לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

כיסוני תפוחי אדמה

מאת: bulbal
18/09/08 09:57
בוקר טוב!
אשמח לדעת איך מכינים את הכיסונים..
יש מתכון לבצק?

תודה מראש
 
תגיות:
כיסוני תפוחי אדמה
<< ההודעה הנוכחית
18/09/08 09:57
595צפיות
בוקר טוב!
אשמח לדעת איך מכינים את הכיסונים..
יש מתכון לבצק?

תודה מראש
2 מתכונים לורניקס - כיסוני תפוחי אדמה
18/09/08 14:16
192צפיות
ורניקס/אמא של רננה

מתכון לורניקס (לא לעצלנים) -

מצרכים לכ-100 ורניקס:
לבצק -
1 ק”ג קמח
2 ביצים
2-3 כוסות מים חמים (אפשר להשתמש במי הבישול של תפו”א)
כף מלח

למלית -
בצל קצוץ דק (כמה שאוהבים, אני שמה הרבה - 8 בצלים)
10 תפו”א
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
הכנת הבצק -  בקערה גדולה שמים את הקמח, מערבבים לתוכו את המלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את המים - קודם הוסיפו 2 כוסות מים ואח”כ, תוך כדי לישה, הוסיפו את יתרת המים, עד שתקבלו בצק מעט דביק.
העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במקרה זה, אין צורך בלישה ארוכה.

הכנת המלית - אצלנו בבית מאוד אוהבים בצל מטוגן (כולם חוץ מדודה שלי), אז אני מכינה כמות מאוד נדיבה של בצל ומטגנת אותו עד שצבעו הופך שחום ולא ניתן לטעות בריח שלו. קחו בחשבון שחלק מהבצל משמש למלית וחלקו האחר משמש לאחר בישול הורניקס, לטעם ושלא ידבקו, אז הכינו מספיק - זה אף פעם לא יותר מידי.
את תפו”א בשלו במים ומלח, עד שהם מתרככים, הורידו מהאש וסננו את המים. הוסיפו את הבצל המטוגן ומעט מהשמן לתפו”א ותבלו במלח ופלפל. גם כאן, הכול עניין של טעם - אני מפלפלת את הפירה, כך שירגישו את הפלפל היטב. גם המלח צריך להיות מורגש, מאחר והבצק עצמו לא מתובל, וחשוב שהורניקס לא יהיה אנמי.

הכנת הכיסונים - מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק, אך לא יותר מידי.
קורצים עיגולים ומניחים על כל עיגול מלית. עשו לעצמכם טובה, אל תקרצו עיגולים קטנים. החלק הטוב הוא המלית, ולכן ככל שקוטר העיגולים יהיה גדול יותר, תאכלו יותר מלית ופחות בצק.
כמה מלית? בערך כפית, אבל אנחנו משתמשות בידיים, אז…
מקפלים חצי עיגול על החצי השני ומהדקים היטב.
מניחים את הורניקס על מגבת נקייה, על מנת לייבש מעט את הבצק, דבר שמבטיח שהם לא יפתחו במהלך הבישול.
במקביל להכנת הכיסונים, מרתיחים מים בסיר גדול. כדאי שהסיר יהיה גבוה ורחב. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח.

בישול הורניקס - לאחר שנתנו לכיסונים זמן להתייבש, מכניסים אותם לסיר עם המים הרותחים. אפשר להכניס 20-30 בבת אחת, אבל ממליצה שלא יותר מידי, כדי שיהיה להם מקום לעלות למעלה כשהם מוכנים ועל מנת שהם לא ידבקו לתחתית. כמו-כן, בשלב זה מנמיכים את האש, שהמים לא יבעבעו ובמידת הצורך, מגבירים מידי פעם.
מבשלים כ-20-30 דק’, כאשר תוך כדי אני בודקת שהם לא נדבקים לתחתית. כשהם מתחילים לצוף, אני משקיעה אותם מידי פעם, כדי שלא יתייבשו ויתבשלו מכל הצדדים.
כשהורניקס מוכנים, מוציאים אותם מהסיר לתוך מסננת ולאחר סינון, מעבירים לתבנית, ששומנה קודם לכן בשמן ובצל. בוזקים מעליהם שמן ובצל גם כן.

אופציית הקפאה - לאחר שהכיסונים מוכנים ועברו ייבוש קל על המגבת, שמים אותם על תבנית מקומחת ומכניסים למקפיא לכ-45-60 דק’. לאחר שהם קפאו, ניתן לשים אותם בקופסא, להמשך אחסון בהקפאה.

ראו הוזהרתם - זה ממכר!!!



==================================================================================

  
קרפלאך וורניקס/פנינה ט  


מאותו הבצק.
ניסיתי בצקים רבים אחרים ותמיד חזרתי לבצק הזה.
גם לערב ראש השנה הכנתי וכולם ליקקו את האצבעות

מתכון: ורניקס - כיסונים ממולאים

רכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
כוס מים רותחים
1 חלמון
חצי חב’ מרגרינה

למילוי תפוחי אדמה:
½ ק’ תפוחי אדמה
בצל יבש גדול/2 בינוניים
שמן לטיגון

למילוי בשר:
בשר מעוף מבושל במרק
3 כבדי עוף מטוגנים
3  בצלים קצוצים ומטוגנים לצבע חום בהיר
(אפשר ורצוי חתיכת בשר בקר מבושלת)

אופן הכנה:
בקערה, שמים את הקמח והמרגרינה. שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים במהירות. כשהעיסה מתקררת מעט, מוסיפים את החלמון, ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

הכנת מילוי תפוחי אדמה:
קולפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לריכוך, ומועכים לפירה. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן, מלח, פלפל ו – 2 כפות מרגרינה . במקביל מסננים את השמן ושומרים בצד! מרדדים את הבצק דק מאד על משטח מקומח, חורצים עיגולים בבצק בעזרת כוס מקומחת. את העיגולים ממלאים במלית ומקפלים ל – 2 מהדקים את הקצוות. מרתיחים בסיר מים עם מלח, ושופכים פנימה בעדינות את הכיסונים. כשהם צפים, מוציאים מהמים, מסננים, מניחים על צלחת הגשה ובוזקים מעט מן השמן של הבצל מלמעלה.

הכנת מלית בשר:
לטחון במטחנת בשר עם חורים גדולים את הבשרים, הבצל והכבד, להוסיף לעיסה ביצה אחת ו-2 כפות שמן לערבב היטב ולמלא בערך כפית לקראפלך אחד
º
תודה רבה!
18/09/08 14:35
3צפיות
Flix
איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>

FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום