לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מתכון לפילה מדומה

מאת: orit0000
10/09/08 20:21
חמותי הביאה לי בערך קילו וחצי של פילה מדומה טרי, רק שאין לי מושג מה עושים איתו. יש לכם רעיונות למתכונים (עדיף בלי יין)ועם פטריות
תודה רבה!
 
תגיות:
מתכון לפילה מדומה
<< ההודעה הנוכחית
10/09/08 20:21
1804צפיות
חמותי הביאה לי בערך קילו וחצי של פילה מדומה טרי, רק שאין לי מושג מה עושים איתו. יש לכם רעיונות למתכונים (עדיף בלי יין)ועם פטריות
תודה רבה!
הפילה המדומה הוא נתח סיבי, ודורש בישול ארוך
10/09/08 22:52
371צפיות
עם נוזלים  . . .
מתכון: פילה מדומה - צרור רעיונות - ניצי
10/09/08 22:54
557צפיות
מתכון: פילה מדומה - צרור רעיונות - ניצי



פילה מדומה - צרור רעיונות

אופן הכנה:
1. פילה מדומה ממולא בשזיפים
הרעיון מבוסס על היות הנתח ארוך וצר למידי.
בעזרת סכין ארוך וחד, פלח את הנתח לכל אורכו. אני מתכוונת ליצירת חור שמתחיל במרכז קצה אחד של הנתח ומסתיים בפתח יציאה בקצה השני. אין לחתוך את הנתח לאורכו.
השרה שזיפים מיובשים במעט יין או שרי או סתם מים. גלען אותם.
את השזיפים יש לדחוס לתוך הנתח משני הצדדים ולדחוף בעזרת ידית של סכין. עד ששני הקצוות הדחוסים בשזיפים יפגשו. ניתן למלא את השזיפים באווז מעושן(או שינקן), כמה עלי טימין ופלחי שום - לטעמך. אפשר גם לא.
את הנתח הממולא אפשר למרוח בחרדל דיז’ון, ובמעט ריבת שזיפים (פובידל), להוסיף שיני שום מפולטות, ולשרוך בחוט מטבח ביחד עם כמה ענפי טימין, ואפשר גם עם כמה רצועות של אווז מעושן או שינקן. לאדות בסיר הרבה בצל,כמה שיני שום ולאטום את הבשר מכל צדדיו.
להוסיף מעט יין או מים, רק מעט כדי שלא יישרף, ולבשל עד שיתרכך. החיתוך תמיד טוב יותר ביום המחרת, אחרי שבילה לילה במקרר. הפרוסה יוצאת יפיפיה, עיגול עם מרכז שחור של השזיף שבמרכזו חתיכה אדומה של האווז והשום. כמו פרח. מאוד אהוב בבתינו.
את אותו הנתח ובאותה הצורה ניתן לבשל גם בסיר עם מעט מים ועוד קצת ריבת פובידל וחרדל, לא הרבה (כפית וכפית מכל דבר) קצת שום כתוש (למי שאוהב) ושוב בישול עד שמתרכך (אפשר גם בסיר לחץ).

2. השריה של הנתח במשרה שמורכב משמן זית, קצת בלזמי, עשבי תיבול לטעמך, תבלינים לטעמך, ואפשר להוסיף יין (או בירה) שירככו את הנתח עוד יותר.
הבישול הוא על מצע של בצלים מאודים וום כתוש, עם פפריקה אדומה מתוקה, עוד עשבי תיבול, ומעט מים או מי המשרה, או יין לחילופין.שוב, בישול עד שמתרכך, ואפשר גם בסיר לחץ.

3.הדרך הקלאסית של הבישול הביתי: למרוח את הנתח בפפריקה אדומה מתוקה, מע שום, פלפל שחור כתוש. לאדות הרבה בצל קצוץ, שיני שום, להשחים את הנתח מכל צדדיו, להוסיף מעט מאוד מים או מרק עוף, ולבשל על אש נמוכה מאוד עד שמתרכך. שוב אפשר בסיר לחץ.
כולם אהובים בבתינו. גם על ילדים.
בהצלחה.

הערות:
תגובה


nitsi_18 :מאת

13:26 :שעה 27/08/2002
:תאריך

פילה מדומה - צרור רעיונות

מקור המתכון:
ניצי מנהלת הפורום

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון לצלי בשר עם פטריות בסגנון מזרחי
10/09/08 22:56
314צפיות
מתכון לצלי בשר עם פטריות בסגנון מזרחי במתכוני הבשר הכי הכי  

מתכון קל ופשוט להכנת צלי בשר עם פטריות בסגנון מזרחי\מרוקני - נשלח ע"י: א. חפץ


המצרכים:
1 ק"ג בשר לצלי או פילה מדומה
קופסת פיטריות (שימורים)
3 בצלים גדולים
8 עלי דפנה
כפית כורכום (פלפל צהוב)
מלח לפי הטעם האישי
פלפל לפי הטעם האישי
כף אבקת מרק פטריות
שיני שום כתושות לפי הטעם האישי


אופן ההכנה:
1. רצוי להכין יום קודם
מבשלים את הבשר בשלמותו עם הכורכום ועלי הדפנה במשך כשעה וחצי על אש קטנה עד שהבשר מתרכך. מניחים לו להתקרר ושומרים במקרר.

2. פורסים את הבשר לפרוסות דקות. מטגנים בסיר את הבצל, השום והפטריות. מאדים אותם, ומוסיפים את הבשר.
ממשיכים לאדות במשך כ 5 דקות נוספות, מוסיפים לסיר את המים בהם בושל הבשר יום קודם ולאחר כ 15 דקות מוסיפים גם את אבקת המרק, המלח והפלפל. מבשלים למשך 10 דקות נוספות ומכבים.
צלי בשר של אמא
10/09/08 22:58
276צפיות
צלי בשר של אמא



מצרכים:

1 קילו נתח פילה מדומה

בצל קצוץ

גזר חתוך או מגורר, פטריות טריות

שורש סלרי

3-4 שני שום

½ פלפל חריף אדום טרי (או תבלין צ'ילי)

1 כוס יין אדום

מספר כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור טחון

1 כפית שטוחה פפריקה (מתוקה)

טימין

מיורן

כף אורגנו

קומץ עלי דפנה

כדורי פלפל אנגלי



הוראות הכנה:

לטגן את הבשר מכל הכיוונים בסיר עמוק (עדיף סיר לחץ).

להוציא את הבשר מהסיר, ולטגן את הירקות. להחזיר את הבשר, להוסיף את היין וכוס מים רותחים. להוסיף את כל התבלינים ולכסות כמחצית מהבשר במים. לכסות את הסיר, להרתיח ולהנמיך את האש, כך שהרוטב ממשיך לרתוח. סיר לחץ: לבשל כשעה וחצי. סיר רגיל: כ-2-3 שעות, להוסיף מים מדי פעם.

הצלי מוכן כאשר הבשר רך (לבדוק בעזרת מזלג).

לאחר שהצלי מתקרר, לפרוס לפרוסות ולהחזיר לרוטב.

עדיף להכין יום קודם, אפשר לאכול עם אורז או פתיתים.
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום