לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

בחזרה למקורות - שניצל

מאת: Chronicle
03/08/08 06:00
השניצל. לארצנו הקטנה הוא הגיע יחד עם יהודי אירופה בלבושו המקורי – נתח בשר עגל מצופה בביצים ופירורי לחם ומטוגן. עם השנים עברתנו אותו כמו שרק אנחנו יכולים והשימוש בחזה עוף נעשה כל כך נפוץ ונכון לשניצל, עד ששכחנו מהמתכון המקורי.
אני כאן כדי להזכיר לכם את המתכון ואת הדרך הישנים והטובים, וגם כדי להעמיד על טעות העולם כולו, המכנה את השניצל – שניצל וינאי.

אז השניצל הווינאי הופיע בווינה באמצע המאה ה-19 וכבש את אוסטריה בסערה. אבל, בכל זאת, למרות ששמו שייך לאוסטרים, המתכון המקורי – מסתבר ששייך להם פחות.
על פי היסטוריונים השניצל הווינאי מקורו בכלל במילאנו,  בצפון איטליה, והומצא על פי המקורות במאה ה-15. הוא היה עשוי, כמובן, גם כן מבשר עגל, ושמו קוטולטה אלה מילאנס (או בעברית – כתיתה ממילאנו).
על פי התיאוריה, המרשל האוסטרי רדצקי, שחי מרבית חייו במילאנו, התאהב במאכל והביא אותו לאוסטריה בשנת 1857. המונח "שניצל וינאי" ניתן למאכל בשנת 1862 לערך, ומאז זהו שמו הנפוץ בעולם כולו.

המטבח הארגנטינאי מושפע מאוד מן המטבח האיטלקי, מהסיבה הפשוטה שפלח גדול מתרבות המדינה נגזר מאיטליה. השניצל מכונה שם "מילנסה", שוב – "ממילאנו", ומוגש בשתי דרכים: הראשונה לצד פלחי תפוחי אדמה מטוגנים, והדרך השנייה נקראת "אלה נפוליטנה", כאשר מעל השניצל יוצקים רוטב עגבניות וגבינה, ואופים עד להמסה.

ולעומת המטבח הארגנטינאי ששאב השראתו מהאיטלקים, אנו חוזרים אל ארץ ישראל ששאבה את השראתה שלה מיהודי אירופה ובעיקר מזרח אירופה. מי מאיתנו לא שמע את המונח "שניצל ופירה" בילדותו או בגרותו, והילדים של ימינו כבר אוכלים אותו עם צ'יפס וקטשופ. ישראל נחשבת לאחת ממדינות השניצל של העולם, ומלבד אוסטריה, ארגנטינה ומדינתנו שלנו הן הצורכות את הכמות הרבה ביותר של שניצלים בעולם.

אנו נוהגים לזלזל בשניצל ולא להעריך אותו יותר מדי. אולי בגלל קלות ומהירות ההכנה, אולי בגלל שהוא נפוץ ורגיל כל כך בעינינו, אך יש מקומות בעולם המגישים אותו במסעדות גורמה ומתמחרים אותו במחירי גיהינום. בעוד אנו פה בישראל מלקטים סגנונות בישול מכל הבא ליד, ואוכלים באגט עם שניצל וחומוס עם סלט כרוב חמוץ וסחוג, כל זה ב-20 ₪, אזי במדינות אחרות בעולם מגישים את פרוסת העגל המטוגנת והדקיקה ברוב הדר וכבוד, על צלחת לבנה ופרחי צנוניות, במחיר של בין 30 ל-50 דולר למנה (וזה על פי מחירון שפורסם בעיתון ניו יורק פוסט), כך שבפעם הבאה שתטרחו על השניצל שלכם, נסו להעריך אותו ואת טעמו מחדש

וזה הזמן לדבר על וריאציות לשניצל, ואיך וכיצד הוא נאכל במדינות שונות בעולם.

באיטליה, הלוא היא ארץ הולדתו, השניצל נאכל כמו שהוא, ומוגש עם חצי לימון לסחוט מעל כל העסק. הכתיתה עצמה מגיעה לגודלה של הצלחת, והיא קצת יותר עבה מהשניצל הווינאי הדקיק.
באוסטריה השניצל מוגש גם כן בגודל הצלחת, עם כמה פלחי לימון וקונפיטורת דמדמניות חמוצה למדי.
באוסטרליה השניצל מוגש כנתחי בשר או עוף קטנים יחסית (מעין נגיסונים), והוא נאכל בעיקר בפאבים וברים שונים, כדי להעביר את האלכוהול.
בברזיל גם כן חשים בהשפעה האיטלקית ומכנים את השניצל "סטייק ממילאנו", מגישים לצידו אורז לבן ותבשיל של שעועית שחורה.
האנגלים הלכו רחוק והמציאו ארוחות טייק אווי על בסיס השניצל, כשההשראה נובעת מתרבות הפיצה. במגש פיצה תוכלו לקבל "פרמו" (כנראה נגזר משם הגבינה פרמג'אנו). הפרמו הוא קבוצת שניצלים (בדר"כ מבשר חזיר) המצופים בתוספות פיצה. תתוכלו לקבל כל תוספת שתרצו – מפפרוני, עגבניות מיובשות, פלפלים, או כל תוספת פיצה בעולם, והכל עתיר בגבינה. בצד מגש הפיצה תמצאו טוגנים, המלווים את הארוחה.
בצרפת הומצא הקורדון בלו, במקור גם כן מעגל, למרות שכיום משתמשים בעיקר בעוף. מדובר בשניצל ממולא בבשר חזיר מעושן וגבינות, ועל פי הדעה הרווחת המתכון הומצא באקדמיה לבישול – קורדון בלו, שנוסדה בפריס כבר לפני יותר ממאה שנים.

בדרום אפריקה לא משתמשים בפירורי לחם בכלל, אלא אך ורק בקמח, וכך נפוץ גם בארצות הברית שם מכנים את השניצל "סטייק עוף" ומטגנים אותו או צולים בגריל.

לצד כל מתכוני השניצל והגרסאות השונות של כל אימא ואימא במדינת ישראל, זה הזמן להכניס מתכון אחד, כמה שיותר קרוב למקור. להלן שניצל עגל וינאי על פי אתר Austrian cook:

שניצל וינאי

ל-4 מנות:
ארבעה נתחי עגל
ביצה אחת
4 כפות קמח
4 כפות פירורי לחם
מלח
שמן לטיגון.

יש לחבוט בנתחי העגל לעובי 4 מ"מ ולהמליח משני הצדדים. לסובב את הנתחים בתוך הקמח ולנער, לאחר מכן לטבול בביצה המעורבבת ולבסוף בתוך פירורי הלחם. להשתדל לא למעוך את הציפוי, ולהעביר למחבת עם שמן חם (כאן יש לשים לב – לא לטגן בשמן עמוק אך גם לא בשמן רדוד במיוחד, וחשוב שיהיה חם מאוד אחרת השניצל יספח המון שומנים ויישאר רך ורטוב – חסר פריכות). לטגן עד ששחום משני הצדדים.
להגיש עם פרוסת לימון וסלט תפוחי אדמה.

עד כאן השבוע לשניצל, על פי בקשתו של סתיו היקר. גם אתם מוזמנים לשלוח מסרים בנוגע למאכלים המעניינים אתכם. כמו תמיד, מקווה שלא נרדמתם עם האף על המקלדת, חבל, זה תופס את הצוואר.


שלכם
איזבל
 
בחזרה למקורות - שניצל
<< ההודעה הנוכחית
03/08/08 06:00
112צפיות
º
או. בדיוק מה שאכלנו אתמול לצהריים
03/08/08 07:19
º
גם אנחנו אבל עם טוויסט ציפוי בפנקו...
03/08/08 09:08
1צפיות
שניצל אף פעם לא משעמם אותי
03/08/08 15:54
2צפיות
תודה איזבל,מעניין מאד.בדיוק שלשום חזרתי מוינה
03/08/08 09:24
2צפיות
תודה רבה רחל אני אחפש מידע על
03/08/08 15:58
1צפיות
יקירתישניצל זה מאכל בסיסי בביתנו
03/08/08 11:42
2צפיות
אפרת תודה, ממליצה לך על ציפוי ביסלי גריל
03/08/08 15:51
עוד רעיון- שניצל עשבי תיבול
03/08/08 20:10
1צפיות
º
זה שניצל !!!
03/08/08 12:38
2צפיות
שניצל
º
זה גם !!!
03/08/08 12:41
2צפיות
שניצל
my god
03/08/08 12:51
1צפיות
º
מה זה השניצל הזה? זה בטח של
03/08/08 13:48
בכלל לא בטוח
03/08/08 14:02
1צפיות
נראה לי שזה מהשניצריה
03/08/08 14:57
1צפיות
º
והיכן המר עולם הזה צולם?
03/08/08 15:50
º
לצערי באוסטריה, לא בקירבתנו
03/08/08 15:58
1צפיות
º
אכלתי שניצל דומה באיזה מסעדה רומנית ביפו...
03/08/08 17:22
1צפיות
תמיד כיף לקרוא אותך איזבל ועוד שניצלים..
03/08/08 17:58
2צפיות
אח השניצל ......
03/08/08 19:54
2צפיות
בגלל שהיא גרה בלונדון
04/08/08 07:40
1צפיות
º
למה הליגלוג?
04/08/08 08:57
בוודאי שקשור - המרכיבים הבסיסיים אינם
04/08/08 11:22
º
בדיוק אתמול לצהריים אכלנו שניצל משייטל טעיםםם
03/08/08 19:49
1צפיות
º
בתיאבון פנינה ותודה
04/08/08 03:50
השניצל שלי ומקור השניצל
03/08/08 20:59
3צפיות
ושכחתי בירה
03/08/08 21:11
1צפיות
º
פוקסי חידשת גם לי, תודה רבה
04/08/08 03:51
איזבל,הצוואר לא נתפס לי ..קראתי בענין רב.
03/08/08 23:59
1צפיות
º
מרי תודה לך
04/08/08 03:51
º
תודה רבה איזבל, מרתק - אלא מה?
04/08/08 08:04

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix