לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

צריך מתכון לתפוחי אדמה בתנור

27/02/09 12:09
יש למישהו משהו טוב?
 
תגיות:
צריך מתכון לתפוחי אדמה בתנור
<< ההודעה הנוכחית
27/02/09 12:09
542צפיות
יש למישהו משהו טוב?
אפשר לתפוחי אדמה כמו במדורה
27/02/09 12:16
61צפיות
שמים שכבה של 1 סמ מלח גס ומעליה תפוחי אדמה שלמים - יוצא פצצות

מה שאני עוד אוהבת להכין זה פרוסות של תפוח אדמה או קוביות +קוביות בטטה ופרוסות של לימון. תיבול מעט פפריקה מתוקה+מלח+שמן זית+אורגנו או טימין
הערה קטנטנה
27/02/09 12:40
20צפיות


כדאי לדקור את התפודים לפני שמניחים בתבנית








תפוחי אדמה בתנור
27/02/09 12:46
72צפיות


חשוב לקנות תפוחי אדמה מתאימים -

יש בשווקים עכשיו קטנים יחסית, טריים וצעירים. הם אידיאליים.

שוטפים היטב - אני מבשלת כמה דקות בסיר עם מעט מים ומלח. אפשר על רשת אידוי - 10 דקות בערך.

תיבול - אישית אצלי זה מלח גס עם שמן זית ועשבי תיבול.

אפשר פפריקה - חריפה או מתוקה ויש המוסיפים אבקת אפיה (לא מבינה למה ...)

בקיצור - תבל לפי אהבתך -

אחרי בישול של כ-10 דקות, בזהירות שולפים התפודים מהסיר ומהמים -

אם מדובר בתפודים גדולים מקוטר של 3-4 ס"מ כדאי לחצות או לחלק לקוביות גדולות.

לפזר שמן זית / מלח גס / עלים של טמין או רוזמרין.

בתנור חם - 200 מ"צ - 25-30 דקות. אם מסובבים באמצע - יתקבל צלוי מכל הכיוונים.

4-5 דקות אחרונות אפשר מתחת לגריל - להשחמה נוספת.



עוד מעט יכנסו כאלה לתנור אצלי - עם דגים לשבת




תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת
27/02/09 12:48
58צפיות
מוקרמים
6   תפוחי אדמה קלופים

2-3   שיני שום קלופות

  חמאה לשימון התבנית

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל

מה עושים
משמנים תבנית בחמאה. מועכים את שיני השום ומפזרים אותם על התבנית.
פורסים את תפוחי האדמה.
מסדרים את תפוחי בתבנית.
מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים את השמנת.
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות צלזיוס.

אופים  מכוסה בנייר כסף כשעה (לבדוק עם מזלג שאכן זה מספיק רך) . מסירים את הנייר ואופים עד להזהבה עוד כ10-20 דקות לערך עד שמתקבל הצבע החומם הרצוי. מגישים חם.

כתובות אינטרנט מצורפות:
נראה לי שאם אכין משהו הסופ"ש הזה
27/02/09 13:17
10צפיות
זה יהיה זה

בכל מקרה - אני בד"כ מכינה ככה:
קולפת ושוטפת תפוחי אדמה ובטטות (לא חייבים).
חותכת עיגולים (כס"מ עובי), או קוביות בינוניות, מה שמתחשק.
את תפוחי האדמה מרתיחה כמה דקות בסיר מים שיתרככו קצת, אין צורך לעשות את זה לבטטה, היא מתרככת מהר מאד.

מניחה בתבנית בשכבה אחת (חשוב, ניסיתי להניח ב"רעפים" כמו שהומלץ לי פה ולטעמי זה יצא פחות טעים, הטיגון יצא אחרת...)  
מעל הכל מפזרת חתיכות גסות של בצל וכמה שיני שום (אני חותכת אותן לפרוסות דקות אבל לא חייבים), שמן זית, מלח, פלפל וזהו נראה לי...

הכל לתנור ל45 דקות עד שעה (צריך לבדוק לקראת הסוף ולהחליט מתי זה מספיק לפי העין והטעם ...) בחום בינוני (סביבות ה-180).

אפשר גם להוציא אחרי חצי שעה בערך ולהפוך את הכל, לא חייבים, לדעתי זה מוסיף קצת, אבל אולי הכל בראש.

בתאבון!
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום