לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

קובה עירקית עם מרק סלק

מאת: teene
14/03/09 10:42
היי
מישהו יודע כיצד להכין קובה עם מרק סלק
והכי חשוב איך לעשות שקירות הקובות יצאו דקות כמו שחמתי ז"ל היתה מכינה????
תודה מראש
 
תגיות:
קובה עירקית עם מרק סלק
<< ההודעה הנוכחית
14/03/09 10:42
110צפיות
היי
מישהו יודע כיצד להכין קובה עם מרק סלק
והכי חשוב איך לעשות שקירות הקובות יצאו דקות כמו שחמתי ז"ל היתה מכינה????
תודה מראש
רטבים שונים(כולל סלק) וסדנה למילוי
14/03/09 10:52
6צפיות
קובה ברוטב חמוץ מתוק/פוקסי99


הבצק
300  גרם סולת
כפית מלח
1/4 1 כוסות מים
ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות

המילוי
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור

לערבב טוב טוב

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.

מילוי הבצק

להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול  ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.

ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת


=========================================================================================

300 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 חבילה נענע קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון דק

3 כוסות סולת
כפית מלח
מים

להכין את בצק הסולת ולהשאיר לפחות חצי שעה לפני תחילת המילוי

לרוטב
בצל קצוץ
חבילה במיה או דלעת חתוכה לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
שמן
מספר עלי נענע
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח לימון
3 כוסות מים רותחים

לטגן את הבצל עד שיזהיב
להוסיף את רסק העגבניות
להוסיף מספר ענפים של נענע
מלח ופלפך שחור
להוסיף את הבמיה או הדלעת
להמשיך לטגן כ2 דקות תוך בחישה
להוסיף 3 כוסות מים רותחים
לבחוש עד קבלת רוטב אחיד
להוסיף 2 כפות סוכר
חצי כפית מלח לימון לבחוש היטב ולטעום לתקן עד קבלת טעם חמוץ מתוק
להכין את הקובות ולזרוק לרוטב לבשל על אש קטנה לפחות חצי שעה


=========================================================================================


הבצק
300  גרם סולת
כפית מלח
1/4 1 כוסות מים
ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות

המילוי
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור

לערבב טוב טוב

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.

מילוי הבצק

להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול  ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.

ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת

קובה סלק
לטגן בסיר 1 בצל קצוץ
להוסיף 3 סלקים בינונים פרוסים לפרוסות
להוסיף 3 כוסות מים
מלח מיצ מחצי לימון
כפית סוכר
ולהביא לרתיחה
לבשל עד שהסלק מתחיל להיתרכך.
מוסיפים את כדורי הקובה
ולבשל על אש קטנה כ20 דקות
להוציא קובה אחד לחתוך לחצי ולראות שהיא מוכנה,

ניתן כדי לקבל מרק עשיר יותר לרסק סלק אחד בפומפיה ולהוסיף בתהליך הבישול
בהצלחה












כתובות אינטרנט נילוות:
כאן


כתובות אינטרנט נילוות:
כאן

כתובות אינטרנט מצורפות:
לאלו משעונינים בטיפ ...
14/03/09 12:05
6צפיות
אני מקפיא את מלית הבשר ככדורים ואז החיבור שלהם עם הבצק סולת קל  ובאופן כללי החיים יפים יותר
קובה סלק - קובה אדומה של kיצי
15/03/09 01:10
9צפיות
קובה סלק - קובה אדומה של kיצי


* אני מקפיאה חצי כמות וכשבא, פשוט זורקת למרק.

* כמו כן, טיפ שלמדתי מפוקסי- לשטח כל כדור עם מערוך על משטח העבודה המשומן, ואז להעבירו שטוח על כף היד, לשים מהמלית ולסגור ע"י יצירת אגרוף סביב המלית והבצק. מקווה שהייתי ברורה.



מעטפה:
400 גר' סולת
כוס מים
כפית מלח

מערבבים את הסולת והמלח מוסיפים את המים מערבבים טוב ומניחים לכ- 15 דקות. לשים שוב ואם יש צורך וזה עדיין יבש מוסיפים עוד מעט מים. עושים 20 כדורים על משטח עבודה משומן.

מילוי:
500 גרם בשר בקר טחון/חחזה עוף טחון
1 בצל גדול מגורד וסחוט
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
מערבבים מתבלים במלח ופלפל שחור אפשר גם להוסיף מעט בהרט או קורט קינמון.
לוקחים כדור בצק ביד ופותחים אותו עם היד השניה (ידיים משומנות מעט) מכניסים מעט מהמילוי וסוגרים היטב את המעטפת.

מרק:
3 סלקים  
3 כפות גדושות סוכר
מיץ מ- 2 לימונים / חצי כוס מיץ לימון משומר /מלח לימון
2 ליטר מים
מלח, פלפל שחור
6 כנפיים עוף/ או כל חלק עוף אחר (נותן טעם טוב למרק)

מקלפים את הסלק, חותכים לחצי ואז לפרוסות דקות אפשר גם לגרד במגרדת גסה  ומניחים בסיר מוסיפים את מים והסוכר ומביאים לרתיחה, מבשלים חצי שעה.
מוסיפים את הלימון, מלח והפלפל.
מוסיפים את הקובות תוך כדי רתיחה מנמיכים האש ומבשלים כ- 50 דק'.

בבקשה
15/03/09 02:33
5צפיות
תראי יקירתי
15/03/09 08:48
3צפיות
קירות קובה דקות זה עניין של תרגול, ואם את רוצה מתכון יש כאן סדנא מצולמת שלי , ככה אני אוהבת את הקובה שלנו
פנינה האם המתכון של המרק הצבהוב הוא
15/03/09 16:43
2צפיות
את מרק שהבאת בזמנו למפגש פורום אצל מקסי? ההוא שגרם לי לטעום לראושנה קובה ולהתאהב בה ובך ?
אהובתי זה זה וגם אנית בך
15/03/09 19:13
2צפיות
תודה יקרה שלי
º
אני קיררתי את ה"בצק" והמילוי נעשה קל ונוח
15/03/09 09:00
3צפיות
אני קיררתי את ה"בצק" והמילוי נעשה קל ונוח
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום