לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

השבת אצלנו חמין כורדי חיטה עם קובה שיפטה

29/05/10 13:22
מצרכים

1 כוס חיטה או
1 כוס גריסי פנינה
שטופים היטב ומושרים במים לפחות שעה
קובה שיפטה לפי מספר הסועדים - מי שרוצה להוסיף
קובה, יש מרשם בבלוג שלי
אפשר במקום קובה או בנוסף, להוסיף גרונות של הודו לאחר ששטפנו היטב את הגרונות, הרתחנו פעם אחת ושפכנו את המים
1 כף כורכום
1 כפית מלח

אופן הכנה

להרתיח 5 כוסות מים עם כורכום ומלח, להוסיף את החיטה/גריסי פנינה ולתת לזה רתיחה נוספת.
להוסיף את הקובה/גרונות, להביא לרתיחה נוספת ולבשל על אש קטנה לפחות שעתיים

בערב שבת להניח על הפלטה או להכניס לתנור ב-100 מעלות עד למחרת

הבלוג שלי אוכל כשר כורדי ומזרחי:http://blog.tapuz.co.il/batyad
אני בפייסבוק:https://www.facebook.com/profile.php?id=1080597346  
ספר הבישול הראשון שלי: http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/Books/5
השבת אצלנו חמין כורדי חיטה עם קובה שיפטה
<< ההודעה הנוכחית
29/05/2010 | 13:22
11
2006
מצרכים

1 כוס חיטה או
1 כוס גריסי פנינה
שטופים היטב ומושרים במים לפחות שעה
קובה שיפטה לפי מספר הסועדים - מי שרוצה להוסיף
קובה, יש מרשם בבלוג שלי
אפשר במקום קובה או בנוסף, להוסיף גרונות של הודו לאחר ששטפנו היטב את הגרונות, הרתחנו פעם אחת ושפכנו את המים
1 כף כורכום
1 כפית מלח

אופן הכנה

להרתיח 5 כוסות מים עם כורכום ומלח, להוסיף את החיטה/גריסי פנינה ולתת לזה רתיחה נוספת.
להוסיף את הקובה/גרונות, להביא לרתיחה נוספת ולבשל על אש קטנה לפחות שעתיים

בערב שבת להניח על הפלטה או להכניס לתנור ב-100 מעלות עד למחרת

קובניות שהכנתי לשבת בבוקר
29/05/2010 | 14:21
10
89
מצרכים

1 קילו קמח
4 כפות סוכר
כף וחצי מלח
1 ביצה
1 אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים (ארוזים בואקום) חשוב מאוד: לא שמרית
מים – להתחיל עם 2 כוסות וללוש עד כמה שהבצק סופח


אופן ההכנה

לתוך קערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים לקמח המנופה, סוכר, שמרים, ומערבבים קלות.

שמים את הקערה במיקסר, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים, תוך כדי לישה להוסיף את הביצה. הבצק צריך להיות דביק אבל לא יותר מידי. בשלב זה להוסיף את המלח.

אם לשים ביד, להכניס לקערה, ללוש בידים ולהמשיך

אם חסר קמח, מוסיפים קצת כל פעם.

מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה כשבמהלך השעה יש ללוש הבצק פעמיים.

לאחר שהבצק תפח פעמיים, קורצים עיגולים ונותנים לעיגולים לתפוח על משטח מקומח עוד כ-10 דקות.

פותחים כל עיגול לדף דק, מורחים חמאה או מחמאה שהומסה מראש, מגלגלים למקל ארוך, מניחים אחד ליד השני ונותנים להם לתפוח כרבע שעה

לאחר מכן מגלגלים לשבלול מניחים אחד ליד השני עם קצת מרווח כי הם תופחים.

מורחים בביצה, מפזרים קצח או שומשום או גם וגם ואופים ב- 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בין 20 דקות לחצי שעה.

על הדרך אפיתי 2 ככרות לחם מאותו בצק
29/05/2010 | 14:22
2
22
יפה לך, אהבתי את "על הדרך"
30/05/2010 | 08:16
1
13
ובמיוחד אהבתי את הלחם, קובניות מעולם לא טעמתי.

מגי
בוקר טוב ותודה, חובה עלינו לאלתר ולהמציא
30/05/2010 | 08:53
14
סליחה על ההתקטננות...
30/05/2010 | 10:51
5
32
האם קובניות בא מהמילה קובנה?
ואם כן, למיטב הבנתי קובנה הוא "לחם" שנאפה הרבה זמן, לא?
ואם אני טועה - אז סליחה
(ואז - מה ההבדל, בעצם, בין לחם "רגיל" לקובנה, ובין לחמניה לקובנית??)
ממש לא התקטננות, עונה לך בכיף
30/05/2010 | 11:19
4
21
קובניות = קובנה קטנות

נכון, קובנה זה סוג של מאפה או לחם כפי שאת כותבת שצריך להאפות הרבה זמן, נדמה לי לילה שלם בתוך סיר על הפלטה או בתנור

נדמה לי, אף פעם לא ניסיתי קובנה, שסוג הבצק של הקובניות, כנראה שונה מהבצק של הקובנה

אבל למה צריך אם אפשר לקצר את ההליך?

על כן, המציאו את הקובניות, אין צורך להכין מראש, אפשר להכין באותו יום, תוך שעתיים יש מאפה חם, מהביל וטעים ביותר
לחברות התימניות, נא עזרתכן בהבנת ההבדלים
30/05/2010 | 11:21
1
15
לא תימני, אבל...
30/05/2010 | 13:30
13
במילואים לפני שנה וקצת זרקו אותנו לשטח עם מנת קרב ל-20 איש בערך. לא צריך להיות גולש בפורום מתכונים בשביל להבין שתוך שעה הכל נגמר. רעבנו משהו כמו יומיים עד שכפיצוי מישהו פשוט לקח ג'יפ, נסע לישוב של תימנים והביא את כל הקובנות שהוא מצא (=הרבה)
בחיים שלי לא נהניתי כל כך מאוכל...
נחלצת לעזרתך
30/05/2010 | 18:23
1
19
קובניות וקובנה זה אותו הדבר רק לא באותו הגודל.

גם את הקובנה וגם את הקובניות מכינים מאותו הבצק, ושניהם יכולים להיות בתהליך קצר.
קובנה בשונה מג'חנון אופים כשעה עד שעתיים (תלוי בכמות הבצק)

יש מי שאוהב את הקובנה שלו לבנה ואז מספיקים בין שעה לשעתיים אפיה
המהדרין (אנוכי למשל ) שאוהבים את הקובנה חומה אופים אותה כל הלילה בדומה לג'חנון.

הקובניות הן הגירסה הפחות מצפונית לאוכל אותן, כי חושבים שאם אוכלים בקטן אז גם משמינים בקטן
יש מי שאוהב את הקובניות שלו מרוחות עם דבש וחמאה טרם האפיה
ויש מי שאוהב טבעי.
מה גם שקובניות אפשר להגיש כמנה אישית ולעצב כלחמנית 8, או לחם קטן או בצורת עיגול.


מקווה שעניתי
תודה עזרת לנו מאוד בהבנת הקובנה
30/05/2010 | 18:59
5
נראה מעולה ומגרה ברמות!!!
30/05/2010 | 14:20
11
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ