לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מחפשת מתכון לכרוב ממולא הונגרי

מאת: polegra
01/06/08 11:39
ושיטות לקיפול העלים...להקפיא קודם להרתיח? להפריד?

אוקצור...מעולם לא עשיתי אז אשמח למתכון עם הסברים

תודה

טלי
 
תגיות:
מחפשת מתכון לכרוב ממולא הונגרי
<< ההודעה הנוכחית
01/06/08 11:39
145צפיות
ושיטות לקיפול העלים...להקפיא קודם להרתיח? להפריד?

אוקצור...מעולם לא עשיתי אז אשמח למתכון עם הסברים

תודה

טלי
כרוב ממולא
02/06/08 01:19
24צפיות
בוחרים בכרוב גדול.עם סכין עושים חתך עמוק סביב הליבה ומוציאים אותה החוצה. את הכרוב חולטים כדקה במיים רותחים, מוציאים ומפרידים מס. עלים.(שיכבה שתיים....יותר מזה אי אפשר) מחזירים את הכרוב אל המיים וחוזרים על הפעולה, עד שמסיימים את כל הכרוב. קררי.
עכשיו.....הניחי את עלי הכרוב כאשר הצד הקמור פונה אליך.....עם סכין חדה גלפי (במקביל לכרוב) את ה"עורק" הראשי . כך פעולת המילוי/גלגול תהיה לך קלה יותר.

אני נוהג להכין את המלית כך: לטגן בצל עד שנהיה זגוגי.
את האורז אני חולט במים רותחים למספר דקות (חצי בישול) מסנן ומקרר.
מערבבים חלק מהבצל עם האורז והבשר הטחון (בקר) מתבלים בפלפל שחור,אבקת מרק עוף וקימל שלם. מוסיפים שמיר קצוץ (לא חובה למי שלא אוהב) יש הנוהגים להוסיף ביצים ל"קשירה"....אני בינהם.לתערובת עצמה אני מוסיף גם עגבניה בשלה קצוצה.
עכשיו מניחים את העלים כאשר הצד הקעור פונה עליך(צד הגבעול קרוב אליך). ממלאים עם תערובת הבשר (כחופן) וסוגרים כמו סיגר וכד'.
ישנו מצב שחלק מהעלים יהיו קרועים. כל שאת צריכה לעשות זה להניח את אחד העלים היותר קטנים על הקרע בחלק הפנימי של העלה הקרוע ולמלא כרגיל.
את העלים הקטנטנים שנותרו מהכרוב קוצצים ומרפדים בעזרתם את תחתית סיר הבישול,מוסיפים את שאר הבצל המאודהועוד איזו עגבניה שתיים קצוצות. מסדרים את הממולאים בצפיפות יחסית כאשר ה"קפלים" נמצאים למטה (אחרת יש סיכוי שבמהלך הבישול הם יפתחו).
מכסים את הממולאים במיים שעורבבו עם מעט רסק עגבנית,פלפל שחור וקימל,ואם יש לך חרדל טוב בבית הוסיפי איזה כף ממנו גם כן.
לדאוג שיהיה נוזל כ 2-3 ס"מ מעל הכרוב ( תמיד חסר רוטב)
להביא לרתיחה עדינה,להנמיך לאש נמוכה (רתיחונת עעעעדינה) לבשל כשעה.
*טעים יותר יום למחרת.
* בזהירות עם התבלינים! הוסיפי חלק מהם לרוטב,ולאחר מחצית השעה טעמי ואם חסר הוסיפי. תמיד אפשר להוסיף עוד....לגרוע אי אפשר

בהצלחה
אופס....פפריקה
02/06/08 01:42
7צפיות
תוספת קטנטונת : כשהבצל זגוגי להוסיף מעט שום כתוש וכמובן.....פפריקה מתוקה. לטגן כדקה נוספת...ולהמשיך לפי המתכון.
כרוב ממולא הונגרי
02/06/08 07:30
17צפיות
כיוון שיהודי ממוצא הונגרי אני, יש לי מספר הערות שנסמכות גם על מורשת וכתובים מן המקור (לא הכל כשר):

ההונגרים משתמשים בבשר חזיר (מה לעשות?),אנחנו ממלאים בתערובת של 1/2 פולקה חזיר ו-1/2 שאוורמה הודו או הודו אדום,וזה ממש טעים.
תוספת לבישול,לא הכרחית אבל בהחלט משביחה-בשר מעושן (צלעות,עצמות,שפעק וכד').
לתאבון!

נ.ב.-אני מבקש בלי הערות בענין יהודי/חזיר,מי שלא רוצה שלא יוכל
אצלנו שמים בסיר הבישול
02/06/08 07:52
10צפיות
כרוב כבוש,דווקא וכל התבשיל נוטה לחמצמצות.

אם יש לי מקום בפריזר אכניס את ראשי הכרוב יומיים קודם להקפאה, ואוציא להפשיר על השייש במשך הלילה.
והיה ולא סיר מים רחב -להרתיח,תוקעת את המזלג מסט הששת במרכז הכרוב ומטבילה בסיר לכמה דקות, מוציאה ומתחילה לפרק את העלים. כמובן שיש צורך להטביל את הכרוב בסיר המים הרותחים  ועושים זאת עד שכל העלים שניתן למלא בהם הורדו. את השאר העלים קצוצצים כדי לשים בתחתית הסיר ובין השכבות.
מסכים לכל מילה של "חנהפ"
02/06/08 16:38
3צפיות
לפי ניסיוני קל בהרבה לרכך ולהפריד עלים מן הפריזר.
לפעמים אנחנו מחמיצים/כובשים ראש כרוב שלם ובעלים הללו ממלאים,
וכמובן אפשר להוסיף כרוב כבוש/מוחמץ קצוץ בלבד.
איך משלבים את הכרוב הכבוש? נראה לי שזה מה ששמ
03/06/08 10:21
9צפיות
ששמו אצלנו
אני מנסה לשחזר מתכון של סבתא של הפולני (היא הייתה ממוצא הונגרי)
אני לא זכיתי לטעום כי זה היה בעבר הצמחוני שלי...
אבל יודעת שהיה שם כרוב כבוש
ושזה היה מבשר כשר
וגם היא הקפיאה את הכרוב....

טלי
כרוב כבוש
03/06/08 11:02
7צפיות
כמו שכבר נכתב,יש אפשרות לרפד את תחתית הסיר עם כרוב כבוש (מאאאאאאד רצוי תוצרת בית),עליו את הממולאים,פרוסות עבות עגבניה,ומעל הממולאים שוב כרוב כבוש. אם רוצים טעם יותר חמצמץ,מומלץ להוסיף מי כבישה עם יתר הנוזלים.אני חוזר,מאד ממליץ להוסיף משהו מעושן.
בענין כשרות הבשר,אפשר כל בשר שמתאים לטחינה.
הערה: קימל מתאים יותר ל-SZEKELY GULYAS מאשר לכרוב ממולא.
לתאבון!
רק עכשיו חזר לי האינטרנט...
03/06/08 10:19
2צפיות
אז תודה רבה לכולם
אנסה לשלב בין העצות שקיבלתי

טלי
Flix
יבוא 4 U

חברת יבוא 4 U

רהיטים ביבוא אישי מסין לפרטים נוספים>>

Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום