לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

הי - בוקר טוב, מחפש מתכון לספינג'

27/04/08 09:30
ולפני שתצחקו עלי ... כולנו פה אשכנז'ים אסליים ...

אבל אחרי שכל העבר אתמול לא הצלחתי לאכול אפילו אחד ... ( ואני מת עליהם )  החלטתי שאם ההר לא יבוא למוחמד ...

אי אצטרך להכין לי ספינג'ים לבד ...

תודה לעונים.

ורק הדגשה אחת, אני זקוק למתכון לכמות יחסית קטנה. ושאשכנזי יוכל להכין את זה

תודה !
 
תגיות:
הי - בוקר טוב, מחפש מתכון לספינג'
<< ההודעה הנוכחית
27/04/08 09:30
17צפיות
ולפני שתצחקו עלי ... כולנו פה אשכנז'ים אסליים ...

אבל אחרי שכל העבר אתמול לא הצלחתי לאכול אפילו אחד ... ( ואני מת עליהם )  החלטתי שאם ההר לא יבוא למוחמד ...

אי אצטרך להכין לי ספינג'ים לבד ...

תודה לעונים.

ורק הדגשה אחת, אני זקוק למתכון לכמות יחסית קטנה. ושאשכנזי יוכל להכין את זה

תודה !
ספינג- אם אתה רוצה מעט, אז להכין חצי כמות. כך
27/04/08 09:37
6צפיות

   אני עשיתי חצי מהכמות.

ספינ'ג
החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

3-4 כוסות מים (מספיק כוס וחצי מים)

כף שמרים יבשים או חבילת שימרית.      אני עשיתי (2 וחצי חבילות שמרים יבשים כל שקית 11 גרם.)

כף סוכר

מלח - לשים רק בסוף של החומרים, לדאוג שהשמרים יהיו קבורים בתוך הקמח ושלא יבואו במגע ישיר עם המלח.

שמן לטיגון
  
  
אופן ההכנה:

שופכים את הקמח לקערה.

יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים והסוכר.

מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק דביק.

(ניתן להעזר בכף עץ, מבלי לגעת בבצק הדליל).


מניחים את הבצק בגיגית גדולה או סיר המכוסה במגבת או ניילון נצמד.

לאחר שעה, מחממים היטב את השמן לחום גבוה.

את הספנז', יוצרים בעזרת ידיים רטובות (בשמן), ביד אחת מרימים אגרוף בצק,

ובשנייה חותכים את הבצק-יוצרים עיגולים עם חור באמצע ומטגנים  בשמן.

יש להפוך את הספנז' וכשהוא זהוב- הוא מוכן.

ניתן לפזר על הספנז'- סוכר, אבקת סוכר או דבש- על פי הטעם.

חשוב מאד
27/04/08 09:39
1/2 ק"ג קמח ולא קילו- כמובן לחצי כמות.
והשארתי כף סוכר.
ושיהיה לידך עוד אדם שיוכל לעזור לך להפוך את
27/04/08 09:41
הספינג' בתוך סיר השמן. כי הידיים מאד דביקות מהעיסה, וכך לא צריך כל רגע לשטוף ידיים ולהפוך את הספינג'.
בהצלחה.
תודה על המתכון והעיצות .. אבל ...
27/04/08 15:05
1צפיות
לא הבנתי, ( גבר ..נו ... )

מה שרשמת טיפה מבלבל .. זה הכמות או חצי הכמות ?
המתכון המקורי זה עם ה -1ק"ג קמח.
27/04/08 21:20
2צפיות
אני קיצצתי ועשיתי רק חצי כמות.
מובן?
ההערות בסוגריים הן לגבי החצי כמות,
כך שגם הקמח זה רק חצי ק"ג קמח.
º
תודה
27/04/08 21:23
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום