לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מחפשת מתכון לפלחי תפוחי אדמה ובטטה בתנור?

מאת: bar198031
13/02/09 09:04
 
תגיות:
º
מחפשת מתכון לפלחי תפוחי אדמה ובטטה בתנור?
<< ההודעה הנוכחית
13/02/09 09:04
766צפיות
תפוחי אדמה ובטטה מקורמלים/ פירגה
13/02/09 09:10
112צפיות
תפוחי אדמה ובטטה מקורמלים/ פירגה
כתובות אינטרנט מצורפות:
תפוחי אדמה, בטטה, בצל ושום צלויים בתנור
13/02/09 09:12
145צפיות
מתכון: גרטן תפוחי אדמה ובטטות / בני סיידא
13/02/09 09:15
74צפיות
מתכון: גרטן תפוחי אדמה ובטטות


חומרים :
1 שן שום קלופה
מעט חמאה לשימון התבנית
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק ככל האפשר
3 בטטות קלופות, פרוסות דק
1/2 1 מכלים שמנת מתוקה  
מלח ופלפל לבן  

תבנית בקוטר 24 ס"מ


אופן ההכנה  

  
1. חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את התבנית בצדה החתוך. משמנים את התבנית בחמאה.

2. מסדרים שכבות של תפוחי אדמה ובטטות בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח ובפלפל ויוצקים מעט מהשמנת.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 50 דקות. מסירים את הנייר, מגבירים את חום התנור ל 200 מעלות ואופים עד להזהבה. מגישים חם.


הערות:


מקור המתכון:
בני סיידא/ מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
תפו"א קריספיים בתנור
13/02/09 10:20
82צפיות
אפשר להוסיף גם בטטה, היא פשוט תצא פחות קריספית-
מנקים את התפו"א אדמה (אין צורך לקלף)
חותכים לפלחים ומכניסים למיקרו ל-5-7 דק'
מכניסים לתבנית כשהקליפה קלפי מעלה- שמים מעט שמן זית ומעט אבקת מרק.
הופכים לצד הפנימי- מפזרים מלח גס ופלפל שחור.

מחממים תנור על 180-200 מעלות
מכניסים את התפו"א ל20 דק' לחלק התחתון של התנור, ואחרי כן לעוד 25 דק' בחלק העליון.
סה"כ 45 דק'- יוצא טעים להפליא.
אני תמיד מאלתרת בזה
13/02/09 11:25
41צפיות


חותכים את הבטטות והתפו"א לגודל הרצוי (פרוסות, קוביות עבות, קוביות דקות)
אני אוהבת להוסיף גם פרוסות בצל יבש, אבל זה לא חובה.

שמים מעט שמן זית בתבנית תנור, פורסים עליה את הבצל, תפו"א ובטטות.

בכוס עם מים רותחים מערבבים תבלינים לפי הטעם (אני שמה כף אבקת מרק עוף, פפריקה, פלפל שחור, מלח, כורכום) אפשר לשים תבלינים שונים שאוהבים ועשבי תיבול.

שופכת על כל התפו"א והבטטה, מוסיפה עוד כוס עם מים רותחים, ומכניסה חצי שעה לתנור.. הופכת אותם.
אחרי חצי שעה אם אין מים, מוסיפה עוד מים, וטועמת אם צריך עוד קצת תבלינים.

10 דק' לפני שאני מוציאה אותם מהתנור, אני שמה את התנור על מצב גריל, כדי שיקבלו צבע.

º
תודה רבה
13/02/09 14:12
11צפיות
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום