לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

עוגת דבש דבש מעולה קרין גורן

25/09/08 18:10
עוגת דבש מבושמת

רכיבים:

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

4 ביצים

1 כוס (240 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר  (שמתי  180 גרם)

1 כוס (320 גרם) דבש

1 כף קינמון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

קמצוץ ציפורן

1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)


אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות

2. מנפים קמח יחד עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה בקערה גדולה.

3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.

4. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים-שלוש וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה מאוד.

5. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בניייר אפיה.
    מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
  
    אופים את העוגה במשך 35-40 דקות . (למי שמעדיף אפייה בקוקטים קטנים האפייה נמשכת -כ- 20 דקות לעוגות אישיות).

   אופים  עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

הערות:
אפשר לאפות בתבנית עגולה גדולה או   2  תבניות אינגליש -קייק  ,
או 12 עוגות אישיות.
 
תגיות:
הגיע הזמן להכין עוגת דבש,בבקשה מתכון מנצח.
25/09/08 16:47
1146צפיות
רוצה להכין מחר ,העוגה זקוקה לאחר האפיה ל"הבשלה" וזה בדיוק יהיה ערב חג,
  אז יאלה מתכונים בבקשה
   שיהיה הכל דבשששש
מצטרפת לבקשה
25/09/08 16:56
287צפיות
מחפשת מתכון מנצח לעוגת דבש. חשוב שתהיה רכה.
עוגת דבש דבש מעולה קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
25/09/08 18:10
84236צפיות
עוגת דבש מבושמת

רכיבים:

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

4 ביצים

1 כוס (240 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר  (שמתי  180 גרם)

1 כוס (320 גרם) דבש

1 כף קינמון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

קמצוץ ציפורן

1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)


אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות

2. מנפים קמח יחד עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה בקערה גדולה.

3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.

4. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים-שלוש וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה מאוד.

5. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בניייר אפיה.
    מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
  
    אופים את העוגה במשך 35-40 דקות . (למי שמעדיף אפייה בקוקטים קטנים האפייה נמשכת -כ- 20 דקות לעוגות אישיות).

   אופים  עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

הערות:
אפשר לאפות בתבנית עגולה גדולה או   2  תבניות אינגליש -קייק  ,
או 12 עוגות אישיות.
הבאתי לכאן לפני כמה ימים
25/09/08 23:28
761צפיות
מתכון מעולה. תעשו חיפוש על השם שלי.
אכן מאוד קלה להכנה ומומלצת- הכנתי כבר פעמיים
25/09/08 23:42
1044צפיות
אכן מאוד קלה להכנה ומומלצת- הכנתי כבר פעמיים
פעם באינגליש קייק ואתמול הכנתי גם כמאפינס.
הכנתי היום+נצל"ש -שאלה על צבעי מאכל
26/09/08 18:36
694צפיות
לא היה לי ג'ינג'ר ולא היה לי ציפורן אבל חוץמזה הכנתי אחד לאחד
יצא טעים, אני כ"כ מאושרת.
פעם ראשונה שהכנתי עוגת דבש ועוד בטוסטר אובן שלי...
אני אקח את זה יום ראשון לעבודה להרמת כוסית ואני כ"כ שמחה שסוף סוף אני מביאה משהו משלי...

ולנצל"ש שלי -
ניסיתי לעשות משהו מבצק סוכר וכל הידיים שלי התלכלכו מצבעי המאכל
אני לא מצליחה להוריד את זה. כמה שאני לא משפשת - זה לא יורד
יש למישהו הצעה
אולי קצת אקונומיקה מדוללת במים
26/09/08 21:53
288צפיות
אבל אז יהיה ריח
אולי לימון?
26/09/08 22:17
139צפיות
מדובר בצבעי מאכל בצורת ג'ל, נכון? נסי ותראי, לפעמים משהו על בסיס שמן עובד.
|שאלה| לגבי עוגת הדבש של קרין גורן
27/09/08 07:45
1280צפיות
מדובר בקפה שחור ?

או בנס קפה?

ואם יש עוד טיפים אשמח....למשל אצל סיוי אני רואה אגוזי מלך...
רוצה ללכת להכין עכשיו

תודה
מקסי
היי מקסי- אני שמתי כף אבקת קפה שחור
27/09/08 08:17
688צפיות
רעיונות נוספים לגיוון להוסיף לבלילה בסוף:

תפוחים מוקפצים בחמאה.
תמרים קצוצים.
שקדים קצוצים.
תפוחי עץ מגורדים.
חמוציות.
לפזר מעל שקדים פרוסים מולבנים.
קארין בתכנית שלה אתמול
27/09/08 10:54
939צפיות
אמרה לגבי הנוזלים אפשר כף נס קפה או 2 שקיות תה מהולות בכוס נוזלים אפשר תה מתובל כמו גרהם מסלה
º
יש מתכון של הרברונן. מומלץביותר.
26/09/08 23:24
873צפיות
Flix
סיידר מטבחים

סיידר מטבחים

חולמים על המטבח המושלם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום