לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

שמרים דחוף!!!!! והמרת שמרית בשמרים

10/10/08 09:01
בוקר טוב, אני סמוייה אבל קוראת כאן המון, לומדת מלא ומנסה כל מיני מתכונים שלכן!
ביתי היקרה ביקשה להשאר בבית ולהכין איתי חלה. פעם ראשונה שלי. יש לי את המתכון של קארין גורן. אבל במתכון רשום 1 שקית שמרית ובצרכנייה אצלנו (מקום קטן ומרוחק) יש רק שמרים יבשים. קניתי ועכשיו הייתי רוצה לדעת מה עושים עם זה. איך ממירים כמות של שקית שימרית לשמרים.
שאלה נוספת: לקחתי מכאן (לא יודעת בדיוק של מי המתכון) מתכון לפיצה. רשום שם כף שמרים יבשים. איך מטפילם בהם? כרגע יש לי חבילת ואקום של שמרים סגורה ואני מפחדת לפתוח. האם צריך להרטיב? אולי לחתוך?
בבקשה עזרתכן הנאמנה והמהירה - הבטחתי לילדה חלות ולבעל היקר פיצה!!!
שבת שלום!
 
שמרים דחוף!!!!! והמרת שמרית בשמרים
<< ההודעה הנוכחית
10/10/08 09:01
7845צפיות
בוקר טוב, אני סמוייה אבל קוראת כאן המון, לומדת מלא ומנסה כל מיני מתכונים שלכן!
ביתי היקרה ביקשה להשאר בבית ולהכין איתי חלה. פעם ראשונה שלי. יש לי את המתכון של קארין גורן. אבל במתכון רשום 1 שקית שמרית ובצרכנייה אצלנו (מקום קטן ומרוחק) יש רק שמרים יבשים. קניתי ועכשיו הייתי רוצה לדעת מה עושים עם זה. איך ממירים כמות של שקית שימרית לשמרים.
שאלה נוספת: לקחתי מכאן (לא יודעת בדיוק של מי המתכון) מתכון לפיצה. רשום שם כף שמרים יבשים. איך מטפילם בהם? כרגע יש לי חבילת ואקום של שמרים סגורה ואני מפחדת לפתוח. האם צריך להרטיב? אולי לחתוך?
בבקשה עזרתכן הנאמנה והמהירה - הבטחתי לילדה חלות ולבעל היקר פיצה!!!
שבת שלום!
מקפיצה לעצמי
10/10/08 09:14
601צפיות
רוצה להתחיל להכין והילדה חסרת סבלנות
אני אעזור....
10/10/08 09:19
1210צפיות
קודם כל לגבי המרת שמרית בשמרים, שמרים יבשים יותר מרוכזים ולכן היחס הוא 1:3.
לדוגמא אם כתוב במתכון 3 כפיות של שמרית צריך לשים כפית אחת של שמרים יבשים.

לגבי אריזת הואקום: אין צורך לחתוך או להרטיב.
פתחי את השקית השתמשי בכות שאת צריכה, סגרי היטב והכניסי למקפיא. (אני מעבירה לצנצנת ומאחסנת במקפיא.

את השמרים היבשים לא צריך להרטיב, כמו שהם להוסיף לקמח, אין צורך בראש עיסה וכד'.

בהצלחה.
תודה וחידוד השאלה לגבי ההמרה
10/10/08 09:30
655צפיות
אם כתוב שקית של שמרית? אז כמה כפות של שמרים זה? יש לך מושג כמה כפות נכנסות בשקית של שמרית?
תודה! וסליחה על שאלות הטמבל - פעם ראשונה עם שמרים.
כמה שוקלת שקית של שמרית?
10/10/08 09:58
823צפיות
סליחה על הבורות אבל אני אף פעם לא קונה שמרית!

תחלקי את המשקל ל - 3.

כפית שמרים = 5 גרם.
כף שמרים = 15 גרם
אוקיי מצאתי
10/10/08 10:07
713צפיות
את משקל שקית שמרית באתר של שמרית.

החבילה שוקלת 50 גרם זאת אומרת שאת צריכה 16.6 גרם שמרים יבשים.

כף של שמרים יבשים שוקלת בסביבות 10-12 גרם (ולא כמו שכתבתי קודם)
לכן שימי כף אחת וכפית אחת.

אל תשימי כמות גדולה מידי של שמרים כי אח"כ למאפה יש ריח של שמרים.
שימי כפות שטוחות של שמרים (לא עם בטן...)

כמה קילו קמח יש לך במתכון?
כמות שמרים יבשים=17 גרם=1 כף+2 כפיות מדידה
10/10/08 10:31
1037צפיות

את חבילת השמרים היבשים יש להעביר לצינצנת אטומה, ולשמור רק במקרר (בחורף גם מחוץ למקרר)

בהצלחה ,חנית
כף שמרים יבשים=11 גרם/כפית=3 גרם
10/10/08 10:33
4080צפיות

כמות שמרים יבשים = שליש כמות מהשמרים הטריים +-
בדיוק פרסמתי פוסט על אפיית לחם בבלוג שלי
10/10/08 10:38
462צפיות
מקווה שייתן מעט טיפים.

אגב, החלה העשירה של קרין גורן מ-ד-ה-י-מ-ה, עשיתי אותה לראש השנה, חבל על הזמן.
אפשר לדעתי לשים מעט יותר שמרים משליש, כי בצק של חלה מתוקה עם ביצים הוא כבד יותר ולא מזיק לתת עוד קצת דחיפה.
הייתי הולך על 20-25 גרם שמרים יבשים.

בהצלחה,
אמיר
זה יותר מידיי שמרים
10/10/08 10:50
358צפיות

ככלל את צודקת, אבל
10/10/08 11:16
280צפיות
במקרה פרטי של בצק כל כך כבד, ומנסיון אישי ממש עם המתכון הזה - זה משפר, וגם מקצר את זמן התפיחה.
אבל גם עם 17 גרם תתקבל חלה מעולה.
לשיקול דעתכם :)
יפה , ותתחדש
10/10/08 12:01
144צפיות


על הבלוג , אשמח לראות תמונות אוכל  ממצלמתך :)
אני אופה את החלות של קרין גורן באופן קבוע
10/10/08 10:59
489צפיות
ומשתמשת בשמרית (השקית האדומה,לזה את מתכוננת,נכון?)
בכל מקרה,אני שמה על ק"ג קמח שקית אחת ומזה יוצאות 2 חלות גדולות מאוד וטעימות מאוווד
בדיוק הכנתי את החלה של קארין
10/10/08 12:39
370צפיות
עם שמרים יבשים
במקום שקית שימי 2 כפות שמרים יבשים
ובכלל כף אחת של שמרים יבשים
שווה ל 25 גרם שמרים רגילים
שמים אותם פשוט בתוך הקמח בלי שום הכנה מראש
החלה יוצאת נפלא וכך גם פיצה
תודה לכולם על העזרה החלות נראות משהו
10/10/08 13:04
195צפיות
והן כרגע עדיין נאפות.
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום