לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מתכונים מהתכנית של אהרוני

מאת: s h i r a 1 0
12/12/08 20:05
שלום, בתכנית של אהרוני הערב שודרו שני מתכונים מענינים: אחד של בצלים ממולאים אפויים עם סלט בורגול והשני של עוגת/פשטידת עגבניות. באתר של התכנית לא הצלחתי למצוא אותם- האם מישהו יכול לעזור? תודה מראש!
 
תגיות:
מתכונים מהתכנית של אהרוני
<< ההודעה הנוכחית
12/12/08 20:05
114צפיות
שלום, בתכנית של אהרוני הערב שודרו שני מתכונים מענינים: אחד של בצלים ממולאים אפויים עם סלט בורגול והשני של עוגת/פשטידת עגבניות. באתר של התכנית לא הצלחתי למצוא אותם- האם מישהו יכול לעזור? תודה מראש!
את בטוחה שאפויים?
12/12/08 20:17
עוגת עגבניות
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה על ההפנייה
13/12/08 00:05
מתכון העגבניות הוא בדיוק מה שחיפשתי!
ולגבי הבצלים- הם היו ממולאים ואפויים בתנור  (יחד עם גרגירי חומוס) ולאחר מכן הוגשו יחד עם סלט בורגול. לא מצאתי אותם באתר של אהרוני..
יקירתי, את טעית בהכוונה... הנה המתכון
13/12/08 01:00
3צפיות
בצלים ממולאים ברוטב סילאן, לצד תבשיל בורגול עשיר ומיוחד


חומרים:
6 בצלים גדולים

למילוי:
500 גרם כבש טחון
חצי כוס אורז עגול
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס צנוברים
מלח, פלפל
5 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה

לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
מעט פלפל אנגלי טחון
2 מקלון קינמון
3 עלי דפנה
מלח, פלפל
2 כוסות מים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את חומרי המילוי. יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים. מבשלים במי מלח רותחים עשרים דקות ומקררים תחת מים. מסננים. קולפים את שכבות הבצל. ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מניחים בשכבה אחת בכלי עגול. מערבבים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה. יוצקים אל הכלי עם הבצלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי - שעתיים בחום של 150 מעלות. מגישים עם תבשיל בורגול.

תבשיל בורגול
3 כוסות בורגול מושרה וסחוט
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 כפות שמן
שליש כוס פיסטוקים קלופים
שליש כוס שקדים קלופים
שליש כוס צנוברים
חצי כוס צימוקים
1 כוס פטרוזיליה
מלח, פלפל
מעט זעפרן מדולל במים

אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כשלוש דקות.
מוסיפים את סוגי השקדים\אגוזים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הצימוקים, מלח, פלפל וזעפרן, ומערבבים יחד עוד דקה.
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה! תודה! תודה!
13/12/08 18:20
זה באמת זה ואכן טעות שלי. סליחה!
ושוב תודה
מתכונים של אהרוני
12/12/08 23:53
3צפיות
ערב טוב לכולם,
גם אני ראיתי את התוכנית של אהרוני ופיספסתי את המתכון של קובות, ולא מצליחה למצא  , האם מישהו מצליח?
תודה
את מתכוונת לזה ?
13/12/08 00:54
1צפיות
כאן
כתובות אינטרנט מצורפות:
קובות
13/12/08 20:36
2צפיות
תודה רבה
הנה מצאתי, בבקשה....קובות שחומות ומטוגנות
13/12/08 01:05
1צפיות
קובות
13/12/08 20:29
תודה רבה, זה משרציתי
תודה
באותה שעה הייה תוכנית של חיים כהן
13/12/08 07:03
קובות בסלק שגרמו לי לרייר ...משיהו יודע ומכיר מהיכן לקוחים את המתכון ?
מתכוני התוכנית
13/12/08 08:34
2צפיות
º
14/12/08 08:06
º
14/12/08 08:07
באתר שום פלפל ושמן זית
13/12/08 08:35
שום פלפל ושמן זית

מרק קובה סלק
  
החומרים

למילוי:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני, מגורר וסחוט
צרור קטן של פטרוזיליה (כ-15 גבעולים) קצוץ דק
4 עלי סלרי (לא הגבעולים), קצוצים דק מאוד
4 עלי נענע (עלים בודדים) קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום, כתושה
מלח
בהרת (תערובת של פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, כמון, הל וקינמון)
קמצוץ סוכר
מעט שמן זית

למרק:
1/2 כוס שמן (זית או אחר)
2 בצלים בינוניים (רצוי סגולים), קצוצים
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים, חצויים ופרוסים
2 ליטרים מים רותחים
מיץ מ – 2 לימונים קטנים טריים
מלח
בהרת
3 כפות סוכר חום
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח לימון (לא חובה)
צרור עלי סלרי (כרפס), קשורים בחוט

לבצק:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
מעט בהרת
1 כוס מי סלק מהמרק + מים לפי הצורך


אופן ההכנה

המילוי: מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים את הכדורים בתבנית ומאחסנים במקפיא עד שהם קפואים לגמרי, לפחות שעתיים.
המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, בלי שהשום ישחים. מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כ- 4 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים עוד 5 דקות. מוציאים כוס מהנוזל ומניחים בצד (לשימוש בהכנת הבצק). מוסיפים את מיץ הלימון ואת כל שאר המרכיבים. מבשלים 15 – 20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול כך שהמרק יהיה חמוץ מתוק.

הבצק: שמים את הסולת, המלח והבהרת בקערה ומערבבים. מוסיפים את מי הסלק ועוד מים במידת הצורך ולשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה. מניחים ל – 20 דקות.

הקובה: לוקחים חתיכה מהבצק ומשטחים. שמים כדור מילוי בשר קפוא וסוגרים את הבצק סביבו. מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב). מניחים את הקובות במרק הרותח בעדינות, ומבשלים כשעה על להבה בינונית. מקררים, ומחממים שוב לפני ההגשה בסיר מכוסה.
מגישים על אורז לבן או כמרק.  

כתובות אינטרנט מצורפות:
משום מה זה לא מגיע למתכונים של אתמול..
13/12/08 08:36
אז זה המתכון של קובה סלק

החומרים
למילוי:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני, מגורר וסחוט
צרור קטן של פטרוזיליה (כ-15 גבעולים) קצוץ דק
4 עלי סלרי (לא הגבעולים), קצוצים דק מאוד
4 עלי נענע (עלים בודדים) קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום, כתושה
מלח
בהרת (תערובת של פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, כמון, הל וקינמון)
קמצוץ סוכר
מעט שמן זית

למרק:
1/2 כוס שמן (זית או אחר)
2 בצלים בינוניים (רצוי סגולים), קצוצים
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים, חצויים ופרוסים
2 ליטרים מים רותחים
מיץ מ – 2 לימונים קטנים טריים
מלח
בהרת
3 כפות סוכר חום
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח לימון (לא חובה)
צרור עלי סלרי (כרפס), קשורים בחוט

לבצק:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
מעט בהרת
1 כוס מי סלק מהמרק + מים לפי הצורך



המילוי: מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים את הכדורים בתבנית ומאחסנים במקפיא עד שהם קפואים לגמרי, לפחות שעתיים.
המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, בלי שהשום ישחים. מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כ- 4 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים עוד 5 דקות. מוציאים כוס מהנוזל ומניחים בצד (לשימוש בהכנת הבצק). מוסיפים את מיץ הלימון ואת כל שאר המרכיבים. מבשלים 15 – 20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול כך שהמרק יהיה חמוץ מתוק.

הבצק: שמים את הסולת, המלח והבהרת בקערה ומערבבים. מוסיפים את מי הסלק ועוד מים במידת הצורך ולשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה. מניחים ל – 20 דקות.

הקובה: לוקחים חתיכה מהבצק ומשטחים. שמים כדור מילוי בשר קפוא וסוגרים את הבצק סביבו. מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב). מניחים את הקובות במרק הרותח בעדינות, ומבשלים כשעה על להבה בינונית. מקררים, ומחממים שוב לפני ההגשה בסיר מכוסה.
מגישים על אורז לבן או כמרק.
º
14/12/08 08:07
Flix

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום