לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

תחתיות ארטישוק מקופסא, עזרה

מאת: Crazy_Bitch
27/12/09 16:53
יש לי שתי קופסאות של תחתיות ארטישוק, ולמען האמת - טרם יצא לי להתשמש בכאלה.
חשבתי לפרוס אותן ולהקפיץ אותן עם שום, שמן זית ולימון. יצא בסדר לדעתכם המלומדת? מה הדרך המועדפת להפטר מטעם השימורים?

מתכון נטול חלב לניצול התחתיות יתקבל בברכה! (לא תחתיות ממולאות בשר..) 

תודה!
Bad bad rubber piggie!
תחתיות ארטישוק מקופסא, עזרה
<< ההודעה הנוכחית
27/12/2009 | 16:53
13
647
יש לי שתי קופסאות של תחתיות ארטישוק, ולמען האמת - טרם יצא לי להתשמש בכאלה.
חשבתי לפרוס אותן ולהקפיץ אותן עם שום, שמן זית ולימון. יצא בסדר לדעתכם המלומדת? מה הדרך המועדפת להפטר מטעם השימורים?

מתכון נטול חלב לניצול התחתיות יתקבל בברכה! (לא תחתיות ממולאות בשר..) 

תודה!
סלט ארטישוק
27/12/2009 | 17:04
140
שטפי אותם היטב במים וסנני.
זמן ההכנה יותר קצר ממה שאני רושמת במתכון.

סלט ארטישוק
הערות שלי באדום.
מצרכים:
1 קילו ארטישוק מקולף ומוכן במים עם לימון( אני השתמשתי בקפוא)
6 או7 שיני שום קצוצים
מיץ מלימון טרי
כפית כורכום
שמן(השתמשתי בשמן זית)
מלח
מים.
ההכנה.
לחצות את לבבות הארטישוק ל 4
לטגן מעט את השום עם השמן והכורכום להוסיף כוס מים ולערבב
את הכל היטב. להוסיף את הארטישוק לתוך הסיר ולהוסיף שוב  מעט מים
ומלח ,לבשל על אש קטנה עד שהארטישוק מתרכך.הרוטב גם צריך
להסמיך ולהצטמצם . לאחר  חצי שעה אחרונה להוסיף מיץ לימון.ולתת
לזה להתבשל  עוד מעט בעדינות. להגיש קר.
טיפ:
לא לערבב בלי הפסק  מכיוון שהארטישוק מתבשל מהר וכך תוכלו לשמור על צורתו.
(הוספתי לתבשיל  מעט פפריקה מתוקה, וחריפה.)
מומלץ.
מקור: שונטל (chil)



מה שאמרת נשמע טוב, אפשר לעשות גם פשטידה
27/12/2009 | 17:47
5
30
אם את מעוניינת אעתיק לך את המתכון
תודה
27/12/2009 | 18:46
4
10
פשטידה לא חלבית? אשמח למתכון, אפילו שהפעם רציתי משהו סלטי שכזה, אני בתקופת ארטישוק שכזו ובטח אשתמש בקרוב!
ממ.. היא חלבית (לא מתאים?)
27/12/2009 | 18:57
2
9
לא סובלת חלב! (תרתי משמע, לקטוז) אבל תודה!
27/12/2009 | 19:45
1
7
אויש, באסה sorry
27/12/2009 | 19:48
12
תנסי לחפש ברשת מתכונים בטוחה שיש או אפילו אנשים כאן מכירים

בהצלחה :)
שתי הצעות,תחתיות שטופות היטב ממולאות בשר טחון
28/12/2009 | 08:35
32
מתובל כמו קציצות, אפויות בתנור בשכבה אחת עם מעט מי לימון כדי שלא יתייבשו (אין לי מתכון מסודר, אבל ניתן לאלתר חופשי), והצעה שניה: מאפה של תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות עם גבינות ועם מיונז במקום ביצים. אם תרצי אחפש את המתכון. רחל
סלט ארטישוק
27/12/2009 | 21:00
73
סלט ארטישוק
מתכון+תמונה:פירגה

2 קופסאות חצאי ארטישוק  ללא נוזלים חתוכים לקוביות-רצוי לשטוף היטב לפני שחותכים.
300 גרם קופסה / מארז פטריות חתוכות  ללא הנוזלים
3 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים
בצל קצוץ טרי
4 כפות מיונז
מלפפונים חמוצים ואפשר גם ירוקים בקליפה פרוסים לטבעות
כף חומץ
3 גבעולי שמיר קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
לטעום ולשפר טעם.
תהנו

תחתיות ליד בשר הולך?
28/12/2009 | 08:25
17
יש למתכון המון אופציות כמו שתראי במרכיבים.
אני אישית הכי אוהבת אותו עם אפונה ירוקה וכדורי בשר טחון.
תחתיות ארטישוק עם בשר

מרכיבים:
2 בצל בינוני פרוס לחצאי טבעות
2 שיני שום
רבעי תחתיות ארטישוק
אפונה ירוקה / שעועית ירוקה
כדורים בינוניים של  בשר טחון מתובל במלח פלפל ופפריקה  / חלקי עוף חתוך ל - 8 / קוביות בשר קטנות.
2 כוסות מים
מלח
פלפל
מעט כורכום
פפריקה מתוקה

ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן מעורב עם שמן זית
להוסיף לטיגון את השום, לאחר שהבצל נהיה שקוף להוסיף את העוף, או הבשר ולטגן.
להוסיף את תחתיות הארטישוק לטגן אותן.
מוסיפים את המים ומתבלים.
אם מוסיפים כדורי בשר, זה הזמן להכניס אותם...
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.
להוסיף את האפונה או השעועית הירוקה לסיר ולבשל מכוסה כ-40 דקות.
הרוטב צריך להסמיך אבל לא להתיבש לגמרי.

הכי טעים לאכול את זה על אורז לבן.
סלט ארטישוק חמצמץ
28/12/2009 | 08:30
70
מצרכים:
תחתיות ארטישוק מחולקות לשמיניות
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות / עדפות לגמבה כבושה
פטריות טריות או משומרות פרוסות דק
חופן פטרוזיליה קצוץ דק או גבעולי סלרי חתוכים לטבעות דקות
מעט מיונז
חצי כפית חרדל
לימון
מלח
פלפל  

לערבב, ולטעום ...(זה השלב שאצלי הסלט נגמר).
איך מבשלים את סלט ארטישוק כמו באולמות חתונה?
28/12/2009 | 08:47
65
אשמח לקבל מתכון
אמא שלי עושה מזה סלט מיונז
28/12/2009 | 09:11
51
עם פלחי ביצה קשה, טונה, וחתיכות אספרגוס משומר.
תודה לכולם! מחר יבוצע לאירוח!
28/12/2009 | 22:48
14
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ