לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

אשמח לעזרה בבקשה - עוף ממולא

03/06/09 08:59
קניתי בסופר עוף שלם (כולל עצמות).

אבל אין לי מתכון. איך ממלאים אותו? במה? כמה זמן בתנור?

אשמח למתכונים...

תודה
אופטימית
אשמח לעזרה בבקשה - עוף ממולא
<< ההודעה הנוכחית
03/06/2009 | 08:59
6
483
קניתי בסופר עוף שלם (כולל עצמות).

אבל אין לי מתכון. איך ממלאים אותו? במה? כמה זמן בתנור?

אשמח למתכונים...

תודה
אופטימית
יכולה למלא
03/06/2009 | 09:06
92
באורז ובשר, אורז וירקות.. איזה מילוי שאוהבים בממולא. {את האורז מבשלים חצי בישול\ אם את עושה עם בשר גם לבשל אותו.}
לשטוף טוב טוב גם בפנים וגם בחוץ, רצוי להשאיר את העור ואח"כ להוציא אם לא אוהבים ככה העוף לא יתיבש.את "סוגרת" אותו בכיוון הגרון, ממלא במה שאת רוצה וקושרת את הרגלים.
את יכולה לשים איתו ירקות, אם אוהבים ולצפות אותו גם בציפוי שאוכלים בד"כ עוף בתנור, את לא חייבת לצפות אבל זה נותן לזה עוד קצת טעם.
לאפות בחום בינוני בערך 45 דק', תבדקי מידי פעם את העוף ותהפכי אותו.

בהצלחה:)
ככה אני עושה
03/06/2009 | 09:11
92
בשלי אורז לבן.

הכיני תערובת של אורז, פטרוזיליה קצוצה, ירקות קצוצים (בצל, פלפלים אדומים/ירוקים, בצל ירוק, כרוב).
ערבבי הכל ביחד, הוסיפי תבלינים שאת אוהבת: מלח, פלפל, פפריקה (זה מה שאני אוהבת)

ותדחפי את הכל לעוף ל - *&@#$

אפשר לסגור עם קיסם.

זמן אפיה הוא די ארוך, משהו כמו שעתיים על חום של 180 מעלות.

אפשר לעטוף היטב בנייר כסף ולהכין מתחת למדורה!
עוף ממולא באורז עם שני סוגי מלית
03/06/2009 | 10:01
74
מתכון מעולה-



לעוף ממולא באורז עם שני סוגי מלית

מצרכים:

1 עוף גדול.

למשרה:
¼ כוס שמן זית
½ כפית אבקת שום
1 כפית אבקת מרק עוף
¼ כפית פפריקה
½ כפית דבש
½ כפית אורגנו יבש

למלית מס` 1:
1 כוס אורז שטוף.
1 בצל בינוני קצוץ
¾ כפית קינמון
¾ כפית זנגביל יבש טחון
¼ כפית פלפל שחור
4-5 מחטי זעפרן שרויים במעט מים חמים
2 כפות צנוברים קלויים קלות (אפשר גם להחליף בשקדים פרוסים קלויים קלות)
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
3 משמשים יבשים קצוצים דק (לא הכרחי)
1 כפית שטוחה מלח
11/2 כוסות מרק צח

אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולהזהיב את הבצל, לערבב בעדינות עם האורז להוסיף קינמון, זנגביל, פלפל שחור זעפרן ומלח ולערבב קלות. להוסיף את המרק הצח ולבשל עד שמוכן.
לחכות שיתקרר בסיר עם מכסה פתוח לפחות חצי שעה ולערבב את הפטרוזיליה הצנוברים והמשמשים הקצוצים.

מלית מס` 2:
1 כוס אורז שטוף
1 בצל בינוני קצוץ
½ סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
5 גרם פטריות פוריצ`יני מושרות במים וסחוטות (לשמור את מי השרייה).
2 גבעולי טימין טרי (עלים בלבד)
פלפל שחור גרוס טרי
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
11/2 כוסות מרק צח
מלח

אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולהזהיב קלות את הבצל, להוסיף את שני סוגי הפטריות והטימין ולטגן עוד כ 4 דקות, להמליח ולפלפל. לערבב בעדינות עם האורז. להוסיף את המרק הצח ולבשל עד שמוכן. לחכות שיתקרר בסיר עם מכסה פתוח לפחות חצי שעה ולערבב את הפטרוזיליה.

למלא את העוף במלית דרך הפתח הרחב לדחוס היטב ולקשור את הפתח.
למרוח את העוף במשרה ולאפות בגריל על כ 220 מעלות כשעתיים, חצי שעה כל צד

מקור המתכון: ירון1
עוף ממולא אורז בשר וצנוברים
03/06/2009 | 10:40
1
55
עוף ממולא אורז בשר וצנוברים
עוף ממולא אורז בשר וצנוברים

חומרי המלית ל 2 עופות !!!!

2 כוסות אורז
2 כוסות מים
250 בשר טחון
2 בצלים
שמן זית
מלח , פלפל שחור
בהרט , קינמון
צנוברים קלויים

הכנת המלית

להשרות את האורז לחצי שעה ,בינתיים לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו היטב עד שישנה את צבעו . להוסיף את האורז ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את המים
ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות .
לערבב את האורז עם מזלג ולהוסיף את הצנוברים אשר קלינו קודם בנפרד
לתת למלית להתקרר .

הכנת העוף ומילויו

משרה העוף
שמן זית
מלח ,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה

לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים
אפשר להיעזר במברשת .
למלא את פנים העוף במלית האורז ,אני מילאתי גם בחלקו החיצוני של העוף כלומר בין העור לחזה
מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.

להכניס לשקית קוקי ואפשר לשפוך פנימה את שארית המשרה . לחורר את השקית בחלקה העליון
ולהכניס לתנור ב180 מעלות לשעתיים .

לאחר שעתיים להוציא את העוף בזהירות משקית הקוקי ,להפטר מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית
ולהחזיר את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כרבע שעה או עד השחמה .

כתובות אינטרנט מצורפות:
אוי מוטי, פתחת לי את התיאבון חבל על הזמן...
03/06/2009 | 11:56
17
עוף ממולא קוסקוס וצנוברים
03/06/2009 | 10:43
29
עוף ממולא קוסקוס וצנוברים
עוף ממולא קוסקוס וצנוברים

מלית
קוסקוס גרגרים גסים
בצל בינוני
צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה

מישרה העוף
שמן זית
פפריקה מתוקה
רוטב סויה
דבש
מלח
פלפל שחור

הכנה
יש להכין את הקוסקוס לפי הוראות הרשומות על השקית ולתבל במלח ,פלפל
שחור ואבקת מרק עוף .להוסיף לקוסקוס את הבצל שטיגנו עד שקיפות,את הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים הקלויים

יש למרוח את העוף השלם מבחוץ ומבפנים עם המשרה ולאחסן בתוך יתרת המשרה ללילה.
למלא את העוף עם המלית , לסגור את פתח המילוי עם קיסמים או בתפירה,
לקשור את הרגלים על מנת שיהיה לנו קל להפוך את העוף בהמשך הצליה.

להכניס לשקית קוקי עם שארית נוזלי המשרה ועוד רבע כוס מרק עוף.
להכניס לתנור ב200 מעלות לשעתיים .
העוף יוצא רך שחום ועסיסי .
מי שאוהב את העוף קריספי כמוני יוציא את העוף מהקוקי והנוזלים לצריבה נוספת של כחצי שעה כולל היפוך העוף משני צדדיו .
כתובות אינטרנט מצורפות:
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ