לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

פטל..פטל..פטל..

מאת: ויטסי
22/05/08 19:41
אז אחרי שחילקנו ואכלנו לא מעט, אנחנו מחפשים מה לעשות עם כמויות של פטל. האם למישהו יש רעיון לעוגה אולי? אולי ריבה? אולי מיץ פטל?

אשמח לשמוע רעיונות, תודה וערב טוב
ויטסי
 
תגיות:
פטל..פטל..פטל..
<< ההודעה הנוכחית
22/05/08 19:41
1003צפיות
אז אחרי שחילקנו ואכלנו לא מעט, אנחנו מחפשים מה לעשות עם כמויות של פטל. האם למישהו יש רעיון לעוגה אולי? אולי ריבה? אולי מיץ פטל?

אשמח לשמוע רעיונות, תודה וערב טוב
ויטסי
מיץ פטל טרי זה מעדן!!!
22/05/08 19:50
65צפיות
אפשר לעשות לשבועות עוגת גבינה ופטל ..
אפשר ריבה מצויינת
אפשר ליקר פטל
ואפשר פשוט להקפיא ולהשתמש בשעת הצורך....
או שפשוט אפשר...............
..... לתת לי...
אם זה אפשרי.. אשמח למתכונים
22/05/08 22:09
34צפיות
תודה על הרעיונות
ויטסי
אוף... כתבתי לך כבר 3 פעמים הודעה ארוכה...
23/05/08 20:18
61צפיות
וכל פעם נתקע לי המחשב באמצע...
אז אחלק את תשובתי לכמה הודעות:
לגבי מיץ פטל- טוחנים בבלנדר ומסננים.....
תגידי איפה אתם קוטפים את הפרי??
לגבי עוגה- קחי כל מתכון של עוגת גבינה קרה שאת אוהבת - מקפיאה אותה. וכשהיא עדיין בתבנית- מסדרת מלמעלה פטל טרי ויוצקת ג'לי פטל פושר ומיד למקרר.
אפשר להכין לבד ג'לי פטל- פשוט להפוך את הפטל למחית ולהוסיף ג'לטין מומס במעט מים חמים.
אמשיך במתכון לריבת פטל בהודעה הבאה.
טיפטיפ שלי.. את גדולה
24/05/08 09:25
29צפיות
תודה על המאמץ. אעדכן ברגע שאיישם. יש לנו שיח אחד אבל עם הרבה חוטרים. נהנים ממנו בטירוף.

ויטסי
ריבת פטל:
23/05/08 20:23
188צפיות
שוקלים פטל וסוכר ביחס של 1:1 ומערבבים בסיר. מניחים למספר שעות עד שהפטל מגיר נוזלים ומעבירים לבישול על הגז. מביאים לרתיחה קלה ומורידים את הקצף. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהריבה מוכנה.
כדי לבדוק אם הריבה מוכנה שומרים במקפיא צלוחית קטנה ריקה. בשעת הצורך מוציאים מהמקפיא ויוצקים מעל כפית מהריבה. מעבירים אצבע במרכז כתם הריבה כדי להפריד את הכתם ל2 כתמי ריבה. אם הכתמים מתאחדים שוב- סימן שהריבה לא מוכנה. אם הכתמים נשארים מופרדים והריבה יציבה- אז מוכנה.
מכיוון שלפטל אין תכולת פקטין גבוה אני ממליצה להכניס כמה פלחי לימון (גם בשביל הטעם) וגם ליבה של תפוח (כולל החרצנים) ששמים בתוך פד גזה נקי וזורקים לסיר בזמן בישול הריבה. התפוח מכיל המון פקטין שיסייע בהסמכת הריבה.
ניתן לגוון את הריבה בעזרת הוספת אלכוהול כלשהו כאשר הריבה מוכנה או ע"י הוספת פקאנים קלויים לאחר שהריבה מצטננת מעט.
את הריבה יש לשמור בצנצנות מעוקרות סגורות היטב.
ליקר פטל:
23/05/08 20:27
43צפיות
שוקלים פטל וסוכר ביחס של 1:1. מערבבים ומניחים בקערה על השיש.
כאשר כל הסוכר נמס ונוצר מיץ מהפטל- מסננים ובודקים איזו כמות של נוזל קיבלנו.
על כל ליטר נוזל מוסיפים כוס וחצי- עד 2 כוסות של ודקה או רבע עד חצי כוס של אלכוהול נקי (שניתן לרכוש בסופר). מערבבים יחד ומעבירים לבקבוקים סגורים הייטב.
את הבקבוקים מעבירים למקום חשוך וקריר למשך כשבועיים.
כבר לאחר כשבוע ניתן לטעום ולראות מה מצב המוכנות.
כדאי מידי כמה ימים לערבב את תכולת הבקבוק.
מהפטל שנותר- אם הוא לא "סמרטוטי" מידי- ניתן להוסיף סוכר ולהכין עוד ליקר- או להכין ריבה.
כאשר הליקר מוכן- שומרים אותו במקרר.
מאמצת,הכנתי הכל מפטל חוץ מליקר.מוכרחה לנ
25/05/08 11:53
22צפיות



  לנסות.


   יום נעים ותודה
טיפטיפ שלי
23/05/08 19:28
23צפיות
מוזמנת לקטוף וכמובן לאכולץ זה כל כך טעים. אני ובתי הקטנה קוטפות ואוכלות מיד.
סופ"ש נעים, ויטסי
בספר של אורנה ואלה
22/05/08 20:10
65צפיות
יש מתכונים שנראים ממש טוב לפאי פטל ועוגה בחושה עם פטל ופירורים שגם בהחלט נראת לא רע, שוה לחפש.
לא יודעת אם מותר לעלות לכאן את המתכון
º
הבחושה פטל פירורים ממש ממש טובה!
22/05/08 22:22
41צפיות
צאיפה פטל אני יודעת שיש בגדרה קטיף
22/05/08 21:15
17צפיות
פטל עצמי אבל רחוק לי.
º
מאיפה את מצדה?
22/05/08 21:30
8צפיות
º
מישהו היה שם בגדרה? בקטיף?
24/05/08 12:22
11צפיות
º
קטיף או גידול עצמי??? פטל או אסנה????
22/05/08 22:04
16צפיות
גידול עצמי
22/05/08 22:10
14צפיות
מה זה אסנה??
פטל שחור (שווה)
22/05/08 22:21
45צפיות
מצד שני את מסתכנת בכך שאגיע עד אליך....
אז אני מסתכנת בכיף.. את מוזמנת.
23/05/08 19:25
12צפיות
והאם יש מצב למתכון של העוגה בחושה?

תודה, ויטסי
מתכון: עוגת פטל בחושה עם פירורים אורנה ואלה
23/05/08 21:24
36צפיות
מקשרת לך להודעה שלי : עוגת פטל בחושה של אורנה ואלה.

בהצלחה ונא לדווח :)
º
אוי, הקישור לא טוב. רגע, בודקים
23/05/08 21:29
4צפיות
מתכון:עוגת פטל בחושה עם פירורים של אורנה ואלה
23/05/08 21:35
34צפיות
מתכון:עוגת פטל בחושה עם ציפוי פירורים של אורנה ואלה

מתוך: פורום האפיה של "על השולחן", הקלידה טופיפי (ההערות שלה)


המתכון רשום לעוגה בקוטר 24 ואם רוצים גבוהה ממליצה להכין בקוטר 22
לציפוי:
60 גר'' חמאה בטמפ'' החדר
1/2 כוס (100 גר'') סוכר
1/2 כוס (70 גר'' - אני שמתי 60 גר'') קמח
1 כפית קינמון.
מעבדים (במיקסר, מעבד מזון או בידיים) את החומרים עד שמתקבלים פירורים גושים כמו אפונים קטנים, מעבירים לקערה, מכסים ומאחסנים במקרר.

לעוגה: 250 גר'' פטל טרי (אני השתמשתי בקפוא ולא נראה לי שהיה הבדל)
3 כפות קמח (לדעתי 2 מספיקות)

1.5 כוסות קמח (210 גר'')
2 כפיות א. אפיה (אני פשוט השתמשתי בקמח תופח)
1/2 כפית מלח
60 גר'' חמאה רכה
3/4 כוס (160 גר'') סוכר
1 ביצה מס'' 2
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
3 כפות רום (משקה, לא התמצית)
[תוספת שלי - חצי חבילה שמנת חמוצה - ממש ממש מוסיף]

מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) משמנים ומקמחים את התבנית
מערבבים בעדינות את הפטל עם הקמח (אם משתמשים בקפוא אני ממליצה לעשות זאת בסוף בשלב שבונים את העוגה ולהשתמש בפטל ישר מהמקפיא)
מערבביםם קמח אבקת אפיה ומלח בקערה ומניחים בצד
מקציפים היטב במיקסר במהירות בינונית חמאה וסוכר עד שהם בהירים ואוורירים. מוסיפים את הביצה (עד שנבלעת בתערובת החמאה סוכר) מנמיכים מהירות ומוסיפים תוך ערבול איטי את הקמח ומייד כשנוצרים פרורים מוסיפים חלב ורום (ושמנת חמוצה אם הולכים על השדרוג שלי) מקציפים עד שהחומרים מתאחדים (אני עברתי לערבב עם מרית בשלב זה)
יוצקים שני שלישים מהמסה (אני ממליצה ליצוק רק חצי כי אחרת אין מספיק לשכבה העליונה) על התבנית ומשטחים בעדינות. מניחים מעל את הפטל ומכסים בשארית (לא נורא אם לא מספיק לכסות את הכל - לפי אורנה ואלה מתחילים משני סנטימטרים מהשוליים גם ככה). מפזרים מעל את הפרורים ואופים כ 45 דקות עד למבחן הקיסם. מניחים לעוגה להתקרר מעט.
רשמתי לי
25/05/08 14:50
3צפיות
אדווח אחרי שאכין.

ויטסי
תכיני עוגת פטל וג'ילי פטל
23/05/08 05:46
13צפיות
פשוט במתכון תחליפי את התותים בפטל ותשתמשי בג'ילי פטל
גם הגינה שלי מלאה בפטל אבל אצלי זן אשר מסשיל רק עכשיו
פוקסי
כתובות אינטרנט מצורפות:
שמתי עין על העוגה המדהימה
23/05/08 19:28
10צפיות
הזאת.. ורעיון מעולה לעשות עם פטל. אימצתי. תודה.

ויטסי
º
איזה סוג של פטל יש לך???איזה צבע?
23/05/08 19:41
8צפיות
תמכרי..יש אנשים שמתים לפטל טרי ישר מהגינה..
24/05/08 01:44
7צפיות
איזה פטל זה??
לדעתי את יכולה גם להקפיא אותו כמו שהוא. ככה מוכרים בסופרים.
באמת התלהבתי מהרעיון של
24/05/08 09:15
7צפיות
להקפיא.. אבל איך זה אחרי ההפשרה?

,ויטסי
אני הקפאתי פטל.גם מרוסק וגם שלם.האמת
25/05/08 11:50
13צפיות


לאחר הקפאה דיי רך אבל טעים.

לפני שנה היה ים פטל אבל בעלי גזם אותו כמעט לגמרי,כך שהשנה כמעט ולא היה פרח.
הפרי הרי גדל על הענפים מהשנה הקודמת.

הפטל שלי טעים וגדול ,אבל המון קוצים וזה מפריע לו מתחרפן מזה.
הפטל שלך גם קוצני??
תודה על התשובה
25/05/08 14:46
3צפיות
קוצני ועוד איך קוצני.. אבל שווה את הסבל .. קיבלתי מתכונים נהדרים.. אני רק מקווה שאספיק להכין לפני שאאני אחסל את הכל

ויטסי,
פטל שחור
24/05/08 09:13
12צפיות


מתכוני פטל
25/05/08 12:22
64צפיות
גם אצלנו בגינה יש פטל ואפילו הרבה - השיחים שלו מתפשטים וכבר דיברנו שצריך לדלל אותם.
מלבד ריבה וליקר שכבר כתבו לך כיצד להכין,
אני מכינה סירופ על פי מתכון של עודד שוורץ - הרבה התעסקות, לכלוך ובלגן אבל כולם טוענים מסביבי טוענים שזה שווה את זה כי יוצא סירופ נהדר שנשמר שנתיים במקרר, מחממים אותו ומוסיפים לגלידה וניל וקינוחים דומים והוא בהחלט משדרג אותם.
אין לי כרגע את המתכון אבל אני יכולה להקליד אותו אם את מעוניינת. קחי בחשבון שהוא באמת דורש התעסקות וכל שנה אני מאיימת שזו הפעם האחרונה שאני מכינה אותו...
אני שמה פטל בעוגות בחושות בהן צריך חתיכות פרי - למשל בעוגת שזיפים של אהרוני.
אפשר להכין פרפה פטל עם חלמונים ושמנת מתקוה - שוב, יש מתכון של אהרוני.
אפשר להכין מקפא פטל - אני אילתרתי ביום שישי אחרי שקטפנו שוב פטל -
הקצפתי 2 חלבונים,
הקצפתי גם שמנת מתוקה אחת(במקרה הזה שמנת ריץ' כי רציתי לנצל אותה),
וכוס וחצי בערך פטל שמעכתי קצת, הוספתי סוכר ומים והבאתי לרתיחה קצרה ואז קיררתי
את הכל איחדתי בתנועות קיפול והעברתי לתבנית אינגליש קייק להקפאה.
נטעם אתמול ויצא מצוין.
עוד עצה בקשר לפטל
25/05/08 12:24
16צפיות
אני הייתי קוטפת, מועכת טיפה, מרתיחה עם מעט סוכר ומעט מים ומכינה כך תערובת ממותקת שבקלות ניתן להקפיא ובשעת הצורך לחמם ולהגיש עם גלידת וניל או עוגת גבינה קרה.
inבאלי..
25/05/08 14:49
7צפיות
אנ אשמח אם תצליחי להקליד לי את המתכון לסירופ. הכנת את הפרפה פטל? מוצלח ?אם כן, את חושבת שאוכל למצוא את המתכון ברשת? (בספר של אהרוני שיש לי אין את המתכון).

ויטסי
סירופ פטל של עודד שוורץ
25/05/08 22:05
23צפיות
סירופ פטל של עודד שוורץ עם הערות של inבאלי

1. מניחים קילו פטל בקערה עם 75 מ"ל מים ומעכים היטב. מהניסיון - אני ויתרתי על מעיכה ופשוט טחנתי את הפטל בממחה.
2. מניחים את הקערה על סיר עם מים על סף רתיחה למשך שעה.
3. מעבירים את התערובת לחיתול בד ומניחים לנוזלים לטפטף החוצה כמה שעות - אני משאירה לילה במקרר.
4. סוחטים את החיתול היטב.
5. מודדים את המיץ שסיננו מהחיתול ולכל 500 מ"ל מים מוסיפים 400 גרם סוכר ומביאים לרתיחה בסיר עד שהסוכר נמס. משאירים לרתיחה עדינה כמה דקות. אם יש קצף יש להסירו.
6. שומרים בצנצנת מעוקרת/בקבוק מעוקר במקרר.

השימוש הכי מוצלח הוא לחמם מעט ולצקת מעל גלידות וקינוחים.
אוף, זה לא יפה לעשות את זה לאישה בהריון....
25/05/08 13:09
6צפיות
כמה שאני מחפשת פטל טרי ולא מוצאת
יש כמה מקומות שאפשר לקטוף ולשלם
25/05/08 13:52
13צפיות


עבור סלסלה.

זה תופס לגבי פירות יער שונים.

בעיקר בגולן, אבל גם לא רחוק מטבעון - שווה לבדוק




º
מי מגיע לשם בכלל....
25/05/08 14:05
5צפיות
º
מאיפה את?
25/05/08 14:06
4צפיות
º
ממודיעין
25/05/08 15:44
3צפיות
אויש.. ..
25/05/08 14:43
6צפיות
מאיפה את? אולי אוכל להעביר לך סלסלה.

ויטסי
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום