לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

רולדה מילוי ממרח תמרים ואגוזים

מאת: ruth05105
07/09/08 17:29
שלום רב
פעם מצאתי מתון לרולדת תמרים, עם בצק שנמס בפה.
לא בצק שקם, ולא מוצאת את המתכון
אולי מישהו יודע את המתכון.
תודה
 
תגיות:
רולדה מילוי ממרח תמרים ואגוזים
<< ההודעה הנוכחית
07/09/08 17:29
1258צפיות
שלום רב
פעם מצאתי מתון לרולדת תמרים, עם בצק שנמס בפה.
לא בצק שקם, ולא מוצאת את המתכון
אולי מישהו יודע את המתכון.
תודה
בצק בצבע לבן רב גיווני
07/09/08 18:12
179צפיות
חיתוכיות תמרים-פירגה
בצק לבן רב שימושי        -  עדין ביותר ונימוח מאד         חשוב מאד:     (נשאר בצבע לבן  זהוב גם אחרי האפיה)
מהמחברת המשפחתית של פירגה
חומרים לבצק:
חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם  
4\1 כוס שמן קנולה
2\1 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או  תמצית  וניל
    
ללוש לבצק רך ועדין  -  לפי המלצות יש לקרר את הבצק חצי שעה
לחלק ל-5 כדורים שווים.

לרדד  די עבה שיהיה מה "לתפוס"----------  לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים.
כדאי להדק בצורה סיבובית כדי שיתפוס טוב ולא ייפתח

אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים.
אפיה בחום 175. כ-30 דקות - לא להשחים. האפיה מהירה עד לצבע לבן למטה ---וחום בהיר בתחתית
מציעה לבדוק עוד לפני תום החצי שעה....
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

ההמלצות שלי להכנה עם הבצק הזה:
אזני המן
מעמול
כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד
שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית אחרת
מיני ביס סהרונים/קרואסונים ממולאים בשלל ממרחים או רחת לקום
שבלולים ממולאים
עוגיות צורות
סהרונים  (חצי ירח) טבולים מיד אחרי האפיה באבקת סוכר
עוגיות סנדויץ' ממולאות ריבה ובשלל ממרחים
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.


                                  
המלצות של הבנות:

שרון והבנים הוסיפה לבצק הלבן-2 כפות קקאו והורידה מכמות הקמח –ניסיתי היום ומאד מוצלח  -  אבל הוספתי רק כף.
    
נועה המירה  לחמאה והמליצה לקרר שעה את הבצק במקרר לפני ההכנה - הסיכוי ככה שיפתחו קלוש,בכל זאת להדק היטב את הבצק ורצוי בצורה סיבובית.
תהנו.
º
אפשר לרדד גם דק
07/09/08 18:15
45צפיות
עוגיות-פירגה
תודה תודה לכל אחד ואחת מכם על הרצון לעזור
07/09/08 23:01
32צפיות
ולהסביר,
אנסה בכל פעם מתכון אחר משלכם.
ושוב תודה
אתם נפלאים בהתיחסות
לילה טוב
תסבירי בבקשה למה התכוונת בשאלה משום
07/09/08 18:36
42צפיות
שיש מתכון לעוגיות תמרים שזה בעצם עשוי מבצק פריך שאותו מורחים בממרח תמרים מגלגלים לרולדה פורסים אותה בסכין ומסדרים על נייר אפייה ..זה המתכון..
מצרכים:
1 קופסת ממרח תמרים
2 מרגרינה רגילה או מחמאה
2 אבקת אפייה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 קילו קמח
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערה גדולה וללוש היטב עד שכל החומרים מתאחדים לבצק רק ונעים.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים לוקחים כדור אחד ומרדדים בעזרת מערוך על משטח מקומח ( חשוב שלא לרדד יותר מידי). לוקחים המממרח תמרים בעזרת כף ומורחים שכבה עדינה על פני הבצק המרודד. מגלגלים מצד אחד לשני ליצירת רולדה ומהדקים היטב את הקצוות. פורסים את הרולדה לפרוסות לא עבות מידיי ומסדרים על נייר אפייה ואחרי שמסדרים אותן יש ללחות אותן קצת עם קצות האצבעות משום שבזמן האפייה הן תופחות ונוטות ליפול הצידה והצורה שלהם לא תהיה יפה. אופים בתנור בחום 180 מעלות באזור ה- 20 דקות בערך או עד שהן מזהיבות.( אסור לאפות יותר מידיי לכן שהם כבר מתחילות לקבל מעט זהיבות יש להוציאן מהתנור).לסדר בקופסה גדולה ואטומה , לפזר מעליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת. מומלץ מאוד אבל לא חובה להוסיף לבצק חצי כוס אגוזים קצוצים. בתיאבון!!!! מומלץ בחום לכולם!!!!!!
אולי את מתכונת למתכון הזה?
07/09/08 21:07
142צפיות
אולי את מתכונת למתכון הזה?
עוגיות – רולדת תמרים- koki

צריך שיהיה :

5  כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
2 מחמאה רכה
2 ביצים שלמות
1/4 כוס מים פושרים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל ( אני אישית רק מקורמיק)
1 כפית תמצית רום

למילוי:

1 קופסת ממרח תמרים
1 שקית אגוזי מלך או שווה ערך 100- 120 גרם
קינמון

הפשילו שרוולים וכעת לעבודההההה:

תחליטו מה בראש שלכם מיקסר או לישה ביד ( אני אוהבת ביד() והתחילו כך:
ערבבו קמח + אבקת אפיה ואחורי זה הוסיפו את שאר המרכיבים הרשומים לכם
הניחו במקרר כ 3 שעות מכוסה בניילון .
חלקו את הבצק ל 5 חלקים
כל חלק רדדו דק על משטח מעט מקומח ( מומלץ לקמח מעט את המערוך)
מירחו ממרח  תמרים    פזרו , קינמון ,סדרו  אגוזי מלך בתחילת הבצק המרודד והחלו לגלגל - כפי שהראיתי לכם בתמונה .

הניחו כך את הרולדות כאשר קצה בצק הרולדה נמצא בתחתית והניחו על נייר אפיה  ( על מנת שלא ייפתח במהלך האפייה)
אפו בחום בינוני 180 מעלות עד הזהבה קלה

נ.ב.

ניתן להשתמש במתכון זה לאוזני המן / מעמול


                            בתאבון קוקי
Flix
פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום