לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מחפשת מתכון לזיוה עם גבינות בבקשה

מאת: פשושה20
12/11/09 23:23
ואם למישהו יש את המתכון המדוייק של זיוה כמו שמכינים בנאפיס אני מאוד אשמח!!
 
תגיות:
º
שאלות שלא קיבלו תשובה
13/11/09 00:50
7צפיות
הרבה חתיכות קרועות של בלינצ'ס
12/11/09 23:42
5צפיות
יש מה לעשות איתן?
אשמח למתכון, רצוי פרווה (אבל לא חובה)
תודה רבה ושבת שלום
הדבר היחידי שעולה לי בראש זה לחתוך לג'וליאן
13/11/09 08:37
2צפיות
ולזרוק לתוך מרק...טעים
מחפשת מתכון לזיוה עם גבינות בבקשה
<< ההודעה הנוכחית
12/11/09 23:23
295צפיות
ואם למישהו יש את המתכון המדוייק של זיוה כמו שמכינים בנאפיס אני מאוד אשמח!!
נורא פשוט
13/11/09 06:58
65צפיות
בצק עלים או עלה מלוואח

לפזר גבינה צהובה וגבינה בוגלרית על עלה פתוח, לגלגל לרולדה
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום.
לאפות ב-180 להזהבה יפה, ולהגיש עם רסק עגבניות, ביצה וסחוג
º
תודה רבה!כבר הולכת להכין
13/11/09 12:23
5צפיות
שתי שאלות בשם חמותי:ממרח טונה וסלט גזר
12/11/09 19:20
13צפיות
1. איך עושים סלט טונה למריחה (שיהיה "קטיפתי") בלי שמנת או מיונז? (אם טוחנים את זה במולינוקס)
2. איזה סוגי סלט גזר (חי) יש חוץ מהסלט עם אגוזים ועירית או בצל ירוק שמצאתי כאן היום? בלי שמנת ובלי מיונז (אגוזים זה בסדר)
בקשר ל1 הכוונה היא לסלט ולא למוס עם ג'לטין
12/11/09 19:21
1צפיות
תודה
לא מכירה מתכונים למוס טונה ללא שום מיונז
13/11/09 07:02
2צפיות
או שמנת חמוצה, אבל סלט גזר חי נהדר של נטי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


מרכיבים:
3 גזרים ארוכים (כמה שארוכים יותר כך ה"גפרורים" (ז`וליינים) יצאו ארוכים ויפים יותר)


2 שיני שום לא גדולות מדי
2 כפות חומץ
1 כפית שטוחה סוכר
2 כפות רוטב סויה
מלח במידת הצורך (רוטב סויה מספיק מלוח)


1 בצל גדול
שמן לטיגון


הכנה:
1. לפרוס גזרים לאורכם ל"גפרורים" דקיקים בעזרת מנדולינה או פוד-פרוססור. להעבירם לתוך קערה גדולה.


2. לשים מעל הגזר שיני שום כתושות, חומץ, סוכר, רוטב סויה ומלח אם יש צורך.


3. לפרוס בצל לחצי וכל חצי ולפרוסות (חצאי טבעות) דקות. לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה.


4. להסיר את הבצל מהאש ומיד לשפוך יחד עם השמן הרותח על הגזר. לערבב הכל יחד. להמתין כשעתיים עד לאיחוד כל הטעמים.


הערות שוליים: לא חתכתי את הגזר לגפרורים אלא לסרטים דקיקים.


רוב המתכונים ממליצים להוסיף פלפל חריף מיובש וזרעי כוסברה טחונים. את הפלפל הגרוס עדיף לשים לתוך שמן רותח, תספיק חצי כפית פלפל קאיין לכמות כזאת של גזר, וכחצי כפית של זרעי כוסברה טחונים אל תערובת הגזר. אני לא מוסיפה את אלה, החריפות לגמרי מספיקה לי מהשום, וזרעי כוסברה?... כך חיי?... אולי מתישהו אנסה.
בתיאבון!
סלט טונוה כמו בגן הילדים
13/11/09 07:45
5צפיות
במקום מיונז שמים גבינה לבנה 5%
יוצא מעולה
º
תודה!
13/11/09 10:53
1צפיות
ממרח טונה ללא מיונז - יערה
13/11/09 07:49
5צפיות

סלט טונה ללא מיונז- יערה שרי דיאטנית קלינית


החומץ והשמן מעניקים תחושה של מיונז בסלט זה, שאהוב עליי מאד.


רכיבים: (3 מנות)

2 קופסאות טונה במים, מסוננות

3 גבעולי סלרי, שטופים היטב

1 בצל סגול בינוני

3 כפות חומץ

2 כפות שמן קנולה/זית

3 ביצים קשות

מלח, פלפל שחור- לפי הטעם


אופן ההכנה:

1.לפורר את הטונה היטב. לקצוץ דק סלרי ובצל, להוסיף חומץ ושמן.

2.לגרר את הביצים בפומפיה ולאחד עם התערובת.

3.לתבל במלח ופלפל , לפי הטעם.

4.מומלץ להגיש עם פרוסות גזר, מלפפון וגמבה אדומה.

תודה קוקי! ואני אלך לשאול גם את יערה
13/11/09 10:56
1צפיות
(צריכה לברר כמה כולסטרול יש בסלט הזה)
º
בכיף יקירתי.
13/11/09 11:02
º
קינוח עם ערמונים????מישהו מכיר
13/11/09 05:35
עוגת ערמונים
13/11/09 06:52
1צפיות

עוגת ערמונים/דרומית 1
מקור המתכון: אתר אינטרנט הונגרי

רכיבים:
50 גרם חמאה
500 גרם פירה ערמונים ממותק
1/3 ספל [40 גרם] אגוזים קצוצים גס
1 כף קליפת לימון מגורדת
1/3 ספל חלב
100 גרם שוקולד מריר מגורד
1/4 ספל [35 גרם] קמח
3 חלמונים וחלבונים
1/2 ספל (110 גרם) סוכר

הכנה:
לבחוש במיקסר: חמאה, ערמונים, אגוזים, קליפת לימון, חלב, שוקולד וקמח – עד לקבלת תערובת אחידה.
בכלי נפרד, להקציף חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת מוצקה, אותה מוסיפים לתערובת הערמונים.
מקציפים חלבונים ומוסיפים לתערובת.
שמים את התערובת בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 ס"מ ואופים בתנור למשך שעה בחום בינוני.
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש.

הגשה:
ניתן לקשט באבקת-סוכר או קצפת או גלידה.

הערות:

מקור המתכון:
אתר אינטרנט הונגרי
רשמה: דרומית1
º
ינוסה בקרוב- תודה רבה
13/11/09 07:01
שאלה לגבי כרוכיות פרג של דנית סלומון
13/11/09 08:31
  הכנתי את הבצק שלשום ומאז הוא היה במקרר. הבוקר הוצאתי כדי להכין, אבל הבצק פשוט התפורר לי. מה לדעתכם הסיבה? לקמח השתמשתי בכוס הרגילה עם ידית, וחומץ הדרים לא היה לי אז השתמשתי בחומץ רגיל.
מה לדעתכם קרה?
מקוה לתגובה  לפני שאזרוק את הבצק.... תודה[
הפורום ממש מדליק מקוה להיות פה פעילה...
º
תעלי את המתכון של הבצק כדי שננסה לעזור
13/11/09 09:53
1צפיות
יש מישהו שיכול לענות
13/11/09 10:59
2צפיות
מישהו ניסה את הבצק הזה?..
המתכון.....
13/11/09 11:12
3צפיות

כרוכיות פרג/דנית סלומון

** כוס  = 250 מ"ל.

הערות שלי - מצדה – בסוגריים


"מלית הפרג המתוקה עטופה בעלים דקים ופריכים של בצק קל להכנה ע"ב שמן. הקפידו לרכוש פרג טחון טרי. מומלץ לבשל את המלית יום קודם ולשמרה במקרר בכלי סגור היטב עד מועד ההכנה. הקירור מפחית מהמרירות הטבעית של הפרג".


תבנית: שטוחה גודלה, מרופדת בנייר אפייה.
חום: '180.



מצרכים:

למלית הפרג:                                                                         לבצק:

1.5 כוסות מים                                                                       3 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר                                                                     1/2 כפית מלח
300 ג' פרג טחון טרי                                                               1 כף חומץ הדרים (רגיל)
5 כפות סולת                                                                         קליפה מגוררת מחצי לימון  
4 כפות מיף לימון סחוט טרי                                                      מים – כ- 2/3 כוס
2 כפיות ת. וניל                                                                      3/4 כוס = 175 מ"ל שמן
1/2  כוס צימקים בהירים (לא אוהבת, לא שמתי)                          חלמון ביצה לזיגוג
                                                                                           1 כף גרגרי פרג לא מבושלים
                                                                                           לעיטור, עדיף פרג לא טחון)



1. מתחילים בהכנת המלית: שמים מים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים הצידה כף גרגרי רג לעיטור ומוסיפים את השאר לסיר יחד עם הסולת. מערבבים היטב. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דק'. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הפרג קליפת מיץ לימון, מיץ לימון, ת. וניל וצימויקם. מערבבים היטב ומצננים.
2. להכנת הבצק מנפים קמח ומלח לקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. שמים את החומץ בכוס ומשלימים במים ל- 2/3 כוס. יוצקים את מי החומץ ונשמן לגומה שבקמח ומערבבים בכף לתערובת אחידה ככל האפשר. לשים את התערובת לבצק אחיד וחלק לגמריי (אם הבצק נדבק לידיים מוסיפים עוד כף - שתיים של קמח). עוטפים את הבצק בניילון ומקררים במקרר במשך שעתיים לפחות (הערת המחברת: אפשר להכין את הבצק יופ לפני האפייה). (הערה של מצדה: מתקבל בצק רך ונעים מאוד לעבודה. הכנתי הן את הבצק והן את המלית יום לפני).
3. להכנת הכרוכיות מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב לעלה דק שמידותיו 35*40 (לא מדדתי פשוט רידדתי עד קצה גבול היכולת של הבצק. לאחר כל רידוד סובבתי את הבצק ב – '45 ימינה. ככה הוא שמר על צורה כלשהי  ). מורחים שליש מכמות המלית על העלה – משאירים 3 ס"מ נקיין בצדדים הקצרים ו – 5 ס"מ נקיים לאורך השוליים הארוכים. מקפלים צד אחד של השוליים הארוכים החשופים מעל המלית ומקפלים פנימה את השוליים החשופים משני הצדדים הקצרים, כדי לסגור את המלית. ממשיכים לגלגל לכרוכית הדוקה מכיוון הצלע הארוכה. מניחים את הכרוכיות בתבנית המרופדת כשצד ה"תפר" כלפי מטה.
4. מברישים את הכרוכיות בחלמון ביצה טרוף עם כף מים. בסכין חדה מסמנים לרוחב כל כרוכית חתכים אלכסוניים במרחק 3 ס"מ זה מזה. זורים מעט גרגרי פרג על הכרוכיות. אופים במרכז התנור במשך כ- 35 דק', עד שהכרוכיות מזהיבות. מצננים בתבנית. פורסים לפי הסימון.

מצדה: מתכון נהדר!!! לאוהבי הפרג! מתקבל מאפה עם המון פרג וקצת בצק. פריכות בכל ביס. לשמור בכל אטום היטב.      

                                            

תודה .




אולי בכל זאת
13/11/09 14:11
מישהו יכול לעזור....
כל הסיבות שציינת לדעתי אינן קשורות
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
13/11/09 14:39
1צפיות
לשבירה של הבצק, מה שנראה לי הגיוני יותר
הוא שהיית צריכה להשהות את הבצק בטמפ' החדר עד
שהיה מתרכך מעט. בצק על בסיס שמן מתפקד באופן שונה מאשר בצק עם
חמאה/מרגרינה, הוא שהה המון זמן במקרר ולכן קשה לרדד אותו בצורה
אחידה.
תודה על תגובתך
14/11/09 20:11
1צפיות
בסופו של דבר זרקתי את הבצק וממש התבאסתי....
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>

פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום