לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מחפש מתכון לתרד

מאת: yaloner
16/02/09 12:04
שלום,

אני מחפש מתכון לתרד (טריא או קפוא, יש לי גם וגם).
חשוב שיהיה יחסית דל קלוריות, טעים ועדיף גם קל להכנה.
יש רעיונות?

תודה
תגיות:
מחפש מתכון לתרד
<< ההודעה הנוכחית
16/02/2009 | 12:04
5
51
שלום,

אני מחפש מתכון לתרד (טריא או קפוא, יש לי גם וגם).
חשוב שיהיה יחסית דל קלוריות, טעים ועדיף גם קל להכנה.
יש רעיונות?

תודה
תרד
16/02/2009 | 12:51
15
ירק נהדר ודל קלוריות אבל הבעיה שהוא לכשעצמו די חסר טעם והתוספות הן אלו שעושות אותו טעים ו...כן זה משמין. אבל ננסה:
קודם כול רצוי מאוד להשתמש רק בתרד טרי. קפוא וסחוט זה סמרטוט עוד יותר חסר טעם מהטרי. בכל אופן תרד נקי שמים בקערה גדולה עם מים להיפטר מלכלוך אם יש (אבל בדרך כלל אין). לא שופכים את המים אלא מרימים את התרד מהמים למסננת וכך הלכלוך ששקע בהם לא "מצטרף" לתרד הנקי.
הכנת התרד: מרתיחים מים וברגע שרותח שמים את התרד הנקי, השטוף והמבורר (כלומר בדקתם וסילקתם עלים רקובים וכו') במים הרותחים. מכבים את האש. נתנים לתרד להישאר במים כמה דקות ומסננים. תקבלו בערך מחצית ממה שהכנסתם למים וזה יתכווץ עוד יותר אחרי שגם תסחטו את המים (בזהירות, זה חם. אני משתמשת במועך לפירה).
עכשיו מה עושים עם מה שקיבלנו:
1. הכי פשוט לערבב עם ביצים, בצל ירוק קצוץ, איזה קישוא או שניים מגוררים וסחוטים, מלח ופלפל ולהכין מין חביתת ירק  ענקית וטעימה לכל הנוכחים. ןאפשר גם להוסיף גבינה קשה מגוררת כמו צפתית קשה).
2. קציצות לתערובת התרד הסחוטה היטב להוסיף 2 ביצים , מלח , פלפל וכף או שתיים קמח  ולטגן קציצות - מומלץ.
3.למתקדמים: רולדה של תרד גבינה ובצק עלים או פילו. פורסים ריבוע יפה של בצק עלים קפוא ומפזרים תערובת של תרד, תבלינים וגבינה קשה לפי טעמך. מגלגלים מורחים בבצה, מפזרים סומסום ולתנור. אם עושים עם בצק פילו (מומלץ אז יש לטפל בפילו בזהירות: פורסים 3 עלים ומורחים עליהם חמאה מומסת שמים את התערובת למילוי ומגלגלים למעין גלגל אחד גדול או כמה קטנים יותר.
4. אפשר כמובן גם להכין פשוט בורקסים קטנים או פשטידה : תחתית בצק עלים או פריך ולמעלה תערובת.
רעיון למתכון
16/02/2009 | 13:13
16
ירקות ירוקים בשמן זית ושום:

אם לא משיגים שעועית טריה מאוד ותרד טורקי, מוסיפים אותם לסיר הבישול יחד עם הברוקולי והשעועית הרחבה. אם יש סבלנות, אפשר לצרף לתבשיל גם לבבות ארטישוק טריים, ולהוסיף אותם לסיר בהתחלה, יחד עם כרוב הניצנים.
1 כף מלח גס
500 גרם כרוב ניצנים טרי, חצוי
2 ראשי ברוקולי (התפרחות והגזעים), קצוצים גס
250 גרם שעועית ירוקה רחבה, מנוקה מקצוות וחצויה
250 גרם שעועית ירוקה רגילה, מנוקה מקצוות
100 גרם עלי תרד (רצוי טורקי)
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 מחטים (לא גבעולים שלמים - עלים) של רוזמרין
ממלאים סיר רחב במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את המלח. שמים בסיר את כרוב הניצנים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, השעועית הרחבה, השעועית הרגילה ועלי התרד (אלא אם הם צעירים מאוד) ומבשלים עוד 3 דקות. מסירים מהאש, מסננים ושמים את כל הירקות בקערה גדולה.
בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב במחבת קטנה ומחממים רק עד שהשמן פושר (במידה כזאת שעדיין אפשר להכניס לתוכו אצבע). אם לא בישלתם את השעועית והתרד, מוסיפים אותם עכשיו לקערה. מוסיפים את הרוטב הפושר, מערבבים ומגישים.
בראש שלי, תמיד יש מאכלים שמשתדכים אלו לאלה
16/02/2009 | 13:27
6
באופן אוטומטי, כמו; שוקולד ותפוז; לחם וחמאה; תפוחים וקינמון, כך גם תרד ובוטנים. הכי אני אוהבת גיוזה במלית תרד ובוטנים.

הגיוזה היא סוג של בצק חיטה שממולא במקרה הזה בתרד עם בוטנים. ההכנה די פשוטה, למרות שיש כמה שלבים. לטעמי - שווה את זה לאללה.

על חצי קילו קמח לבן שמים כוס וחצי מים חמים ולשים עד שהבצק מתאחה. מרדדים וקורצים עיגולים, במרכז ממלאים כפית מהמלית (שתיכף אצרף מתכון עבורה), סוגרים כמו סוכריה כלפי מעלה, או על חצי. מניחים בסיר אידוי \ שושנת אידוי לבערך עשר דקות ואז מעבירים מיד למחבת עם שמן חם. מטגנים קלות וטורפים. הולך טוב עם רוטב סויה, אפשר גם בלי. אני מעדיפה במקרה הזה את הסויה המתוקה על פני המלוחה, אבל הכל עניין של טעם, כמו תמיד.

ועכשיו מתכון למלית:

על קילו תרד (ואם אין לך קילו תרד, אפשר לערב עם חסה (מנגולד לא, כי זה חמוץ), רק דואגים להסיר מהחסה את המרכז הלבן והקשיח.
מחממים מחבת עם מעט שמן (לא ממש חשוב איזה - רק לא שמן זית. שמן סויה מתאים לרוב, ושמן שומשום אידיאלי). מטגנים את התרד (והחסה) עד שמתכווצת לו האימא. מקררים מעט, ואז קוצצים וסוחטים מן הנוזלים (שלא יפתחו לנו את הבצק אחר כך). שמים בקערה ומוסיפים 200 גר' בוטנים קצוצים או טחונים, שטיגנו מראש קלות, אחר כך מוסיפים שתיים שלוש כפות רוטב דגים או רוטב סויה, כפית מלח, בערך כף סוכר, וכפית שתיים שומשום (למרות שלא חייבים). מערבבים הכל היטב וזהו - המלית המעולה מוכנה.

זה די מיוחד...אבל שווה שווה.
שקשוקה תרד...
16/02/2009 | 14:26
9
מאדים המון תרד (הוא נהיה מעט אחרי כמה דקות...). אחרי כמה דקות כשהתרד "מעוך" מפוררים למחבת גבינה מלוחה. מערבבים קצת. שוברים שתי בייצים (או שלוש...ארבע...חמש...) מכסים את המחבת ומחכים כמה דקות.
ר/
המתכון האהוב עליי:
16/02/2009 | 23:04
8
אני אישית מכינה תרד כך:
מחממת בסיר טפלון (בלבד!) מעט שמן (רק לכיסוי התחתית), מזהיבה שום (זהירות זה נשרף מהר), מוסיפה 2 כפות קמח, מדליוני תרד (של סנפרוסט) ומערבבת מדי פעם עד שיפשירו.
כשהפשירו אני מוסיפה בהדרגה ותוך כדי ערבוב חלב ומעט מלח עד שזה מגיע לדרגת הסמיכות הרצויה לי (אני אוהבת את זה נוזלי).
להיזהר מהשפרצות חמות אם לא מערבבים.
מאוד אוהבת לאכול את זה עם ביצת עין (נראה לי שזה מאכל הונגרי) ושמנת או עם שניצל/שניצל טבעול.

בתיאבון,
                מ צ ד ה
הודעות אחרונות
17:12 | 04.09.15 אורחים בפורום
09:15 | 04.09.15 ybo4
23:43 | 03.09.15 MOVEREP
19:55 | 03.09.15 Robin Sparkles
19:05 | 03.09.15 עידן רחל
15:41 | 03.09.15 Manutd21
14:54 | 03.09.15 דאלי עיצובים
13:03 | 03.09.15 אורחים בפורום
09:50 | 03.09.15 Maldini Girl
11:37 | 02.09.15 עדנה39
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ