לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן

מאת: bali
23/01/09 23:53
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות – קרין גורן

חומרים ל 30-40 עוגיות גדולות:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (אפשר פחות, העוגיות יוצאות מתוקות מאדדדד)
3 כפות ליקר תפוזים או חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים  (החלפתי ב 100 גרם קמח ויצא מצויין)

סוכר, לציפוי (בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)


+ ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
+ במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וקליפת תפוז. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. (רצוי להעביר את התערובת לתבנית מלבנית בינונית מצופה מבפנים בניילון נצמד ולשטח, ואז כשזה קר לחתוך לקוביות קטנות ולגלגל לכדורים)
+ מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. (אני חתכתי לקוביות של 2 ס"מ מרובע בערך, ויצאו לי איזה 80-90 עוגיות נחמדות בגודל מצויין)
+ מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות.
+ מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
+ לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
+ לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה, או באספרסו חזק מוכן וקר.

תגיות:
ענבל

בכל כוחך...
תצחקי, תשאגי, תפגעי
תפצעי, תתלשי, תדפקי
שלא תשתקי לעולם יותר עוד...

מנהלת פורום קינוחים ומנות אחרונות http://forums.tapuz.co.il/desserts
מנהלת פורום טרשת נפוצה - תמיכה http://forums.tapuz.co.il/tareshet
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
23/01/2009 | 23:53
37
6914
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות – קרין גורן

חומרים ל 30-40 עוגיות גדולות:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (אפשר פחות, העוגיות יוצאות מתוקות מאדדדד)
3 כפות ליקר תפוזים או חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים  (החלפתי ב 100 גרם קמח ויצא מצויין)

סוכר, לציפוי (בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)


+ ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
+ במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וקליפת תפוז. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. (רצוי להעביר את התערובת לתבנית מלבנית בינונית מצופה מבפנים בניילון נצמד ולשטח, ואז כשזה קר לחתוך לקוביות קטנות ולגלגל לכדורים)
+ מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. (אני חתכתי לקוביות של 2 ס"מ מרובע בערך, ויצאו לי איזה 80-90 עוגיות נחמדות בגודל מצויין)
+ מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות.
+ מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
+ לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
+ לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה, או באספרסו חזק מוכן וקר.

אני-אני-אני . רק שלג בלי עוגיות.
24/01/2009 | 12:12
5
37
אפשר
אני אשתדל לסדר לך שלג
24/01/2009 | 13:40
3
17
רק קחי בחשבון שזה יהיה בירושלים

אם מזה"א יימשך ככה, נראה לי שהשנה לא
24/01/2009 | 20:09
2
11
יירד שלג בי-ם.
ולא גשם בשאר המדינה .
לצערי את צודקת...
24/01/2009 | 20:15
1
11
בגינה בבניין של סבתא שלי החמציצים כבר פורחים במלוא הדרם כאילו הגיע האביב

גשם גשם בוא!!! אני אוותר על שלג השנה, אבל רק שיירד גשם!
אווווווף! המצב קשה. ממש מבאס היובש הזה.
24/01/2009 | 22:44
17
עד חצי המלכות
24/01/2009 | 14:58
21
עד חצי המלכות
שלג תוצרת  טורונטו קנדה  טרי טרי  מהשנה.
אגב עובד יופי כשאין מקום בפריזר.
פשוט כורים בור..  מתחת לשלג מי ששואל "קבור" הברביקיו.
בכל זאת חיפשתי תמונה שתתאים לנושא הפורום

ונחזור לעוגיות.
רוצה שלג וגם את העוגיות שלך, נראות משגעות
24/01/2009 | 12:29
1
17
תודה אני אשתדל לארגן גם שלג אמיתי.
24/01/2009 | 13:42
5
באליייייייייייייייי זה יותר יפה מז'ורנל
24/01/2009 | 17:27
20
11
שיוווו כמה הן שקסיות
אומר לך את האמת הכנתי את המתכון והתאכזבתי קשות
האם עשית לפי הוראותיה או שינית משו מלבד הקמח?
BALI אני רוצה שלג ועוגיות ואותך צמודה
24/01/2009 | 18:23
1
8
מה זה היופי הזה מקסים ביותר
וחוץ מזה ניזכרתי,,,הכנת בייגלה שוב.?

אם את ממאוד רוצה אז ביום רביעי בדרכך הביתה את יכולה להיכנס לטעום
המיטבח יוצף בשלושה קילוגרמים
שבוע טוב
תודה
24/01/2009 | 18:55
2
אני אוהבת לצלם את העוגיות בצורה הזו, ערימת עוגיות ככה כמו רקע שכולו טקסטורה ויאמי יאמי זה היה הרבה פצ'קראיי להכין את העוגיות האלה, ועוד הקשיתי על עצמי והכנתי אותן קטנות יחסית, אבל שווה כל דקת עבודה.

עדיין לא הכנתי שוב בייגלה כי אנחנו עוד מתאוששים מהנגלה הראשונה, אבל מתישהו אני אכין שוב. אפילו אמא שלי התלהבה מהן.

תודה רבה על ההזמנה, אם יצא לי שאוכל לבקר אני אכתוב לך מסר לפני זה.

שבוע מצויין ותודה על המחמאות
תודה קוקיה שלי
24/01/2009 | 18:51
9
השינויים שעשיתי היו החלפת השקדים בקמח, ציפוי בסוכר ובאבקת סוכר רק פעם אחת (היא ממליצה על פעמיים) ואפייה בחום של 180 מעלות ולא 190, ו 300 גרם שוקולד במקום 350.

יצא מצויין ואחי התלהב בטירוף
קוקי, אני איתך. חברה הכינה ואכלתי וגם
24/01/2009 | 20:11
16
25
בעני לא מצא חן.
לא המרקם ולא הטעם.
וזה הריח לי בְּיצִי מדיי.
נחמד לי לדעת שלא רק אצלי יצא בלגנים מזה
24/01/2009 | 20:26
15
21
השקעתי חומרים הכי טובים בעוגיות הללו כולל שוקולד מובחר 80%
ונחלתי אכזבה ..גם מרגישים סוכר בפנוכו גם מבחוץ לא יצא יפה ( כמו לבאלי  שהתמונה נראית מז'ורנל)

חחח ריח בייצי.. אוחח הבואבוס הללו לא יניחו לנו  מתוקתי (חב'רה אנו צוחקות )
אל תתחילי שוב
24/01/2009 | 20:42
7
כשאפית אותן שמת לב לזמן האפיה?
24/01/2009 | 20:48
1
18
זמן אפיה ארוך מדיי עלול להרוס אותן  לגמריי
שמתי לב לזמן אפיה
25/01/2009 | 10:47
21
דוקא זמן אפיה ארוך יותר היה על בטוח ממיס את הסוכר ולא היתי מרגישה כאילו אני גורסת סוכר בשיניי

מה אני'עשה, יש לי בעיית ביצים קשה. אני ממש
24/01/2009 | 22:46
11
20
רגישה לרייח שלהן .

כבר סיפרתי לך שגם קרמבו אני אוכלת עם אף סתום .
אל תעשי כלום מצדה- הישארי מקסימה כפי שאת
25/01/2009 | 10:47
10
4
אוי, כל כך נכון..
25/01/2009 | 11:28
9
4
גם לך יש בעיית ביצים אנשים לא מבינים
26/01/2009 | 08:27
8
6
על מה אני מדברת.



                                                  
אני יותר תומכת בזה שאת מקסימה ושתשארי כמו שאת
26/01/2009 | 09:35
1
5
ביצים-
למען האמת פעם לא ממש סבלתי אותן?:)
חוץ מגוגל מוגל(נו, באתי מרוסיה, כאילו דההה). היום זה בסדר, אפשרי.. מסתבר שכאשר פותחים את הראש לדברים חדשים- פתאום רואים את הדברים אחרת, מגלים שיש טעמים מגניבים בעולם ואפשר גם לאהוב אותם.

יש לי בעיה כאשר מריחים את הביצים.. זה קטע פשוט של חוש ריח רגיש כזה. מגיע עם לב רגיש במקרה שלך, נדמה לי LOL

הכל- עד לאבוקדו..
נו כן, הבעיה היא להרחי את הביצים שבתוך
26/01/2009 | 14:46
3
המאפה
איכס
26/01/2009 | 11:31
5
2
כשאני מריחה בייצים עולה לי כל ה................ לגרון....
לקח לי זמן לקלוט שבכדורי שוקולד וכו יש ביצים לא מבושלות
אז הפסקתי להכין...אפילו שאהבתי את הטעם. עצם המחשבה מזעזעת אותי
ומה עם מרנגים וקרמים למניהם?
26/01/2009 | 11:51
2
3
מרנגים אוכלת באף סתום. קרמים עם ביצים חיות -
26/01/2009 | 14:51
1
8
לא!!!!
הממ
28/01/2009 | 08:53
3
את יודעת, עוד לפני יומים רציתי לשאול אותך על קרם מש ממש טעים שאני אישית כן מאוד אוהבת
אבל אין לי מושג כיצד הוא נקרא בעברית.. חיפשתי ולא מצאתי
זה קרם שלרוב ממלאים איתו מאפים אווריריים וטעימים.

קרם של חלמונים (או ביצים)+חלב+סוכר+מלח (לעתים גם חמאה)
מביאים לרתיחה, מכבים. והוא טעים..

תכלס- הכל טעים. פשוט לפעמים (אולי קשור לטריות הביצה ואולי פשוט למטיליה) יש למאכל עצמו ריח ממש חזק של ביצים..
כדורי שוקולד עם ביצים מעולם לא שמעתי על כך
26/01/2009 | 14:50
1
3
בכ"א, יש הרבה מתכונים של פעם, מהגן, שעושים שימוש במרגירנה וביסקוויטים . יוצאים מעולה!

יש מתכונים שבם ניתן להשמיט את הביצים.
.
יש כדורי שוקולד אפויים עם ביצים..
28/01/2009 | 08:45
4
בייחוד כאלו עם התבלינים.
גם אני הכנתי השבת...
24/01/2009 | 21:14
3
20
אבל שמתי יותר מדי אבקת אפיה והן יצאו שטוחות וגדולות מדי... קצת באסה אבל כיון שהן נגמרו תוך פחות מיום והייתי צריכה להרחיק את הקופסא מבעלי שיחיה כנראה שהיה מספיק טוב...
באלי העוגיות נראות מדהימות!!!
תודה רבה על המחמאות
24/01/2009 | 21:46
2
8
האמת שחששתי שהן ישתטחו לי יותר מדיי, כיוון שראיתי הערות של כאלה שניסו את המתכון לפניי, אבל איכשהו לשמחתי זה הצליח מצויין.

אולי זה קשור לטמפרטורת האפייה ולקירור המאסיבי שקיררתי את הבצק לפני שגילגלתי, ואולי אפילו לזה שהחלפתי את השקדים בקמח. לא יודעת. בכל מקרה אצלי זה הצליח

באלי - הן מקסימות!
26/01/2009 | 11:21
1
8
אם נגזר עלינו חורף יבש אז לפחות שהעוגיות יהיו מושלגות...
תודה תודה, ואת צודקת
26/01/2009 | 22:49
3
לא הבנתי בקטע של השקדים
29/01/2009 | 09:51
1
13
לא כתבת אם השקדים קלויים קודם לכן, עם קליפה? בלי קליפה?
האם גם כמות הקמח המצויינת וגם שקדים?
אבקש עזרה כי אני מתכוננת להכנת עוגיות אלה היום
תודה מראש
תשובה
29/01/2009 | 12:10
9
אמורים לשים בתערובת 120 גרם קמח + 100 גרם שקדים טבעיים (לא קלויים ולא מומלחים) טחונים. אפשר עם הקליפה או בלעדיה, זה לא מאד קריטי. רק חשוב שהם יהיו טחונים דק.

אני באופן אישי החלפתי את השקדים הטחונים בעוד 100 גרם קמח כי לא היו לי שקדים בבית.
הכנתי את עוגיות השלג של ענבל יצאו מעולות,,,,
30/01/2009 | 01:27
1
47
הכנתי עם כמה שינויים משלי,
מאחר ורציתי עוגיות פרווה לא השתמשתי בחמאה,
הכנסתי לסיר אדים את קוביות השוקולד המריר עם 1/4 כוס  קפה שחור חזק, ומעט וניל,
לאחר שהתקבל מרקם סמיך ציננתי והוספתי 3 חלמוני ביצים.

את החלבונים הקצפתי עם 1/3 כוס  סוכר, והוספתי את הקצף בתנועות קיפול לקערת קרם השוקולד והחלמונים,
הוספתי אגוזים ושקדים קצוצים גס,
הוספתי קמח תופח,ואת שאר החומרים,

לקיצור התהליך,הכנסתי לשעתיים וחצי לתוך הפריזר,(במקום 4 שעות למקרר)
הוצאתי,זה היה עדיין רך מעט ולא קפוא ממש,
אבל בסדר לעיבוד מהיר,
יצקתי במהירות לשתי תבניות מלבנות בינונית,ואת בכמות שנותרה, יצקתי לשקעים מסיליקון של מאפינס.

אפיתי בתנור שחומם מראש 190 מעלות, במשך 9 דקות,
והתוצאה ,עוגיות בטעם מאוד טעים.
המתיקות טובה ומתונה , כי השתמשתי במחצית מכמות הסוכר שבמתכון, (לא אוהבת מתוק מדי),

הבעייה העיקרית: אי אפשר להפסיק לאכול,,,,, לכן  אחרי 5 עוגיות שטעמתי,
מיהרתי לצנן את שאר העוגיות ולהעביר אותם מהתבניות   לקופסא , של עוגיות עם סגירה טובה.
עכשיו אני אחלום כל הלילה עליהם עד שיגיע הבוקר.
תכינו ותהנו ,
באמת טעימות באופן מיוחד.

ותודה לענבל המקסימה על המתכון המוצלח.

ואוו עשית למתכון ספין רציני
30/01/2009 | 01:32
12
אז בעצם זה יצא כמו סוג של בראוניס עשירות ומושקעות במיוחד, שזה מגניב.

שמחה שאהבת ף-)

ורק תיקון - המתכון הוא של קרין גורן, אני רק הבאתי אותו לכאן וגיריתי אתכם
הודעות אחרונות
09:26 | 27.08.15 yair_bar
16:17 | 26.08.15 שמרית211
12:12 | 26.08.15 פיקוס123
08:21 | 26.08.15 אורחים בפורום
23:25 | 25.08.15 אורחים בפורום
22:45 | 25.08.15 רוני1955
17:07 | 25.08.15 DGHM
15:30 | 25.08.15 אורחים בפורום
10:55 | 25.08.15 דאלי עיצובים
14:01 | 24.08.15 אור האמונה
20:28 | 23.08.15 מיכאל לנג
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ