לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

איך מכינים הום פרייז

מאת: נמשיר
03/12/08 10:28
מכירים את ההום פרייז המעולים של אלגאוצ'ו או של הדיקסי
אז אני ממש רוצה להכין כאלה רק שאין לי שמץ איך וסביר להניח שאתם תדעו כך שאשמח לקל את עזרתכם

בנוסף יש לי שני קרעיים שאני רוצה להכין כמנה העיקרית שתוגש ביחד עם ההום פרייז, על מה אתם ממליצים
 
תגיות:
איך מכינים הום פרייז
<< ההודעה הנוכחית
03/12/08 10:28
12792צפיות
מכירים את ההום פרייז המעולים של אלגאוצ'ו או של הדיקסי
אז אני ממש רוצה להכין כאלה רק שאין לי שמץ איך וסביר להניח שאתם תדעו כך שאשמח לקל את עזרתכם

בנוסף יש לי שני קרעיים שאני רוצה להכין כמנה העיקרית שתוגש ביחד עם ההום פרייז, על מה אתם ממליצים
º
אני בניצלו"ש איתך להום פרייז...
03/12/08 10:32
1065צפיות
הום פרייז כמו של הדיקסי (מתכון מהאינטרנט)
03/12/08 10:48
8437צפיות
דיאטטי זה לא.. לשיקולכם:) מועתק כלשונו:)))

מצרכים:
6 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני.
1 בצל
1 חבילה חמאה 100גר
שמן טיגון כלשהו
בקבוק רוטב צ’ילי חריף-מתוק
מיונז הלמנס - חובה! (זייפו במיונז וקבלו מתכון שאין אנו יכולים להתחייב על איכותו חסרת הפשרות:))
פפריקה מתוקה, צ’ילי יבש, מלח


קולפים את תפוחי האדמה. חותכים לקוביות. את הבצל יש לקלוף ואז לפרק לטבעות מושלמות. את הליבה משליכים לפח.
לבנתיים, מבשלים את תפוחי האדמה במי ברז, אליהם מוסיפים ככף מלח. כשהמים רותחים, יש לכבות את האש ולסנן את תפוחי האדמה בעדינות, על מנת שלא לפצוע את הקוביות.
במקביל, את הבצל יש לטגן על כף שמן וכ-50 ג’ חמאה. זאת נעשה עד לקבלת בצל רך ושקוף מרוב שמנוניות.

במחבת רחבה (ככל ששטח הפנים של המחבת גדול יותר, כך יהיה קל יותר להשיג השחמה אחידה) נשים מעט שמן
וכשיתחמם, נשים  את יתרת החמאה (50גר) לתוכה. כשהחמאה נמסה, מעבירים בעדינות את תפוחי האדמה מהסיר אל המחבת. יש לטגן את תפוחי האדמה על אש מקסימלית. צריבה ראשונה של כשתי דקות שבהם אין לגעת בנעשה, ואחר כך טיפול מינימלי הכולל הפיכת הקוביות וניעור קליל של המחבת עד לקבלת השחמה סימטרית בכל הקוביות. מידת פריכות הקוביה היא שאלה של טעם. ניתן לכם להחליט על המידה.

במקביל, בקערה: חמש כפות צ’ילי על שלוש כפות מיונז הלמנס.
יש לערבב את התערובת כהלכה. כשהחלטנו שהקוביות בצבע הנכון, נשפוך עליהם את המחבת עם הבצל.  עם שכבת החמאה המומסת הנדיבה שעימה טיפלנו בבצל. מעשה זה יגרור מעט פיצוצים. אל חשש, אלו אינם פיצוצי אזהרה. אלו הם מטחי כבוד.

בשלב זה  ניצוק את תערובת התיבול אל המחבת. נמהר להוסיף את התבלינים: כפית פפריקה מתוקה, שתי כפיות צ’ילי יבש ומעט מלח ים .יש לערבב במשך דקה על אש מקסימלית עד יחלוף זעם, ואז למהר ולכבות את האש.



הכרעיים הייתי משרה במרינדה של שמנזית מלח פלפל ופפריקה ומעט דבשורוטב צ’ילי חריף-מתוק
לתנור חום גבוה עד הזהבה
אוחח זה נקרא נהדר
03/12/08 10:50
535צפיות
אני בהחלט אנסה את זה.

לגבי העוף
03/12/08 16:56
351צפיות
הכי טוב, עוף בתנור.

אפשר כמה תיבולים מוצלחים מאוד:

1. דבש וחרדל- כמה כפות של דבש, כפית חרדל, שן שום כתושה, מלח, פלפל, כמון מעט מיץ לימון.
2. שמן זית ועשבי תיבול- שמן זית, קצת מיץ לימון, מלח, פלפל, 2 שיני שום כתושות, עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, מרווה)
3. תיבול פיקנטי- שמן זית, כפית או שתיים עריסה, כפית רסק עגבניות, פפריקה, כמון, 2 שיני שום, מלח, פלפל.

ויש עוד אלף מתכוני עוף בתנור שילכו לך מצויין עם הום פרייז וכמה סלטים בצד.
הום פרייז ופטריות שלי
03/12/08 23:04
743צפיות
 הום פרייז ופטריות שלי
הום פרייז עם פיטריות BIGJACK

מצרכים:
סלסלת פטריות שמפניון טריות חתוכות לפרוסות
5-6 פיטריות חורש או פורטבלו חתוכות לפרוסות
5-6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
כ- 50 גר` חמאה או מחמאה
מעט שמן תירס או קנולה
8 בצלי שאלוט או בצל בינוני פרוס דק
2 שיני שום קצוצות דק
כחצי כוס רוטב צ`ילי מתוק
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים וכף מלח
מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומעבירים למסננת.
מחממים חצי כף שמן וכף חמאה במחבת ומאדים את
הבצל והשום עד לריכוך, מוציאים ומניחים בצד.
באותה מחבת מחממים כף חמאה נוספת ומאדים
את הפטריות תוך כדי עירבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
במחבת טפלון גדולה מחממים 2-3 כפות שמן ו-2-3 כפות חמאה
מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומטגנים כ-10-15
דקות, בזהירות מנערים את המחבת והופכים את הקוביות
שיקבלו הזהבה מכל הצדדים, בודקים עם קיסם או מזלג שהם
התרככו מספיק בפנים ואז מוסיפים את הבצל, פטריות, תבלינים,
ורוטב הצ`ילי. מבשלים עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב זהיר
לספיגת הטעמים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום