לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן

מאת: bali
23/01/09 23:53
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות – קרין גורן

חומרים ל 30-40 עוגיות גדולות:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (אפשר פחות, העוגיות יוצאות מתוקות מאדדדד)
3 כפות ליקר תפוזים או חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים  (החלפתי ב 100 גרם קמח ויצא מצויין)

סוכר, לציפוי (בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)


+ ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
+ במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וקליפת תפוז. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. (רצוי להעביר את התערובת לתבנית מלבנית בינונית מצופה מבפנים בניילון נצמד ולשטח, ואז כשזה קר לחתוך לקוביות קטנות ולגלגל לכדורים)
+ מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. (אני חתכתי לקוביות של 2 ס"מ מרובע בערך, ויצאו לי איזה 80-90 עוגיות נחמדות בגודל מצויין)
+ מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות.
+ מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
+ לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
+ לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה, או באספרסו חזק מוכן וקר.

 
תגיות:
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
23/01/09 23:53
6271צפיות
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
אני-אני-אני . רק שלג בלי עוגיות.
24/01/09 12:12
36צפיות
אני אשתדל לסדר לך שלג
24/01/09 13:40
16צפיות
אם מזה"א יימשך ככה, נראה לי שהשנה לא
24/01/09 20:09
11צפיות
לצערי את צודקת...
24/01/09 20:15
9צפיות
º
אווווווף! המצב קשה. ממש מבאס היובש הזה.
24/01/09 22:44
16צפיות
עד חצי המלכות
24/01/09 14:58
21צפיות
עד חצי המלכות
º
רוצה שלג וגם את העוגיות שלך, נראות משגעות
24/01/09 12:29
17צפיות
º
תודה אני אשתדל לארגן גם שלג אמיתי.
24/01/09 13:42
5צפיות
באליייייייייייייייי זה יותר יפה מז'ורנל
24/01/09 17:27
11צפיות
BALI אני רוצה שלג ועוגיות ואותך צמודה
24/01/09 18:23
8צפיות
תודה
24/01/09 18:55
2צפיות
תודה קוקיה שלי
24/01/09 18:51
7צפיות
קוקי, אני איתך. חברה הכינה ואכלתי וגם
24/01/09 20:11
24צפיות
נחמד לי לדעת שלא רק אצלי יצא בלגנים מזה
24/01/09 20:26
21צפיות
º
אל תתחילי שוב
24/01/09 20:42
7צפיות
כשאפית אותן שמת לב לזמן האפיה?
24/01/09 20:48
16צפיות
שמתי לב לזמן אפיה
25/01/09 10:47
21צפיות
מה אני'עשה, יש לי בעיית ביצים קשה. אני ממש
24/01/09 22:46
19צפיות
º
אל תעשי כלום מצדה- הישארי מקסימה כפי שאת
25/01/09 10:47
4צפיות
º
אוי, כל כך נכון..
25/01/09 11:28
4צפיות
גם לך יש בעיית ביצים אנשים לא מבינים
26/01/09 08:27
6צפיות
אני יותר תומכת בזה שאת מקסימה ושתשארי כמו שאת
26/01/09 09:35
5צפיות
נו כן, הבעיה היא להרחי את הביצים שבתוך
26/01/09 14:46
3צפיות
איכס
26/01/09 11:31
2צפיות
º
ומה עם מרנגים וקרמים למניהם?
26/01/09 11:51
3צפיות
מרנגים אוכלת באף סתום. קרמים עם ביצים חיות -
26/01/09 14:51
8צפיות
הממ
28/01/09 08:53
3צפיות
כדורי שוקולד עם ביצים מעולם לא שמעתי על כך
26/01/09 14:50
2צפיות
יש כדורי שוקולד אפויים עם ביצים..
28/01/09 08:45
4צפיות
גם אני הכנתי השבת...
24/01/09 21:14
20צפיות
תודה רבה על המחמאות
24/01/09 21:46
8צפיות
באלי - הן מקסימות!
26/01/09 11:21
8צפיות
º
תודה תודה, ואת צודקת
26/01/09 22:49
3צפיות
לא הבנתי בקטע של השקדים
29/01/09 09:51
13צפיות
תשובה
29/01/09 12:10
9צפיות
הכנתי את עוגיות השלג של ענבל יצאו מעולות,,,,
30/01/09 01:27
41צפיות
ואוו עשית למתכון ספין רציני
30/01/09 01:32
11צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix