לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

(או שלא...) גריל גז - זקוקה לעצתכם

01/08/08 14:56
שלום לכולם.

בעוד כחודש אנחנו עוברים לדירת פנטהאוז וחשבנו לקנות גריל גז.

מה צריך לבדוק לפני שקונים?
למה לשים לב?
על מה לא להתפשר?
מה מומלץ, ולמה לא להתקרב?
האם צריך גם אבנים (גחלים) לגריל כזה?

אשמח לשמוע מנסיונכם.

תודה.
 
תגיות:
(או שלא...) גריל גז - זקוקה לעצתכם
<< ההודעה הנוכחית
01/08/08 14:56
187צפיות
שלום לכולם.

בעוד כחודש אנחנו עוברים לדירת פנטהאוז וחשבנו לקנות גריל גז.

מה צריך לבדוק לפני שקונים?
למה לשים לב?
על מה לא להתפשר?
מה מומלץ, ולמה לא להתקרב?
האם צריך גם אבנים (גחלים) לגריל כזה?

אשמח לשמוע מנסיונכם.

תודה.
ממליצה לך להיכנס לפורום קרניבורים ישמחו לעזור
01/08/08 16:50
59צפיות



  יש שם ממש מומחי בשר.
נראה לי שכמעט כולם הם
02/08/08 13:21
62צפיות
פחות או יותר באותה רמה.

כשאתם קונים אז קחי כבר את הגריל של 4 להבות בחלקו יש פלטה שטוחה או מחורצת ובשני פסים. הגריל שאני רכשתי בזמנו הוא אוסטרלי.  
ישנם גרילים שיש בהם אפשרות למוט מסתובב שאפשר להשחיל עליו עופות או נתחים גדולים. בגריל שאני רכשתי בזמנו זה לא היה והיום אני די מצטערת שלא שמתי לב לזאת.

לגריל שעומד בחוץ בחורף ללא הגנה מתאימה יש נטייה להחליד גם בפנים הפתרון שלי היה שחוץ מהכיסוי הרגיל שקניתי אני מניחה בחורף על הגריל ברזנט שאינו חדיר למים מספיק גדול בכדי לכסות את חלקו העליון של הגריל ומעליו אני שמה את הכיסוי הרגיל ובצורה כזו אני מצליחה לשמור.
ראיתי גם שבחלק מהם מצוין
02/08/08 14:29
53צפיות
כמה BTU הם.
מה זה אומר לגבי?
מה לחפש?
º
אין לי שמץ' תשאלי בחנות עצמה
02/08/08 14:38
31צפיות
BTU=British Thermal Unit
02/08/08 19:58
41צפיות
יחידה לביטוי עוצמת החום/קור שמכשיר מפיק. מזגן, תנור, גריליה וכו',
כמה שיותר, יותר יעיל. כמובן שיש לקחת בחשבון את שטח פני הגריליה.
גריליה בעלת משטח גדול יותר עם אותו BTU כמו גריליה עם משטח קטן יותר, יפיק פחות חימום אפקטיבי.
יש שני סוגי אבנים לגרילית גז (אלו שמיועדות לעבוד עם אבן): 1. אבן לאבה; 2. אבן קרמית.
שתיהן טובות, אני אישית, פעם עם אחד, פעם עם השני, מה שיותר זמין. שתיהן מחזיקות הרבה זמן.
ברשותי גרילית גז עם אבנים. כמובן שהייתי מעדיף מנגל פחם עץ, אך לא תמיד יש זמן לכל ה"טקס".
יש דרך להתפצות בטעמים. הולכים לנגריה ומבקשים שאריות של עץ דובדבן או אגוז (לא אפריקאי) או אלון.
את החתיכות משרים במים למשך הלילה לפחות, שמים אותם בתוך תבנית אלומיניום חד-פעמית קטנה שאותה מניחים על האבנים.
לא לשים הרבה עץ ולא להרבה זמן. לומדים מהנסיון. העץ הרטוב מתחמם, מנסה להדלק (לא מצליח), אז הוא יוצר עשן.

בהצלחה ולתאבון
טעמת בשר שנצלה על גריל גז?
02/08/08 14:03
105צפיות
לטעמי הוא חסר משמעותית את טעם עשן הפחמים.
זו אחת הסיבות שפניתי אליכם
02/08/08 14:28
59צפיות
לפני שאני קונה.

אני חדשה בתחום.

לא טעמתי, ואין לי מושג, אבל אני סומכת עליכם.

האם יש דרך לשפר את הטעם?
מה זה האבנים בצורת גחלים שראיתי בכמה מקומות?
לא מכירה אבנים בצורת גחלים
02/08/08 19:22
57צפיות
ושמעתי גם על תמצית עשן אך לא טעמתי.

התארחנו אצל חברים שמינגלו על גריל גז - וזה היה לי לא טעים משמעותית.

אבל - כל אחד והטעם שלו. החברים טוענים שלא מרגישים הבדל.
לטעמי ממש אין הבדל בטעם
02/08/08 19:54
70צפיות

למעט אולי ריח השרוף אבל גם את זה את יכולה להשיג בגריל גז.  הסיפור עם אבני הפחמים הוא שהוא אמור להעניק לנו את התחושה של פחמים - לא מכירה לא ניסיתי.

דרך אגב, במסעדות רבות הגריל הוא על גז ולא פחמים.  חוץ מזה שתמיד אפשר להחזיק גם גריל פחמים "קטן" יחסית לגיבוי - למקרה שהגז נגמר וכו'.

לעיתים אני מוסיפה גם ענף או מספר ענפים של רוזמרין שמונחים להם על הגריל והם מוסיפים ארומה נהדרת.

בשר טוב לא דורש שיפור טעם - לא על גריל פחמים ובוודאי שלא על גריל גז - בשר שמיושן היטב זקוק לטיפונת של מלח כשהוא מונח כבר על האש.
מרינדות יש למכביר ולכל סוג של בשר ולכל טעם אפשר להתאים את המרינדה שלו - צריך רק להעז ולנסות.

בהצלחה
Flix
פורום מסיבת רווקות וערבי נשים

פורום מסיבת רווקות וערבי

נשים - בואו לארגן ערב חלומי לפרטים נוספים>>

יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום