לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

הי, מחפשת מתכון לבלינצס פרווה כמנה ראשונה

08/05/08 18:52

צריכה מתכון גם לעלים וגם איזה מילוי כדאי להכין (חשבתי משהו עם פטריות אבל איך מכינים...)?
 
תגיות:
הי, מחפשת מתכון לבלינצס פרווה כמנה ראשונה
<< ההודעה הנוכחית
08/05/08 18:52
515צפיות

צריכה מתכון גם לעלים וגם איזה מילוי כדאי להכין (חשבתי משהו עם פטריות אבל איך מכינים...)?
בבקשה בלינצ'ס פרווה
08/05/08 19:34
137צפיות
חביתיות קלילות - זאב קרן הילטון ת"או--- מתכון 1
בלילה להכנת כ 14 חביתיות

החומרים

2 ביצים
1 כוס קמח
חצי כפית מלח
1 כוס מים

מערבבים הייטב את החומרים,במערבל או מקצף יד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
משהים את הבלילה במקרר לשעה,לפחות.
מערבבים היטב לפני הטיגון.

חומרים ל-12 חביתיות בקוטר 20 ס"מ:  מתכון 2
½ 1 כוס קמח
¼ 2 כוסות מים או מים וחלב
3 ביצים
3 כפות שמן
¾ כפית מלח
  
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים במקצפה עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.

2. מחממים מחבת עם ½ כפית שמן. יוצקים 2-3 כפות מהעיסה למחבת החם ומנענעים את המחבת כדי שהעיסה תכסה את כל שטחו.

3. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים את החביתיות לצלחת שטוחה שעליה נייר פרגמנט או מגבת נקייה.

הערה: יש צורך בשמן רק עבור החביתית הראשונה. לטיגון יתר החביתיות לא צריך לשמן את המחבת. מטגנים על להבה גדולה כדי שהמחבת תהיה חמה בעת הטיגון.
  

תודה. אני צריכה לטגן את העלה משני הצדדים? ואי
08/05/08 19:59
18צפיות

ואיזה משני המתכונים מומלץ יותר?
אני מטגנת רק צד אחד עש שמשחים היטב
08/05/08 20:10
22צפיות
ואת המילוי כמובן ממלאה בחלק הלא מטוגן ומגלגלת כך שהחלק המטוגן כלפי חוץ.
המתכון השני מוצלח יותר, אגב אם יש לי שמנת צמחית אני מחליפה חלק מהמים בשמנת הצמחית - זה מעשיר את טעם הבלינצ'ס-אבל גם כך הם טעימים.
ותמיד לבדוק אם המלית מספיק מתובלת ע"מ שהמנה לא תהה אנמית.
המלית המומלצת כמובן - פטריות ורוטב פטריות
יש אפשרות למילוי של תפו"א וברוטב של עגבנית/פטריות
מלית בשר ברוטב פטריות
מלית כבדים/קורקבנים ברוטב פטריות

בתאבון ובהצלחה
איך את עושה את הרוטב פטריות? זה יהיה טעים אם
08/05/08 20:47
30צפיות

אכין הכל מחר בבוקר ואחמם על הפלטה בערב לפני ההגשה?

ועוד משהו אחרון בקשר לקיפול הבלינצס - רק לגלגל או לקפל בצורת מעטפה?


תודה רבה רבה על העזרה!
את יכולה למלא במלית פיטריות
08/05/08 19:40
42צפיות
לטגן ב-2 כפות שמן 2 בצלים קצוצים, להוסיף קופסאת פיטריות או סלסלאת פיטריות טריות ולאדות.
להסמכה יש להוסיף 2 כפות אבקת מרק פיטריות וכרבע כוס מים רותחים מערבבים עד שזה רותח ומוספים מלח ופלפל לפי הטעם, מורידים מהאש ומצננים היטב לפני המילוי.

** יש כאלה שמוסיפים גם תפו"א אחד מבושל ומעוך לפירה זה מסמיך את התערובת ומעשיר אותה.

º
תודה על הרעיון של המילוי. נראה לי טעים מאוד!
08/05/08 20:01
22צפיות
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

סיידר מטבחים

סיידר מטבחים

חולמים על המטבח המושלם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום