לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

הי מחפשת מתכון לדג סלמון בתנור לארוחה חלבית.

08/05/09 11:46


תודה מראש ושבת שלום!

 
תגיות:
הי מחפשת מתכון לדג סלמון בתנור לארוחה חלבית.
<< ההודעה הנוכחית
08/05/09 11:46
2224צפיות


תודה מראש ושבת שלום!

סלמון בתנור של חנהל'ה
08/05/09 11:57
353צפיות
סלמון בתנור של חנהל'ה  


אני מכינה סלמון טעים מאוד וקל מאוד להכנה:

מטגנת קלות (סוגרת) במחבת את הסלמון

בקולינר (או בכל כלי ערבוב אחר) מערבבת 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות חרדל דיז'ון

מניחה את הסלמון בתבנית פיירקס (מקפידה להכין בתבנית אותה אוכל להגיש לשולחן), יוצקת את הבלילה.

מכסה ברדיד אלומיניום ואופה בחום נמוך-בינוני למשך כ- 30 דקות (לא יותר).

לפני ההגשה מפזרת פלפל שחור גרוס + עירית קצוצה (או עלי בצל ירוק קצוצים דק).

מנה נאה למראה וטעימה  .
סטייק סלמון בניחוח שום
08/05/09 11:58
166צפיות
סטייק סלמון בניחוח שום ו clcl / מתכונים   ו 10:01 | 18/09/03  


סטייק סלמון בניחוח שום
************************

  
המנה מיועדת לשישה סועדים

המצרכים:
6 פרוסות סטייק סלמון
6 שיני שום כתושות
6 כפיות מרגרינה בטעם חמאה (או 6 כפיות שמן זית)
לרוטב הלבן:
1/2 כוס יין לבן יבש
3 כפיות חומץ בן יין לבן
7 שיני שום כתושות
1/4 כוס מיץ לימון
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כף קמח
קורט מלח
קורט פלפל לבן
חופן אורגנו טרי קצוץ
לרוטב האדום:
7 כפיות שמן זית
7 שיני שום כתושות
5 עגבניות אדומות מגוררות
קורט מלח
קורט פלפל שחור



אופן ההכנה:

הרוטב הלבן:
***********

* ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.

* מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים את היין, את הלימון, חומץ מלח ופלפל לבן ומביאים לרתיחה.

* מבשלים על אש נמוכה עד שהכמות מצטמצמת למחצית. מוסיפים את האורגנו ומבשלים שתי דקות נוספות.


הרוטב האדום:
*************

* מטגנים בשמן הזית את השום, מוסיפים את העגבניות יחד עם נוזליהן, ומביאים לרתיחה.

* ממליחים ומפלפלים, ומבשלים על אש נמוכה עד שהכמות מצטמצמת לכדי מחצית.


מטגנים כל סטייק סלמון
* בכפית מרגרינה או בשמן זית ובשן שום כתושה, כארבע-חמש דקות מכל צד.
* אפשר לצלות את הסטייק על הגריל.
* שופכים כף רוטב על כל סטייק, ומגישים חם.


מקור המתכון: לימור כהן, "פרובינציה"
סטייק סלמון בניחוח שום
08/05/09 11:59
110צפיות
סטייק סלמון בניחוח שום ו clcl / מתכונים   ו 10:01 | 18/09/03  


סטייק סלמון בניחוח שום
************************

  
המנה מיועדת לשישה סועדים

המצרכים:
6 פרוסות סטייק סלמון
6 שיני שום כתושות
6 כפיות מרגרינה בטעם חמאה (או 6 כפיות שמן זית)
לרוטב הלבן:
1/2 כוס יין לבן יבש
3 כפיות חומץ בן יין לבן
7 שיני שום כתושות
1/4 כוס מיץ לימון
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כף קמח
קורט מלח
קורט פלפל לבן
חופן אורגנו טרי קצוץ
לרוטב האדום:
7 כפיות שמן זית
7 שיני שום כתושות
5 עגבניות אדומות מגוררות
קורט מלח
קורט פלפל שחור



אופן ההכנה:

הרוטב הלבן:
***********

* ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.

* מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים את היין, את הלימון, חומץ מלח ופלפל לבן ומביאים לרתיחה.

* מבשלים על אש נמוכה עד שהכמות מצטמצמת למחצית. מוסיפים את האורגנו ומבשלים שתי דקות נוספות.


הרוטב האדום:
*************

* מטגנים בשמן הזית את השום, מוסיפים את העגבניות יחד עם נוזליהן, ומביאים לרתיחה.

* ממליחים ומפלפלים, ומבשלים על אש נמוכה עד שהכמות מצטמצמת לכדי מחצית.


מטגנים כל סטייק סלמון
* בכפית מרגרינה או בשמן זית ובשן שום כתושה, כארבע-חמש דקות מכל צד.
* אפשר לצלות את הסטייק על הגריל.
* שופכים כף רוטב על כל סטייק, ומגישים חם.


מקור המתכון: לימור כהן, "פרובינציה"
פילה סלמון בניחוח תפוזים / הרברונן
08/05/09 12:00
56צפיות
פילה סלמון בניחוח תפוזים / מתוך ארוחת השבת של הרברונן

רכיבים:
1 פילה סלמון גדול, טרי ונקי מעצמות
קליפה מגוררת מחצי תפוז
פלפל שחור גרוס טרי
מיץ מהתפוז הנ"ל

פפריקה מתוקה
שתי שיני שום פרוסות דק
שמן זית

אופן הכנה:
לילה קודם:
מניחים הפילה בתבנית זכוכית
זורים מלמעלה את קליפת התפוז, פלפל שחור גרוסטרי ומיץ מהתפוז
מכסים בניילון נצמד
שומרים במקרר

ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מסירים הניילון וזורים מעט פפריקה
מניחים שיני השום הפרוסות
מטפטפים שמן זית בכמות לא גדולה

לתנור ל 20 דקות

מתכון: פילה סלמון שילדים אוהבים /הרברונן
08/05/09 12:01
144צפיות
מתכון: פילה סלמון שילדים אוהביםו הרברונן / מתכונים   ו 22:10 | 26/05/05  


מניחים את הפילה השטוף והמנוגב על תבנית פיירקס
יוצקים מעל דבש בנדיבות
מתבלים בפלפל שחור גרוסטרי, פפריקה מתוקה ומעט אבקת שום
ממתינים לפחות חצי שעה
לתנור, ללא כיסוי, 180 מעלות, 20 דקות
אם מחליפים את הדבש בסילאן זה אפילו עדיף
סטייק סלמון בשום ורוזמרין
08/05/09 12:01
80צפיות
סטייק סלמון בשום ורוזמריןו clcl / מתכונים   ו 12:20 | 24/02/05  


סטייק סלמון בשום ורוזמרין




לוקחים מספר נתחי סלמון, לפי מספר הסועדים..ועוד קצת לזללנים, מוודאים שהופשרו היטב.

מניחים בתבנית תנור על נייר אלומיניום, ומעסים בשמן זית ושום מכל הצדדים.

מוסיפים גבעולי רוזמרין טריים מכל צד, ומלח .

מכסים בנייר אלומיניום ומפעילים תנור על 200 מעלות צלסיוס ל25 - 30 דקות, כשהדג מכוסה.

מסירים את נייר האלומיניום ומשחימים בתנור.



מתכון: סלמון בנוסח פרובנסאלי
08/05/09 12:02
80צפיות
מתכון: סלמון בנוסח פרובנסאליו clcl / מתכונים   ו 10:31 | 10/01/06  


מתכון: סלמון בנוסח פרובנסאלי

רכיבים:
1 ק"ג פילה סלמון
למישרה:
1/2 כוס יין לבן
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
לתערובת:
2 כוסות פרורי לחם
1 צרור בזיליקום
1/2 צרור נענע
1/2 צרור שמיר
5 שיני שום
200 גר' גבינת פרמזן
מעט טימין
זסט מ-2 לימונים
פלפל שחור גרוס
מלח
1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה:
מערבבים את חומרי המישרה, ומשרים בו את נתח הדג למשך הלילה.
את  חומרי התערובת לשים במג'ימיקס ולערבב .
את הדג לשים בתבנית מצופה בניר אפיה.
להדק את התערובת  לדג.
לחמם התנור ל-200 מעלות לאפות במשך 10 דקות.
להמשיך לאפות ב-180 מעלות למשך 15-20 דקות.
להגיש לצד הדג, צלוחית עם מיץ לימון טרי מעורבב עם שמן זית ומלח.
תענוג אמיתי

הערות:


מקור המתכון:
אורן גירון

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
סלמון שלם אפוי חגיגי
08/05/09 12:03
108צפיות
סלמון שלם אפוי חגיגיו clcl / מתכונים   ו 15:27 | 19/10/06  


סלמון שלם אפוי חגיגי


חומרים:
דג סלמון שלם במשקל 2 ק"ג, מנוקה (עם בטן ריקה)
2 בצלים ירוקים קצוצים
3-4 ענפי שמיר
4-5 גרגרי פלפל שחור שלמים
חצי לימון פרוס דק
מלח פלפל גרוס טרי
רבע כוס יין לבן יבש
2 עלי דפנה
נייר כסף ושמן זית למריחה

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל - 180 מעלות.
2. שוטפים את הדג ומנגבים היטב עם מגבת נייר מבפנים ומבחוץ.
3. מכניסים לתוך בטן הדג הריקה את הבצל הירוק, השמיר, הלימון ואת גרגרי הפלפל השחור
4. שמים את הסלמון על נייר כסף מוברש בשמן זית. מרימים את השוליים של הנייר, יוצקים מעל את היין, מסדרים את עלי הדפנה מעל הדג. מהדקים את נייר הכסף מסביב לדג.
5. מכניסים בתבנית אפיה ואופים 30 דקות. מכבים את התנור מבלי לפתוח את דלת התנור, ומשאירים סגור לעוד 45 דקות.
6. מוציאים את הדג, פותחים את העטיפה, ומורידים את העור בעדינות ובזהירות. מאוד בזהירות הופכים את הדג לצידו השני, ומורידים את העור גם ממנו. אם רואים עצמות בולטות, מושכים אותן החוצה.
7. מגישים בטמפרטורת החדר, עם או בלי רוטב

הערות:
חשוב לא לפתוח את נייר הכסף בזמן האפיה, או בזמן ה-45 דקות הבאות.


מקור המתכון: קירה לוי
סלמון בשמנת ועשבי תיבול
08/05/09 14:40
188צפיות
 סלמון בשמנת ועשבי תיבול
מתכון נהדר לאירוח חלבי

סלמון בשמנת ועשבי תיבול - bigjack


מצרכים:
1 פילה סלמון גדול ללא עצמות מופשר
4 שיני שום
20 עלי בזילקום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
5-6 פרוסות דקות של לימון
1 שמנת עמידה לבישול 10%
מלח גס
פלפל שחור גרוס
צ`ילי גרוס


ההכנה:
קוצצים דק את עשבי התיבול והשום,
מערבבים בקערית עשבי תיבול, שום ואגוזים,
מניחים את הדג על נייר אפיה בתבנית התנור,
מפזרים עם כף את התערובת מהקערית,
מפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס וצ`ילי גרוס,
מסדרים את פרוסות הלימון מעל הכל,
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-20 דקות בדיוק.

אין צורך להשאיר את הדג עם המרינדה.....להכין וישר לתנור.
לא להתפתות ולצלות יותר זמן בתנור כי זה מתייבש בצ`יק צ`ק.

אני הגשתי על אורז לבן


כתובות אינטרנט מצורפות:
סלמון בתנור עם חמאה , חרדל ושום
08/05/09 14:51
264צפיות
סלמון בתנור עם חמאה , חרדל ושום
ללקק את האצבעות,
כלום עבודה
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה לכן על כל המתכונים! זו הפעם הראשונה שאכי
08/05/09 15:16
59צפיות


שאכין דג סלמון.

כרגע הוצאתי את פרוסות הסלמון מהמקפיא. תוך כמה זמן בערך זה יופשר?

Flix
Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>

איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום