לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

זקוקה למתכון מוצלח של בצק פריך מלוח

מאת: lllMangalll
16/06/09 18:36
אני מתכוונת להכין קיש פטריות ואני מאוד אשמח אם תחלקו איתי מתכון פשוט לבצק...

חשוב לי מאוד הדיוק... אני לא בשלנית מי יודע מה מנוסה וכל הנסיונות שלי עד היום להכין בצק פריך לא היו הצלחה. עד שכבר נוצר בצק בפריכות הנכונה פישלתי עם ההמלחה והוא יצא תפל, בפעם נוספת הוא יצא מלוח מדי... אין לי את ה"לפי העין" הזה...
 
תגיות:
זקוקה למתכון מוצלח של בצק פריך מלוח
<< ההודעה הנוכחית
16/06/09 18:36
65צפיות
אני מתכוונת להכין קיש פטריות ואני מאוד אשמח אם תחלקו איתי מתכון פשוט לבצק...

חשוב לי מאוד הדיוק... אני לא בשלנית מי יודע מה מנוסה וכל הנסיונות שלי עד היום להכין בצק פריך לא היו הצלחה. עד שכבר נוצר בצק בפריכות הנכונה פישלתי עם ההמלחה והוא יצא תפל, בפעם נוספת הוא יצא מלוח מדי... אין לי את ה"לפי העין" הזה...
בצק פריך
16/06/09 18:49
18צפיות
בצק פריך
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה...
16/06/09 18:54
3צפיות
קראתי את זה שוב ושוב ולא הצלחתי להבין בכמה ביתים אני אמורה להשתמש?
º
כתוב שם: על 400 גר' קמח > ביצה + חלמון
16/06/09 19:15
סוגי בצק ודרך הכנתם
16/06/09 18:51
4צפיות
סוגי בצק ודרך הכנתם
כתובות אינטרנט מצורפות:
וגם כאן... או שפספסתי משהו
16/06/09 18:56
2צפיות
או שלא כתוב מס' הביצים... רק שמוסיפים אותם בהדרגה...
בצק פריך מלוח / "מאיר השמן"
16/06/09 18:53
6צפיות
בצק פריך מלוח
חומרים
2 ½ כוסות קמח לבן )
( 2 קורט מלח )
1 כף גדושה סוכר חום 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
מעט מים קרים
30 גר' שומשום

לרידוד למילוי ואפייה ראשונה: ½ קילו אורז או שעועית יבשה


הערות
בצק חמאתי ועשיר במיוחד

אופן ההכנה
אל תוך קערת המיקסר או המג'מיקס שופכים לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר, חמאה ואת המים.
ברגע שהבצק התגבש, מפסיקים מיד את הלישה.
מרדדים את כדור הבצק לעובי של 5 מ"מ, מפזרים שומשום ומרדדים קלות להחדרתו.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרפדים תבנית רצויה בבצק, ומניחים לקירור למשך חצי שעה.
מניחים עלה גדול של נייר כסף בתוך התבנית, ומהדקים. בתוך נייר הכסף מניחים שעועית יבשה או אורז, ומכניסים לאפייה לכ23-25 דקות או עד לקבלת בצק חצי אפוי.
לאחר האפייה, ממלאים במלית הרצויה ומכניסים לאפייה שנייה.

º
תודה, השתמשתי בזה בסוף- מקווה לטוב
16/06/09 19:24
2צפיות
תודה!!! יצא ממש טעים
16/06/09 21:54
3צפיות
הבצק ממש מוצלח וטעים והוא שידרג את הקיש פלאים...
ההורים של חבר שלי הרעיפו מחמאות, בעיקר הם טרחו לציין שהבצק ממש טעים
º
נפלא, אני מאושרת יחד אתך
16/06/09 22:11
º
אפייה עיוורת - צעד אחר צעד
16/06/09 18:57
5צפיות
אפייה עיוורת - צעד אחר צעד
פטנט אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה
16/06/09 19:00
5צפיות
אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה

פטנט שהומצא עבור שני סוגים של מאפים:
כאלה שהקלתית שלהם דורשת זמן אפייה ממושך יותר מן המלית, ומאפים עם מלית שאינה דורשת אפייה כלל.

וכך עושים:
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית, מכסים את הבצק בנייר אלומיניום ומפזרים עליו קטניות, שישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק לתפוח (אפשר גם לקנות חרוזי אפייה מקצועיים בחנויות המתמחות).
אופים כ- 8-10 דקות ומסירים נייר האלומיניום.
אופים עוד כמה דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
יש לקחת בחשבון שזמני האפייה תלויים בסוגי הבצק השונים, בחום התנור ובגודל התבנית.
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

סיידר מטבחים

סיידר מטבחים

חולמים על המטבח המושלם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום