לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

זקוקה למתכון מוצלח של בצק פריך מלוח

מאת: lllMangalll
16/06/09 18:36
אני מתכוונת להכין קיש פטריות ואני מאוד אשמח אם תחלקו איתי מתכון פשוט לבצק...

חשוב לי מאוד הדיוק... אני לא בשלנית מי יודע מה מנוסה וכל הנסיונות שלי עד היום להכין בצק פריך לא היו הצלחה. עד שכבר נוצר בצק בפריכות הנכונה פישלתי עם ההמלחה והוא יצא תפל, בפעם נוספת הוא יצא מלוח מדי... אין לי את ה"לפי העין" הזה...
תגיות:
זקוקה למתכון מוצלח של בצק פריך מלוח
<< ההודעה הנוכחית
16/06/2009 | 18:36
11
65
אני מתכוונת להכין קיש פטריות ואני מאוד אשמח אם תחלקו איתי מתכון פשוט לבצק...

חשוב לי מאוד הדיוק... אני לא בשלנית מי יודע מה מנוסה וכל הנסיונות שלי עד היום להכין בצק פריך לא היו הצלחה. עד שכבר נוצר בצק בפריכות הנכונה פישלתי עם ההמלחה והוא יצא תפל, בפעם נוספת הוא יצא מלוח מדי... אין לי את ה"לפי העין" הזה...
בצק פריך
16/06/2009 | 18:49
2
18
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה...
16/06/2009 | 18:54
3
קראתי את זה שוב ושוב ולא הצלחתי להבין בכמה ביתים אני אמורה להשתמש?
כתוב שם: על 400 גר' קמח > ביצה + חלמון
16/06/2009 | 19:15
סוגי בצק ודרך הכנתם
16/06/2009 | 18:51
1
4
כתובות אינטרנט מצורפות:
וגם כאן... או שפספסתי משהו
16/06/2009 | 18:56
2
או שלא כתוב מס' הביצים... רק שמוסיפים אותם בהדרגה...
בצק פריך מלוח / "מאיר השמן"
16/06/2009 | 18:53
3
6
בצק פריך מלוח
חומרים
2 ½ כוסות קמח לבן )
( 2 קורט מלח )
1 כף גדושה סוכר חום 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
מעט מים קרים
30 גר' שומשום

לרידוד למילוי ואפייה ראשונה: ½ קילו אורז או שעועית יבשה


הערות
בצק חמאתי ועשיר במיוחד

אופן ההכנה
אל תוך קערת המיקסר או המג'מיקס שופכים לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר, חמאה ואת המים.
ברגע שהבצק התגבש, מפסיקים מיד את הלישה.
מרדדים את כדור הבצק לעובי של 5 מ"מ, מפזרים שומשום ומרדדים קלות להחדרתו.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרפדים תבנית רצויה בבצק, ומניחים לקירור למשך חצי שעה.
מניחים עלה גדול של נייר כסף בתוך התבנית, ומהדקים. בתוך נייר הכסף מניחים שעועית יבשה או אורז, ומכניסים לאפייה לכ23-25 דקות או עד לקבלת בצק חצי אפוי.
לאחר האפייה, ממלאים במלית הרצויה ומכניסים לאפייה שנייה.

תודה, השתמשתי בזה בסוף- מקווה לטוב
16/06/2009 | 19:24
2
תודה!!! יצא ממש טעים
16/06/2009 | 21:54
1
3
הבצק ממש מוצלח וטעים והוא שידרג את הקיש פלאים...
ההורים של חבר שלי הרעיפו מחמאות, בעיקר הם טרחו לציין שהבצק ממש טעים
נפלא, אני מאושרת יחד אתך
16/06/2009 | 22:11
אפייה עיוורת - צעד אחר צעד
16/06/2009 | 18:57
5
אפייה עיוורת - צעד אחר צעד
פטנט אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה
16/06/2009 | 19:00
5
אפייה עיוורת – של רביבה וסיליה

פטנט שהומצא עבור שני סוגים של מאפים:
כאלה שהקלתית שלהם דורשת זמן אפייה ממושך יותר מן המלית, ומאפים עם מלית שאינה דורשת אפייה כלל.

וכך עושים:
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית, מכסים את הבצק בנייר אלומיניום ומפזרים עליו קטניות, שישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק לתפוח (אפשר גם לקנות חרוזי אפייה מקצועיים בחנויות המתמחות).
אופים כ- 8-10 דקות ומסירים נייר האלומיניום.
אופים עוד כמה דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
יש לקחת בחשבון שזמני האפייה תלויים בסוגי הבצק השונים, בחום התנור ובגודל התבנית.
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ