לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מחפשת מתכון לפוקצה

מאת: miri37
17/10/08 20:18
מחפשת דחוף מתכון מנצח לפוקצה.
 
תגיות:
מחפשת מתכון לפוקצה
<< ההודעה הנוכחית
17/10/08 20:18
457צפיות
מחפשת דחוף מתכון מנצח לפוקצה.
מצרפת לך מתכון שהכנתי אתמול יצא מעולה
17/10/08 20:34
80צפיות
מרכיבים

1 ק''ג קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 וחצי כוסות מים

1/4 כוס שמן זית

1 גבעול רוזמרין


אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את המלח וכוס אחת מים ולשים עד לקבלת בצק.

3. מוסיפים מים לפי הצורך.

4. מניחים לתפוח במשך כ-40 דקות.

5. לשים שוב את הבצק ומרדדים במערוך משמנים תבנית ומשטחים בה את הבצק. יוצרים גומות באצבעות, מפזרים מעל מלח בישול גס, עלי רוזמרין ושמן זית.

6. אופים בחום של 230 מעלות במשך 20 דקות


הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


בבקשה
17/10/08 20:39
25צפיות
מתכון לפוקצ'ה עם עשבי תבלין בתוך הבצק
מתכון לפוקאצ'ה
17/10/08 20:41
45צפיות
זה מתכון מנצח!! ניסיתי מס' פעמים ואני מאוד מרוצה מהתוצאה.

חומרים לפוקאצ'ה בתבנית עמוקה של תנור ביתי 40x30 ס"מ:

לבצק:

5 קוסות קמח
1/2 שקית+כפית גדושה שמרית (35 גר')
1 כף דבש
1 וחצי כוסות+2 כפות מים פושרים
רבע כוס שמן זית
2 כפיות מלח

לציפוי:

רבע כוס שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים דבש, מים ושמן ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
לאחר התפיחה, מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. משטחים אותו בידיים משומנות, כך שיכסה את כל התבנית. עוטפים את התבנית בניילון גדול(הכי נח בשקית אשפה גדולה) למניעת בתייבשות, או מכניסים לתנור מחומם ל-40 מעלות, עם תבנית מים רותחים בתחתית ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
נועצים את קצות האצבעות בבצק התפוח, ליצירת גומות עמוקות בכל שטחו ברווחים שווים. אם האצבעות נדבקות לבצק, טובלים אותן בשמן זית. מטפטפים שמן זית בעזרת כף, בתנועות הלוך ושוב מעל הבצק. מפזרים מלח גס לקישוט. אופים כ-25 דקות, עד שהפוקאצ'ה זהובה(גם בתחתית).
מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות. חותכים לריבועים ומגישים חמים.


גיוון:
מפזרים על הבצק רבע כוס שמן זית, מחטים מ2-3 ענפי רוזמרין טרי ו-2 שיני שום קלופות ופרוסות דק.


ה-פוקצ'ה של דודים שלי
17/10/08 23:59
56צפיות
מעולה מעולה מעולה

הפוקאצ'ה של ענת ודורון -

קילו קמח
20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות
65 גרם סוכר - 4 כפות
20 גרם מלח - 2 כפות
700 סמ"ק מים (לא יודעת כמה זה בכוסות אבל את בטח יודעת מה גודל הכוסות שלך)

ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה
לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו
להנחית ולתת לתפוח שוב
לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות בידיים משומנות כי הבצק רך ודביק קצת.
לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית

לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור. אם אין אבן אפיה אפשר להשתמש בתבנית אפיה הפוכה (ואז יש יותר שטח פנים)
אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה
שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה.
אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך
אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר
לפי מתכון שאיני מכירה זה 35 גר' סוכר
18/10/08 02:17
17צפיות
אפשר לשים חצי קמח לבן חצי קמח מלא. יוצא מעולה אוורירי ואולי גם בריא יותר.
את מתייחסת למתכון שאני הבאתי?
18/10/08 10:59
20צפיות
כי אני הבאתי את המתכון המדוייק שאני מכירה ולא הייתי משנה בו פיפס אחד...
פוקצ'ה
18/10/08 08:07
24צפיות
1 קילו קמח
כפית גדושה סוכר
1/1/2 כפיות מלח
1/3 כוס שמן זית
שתים וחצי  כוסות מים
כף שמרים יבשים

לשפוך את הקמח לקערת המיקסר
להכין גומה במרכז ולשפוך את השמרים הסוכר וחצי כוס מים לבחוש לקבלת עיסה דלילה ולהשאיר ל15 דקות
כאשר העיסה תוססת ומגדילה את ניפחה להוסיף בצידי הקערה את המלח להוסיף רת השמן ושארית המים וללוש כ5 דקות עד קבלת בצק רך ולא דביק לוקחים את הבצק בין שני הידיים ולשים בתנועות קיפול עוד כ2 דקות.
לוקחים קערה גדולה שמים בה את הבצק ונותנים לבצק לתפוח.
לאחר שתפח לםחות פי שניים לשים על משטח השיש להוצאת האויר לוקחים כדור בגודל אשכולית ופותחים לפיתה עגולה בקוטר של כ20 ס"מ מורחים בשמן זית ומפזרים רוזמרין קצוץ על החלק העליון. מי שלא אוהב שיפזר אורגנו. ואפשר גם גרגירי קצח
משאירים לתפוח עוד כ1/2 שעה.
לוחצים עם האצבעות במרכז לקבלת גומות
מכנסים את תבנית האפיה לתנור חם 220 מעלות ומשאירים כדקה
מעבירים את הבצק המוכן לתבנית כאשר היא חמה(להזהר)
כאשר הפוגצ'ה מקבלת צבע חום בהיר להוציא מהתנור
אפשר להכין את הפוקצ'ה על כל התבנית כמו בסיס לפיצה
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

פורום מסיבת רווקות וערבי נשים

פורום מסיבת רווקות וערבי

נשים - בואו לארגן ערב חלומי לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום