לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

איך עושים מג'דרה (אורז עם עדשים)?

מאת: mirit
10/02/09 16:40
מחפשת מתכון לא מסובך אבל מוצלח למג'דרה.
אשמח אם תפרטו לי ממש איזה סוג עדשים קונים (אין לי שמץ של מושג ויש המון סוגים), האם צריך להשרות אותם לפני? איך מבשלים וכמה זמן? ואיך משלבים עם האורז ? בקיצור ה - כ- ל  ממש..
סורי אבל אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל..
תודה!
 
תגיות:
איך עושים מג'דרה (אורז עם עדשים)?
<< ההודעה הנוכחית
10/02/09 16:40
1448צפיות
מחפשת מתכון לא מסובך אבל מוצלח למג'דרה.
אשמח אם תפרטו לי ממש איזה סוג עדשים קונים (אין לי שמץ של מושג ויש המון סוגים), האם צריך להשרות אותם לפני? איך מבשלים וכמה זמן? ואיך משלבים עם האורז ? בקיצור ה - כ- ל  ממש..
סורי אבל אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל..
תודה!
מתכון פשוט
10/02/09 17:09
472צפיות
קודם כל, קונים עדשים ירוקים של סוגת למשל.

מחממים 6.5 כוסות מים בסיר עד לרתיחה.
שוטפים 2 כוסות עדשים.
(את העדשים אני מוסיף ישר לאחר שאני שוטף אותם).
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומחקים כ10 דקות עד שהעדשים מתרככים מעט.
מוסיפים 8 כפות שמן קנולה, מלח, פלפל, כמון, מעט אבקת מרק (אופציונלי), כורכום (אופציונלי) והכל לפי הטעם (אין לי ממש כמויות לתת אני פשוט שופך).
ואז מוסיפים את האורז (כמובן לאחר רחיצה), מערבבים, מרתיחים שוב, ומחזירים לאש קטנה.
מבשלים עד שהתחתית מתייבשת ממים לגמרה.
רצוי לאחר כיבוי האש, לערבב מעט, ולחקות כ 10 דקות לפני ההגשה.

כמה טיפים:
1. אם רוצים בצל, כמובן שיש להתחיל את המתכון בטיגון בצל ולאחר מכן להוסיף 6.5 כוסות מים רותחים.
2. מומלץ בחום לקצוץ חצי חבילת שמיר, פטרוזיליה, וכוסברה, מעט עלי קרשה או בצל ירוק ולהוסיף יחד עם האורז.
בקרה זה, רצוי לחמם 7 כוסות מים. (זה נקרא גונדי אצלנו הפרסים).

בתאבון
תודה. שכחת לציין מה כמות האורז במתכון הזה
10/02/09 19:11
66צפיות
ולכמה אנשים ? נראה לי המון מג'דרה כאן... :)
2 כוסות אורז
10/02/09 21:30
47צפיות
5-6 אנשים
מג'דרה בשני סירים ומחבת אחת
10/02/09 18:43
142צפיות


סיר 1 - עדשים ירוקות / חומות - לאחר שטיפה, בהרבה מים. אם יש מים עודפים אחרי 20 דקות, לשפוך העודפים.

סיר 2 - אורז - 1 כוס אורז, 1.5 כוסות מים - לבשל 10 דקות ואז לצרף את העדשים.

לערבב יחד - לבדוק שיש עוד מעט נוזלים ואם חסר, לצרף מעט מים טריים או מי בישול העדשים.

לבשל יחד עוד 8-12 דקות.

מחבת - הרבה בצל, חתוך לפלחים דקים, לא טבעות אלא חיתוך מהכיוון השני.

מטגנים בשמן זית מעורב בשמן קנולה, לא מעט שמן - זה כל התיבול ...

מטגנים על להבה לא גבוהה, מערבבים כל הזמן - עד להשחמה טובה.

מגישים - עורמים על הצלחת את המג'דרה, מוסיפים מעל בצל, מתבלים במלח ומגישים.

נ.ב. יש לי חברה שלא אוכלת מלח ... אז זה מתאים גם למי שנמנע ממלח.

נ.ב.2 יש שיטות אחרות להכין מג'דרה אבל ביקשת אחת "קלה"




אוקיי תודה. ומהן השיטות היותר מקצועיות?
10/02/09 19:09
67צפיות
הפחות קלות מה שנקרא...
האם אפשר להכין כך מג'דרה?
10/02/09 19:15
89צפיות
אפשר חוות דעתכם למג'דרה שאני חושבת להכין כך:
ראשית, להשרות את העדשים בסיר עם מים כשעה ( 1/2 כוס עדשים).
אח"כ - בסיר עם שמן קנולה לטגן בצל עד לריכוך והשחמה קלה. להוסיף את העדשים ולהמשיך לטגנם. להוסיף 1 כוס אורז ולטגן דקה. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, פלפל שחור, כמון, מלח לערבב,לכסות ולבשל כמו אורז כ-15 דקות.
איך נראה לכם המתכון הזה?
ת'אמת..
בד"כ כמות זהה של עדשים ואורז
10/02/09 19:22
70צפיות


ומשך הבישול - 20 דקות.

ומלח - מבחינת שמירת הויטמינים בתבשיל - עדיף להוסיף רק בסוף.

יחס שבין העדשים לאורז
10/02/09 20:44
76צפיות
צריך להיות שליש עדשים ושני שליש אורז. כלומר 1/2 כוס עדשים על 1 כוס אורז.
בקישור מגדרה של קינואה ועדשים
10/02/09 19:23
64צפיות


ואפשר להחליף את הקינואה באורז

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...




אתמול הכנתי מג'דרה עם בורגול עבה ועדשים
10/02/09 21:00
62צפיות
ירוקות.
להשרות עדשים ובורגול[ביחס שווה]במים ל10 ד'.
לבשל במים רותחים עד ריכוך ולסנן מהמים.
שלב שני:
לטגן בצל קצוץ עד הזהבה.
להוסיף את הבורגול והעדשים
לתבל במלח,פלפל שחור וכמון בנדיבות
עלים קצוצים [השתמשתי בכוסברה] ערבוב קל ולהסיר מהאש.

Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום