לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

אסאדו בתנור, כך אני מכינה

27/07/08 17:10
אופצייה אחת - קונה רוטב
BBQ של היינז מעושן
מורחת על חלקי האסאדו היטב
מכסה בניילון נצמד
ולילה במקרר...

למחרת מכניסה לתנור חום של 100 מעלות ל-10 שעות לפחות
מידי פעם בודקת ומרטיבה את החלקים.
שעה לפני מורידה את נייר הכסף ונותנת לנתחים להשתזף...קל פשוט
וטעיייייייים

האופצייה השני אם יש זמן, מכינה רוטב

250 גרם קטשופ

2 כפיות שטוחות שום כתוש

4 כפיות דבש

4 כפיות סויה

2 כפיות חומץ בלסמי

160 גרם רוטב צ'ילי מתוק

לערבב הכל, ובאותו האופן

בהצלחה

שלום, אשמח לעזרתכם
27/07/2008 | 13:57
5
37

יש לי שני נתחים של אסאדו עגל צעיר, (ככה רשום על זה ).
ב"חיפוש" מצאתי מתכונים רק לקדרות, והייתי רוצה להכניס את זה לתנור , האם למישהו יש מתכון מעניין ?

תודה מראש
מקפיצה אסאדו עגל צעיר
27/07/2008 | 15:33
199
מקפיצה
אסאדו
עגל
צעיר
גם אני מצאתי רק מתכוני קדרות ..
27/07/2008 | 16:19
82
מתוך YNET
27/07/2008 | 16:55
58
מצאתי 2 מתכונים אחד גריל אחד תנור
וספרי איך יצא

אסאדו

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

1.5-2 ק"ג בשר לאסאדו: נתח קשתית (שפונדרה) חתוך לרוחב עם העצמות

1/2 כוס שמן

6 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור גרוס גס

מעט צ'ילי (פלפל אדום חריף) גרוס גס או טחון



אופן ההכנה:

על הגריל: מנגבים היטב את נתחי הבשר. מערבבים את יתר החומרים ומעסים את הבשר בתערובת. מניחים את הנתחים על גריל פחמים במרחק מה מהאש וצולים כשעתיים או עד שהבשר מתרכך. הופכים מדי פעם.

בתנור: מכינים את הבשר כנ"ל, עוטפים נתח ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור חם מאוד (220 מעלות) ל-30 דקות. מנמיכים את החום לבינו ני-נמוך (160 מעלות) וממשיכים לאפות עוד כשעתיים או עד שהבשר רך מאוד. מוציאים בזהירות מעטיפת האלומיניום.



למי שאינם חובבי תיבול מומלץ לעטוף את הנתחים ללא כל תוספת. הבשר העסיסי, הנצלה בתוך מיציו, טעים גם ללא תוספות

המתכון של רותי קינן

ועוד מתכון מתוך מעריב EרG
אסאדו
  
  

אם אינכם ארגנטינאים, סביר להניח שלא תשפדו נתח שפונדרה על חרב ותצלו אותו מול אש המדורה. אז אם לא בא לכם לחכות עד שהגחלים ילחשו באפור, או שפשוט יורד גשם בחוץ, נסו להכין מעין אסאדו בתנור הביתי שלכם. ורק שאבא של אשתי, שהוא כמובן ארגנטינאי בכל רמ"ח איבריו, לא ישמע מה שאמרתי - אחרת אהפוך לצ'וריסו.

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 4 שעות
  
החומרים:
1 נתח של 2 ו‭3 - 1/2-‬ ק"ג שפונדרה (עם העצמות)
‭1/3‬ כוס שמן צמחי
1 כף פלפל שחור גרוס גס
מלח ים גס
10 גבעולי תימין (לא חייבים)
2 גבעולי רוזמרין
5 עלי מרווה (לא חייבים)
10 שיני שום

ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה ל‭120-‬ מעלות, ומשמנים תבנית אפייה גדולה (אפילו זו המקורית של התנור‭.(‬
2. מערבבים בקערה קטנה את השמן, הפלפל השחור, המלח ועשבי התיבול, שופכים על השפונדרה ומעסים אותה היטב.
3. כעת, מחביאים את שיני השום בין שכבות השומן של השפונדרה.
4. מניחים את השפונדרה בתבנית וצולים במשך כשלוש עד ארבע שעות עד שהבשר רך מאוד. אם נדמה לכם שהבשר כבר נשרף קצת בתנור, אבל הוא עדיין לא רך מספיק, כסו אותו בנייר כסף, אבל הקפידו להסיר אותו בחצי השעה האחרונה, למען תשתזף לה השפונדרה יפה יפה.
  
  

/images/archive/gallery/882/478.jpg  צילום: מיכל רביבו

אסאדו בתנור, כך אני מכינה
<< ההודעה הנוכחית
27/07/2008 | 17:10
1
1276
אופצייה אחת - קונה רוטב
BBQ של היינז מעושן
מורחת על חלקי האסאדו היטב
מכסה בניילון נצמד
ולילה במקרר...

למחרת מכניסה לתנור חום של 100 מעלות ל-10 שעות לפחות
מידי פעם בודקת ומרטיבה את החלקים.
שעה לפני מורידה את נייר הכסף ונותנת לנתחים להשתזף...קל פשוט
וטעיייייייים

האופצייה השני אם יש זמן, מכינה רוטב

250 גרם קטשופ

2 כפיות שטוחות שום כתוש

4 כפיות דבש

4 כפיות סויה

2 כפיות חומץ בלסמי

160 גרם רוטב צ'ילי מתוק

לערבב הכל, ובאותו האופן

בהצלחה

תודה רבה
28/07/2008 | 12:17
25
אשוב ואספר איך יצא..
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ