לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

חג חנוכה שמח חברים וחברות

מאת: bigjack
11/12/09 17:06
חג חנוכה שמח חברים וחברות
חג שמח לכם ולכל בני ביתכם

אל תשכחו שיש בקישורים את שרשור הסופגניות ואת שרשור הלביבות

תבלו יפה היום בהדלקת ראשון ואתם מוזמנים לשרשר לכאן חוויות, סיפורים, מתכונים ותמונות מערב ראשון של חנוכה

מרוני מוטי וצחי

והנה גם קישור ישיר לקטגורית חנוכה בקישורי הפורום
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Links/Default.as...
כתובות אינטרנט מצורפות:
 
חג חנוכה שמח חברים וחברות
<< ההודעה הנוכחית
11/12/09 17:06
69צפיות
חג חנוכה שמח חברים וחברות
חג שמח לכם ולכל בני ביתכם

אל תשכחו שיש בקישורים את שרשור הסופגניות ואת שרשור הלביבות

תבלו יפה היום בהדלקת ראשון ואתם מוזמנים לשרשר לכאן חוויות, סיפורים, מתכונים ותמונות מערב ראשון של חנוכה

מרוני מוטי וצחי

והנה גם קישור ישיר לקטגורית חנוכה בקישורי הפורום
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Links/Default.as...
כתובות אינטרנט מצורפות:
עיצוב שולחן לחנוכה
11/12/09 16:56
26צפיות
שבת שלום וחג חנוכה שמח לכולם,

שמי עדי ואני מעונינת לכתוב כתבה לאתר עיצוב בית (בארה"ב) בנושא עיצובים לחנוכה.  
חיפשתי רבות ברחבי האינטרנט ולא מצאתי כמעט תמונות של עיצובי שולחן ברמה גבוהה לחג החנוכה (מצאתי הרבה תמונות של מאכלים אבל לא של עיצוב וקישוט השולחן).
אני יודעת שחברי הפורום הזה מאוד מוכשרים ויצירתיים ונתקלתי כאן לא פעם בסידורי שולחן מהממים בחגים.
אם אתם מעונינים להציג את פאר יצירותכם בכתבה (קרדיט ינתן לגבי כל תמונה בכתבה), אני אשמח לשמוע ממכם ולראות את תמונותיכם בימים הקרובים.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר במסר (אני בטוחה גם שכל משתתפי הפורום ישמחו לראות כאן את תמונות השולחן המעוצב שלכם).

חג אורים שמח,
עדי
http://www.houzz.com


מצרף אותך לשרשור החנוכה שלנו
11/12/09 17:15
2צפיות
ומקווה שהחברות והחברים יעלו צילומים מעניינים ....
במידה וכן את מוזמנת לפנות לכל אחד ואחת מהם במסר פרטי ובמידה ויאשרו לך אז תוכלי להשתמש בתמונות שלהם......כי אחרת הן מוגנות בזכויות יוצרים.
שולחן חנוכה מלא באהבה תמונה אחת מתוך
12/12/09 17:12
11צפיות
שולחן חנוכה מלא באהבה תמונה אחת מתוך
המון!!! חג שמח!

על השולחן: עוגה מקושטת בבצק סוכר בסמלי החג - חנוכייה מבצק סוכר - סופגניות מהירות של צילה - לביבות שמנת אפויות - לביבות תירס וצ'ילי עם קמח מלא אפויות - לביבות ירקות שורש אפויות - מיני עוגות שוקולד עם הפתעה של אגוז לוז מצופה בשוקולד לבן ועוד...

חנוכה שמח!
º
עוגה מקושטת בבצק סוכר לחנוכה
12/12/09 17:14
5צפיות
עוגה מקושטת בבצק סוכר לחנוכה
º
עוד תמונות משולחן החנוכה שלנו
12/12/09 17:17
7צפיות
עוד תמונות משולחן החנוכה שלנו
º
חג שמח! שולחן חנוכה רקע בורדו
12/12/09 17:49
3צפיות
חג שמח! שולחן חנוכה רקע בורדו
שיהיה חג שמח -לביבות פטרוזליה
11/12/09 15:12
6צפיות
שיהיה חג שמח -לביבות פטרוזליה
לביבות של פטרוזליה

צרור פטרוזליה - קצוץ ללא ענפים
4 ענפי בצל ירוק קצוצים
2 ביצים
5 כפות פרורי לחם
מלח ופלפל

אני קוצצת את הפטרוזליה במעבד חשמלי, מעבירה לקערה,  מוסיפה את שאר החומרים , ומערבבת היטב.
לטיגון מחבת טפלון וכף שמן קנולה לא יותר מזה. ביד משטחים לביבות וסוחטים מהם נוזלים .
כשהמחבת חמה מניחים את הלביבות שיוצרים.

מגישים עם טחינה מתובלת ביתית .
וקישור שיהיה לכל מקרה... תהנו
11/12/09 15:15
1צפיות
חג שמח דנדי
11/12/09 16:57
לביבות בריאות של ממש
º
חג שמח BIGJACK
11/12/09 21:57
º
מהמם!!! מזכיר את לביבות הירק של סבתא שלי :)
12/12/09 17:47
º
12/12/09 22:33
חג שמח וטעים
11/12/09 18:06
2צפיות
סופגניות - מתכון אורן גירון
שיהיה חג מלא אור אהבה וטעמים חדשים במטבח!


חג שמח
חג שמח ומלא אור חברים יקרים
11/12/09 18:47
1צפיות
לא להגזים היום עם הסופגניות אבל נשמח לסיפורי חוויות
והיום היה לנו גם אור שמח כזה
11/12/09 19:16
2צפיות
והיום היה לנו גם אור שמח כזה
יום הולדת של נכדי דור בן 3 בגן , עוגת יום ההולדת מעשה ידיה של סיאם
איזה אושר הילד הזה ,ילד של אור
º
מזל טוב לדור ולסבא המאושר
11/12/09 21:25
2צפיות
לדור, כבר נעשה ממש גבר!
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
11/12/09 22:03
שפע של איחולים לסבא/סבתא/הורים ובעיקר לדור המתוק
מזל טוב לדור
12/12/09 09:31
3צפיות
שידע רק ימים טובים מלאי צחוק ושימחה.
מזל טוב' ומזמן לא החמאתי לסיאם.
12/12/09 10:36
סיאם ממש ממש אלופה בעוגות.  ממממ....עוגה יפייפיה.
מזל טוב לדור
12/12/09 11:39
וסיאם כל הכבוד, העוגה מקסימה.
º
תודה לכל המברכים
12/12/09 22:39
1צפיות
º
מזל טוב לדור
13/12/09 08:16
חג אורים שמח לכולם
11/12/09 19:14
לצחי, רוני, מוטי כל האדומים הכחולים החברים והחברות היקרים ..לפורום הנהדר הזה חג שמח.
אז חוייות ..טוב אז לביבות הכנתני מטוגנות ואפויות ויצא בסדר.
הכנתי באפיה את הסופגניות של אורן גירון ויצאו לי לחמניות מתוקות.ענקיות ושטוחות
במוצ''ש אטגן את שאר הבצק שמרים שנשאר לי בנתיים הוא במקרר ללילה. ניסיון האפיה נכשל.
º
חג שמח לכולם
11/12/09 20:02
בעיה מסוימת
11/12/09 20:04
אני מחפשת בגוגל כבר שעתיים ומצאתי כמה מתכונים נחמדים לסופגניות דלות קלוריות במיוחד בלי שמרים (אין לי ולא יודעת איך להתעסק איתם) האם יש אפשרות לאפות בתנור את הסופגניות דלות קלוריות באופן כללי?

תודה למשיבים
ושיהיה לכולם חג שמח מלא אור חום ושמחה כמו החג הזה
דונאטס אפויים
11/12/09 20:12

עוגת דובדבנים הפוכה/אהרוני - הביאה עידית המקורית
לבצק:
275 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
4 ביצים
250 גר' קמח תופח

לדובדבנים:
500 גר' דובדבנים טריים מגולענים במידה ולא בעונה - ניתן להשתמש בדובדבנים משומרים(2 צנצנות-לסנן)
1 כוס סוכר
1 כף דבש
2 כפות ברנדי
30 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל

הכנת הבצק:
שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים כחצי שעה.

הכנת הדובדבנים:
שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, כרוטב לעוגה).
שמים את הדובדבנים בתחתית של כלי אפיה עגול משומן היטב(פיירקס או כל כלי חסין חום אחר) בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים כחצי כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
מורחים עם כף רטובה את הבצק על הדובדבנים לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-3-4 ס"מ.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 -25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הפכים את העוגה על צלחת הגשה.

ניתן להגיש עם קצפת בצד.


מקור המתכון: מתכונים נט
חג אורים שמח...
11/12/09 20:33
1צפיות
לכל חברי הפורום וצוות ההנהלה
תיקון, הנה מתכון לדונאטס אפוי
11/12/09 21:32

מקור המתכון: רות אוליבר

http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?Ca...



700 גרם (5 כוסות) קמח
420 גרם (¾1 כוסות) חלב
50 גרם שמרים טריים (שקית או קוביה שמרית)
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח



+ מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
+ לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4-3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

גיוונים:
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות  בחמאה מומסת ומפזרים סוכר  מתובל בקינמון.

כמו בתמונה: אייסינג
רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.



הנה הסופגניות-בזכותכם! חג שמח
11/12/09 17:29
2צפיות
סופגניות
יצא לי! הצליח לי! . יצאו לי 35 חתיכות וחילקתי גם לשכנים שהתפעלו מאד. יצא גם טעים מאד. אני מודה לכם על עזרתכם וסבלנותכם מקרב לב. חג שמח. עדי
º
יופי של סופגניות, חג שמח
11/12/09 20:16
מה? לא ראיתם???
11/12/09 21:23
אתם חייבייםםםםם לראות מה יצא ולומר לי מה דעתכם.
חבל שאתם לא יכולים לטעות,אבל,תאמינו לי טעיםםםם!!!
נרה טעים ומצויןןן......
11/12/09 21:44
חג שמח
º
נהדר שהצליח לך והעיקר שהן טעימות!
11/12/09 21:58
º
חג שמח לכולם
11/12/09 21:33
º
חג שמח לכולם
12/12/09 09:32
דונטס וסופגניות מיני פיצי - מיידי ונטרף
11/12/09 16:13
2צפיות
דונטס ומיני פיצי סופגניות-פירגה


חג  שמח    דונטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

פורסם בתאריך 11 בדצמבר 2009 @ 17:04
מופיע בקטגוריות: אוכל להקפאה, אוכל שילדים אוהבים, חנוכה

דונטס  וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים מהירים ומפתיעים

כ- 30 דונטס וכדורים

למתלבטים וללא בטוחים הרי לכם דונטס בקלי קלות שתמיד תמיד מצליחים
הכנה מיידית ללא המתנה ואפשר מ י ד לגשת לחגיגה .
ויש הפתעת סופגניות פיצפוניות.
מתכון:מבטעם של עוד+תמונה:פירגה

מצרכים:
2 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כוס מים מהברז או חלב
5 כפות חמאה מומסת
4 כוסות קמח ולהכין עוד לפחות כוס ללישה
4 כפיות אבקת אפיה (שמתי 2 שקיות)
1/4 כפית קינמון – או –1 כפית גרירת לימון (שמתי קינמון)
קורט מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא שמתי)
לשים בצק תוך כדי הוספת קמח עד שיהיה טיפונת דביק
מקמחים היטב את השיש ואת הידיים (אין צורך במערוך)
מכינים כדורים בגודל ביצה
מניחים כל כדור על שיש מקומח וביד מקומחת משטחים מעט לעיגול בקוטר 8 ס"מ ובעובי לפחות 1 ס"מ
לקרוץ חור של 3 ס"מ באמצע
את הכדורים שיוצאים מהחור מטגנים למיני סופגניות (ממש קטנטנות)
ממלאים ו מ ח מ מ י ם 1/4 גובה סיר בשמן ומטגנים בחום בינוני

מטגנים  ב י ח ד  את הכדורים ואת הדונטס והופכים מצד לצד
עד שיקבלו גוון חום יפה - לפחות 3 דקות טיגון.
מוציאים בעזרת מרית מחוררת על ניר סופג (כמעט ולא סופגים שמן)
מצפים באבקת סוכר ומגישים.
מבטעם של עוד והשינויים בסוגריים שלי.

לטעם תפוז משתמשים במקום כוס חלב ב- 2\1 כוס חלב ו-2\1 כוס מיץ תפוזים
במקום גרירת לימון – להשתמש בגרירת תפוז
תהנו

חג שמח



© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
º
שבת שלום חג שמח
11/12/09 15:37
אפשר מתכון לסופגניות בלי ביצים? לרגישה לביצים
11/12/09 09:48
5צפיות


רוצה להכין לחג לילדה שרגישה לביצים סופגניות בלי ביצים, עדיף בלי יוגורטים/רוויון כי זה עושה לה כאבי בטן..

תודה!!!
סופגניות ולביבות עם בריאות - באהבה לחג שמח
11/12/09 09:40
3צפיות
מתכוני בריאות לחנוכה – מאת מירה אפרתי
מחברת הספר – טעימים מן הטבע, בדרך אל המקרוביוטיקה



סופגניות בריאות

מרכיבים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
2 ביצים
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
שמן מכבישה קרה לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט

1.  טורפים את כל המרכיבים חוץ משמן ואבקת סוכר לבלילה חלקה.
2.  מחממים שמן בסיר בינוני וכאשר חם מאד יוצקים לסיר כפות שטוחות של הבלילה.
3.  כאשר הסופגניות מושחמות קלות – הופכים ומטגנים עד להשחמה גם את הצד השני.
4.  מטגנים בדרך זו את כל הבלילה מניחים בקערת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
5.  גיוון – אפשר לטפטף על הסופגניות קרמל – ½ כוס סוכר ומיץ מחצי לימון מומסים בסיר קטן.



סופגניות אפויות

מרכיבים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס טופו מגורר
4 כפות שמן מכבישה קרה
2 ביצים
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
קורט מלח ים
אבקת סוכר לציפוי


1.  מערבבים את כל המרכיבים לבצק חלק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
2.  מניחים את כדורי הבצק בגביעי נייר לאפיה ומסדרים את הגביעים בתבנית אפיה.
3.  אופים בחום 170 מעלות למשך 30 דקות, מניחים בקערה ובוזקים אבקת סוכר.
4.  מגישים בליווי קעריות של דובדבנים חמוצים\מתוקים ויוגורט מומתק קלות.




לטקעס – לביבות

מרכיבים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינוניות
2 בצלים בינוניים
3 כפות קמח מלא
2 ביצים
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
שמן מכבישה קרה לטיגון
קורט כורכום

רוטב – לארוחה חלבית
2 גביעי יוגורט
2 בצלים ירוקים קצוצים
קורט מלח ים

1.  מקלפים ומרסקים את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל במגרדת גסה ומניחים בקערה.
2.  מערבבים עם קמח וביצים ומתבלים במלח ופלפל.
3.  מחממים במחבת שמן מתובל בכורכום ומניחים כפות גדושות של תערובת במרחקים קטנים.
4.  מטגנים את הלביבות עד להשחמה משני הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.
5.  מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים בקערית ליד הלביבות.



לביבות קישואים

מרכיבים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
3 קישואים בינוניים - מגוררים
שמן מכבישה קרה לטיגון

1.  מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהקישואים לבלילה חלקה.
2.  מרסקים את הקישואים ומוסיפים עם שתי כפות שמן לבלילה ומערבבים.
3.  מניחים כפות מלאות בלילה במחבת משומנת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.
4.  אפשר לאפות – יוצקים בגביעי נייר עד למחצית הגובה ואופים בחום 160 מעלות חצי שעה.
5.  גיוון אחר – ניתן להחליף את הקישואים בגזר, בשורש סלרי או בבטטה, או לשלב.


חג חנוכה שמח לכולם
11/12/09 22:01
2צפיות
חג חנוכה שמח לכולם
שנצלח את החג ללא קלוריות מיותרות, או שבעצם אני
משלה את עצמי, נכון?!! הרי זהו "חג השמן" והבצקים....
תהנו !
חג שמח מלא אור ואהבה ממני.
12/12/09 10:41
סליחה שאני לא כותבת ... הכנף שלי שבורה ובאצבע אחת קצת מתקשה לכתוב.
º
החלמה מהירה לך מירי
12/12/09 11:27
תודה צחי נשמה טובה.. .
12/12/09 13:57
ובהצלחה לך הלוואי ותקבל איזו פינה על המרקע.
הם לקלוקו הכל ולא ביגלל שזה היה בחינם אלא ביגלל שהיה טעים להם.
אני לא הייתי אוכלת משהו שלא היה טעים גם אם זה היה בחינם.
אתה בשלן חבל"ז.
בינתיים לוקחת ממכם מתכונים בחלק יכולה להעזר בילדיי ולהכין וחלק ... למה יש חברות.. וגם הן נהנות מהמתכונים.
אז תודה והמון המון הצלחה ותעדכן מתי נוכל להנות מהחמין על המרקע.
מירי.
רפואה שלמה מירי
12/12/09 22:35
הכנף או הכתף
בוקר טוב וחג חנוכה שמח מ...
12/12/09 11:02
דבלין הרחוקה.
אתמול הדלקנו כאן נר ראשון של חנוכה.
מקווה להכין כאן סופגניות או rousette בימים הקרובים.

רעיה
עשיתי ספינג' אתמול בערב, כמות קטנה
12/12/09 12:32
הספינג' שלי
רק משתי כוסות קמח ורבע.
הבצק יצא רך, והספינג'ים יצאו רכים ואוריריים.
אליהם נוסף סירופ סוכר שתוגבר בשתי כפות דבש.
יצא מעדן.
הנה התמונות
º
תביא מתכון בבקשה לספינז' בכמות קטנה????
12/12/09 17:23
מתכון לספינג' בכמות קטנה: בקערת זכוכית גדולה
12/12/09 18:16
2 ורבע כוסות קמח רגיל
1 כפית גדושה שמרים יבשים שעורבבו עם חצי כוס חלב פושר פלוס 2 כפות סוכר. הושארו לתפוח מעט. ואז הוספתי אותם לקמח.
2 כפות שמן קנולה
1 כף ויסקי (כי זה מה שיש בבית)
1 כפית סוכר וניל עם מי ורדים - אפשר סוכר וניל רגיל.
1וחצי עד שתי כוסות מים מי ברז. צריך שהבצק יצא רך ונמתח כמו גומי, לדאוג שלא יהיה דליל מידיי.
בסוף שמתי קורט מלח.
וחשוב ללוש ביד, יש אפקט לחום היד שמעודד את השמרים. לפחות עשר דקות לישה. לכסות בניילונית נצמדת. ובשתי מגבות מטבח.
אח"כ שמתי את הקערה על מגש נירוסטה, הנחתי אותה על הרדיאטור בכדי לזרז את ההתפחה. התפחתי את זה שעה וחמש דקות. ניתן להשאיר לשעה וחצי שעתיים.
אח"כ לחמם שמן בסיר טפלון, לחום של -170 מעלות.
לי יש מד טמפרטורה לשמן.  
ואז לקחת קערה עם מים קרים. לטבול את הידיים.
לקחת מהבצק המוכן כמות ביד. משהו כמו גודל של קוטר לביבה או 4-5 ס"מ. ליצור עם אצבע אחת חור במרכז עיסת הבצק ולהניח בעדינות בשמן.
כשנהיה זהוב-חום יש להפוך לצד שני, בעזרת מזלג של ששת , ושיפוד מתכת.
את הספינג' החם מאד טובלים במי סוכר מבושלים.
הכמות היא;  כוס סוכר , חצי כוס מים ושתי כפות דבש. לחמם עד להרתחה, ואז לבשל עוד 8 דקות על אש קטנה ביותר.
למזוג לקערת זכוכית לתת לזה להתקרר מעט,  ואז ניתן לטבול בזה את הספינג' החם.
להניח את הספינג' על מגש מתכת או מגש חרסינה. קרמיקה. כדי שלא ידבק  .
בתאבון.
אוחחחחחחחחח זה נראה נהדר
12/12/09 21:59
ודביקי .
º
זה היה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.
13/12/09 19:38
מתכון לעוגת גזר
12/12/09 12:45
מישהו מכיר מתכון לעוגת גזר קלילה ואווריריתתודה
עוגת גזר ותפוח עץ
12/12/09 13:45
4צפיות
עוגת גזר ותפוח עץ
מצרכים:
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ (מה שבא לכם)
1/2 כוס סוכר חום
4 ביצים
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
כפית קינמון
1אבקת אפייה
כפית סודה
3 כוסות גזר מגורר
1 כוס תפוח עץ מגורר

אופן ההכנה :

להקציפ  את השמן הסוכר והביצים לתערובת חלקה.
בקערה נפרדת לערבב את יתרת החומרים ולאחד בין שני התערובות.
לצקת לתבנית או ל - 2 תבניות מאורכות קטנות ,לאפות בחום בינוני (180°c) כ 45 דקות.
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהעוגה מתקררת.
עוגת גזר עסיסית - פרווה
12/12/09 14:30
9צפיות
עוגת גזר עסיסית - פרווה
עוגת גזר עסיסית (פרווה)----- סימה.ד:

(2 תבניות אינגליש קייק)

2 כוסות קמח לבן מנופה
1/3 כפית מלח
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כוס אגוזים טחונים
5 ביצים מס' 2
כוס וחצי סוכר
1 סוכר וניל
1.5 כוס שמן תירס/קנולה
1/4 כוס מיץ פירות (נקטר פירות טרופיים או מיץ תפוזים/תפוחים)
4 גזרים גדולים מגוררים דק
כוס צימוקים שחורים קטנים


**** מנפים חומרים יבשים לקערה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
         בקערה נוספת – מערבבים את הביצים,שמן,סוכר, מיץ עד לבלילה אחידה. מאחדים שתי תערובות
        ומוסיפים פנימה את הגזר והצימוקים. מערבבים היטב ויוצקים לתבניות.
        אופים בחום 180 מעלות כ-50 דקות.
חג שמח!
12/12/09 16:53
לא היה משהו מרגש בנר הראשון, אבל המשפחה מתאספת היום להדלקת נר שני. יהיו לביבות כרובית וכנראה שעוד כמה דברים טעימים ומשמינים. גילוי נאות: אני רק על תקן הטועם הפעם.
º
חג שמח וטעיייייים .
12/12/09 17:25
º
קישורים>חגים>חנוכה
12/12/09 20:51
2צפיות
חג שמח לכולם ומזל טוב לנכד של מוטי!
12/12/09 22:56
1צפיות
סופגניות ממולאות בשר (בלשי)
לאימא שלי היה חשק לטגן והרבה אז היא הכינה בלשי - סופגניה ממולאת בשר. לפי המתכון שלי שנתתי לה לפני כמה זמן. ואני הכנתי לביבות מקישואים, תפוחי אדמה ובצל (אין תמונות של לביבות כי יצא לא ממש פוטוגני בצילום, מחקתי את הכל). טוב, זה בין היתר, אלה היו המטוגנים, וכל השאר ארוחת שישי.

לקט מתכונים מטוגנים

סופגניות ממולאות בשר (בלשי)  
מרכיבים ל-12-13 מנות:
לבצק (לפי איך שאני הכנתי):
3/4 כוס יוגורט טבעי (במקום חלב)
1/4 כוס מים
1 ביצה
3 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים (או 15 גר` טריים)
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות סוכר

למלית (כמו שזה במקור):
400-500 גר` בשר טחון
2 בצלים
מלח, פלפל
50 מ"ל מים קפואים

הכנה:
1. בקערה לטרוף קלות ביצה עם היוגורט והמים. בקערה גדולה נפרדת לערבב קמח מנופה, שמרים יבשים, סוכר ומלח. לאחד את התערובת היבשה יחד עם הרטובה. ללוש לבצק רך וגמיש במשך כ-5 דקות. ייתכן והבצק יהיה מעט דביק, אך לא להתפתות להוסיף יותר מדי קמח. להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות ולכסות בנילון נצמד או במגבת לחה. להשאיר לתפוח למשך שעה עד להכפלת הנפח.

2. לקצוץ דק דק את הבצלים, לערבב עם הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור. להשאיר במקרר לשעה (בזמן שהבצק תופח). לאחר שעה, וצמוד להרכבת המנה, להוסיף אל הבשר מים קפואים או אף חתיכות קרח מרוסקות דק.

3. מתוך הבצק התפוח לקרוץ עיגולים בגודל משמש. על משטח עבודה מקומח או משומן (אני מעדיפה משומן) לשטח את העיגולים בעזרת מערוך או בעזרת ידיים (אני שיטחתי בעזרת האצבעות היות והבצק שלי היה ממש ממש רך) בקוטר 12-15 ס"מ. להשתדל שהקצוות יהיו דקים יותר מהאמצע. במרכז כל עיגול לשים כ-1-1.5 כף מלית ולהדק קצוות בצורה כזאת שבאמצע יווצר "חור" בקוטר 1 ס"מ, כלומר לא לאטום לגמרי את הבצק מעל פני המלית, אלא להשאיר פתח (במקור יש גם שיטה איך לעשות את זה בצורה יפה ומיוחדת, לי לא יצא כך בגלל שהבצק היה רך מדי).

4. לחמם שמן במחבת. כמות השמן צריכה להיות בערך בגובה 1.5 ס"מ לא פחות (או כשתי אצבעות מחוברות). להניח כל בֶלאַשְ על מחבת חמה עם החור כלפי מטה(!) זה ישמור על המיצים של הבשר בתוך הבצק. להנמיך מעט את האש, לטגן עד להזהבה על אש בינונית. להפוך לצד השני – האטום, לטגן עוד כמה דקות עד להזהבה ומדי פעם לטפטף קצת מהשמן החם לתוך החור עם הבשר, פעולה זו תתן עסיסיות לבשר וגם תמשיך את הליך טיגון הבשר עצמו. להוציא על צלחת עם נייר סופג לאחר שהבלאשי זהובים משני הצדדים.
להגיש חם.

בתיאבון!

נטי
כתובות אינטרנט מצורפות:
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום