גס
1 תפוח-אדמה, קלוף ומגורר דק
1 ביצה
2 פרוסות לחם ישן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות; או 3-4 כפות פירורי לחם
1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
1 כפית גדושה בהרת
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן, לטיגון חצי-עמוק

שמים בקערה את כל המרכיבים, פרט לשמן, ולשים היטב לקבלת תערובת אחידה. משהים לשעה לספיגת הטעמים.
צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות או מאורכות, ומטגנים בשמן חצי-עמוק (שמגיע עד לגובה חצי קציצה) עד להשחמה.
להשתמש בשמן תירס, קנולה או חמניות.

אם הקציצות מיועדות לבישול ברוטב, הטיגון צריך להיות קצר עד לאטימת הקציצה. רוטב הבישול חייב להיות חם אך לא
רותח ובעבע. תהליך הבישול חייב להיות איטי - תוך רתיחה עדינה מאד.
המבוגר כהילכתו
16/06/2010 | 12:52
4
המבורגר אמיתי  /  דורעם גונט
קציצת הבשר המקורית עשויה מבשר קצוץ משובח ולא מבשר טחון.
לתוצאות הטובות ביותר מגיעים עם סכין חדה מאוד, בעבודת יד. בעדיפות שנייה אפשר לקצוץ את הבשר בכמה פעימות מהירות במעבד מזון.

4 מנות

500 גרם אנטרקוט בקר טרי, מיושן ומוכן לצלייה
1 בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
2 כפיות גדושות חרדל
2 כפות שמן זית
2 כפיות זרעי כוסברה, שבורים
1 כפית צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק

להגשה:
4 לחמניות המבורגר
מיונז
קטשופ
עלי בייבי
פרוסות דקות של בצל סגול
פרוסות עגבניה
פרוסות של מלפפון כבוש

הכנה:

בסכין חדה (ואם אין - בכמה פעימות במעבד מזון) קוצצים את הבשר לפיסות קטנות. בקערה מערבבים את הבשר עם יתר החומרים. לשים מעט בידיים ויוצרים ארבע קציצות עגולות ופחוסות.

מחממים היטב פלנצ'ה מחורצת (או מחבת כבדה, משומנת קלות) וצולים את הקציצות משני הצדדים (רצוי לדרגת צלייה מדיום, כשתי דקות מכל צד).

חוצים את הלחמניות ומחממים את חלקן החתוך על הפלנצ'ה. מורחים את הלחמניה בקטשופ ובמיונז, מניחים מצע של עלי בייבי, מעליהם את הקציצה ועליה פרוסות של עגבנייה, בצל ומלפפון כבוש. סוגרים את הכריך ואוכלים מיד.
סטייק טרטר
16/06/2010 | 13:08
סטייק טרטר / חיים כהן

6 מנות

1 קילו  פילה בקר - נקי מגידים, קרומים ושומן  
6  חלמונים  
4-6  פילטים קצוצים של  אנשובי משומר
1 מלפפון כבוש  קטן וקצוץ דק  
1 כפית צלפים - קצוצים  
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים  
1 בצל - קטן, קצוץ דק  
15 טיפות רוטב טבסקו  
3 כפות  ברנדי - או קוניאק  
מיץ לימון - מסונן מלימון אחד  
2 כוסות  שמן זית  
מלח - מעט  


קוצצים את הבשר בסכין כבדה (ולא במטחנה), שמים בקערה ומוסיפים שמן. מערבבים עד שכל השמן נספג.
מוסיפים את מיץ הלימון (מי שאוהב את טעמי הבשר הנא יכול לוותר על הלימון או להקטין את הכמות לכמה טיפות בלבד),
מערבבים במהירות ומוסיפים את שאר המרכיבים תוך ערבוב מתמיד. ברגע שהתערובת הומוגנית, מחלקים לצלחות ומגישים מיד.

הערות: ניתן להכין את הטרטר הזה גם עם סינטה.
          במקום חלמונים נאים אפשר להשתמש בחלמונים של ביצים קשות. במקרה כזה מרסקים את החלמונים בפומפייה ומוסיפים אותם למנה רק בשלב ההגשה כקישוט על פני הצלחות.
בשר טחון על חומוס
16/06/2010 | 18:01
1
2
חומוס עם בשר טחון זה אחד הדברים הכי טעימים שאני מכירה ואוהבת, בעיקר שמנגבים אותה עם פיתה טריה ובשרנית תוצרת בית. כמה חמוצים, ביצה קשה לרבעים סלט ירוק וי שאחלה ארוחת ערב...
אז איך עושים את זה?
מטגנים בצל קצוץ
(אם רוצים פטריות זה השלב להוסיף)
מוסיפים שן שום קצוצה
מוסיפים 200 גר' בשר טחון (בקר, אם יש כבש בכלל שיחקתם אותה) ומטגנים לפירורים (תוך ערבוב)
שמים- כפית אריסה, מלח, פלפל, כורכום, כמון, פפריקה
אפשר גם עגבניה קצוצה ומערבבים היטב.
מוסיפים למחבת או לסיר הקטן רבע כוס מים (אני מכינה בד"כ כמנה ראשונה לשבת ולכן מוסיפה מהמרק עוף לשבת לתוך זה אבל לא חובה) ונותנת להתבשל איזה 20 דקות (לשים לב שלא מתייבש ונשאר עסיסי)
לוקחים צלחת מורחים עליה חומוס בנדיבות (למי שיש חומוס איכותי אז זה בכלל מעולה) ושופכים מעל את הבשר הטחון.
לנגב בכיף...

חוץ מזה אוהבת מאוד גם מוסקה, ספגטי בולונז, כדורי בשר ברוטב...
והכי הכי- קבב אמיתי על האש
איזו תוצרת שמני= שאפו
16/06/2010 | 21:42
3
עצומה נגד ביטול חופש הביטוי ודעה בצ'אט תפוז
18/06/2010 | 17:04
2
אומרים לא לדיכוי חופש הביטוי ודעות השמאל בצ'אט תפוז
חתמו במהרה

http://www.atzuma.co.il/tapuz/
עצומה נגד ביטול חופש הביטוי ודעה בצ'אט תפוז
18/06/2010 | 17:05
אומרים לא לדיכוי חופש הביטוי ודעות השמאל בצ'אט תפוז
חתמו במהרה

http://www.atzuma.co.il/tapuz/
גועל נפש, גם רוצחים וגם חוגגים על הרצח
18/06/2010 | 20:29
3
איך אתם מסוגלים ככה לדבר על בשר ועוד לשמוח על זה שיש לכם מתכונים שבעצם מאחורי כל זה עומדים מסעי רציחות ואלימות כלפי בעלי חיים, הפרדה שיטתית בין ההורים לילדים במשחטות, תנאים תת אנושיים והמתות גרועות יותר מאלה שהיו במחנות ההשמדה באושוויץ.

אז אל תבכו שיש אסונות במדינה שאתם חוגגים על אסונות של אחרים, במקום לסתום ולשבת בשקט בשקט.
לא נורא, קארמה היא זונה יותר גדולה.
הודעות אחרונות
22:18 | 30.08.15 אור האמונה
11:41 | 29.08.15 אורחים בפורום
11:14 | 28.08.15 רגיל לא מיוחד
09:26 | 27.08.15 yair_bar
23:25 | 25.08.15 אורחים בפורום
10:55 | 25.08.15 דאלי עיצובים
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ