לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

סלט כרובית מבושלת

מאת: tova האחת
06/04/08 21:24
לבשל את הכרובית עד לריכוך
להכין מחית לפי העדיפות:מחית גסה או עדינה
לתבל במיונז מלח ושמיר לפי הטעם.
טעים חם או קר.
|
כרובית- יש למישהו מתכון מעניין?
06/04/2008 | 01:55
18
26
היי,
מחפש מתכון מעניין עם כרובית. בד"כ אנחנו הולכים על כרובית אפויה ( עם מרק בצל עליה וכו') או סלט כרובית עם טחינה..
מחפש משהו יותר מענייו,
אם יש למישהו רעיונות?
תודה
לי יש...
06/04/2008 | 03:24
67
אולי זה פשוט מידי- אבל אני ממש אוהבת את הסלט הזה ואנחנו מכינים אותו בתדירות גבוהה.
קוצצת  כרובית ובצל ירוק במג'ימיקס- לא יותר מידי כדי שלא יצא קטן מידי, יש כאלה שחותכים ידנית.
מוסיפה מיונז וזהו!
סלט כרובית
06/04/2008 | 08:37
1
111
סלט כרובית
~~~~~~~~
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים

מחממים בסיר עד שהסוכר נמס

1/4כוס סוכר חום
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סויה
פרורי צ'לי (לחריפות)
כמה טיפות שמן שומשום

שופכים את הרוטב על פרחי הכרובית מערבבים
ומשאירים לעמוד לפחות חצי שעה.
לפני ההגשה מפזרים על הכרובית:
שומשום קלוי, קצח, שומשום ווסאבי, פקאן מסוכר.
איזה רעיון נחמד- אנסה בקרוב
08/04/2008 | 20:34
9
אלו גובי (כרובית ותפוחי אדמה) תבשיל הודי.
06/04/2008 | 10:14
2
27
אחד המנות היותר פופולריות בהודו.
יש הרבה דרכים להכין את המנה הזאת, הנה אחד האופציות:
אשמח לענות אם יש משהו לא ברור במתכון.
ההערות/המלצות שלי:
1. לא לבשל לגמריי את הכרובית והתפוחי אדמה ולהמשיך לבשל אותם עם הרוטב והתבלינים. כך הכרובית תספוג את הטעמים של הרוטב.
2. לפני שמוסיפים את הכרובית והתפוחי אדמה לרוטב לוודא שהרוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי. אם הרוטב דליל אז פשוט לאדות אותו לפני שמוסיפים את הכרובית ותפוחי אדמה.
3. אפשר להוסיף כפית קארי כשמתבלים את הרוטב. זה מוסיף.

להגיש עם אורז לבן או אורז עם גרגירי כמון.

אלו גובי Aloo Gobi - תפוחי אדמה וכרובית

לבשל (לחוד) 3 תפוחי אדמה וכרובית קטנה (או 300 ג' כרובית קפואה), עד שרך.
לחתוך לריבועים קטנים

בסיר – 3 כפות שמן
להוסיף בצל קצוץ – שיהיה שקוף
להוסיף ג'ינג'ר קצוץ
להוסיף שום כתוש

להשחים את הגינג'ר
להוסיף כוזברה – גרעינים
להוסיף פפריקה/צ'ילי/פלפל חריף קצוץ
להוסיף עגבניות מרוסקות (אפשר רסק)
כורכום
מלח
גראם מסאלה
כוס מיים רותחים
לבשל ביחד לפחות 5 דקות
להוסיף את הת"א + כרובית
להמשיך לבשל כ 5 דקות

בתאבון!


כתובות אינטרנט מצורפות:
אפשר בבקשה כמויות מדויקות יותר בתיבול
06/04/2008 | 14:19
1
4
ככה אני מתבלת את האלו גובי.
06/04/2008 | 14:37
10
כפית גארם מסלה.
כפית קארי משובח.
חצי כפית כורכום.
רבע כפית פפריקה חריפה אם שמים קארי אחרת כפית פפריקה מתוקה + רבע כפית חריפה.
כפית גרגירי כוסברה.
4 שיני שום.
ס"מ ג'ינג'ר.
כרובית מטוגנת עם סומק
06/04/2008 | 12:57
11
מטגנים פרחי כרוביתצ עד להזהבה. באותו שמן מטגנים רצועות רחבות של בצל. כשזה מוכן, מזליפים על הכל מלח,מיץ לימון וסומק.
מרק קרם כרובית....
06/04/2008 | 13:51
7

רכיבים:

750 גר' כרובית
1 כף שמן
3 כוסות מרק ירקות צח
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח, פלפל

אופן הכנה:

חותכים את הכרובית לפרחים קטנים. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרובית ומטגנים תוך ערבוב 3 דק', או עד שהכרובית מתחילה להתרכך.

מוסיפים את המרק, מכסים את הסיר ומבשלים 10-15 דק' עד שהכרובית רכה. מוסיפים את השמנת ומערבבים.

מעבירים למעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה.

מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים תבלינים.

מחממים היטב ומגישים מיד.

ניתן לעטר בפלפל אנגלי טחון.

הערות: כדי להכין מרק עשיר יותר מוסיפים כוס של גבינת צ'דר מגוררת

הערה: לא מצויין במתכון, אני מוסיפה גם גזר חתוך לקבויות, ומטגמת בצל גם כן לפני.
לביבות כרובית
06/04/2008 | 14:06
1
14
לבשל במים עד שמתרככת, לערבב עם ביצה, פירורי לחם, וכל דבר טוב אחר שאת יכולה לחשוב עליו, ולטגן... אחלה נשנוש
לגבי הלביבות
06/04/2008 | 14:08
4
זה לא אולי לא יוצא מושלם כ"כ, אבל אני עשיתי לביבות כרובית ובמקום לטגן פשוט אפיתי בתנור.
נכון שהן לא כ"כ יפות וסימטריות, אבל הרבה יותר בריא, וטעים גם
סלט שהתחפש
06/04/2008 | 16:40
1
25
מכירה את הסלט תפוחי אדמה במיונז הקלאסי? עשי בדיוק אותו דבר עם כרובית במקום תפוח אדמה, יוצא נפלא!!!! ( כרובית שבושלה, אבל לא מידי ).
את מתכוונת עם ביצה קשה, מלפ"צ, אפונה וגזר?
08/04/2008 | 07:41
13
נשמע מעניין, תודה!
סלט כרובית מבושלת
<< ההודעה הנוכחית
06/04/2008 | 21:24
585
לבשל את הכרובית עד לריכוך
להכין מחית לפי העדיפות:מחית גסה או עדינה
לתבל במיונז מלח ושמיר לפי הטעם.
טעים חם או קר.
סלט כרובית צבעוני
06/04/2008 | 21:36
35
גסתי אהובה לימדה אותי

1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים  
1 גמבה חתוכה פסים
1 גזר מגורד גס
1 גרד מלימן בנוני
צרור קטן של כוזברה קצוץ קטן
2 כפות של גרעני חמניות אפשר תמיד להוסף קצת פיסטוק ואגוזי מלך
תיבול
מלח מיץ מלימון טרי ושמן זית

מערבבים בקערה את כל הירקות
את הגרענים מקפצים קלות במחבת חם זהירות לא לשרוף
להוסיף לירוקות ולתבל

אפשר לפני הגשה להוסיף חצאי עגבניות שרי

טעים מאוד סמדי
יש למישהו מתכון לכרובית מטוגנת?
06/04/2008 | 21:43
1
10
כרובית מטוגנת
06/04/2008 | 21:51
29
מפרקים את הכרובית לחלקים בנוניים
משרים במים עם מלח
ושוטפים במים זורמים

בסיר גדול מרתחים מים עם מלח
מכנסים את הכרובית השטופה לכמה דקות לריכוך קל
מסננים ושטפים במים קרים להפסקת הבישול

צלחת עם קונפלור או קמח לבן

קערה עם בלילה של ביצה פפריקה כמון או כל תבלין שאוהבים
(זעתר באופן אישי הולך טוב )

צלחת עם פרורי לחם ושום שום (לא חובה שום שום)

את הכרובית מצפים בקנפלור מעברים לגלגול בבלילה
ומצפים בפרורי לחם והשום שום  

מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב מכל הצדדים

סמדי
רבותיי תודה תודה תודה!
08/04/2008 | 03:06
1
8
לא ציפיתי לקבל כזאת כמות של רעיונות!
אני מתחיל את הניסיון הראשון עם האלו גובי- כי בא לי לנסות עם תבשיל...
בטוח גם אגיע לאחרים
ושוב תודה,
וחג שמח!
אשמח לשמוע איך יצא, ואם את מרוצה מהתוצאה.
08/04/2008 | 14:29
3
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ