בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן

מאת: bali
23/01/09 23:53
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות – קרין גורן

חומרים ל 30-40 עוגיות גדולות:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (אפשר פחות, העוגיות יוצאות מתוקות מאדדדד)
3 כפות ליקר תפוזים או חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים  (החלפתי ב 100 גרם קמח ויצא מצויין)

סוכר, לציפוי (בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)


+ ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
+ במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וקליפת תפוז. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. (רצוי להעביר את התערובת לתבנית מלבנית בינונית מצופה מבפנים בניילון נצמד ולשטח, ואז כשזה קר לחתוך לקוביות קטנות ולגלגל לכדורים)
+ מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. (אני חתכתי לקוביות של 2 ס"מ מרובע בערך, ויצאו לי איזה 80-90 עוגיות נחמדות בגודל מצויין)
+ מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות.
+ מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.

גיוונים:
+ לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
+ לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה, או באספרסו חזק מוכן וקר.



תחומי עניין רלוונטים:
 
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
23/01/09 23:53
5920צפיות
מי רוצה שלג? עוגיות מושלגות של קרין גורן


תחומי עניין רלוונטים:
אני-אני-אני . רק שלג בלי עוגיות.
24/01/09 12:12
36צפיות


אני אשתדל לסדר לך שלג
24/01/09 13:40
15צפיות


אם מזה"א יימשך ככה, נראה לי שהשנה לא
24/01/09 20:09
10צפיות


לצערי את צודקת...
24/01/09 20:15
8צפיות


º
אווווווף! המצב קשה. ממש מבאס היובש הזה.
24/01/09 22:44
14צפיות


עד חצי המלכות
24/01/09 14:58
21צפיות
עד חצי המלכות


º
רוצה שלג וגם את העוגיות שלך, נראות משגעות
24/01/09 12:29
17צפיות


º
תודה אני אשתדל לארגן גם שלג אמיתי.
24/01/09 13:42
5צפיות


באליייייייייייייייי זה יותר יפה מז'ורנל
24/01/09 17:27
11צפיות


BALI אני רוצה שלג ועוגיות ואותך צמודה
24/01/09 18:23
8צפיות


תודה
24/01/09 18:55
2צפיות


תודה קוקיה שלי
24/01/09 18:51
7צפיות


קוקי, אני איתך. חברה הכינה ואכלתי וגם
24/01/09 20:11
24צפיות


נחמד לי לדעת שלא רק אצלי יצא בלגנים מזה
24/01/09 20:26
19צפיות


º
אל תתחילי שוב
24/01/09 20:42
7צפיות


כשאפית אותן שמת לב לזמן האפיה?
24/01/09 20:48
16צפיות


שמתי לב לזמן אפיה
25/01/09 10:47
19צפיות


מה אני'עשה, יש לי בעיית ביצים קשה. אני ממש
24/01/09 22:46
17צפיות


º
אל תעשי כלום מצדה- הישארי מקסימה כפי שאת
25/01/09 10:47
4צפיות


º
אוי, כל כך נכון..
25/01/09 11:28
4צפיות


גם לך יש בעיית ביצים אנשים לא מבינים
26/01/09 08:27
5צפיות


אני יותר תומכת בזה שאת מקסימה ושתשארי כמו שאת
26/01/09 09:35
4צפיות


נו כן, הבעיה היא להרחי את הביצים שבתוך
26/01/09 14:46
3צפיות


איכס
26/01/09 11:31
2צפיות


תחומי עניין רלוונטים:
º
ומה עם מרנגים וקרמים למניהם?
26/01/09 11:51
3צפיות


מרנגים אוכלת באף סתום. קרמים עם ביצים חיות -
26/01/09 14:51
8צפיות


הממ
28/01/09 08:53
3צפיות


כדורי שוקולד עם ביצים מעולם לא שמעתי על כך
26/01/09 14:50
2צפיות


יש כדורי שוקולד אפויים עם ביצים..
28/01/09 08:45
4צפיות


תחומי עניין רלוונטים:
גם אני הכנתי השבת...
24/01/09 21:14
17צפיות


תודה רבה על המחמאות
24/01/09 21:46
7צפיות


באלי - הן מקסימות!
26/01/09 11:21
7צפיות


º
תודה תודה, ואת צודקת
26/01/09 22:49
3צפיות


לא הבנתי בקטע של השקדים
29/01/09 09:51
11צפיות


תשובה
29/01/09 12:10
8צפיות


הכנתי את עוגיות השלג של ענבל יצאו מעולות,,,,
30/01/09 01:27
39צפיות


ואוו עשית למתכון ספין רציני
30/01/09 01:32
10צפיות


אשדוד בתפריט - פורטל המסעדות של אשדוד

מחפשים מסעדה באשדוד?

כל המסעדות במקום אחד! אשדוד בתפריט - היכנסו עכשיו!


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix