לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

השבת אצלנו חמין כורדי חיטה עם קובה שיפטה

29/05/10 13:22
השבת אצלנו חמין כורדי חיטה עם קובה שיפטה
מצרכים

1 כוס חיטה או
1 כוס גריסי פנינה
שטופים היטב ומושרים במים לפחות שעה
קובה שיפטה לפי מספר הסועדים - מי שרוצה להוסיף
קובה, יש מרשם בבלוג שלי
אפשר במקום קובה או בנוסף, להוסיף גרונות של הודו לאחר ששטפנו היטב את הגרונות, הרתחנו פעם אחת ושפכנו את המים
1 כף כורכום
1 כפית מלח

אופן הכנה

להרתיח 5 כוסות מים עם כורכום ומלח, להוסיף את החיטה/גריסי פנינה ולתת לזה רתיחה נוספת.
להוסיף את הקובה/גרונות, להביא לרתיחה נוספת ולבשל על אש קטנה לפחות שעתיים

בערב שבת להניח על הפלטה או להכניס לתנור ב-100 מעלות עד למחרת

 
תגיות:
השבת אצלנו חמין כורדי חיטה עם קובה שיפטה
<< ההודעה הנוכחית
29/05/10 13:22
2003צפיות
השבת אצלנו חמין כורדי חיטה עם קובה שיפטה
מצרכים

1 כוס חיטה או
1 כוס גריסי פנינה
שטופים היטב ומושרים במים לפחות שעה
קובה שיפטה לפי מספר הסועדים - מי שרוצה להוסיף
קובה, יש מרשם בבלוג שלי
אפשר במקום קובה או בנוסף, להוסיף גרונות של הודו לאחר ששטפנו היטב את הגרונות, הרתחנו פעם אחת ושפכנו את המים
1 כף כורכום
1 כפית מלח

אופן הכנה

להרתיח 5 כוסות מים עם כורכום ומלח, להוסיף את החיטה/גריסי פנינה ולתת לזה רתיחה נוספת.
להוסיף את הקובה/גרונות, להביא לרתיחה נוספת ולבשל על אש קטנה לפחות שעתיים

בערב שבת להניח על הפלטה או להכניס לתנור ב-100 מעלות עד למחרת

קובניות שהכנתי לשבת בבוקר
29/05/10 14:21
89צפיות
 קובניות שהכנתי לשבת בבוקר
מצרכים

1 קילו קמח
4 כפות סוכר
כף וחצי מלח
1 ביצה
1 אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים (ארוזים בואקום) חשוב מאוד: לא שמרית
מים – להתחיל עם 2 כוסות וללוש עד כמה שהבצק סופח


אופן ההכנה

לתוך קערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים לקמח המנופה, סוכר, שמרים, ומערבבים קלות.

שמים את הקערה במיקסר, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים, תוך כדי לישה להוסיף את הביצה. הבצק צריך להיות דביק אבל לא יותר מידי. בשלב זה להוסיף את המלח.

אם לשים ביד, להכניס לקערה, ללוש בידים ולהמשיך

אם חסר קמח, מוסיפים קצת כל פעם.

מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה כשבמהלך השעה יש ללוש הבצק פעמיים.

לאחר שהבצק תפח פעמיים, קורצים עיגולים ונותנים לעיגולים לתפוח על משטח מקומח עוד כ-10 דקות.

פותחים כל עיגול לדף דק, מורחים חמאה או מחמאה שהומסה מראש, מגלגלים למקל ארוך, מניחים אחד ליד השני ונותנים להם לתפוח כרבע שעה

לאחר מכן מגלגלים לשבלול מניחים אחד ליד השני עם קצת מרווח כי הם תופחים.

מורחים בביצה, מפזרים קצח או שומשום או גם וגם ואופים ב- 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בין 20 דקות לחצי שעה.

º
על הדרך אפיתי 2 ככרות לחם מאותו בצק
29/05/10 14:22
22צפיות
 על הדרך אפיתי 2 ככרות לחם מאותו בצק
יפה לך, אהבתי את "על הדרך"
30/05/10 08:16
13צפיות
ובמיוחד אהבתי את הלחם, קובניות מעולם לא טעמתי.

מגי
º
בוקר טוב ותודה, חובה עלינו לאלתר ולהמציא
30/05/10 08:53
14צפיות
סליחה על ההתקטננות...
30/05/10 10:51
32צפיות
האם קובניות בא מהמילה קובנה?
ואם כן, למיטב הבנתי קובנה הוא "לחם" שנאפה הרבה זמן, לא?
ואם אני טועה - אז סליחה
(ואז - מה ההבדל, בעצם, בין לחם "רגיל" לקובנה, ובין לחמניה לקובנית??)
ממש לא התקטננות, עונה לך בכיף
30/05/10 11:19
21צפיות
קובניות = קובנה קטנות

נכון, קובנה זה סוג של מאפה או לחם כפי שאת כותבת שצריך להאפות הרבה זמן, נדמה לי לילה שלם בתוך סיר על הפלטה או בתנור

נדמה לי, אף פעם לא ניסיתי קובנה, שסוג הבצק של הקובניות, כנראה שונה מהבצק של הקובנה

אבל למה צריך אם אפשר לקצר את ההליך?

על כן, המציאו את הקובניות, אין צורך להכין מראש, אפשר להכין באותו יום, תוך שעתיים יש מאפה חם, מהביל וטעים ביותר
º
לחברות התימניות, נא עזרתכן בהבנת ההבדלים
30/05/10 11:21
15צפיות
לא תימני, אבל...
30/05/10 13:30
13צפיות
במילואים לפני שנה וקצת זרקו אותנו לשטח עם מנת קרב ל-20 איש בערך. לא צריך להיות גולש בפורום מתכונים בשביל להבין שתוך שעה הכל נגמר. רעבנו משהו כמו יומיים עד שכפיצוי מישהו פשוט לקח ג'יפ, נסע לישוב של תימנים והביא את כל הקובנות שהוא מצא (=הרבה)
בחיים שלי לא נהניתי כל כך מאוכל...
נחלצת לעזרתך
30/05/10 18:23
19צפיות
קובניות וקובנה זה אותו הדבר רק לא באותו הגודל.

גם את הקובנה וגם את הקובניות מכינים מאותו הבצק, ושניהם יכולים להיות בתהליך קצר.
קובנה בשונה מג'חנון אופים כשעה עד שעתיים (תלוי בכמות הבצק)

יש מי שאוהב את הקובנה שלו לבנה ואז מספיקים בין שעה לשעתיים אפיה
המהדרין (אנוכי למשל ) שאוהבים את הקובנה חומה אופים אותה כל הלילה בדומה לג'חנון.

הקובניות הן הגירסה הפחות מצפונית לאוכל אותן, כי חושבים שאם אוכלים בקטן אז גם משמינים בקטן
יש מי שאוהב את הקובניות שלו מרוחות עם דבש וחמאה טרם האפיה
ויש מי שאוהב טבעי.
מה גם שקובניות אפשר להגיש כמנה אישית ולעצב כלחמנית 8, או לחם קטן או בצורת עיגול.


מקווה שעניתי
º
תודה עזרת לנו מאוד בהבנת הקובנה
30/05/10 18:59
5צפיות
º
נראה מעולה ומגרה ברמות!!!
30/05/10 14:20
11צפיות
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>

יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום