לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

כיפתה (או כפיתה) - קציצות ירק טוניסאיות

מאת: MAGIG
17/02/08 10:25
כיפתה (או כפיתה) - קציצות ירק טוניסאיות



1 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה שמיר
1 חבילה כוסברה
2 חבילות בצל ירוק
6-7 שיני שום קצוצות דק
3-4  פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות
כף וחצי פפריקה
כפית פלפל שחור טחון
2-3 ביצים
כף אבקת מרק (לא חייב)
כחצי כוס פירורי לחם
מלח
שמן לטיגון

לערבב את כל החומרים, ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים. הולך נהדר ליד קוסקוס.

מגי



"הטוב בריחות הוא ריח הלחם, הטוב בטעמים הוא טעם המלח והטובה באהבות היא זו של הילדים" - גרהם גרין

בלוג האוכל שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=pastaghetti
אוכל סובב עולם - והפעם טוניס
17/02/2008 | 08:59
126
4271
מתכונים וסיפורים נחמדים בנוגע אליהם בבקשה להכניס לפה.

תודה ושבוע טוב,

מגי
אני טוניסאית לכן כמובן חייבת להגיב
17/02/2008 | 09:58
558
גם אמא וגם אבא ולכן כלללל המשפחה הם טוניסאים
הרבה אוכל טוניסאי כמו תפינה (חמין)- אמא שלי עושה אותו מעולה(דעת רוב) עם חיטה וקוקלה - אני שונאת את זה. הילדות שלי התבססה על שבתות חורפיות, שעות מול הצלחת מנסה לפחות לאכול תפ"א והביצה..
כמו כן יש קוסקוס עם מרק אדום- יום שישי אכלתי- אין קוסוקוסים כאלה..
עוד מאכלים טוניסאים שאמא מבשלת- מפרום, טביח בסלק (משהוא כזה, זה בפסח), חמין עם שעועית (הטריפולטאים קוראים לזה כמוניה), קציצות מטוגנות של יום שישי - עם הרבה ירק, שכחתי את השם, אהה כפיתה

אמא שלי מבשלת טוב כשזה כמויות גדולות, נניח ל10-20 אנשים. לשניים שלושה זה תמיד מתפקשש
אני- נו, אוכלת את האוכל של אמא אז לא מבשלת את הדברים האלה

חוץ מזה, ההורים שלי גדלו בטוניס, טסו לשם המון פעמים (כל פעם שאפשר)
הסיפורים העיקריים של אבא שלי משם זה- הטעם האמיתי של האוכל. פירות, ירקות, עוף, הכל אמיתי. פה בארץ זה איבד מהטעם, ככה הוא טוען. בטח הוא צודק

במקווה-חינה שלי לבשתי לבוש טוניסאי אמיתי (מטוניס כמובן) ונראיתי כמו כלה טוניסית קטנה. היה נחמד

וזהו, כל הסיפורים הטוניסאים שלי. מתכונים - אין
ולפני שאתחיל במתכונים, קצת על מקום הולדתה
17/02/2008 | 10:22
2
286
של אימי ז"ל, האי ג'רבה בדרום טוניס.
יהודי האי ג'רבה היו ידועים כיהודים תמימים וישרים, יראי שמים להפליא ולמדנים מופלגים. באי ג'רבה ישנן שתי ערים - חארא כבירה והדיג'יט או חארה זג'ירה (הרובע הקטן) והן מרוחקות שמונה קילומטר אחת מהשניה. לפי המסורת הג'רבאית, ההתיישבות היהודית שם הייתה קיימת מאז חורבן בית ראשון. היהודים באי ג'רבה היו במגע תדיר עם העולם היהודי העולמי, ידעו על בוריים מנהגי יתר הקהילות של טוניס בפרט ושל צפון אפריקה בכלל, ידעו מנהגי איטליה ומנהגי האשכנזים ואפילו המילה "יארצייט" נכנסה לתוך המילון שלהם , אך ישנם מנהגים שהם שלהם בלבד.
בין שתי הערים עמד מבנה, בית כנסת עתיק ומפואר הנקרא אל-ג'רייבה, שכולו עטוף מסתורין הקיים עד היום והוא מקור גאוותם ומשענתם של היהודים המעטים מאוד שנשארו שם.
יהודי ג'רבה היו קשורים בכל נימי נפשם לארץ ישראל והם קמו ועלו כאיש אחד לארץ עליה חלמו ולה התפללו.
המאכלים שאעלה הם כלל טוניסאיים ולאוו דווקא ג'רבאים.

ספינג' טוניסאי - לכ- 20 ספינז` קטנות

500 גר` קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כ-2 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1/4 כוס שמן צמחי
שמן לטיגון עמוק

ההכנה:
מנפים קמח לקערה, לוקחים 2 כפות מהקמח המנופה + 2 כפיות סוכר + 2 כפות שמרים יבשים, מעט מים פושרים בתוך קערית קטנה מערבבים ומשהים ל-2 דקות
שמים את הקמח בקערה, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים טוב. עושים גומה באמצע ומוסיפים את השמרים המותססים,1/4 כוס שמן ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים, לשים לבצק רך ונעים כ- 5 דקות. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לשים שוב כ- 5 דקות ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל -20 כדורים, מתפיחים שוב ל- 1/4 שעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
לוקחים כל כדור בצק ומותחים אותו על משטח משומן לעיגול בעובי כ- 1/2 סנטימטר ומניחים בזהירות בשמן.
עם כף שופכים מהשמן מעל החלק העליון, כשרואים שמזהיב למטה, הופכים בעזרת מזלג. לאחר דקה בערך מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מגי
מגי,מחכה בקוצר רוח להמשך מתכוני השרשור
17/02/2008 | 11:02
1
117
בעלי מוצא הוריו מהאי היפה ג'רבה. "הדרך לגבר עוברת דרך קיבתו" - זה מתכון בדוק שיעשה את כל רצוני ושגיונותיי\\\
מחכה למתכוני המטבח הנהדר הזה!
תודה, יש עוד מלא מתכונים, אכניס במשך
17/02/2008 | 11:29
111
היום. זהו באמת מטבח נהדר עם אוכל משובח.

מגי
כיפתה (או כפיתה) - קציצות ירק טוניסאיות
<< ההודעה הנוכחית
17/02/2008 | 10:25
7
5546
כיפתה (או כפיתה) - קציצות ירק טוניסאיות



1 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה שמיר
1 חבילה כוסברה
2 חבילות בצל ירוק
6-7 שיני שום קצוצות דק
3-4  פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות
כף וחצי פפריקה
כפית פלפל שחור טחון
2-3 ביצים
כף אבקת מרק (לא חייב)
כחצי כוס פירורי לחם
מלח
שמן לטיגון

לערבב את כל החומרים, ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים. הולך נהדר ליד קוסקוס.

מגי



תוספת לכפיתה....
17/02/2008 | 13:31
1
266
היי מגי - איזה כייף השרשור הזה ועל כך תודה.
אצלנו אמא שלי (2 הורי טוניסאים) - מוסיפה לתערובת גם חזה עוף שהיא קוצצץ דק.
הפתעה מאוד כייפית בתוך הקציצה.
לבריאות
שירלי
נכון, אחותי הגדולה מכינה עם חזה עוף (כמנהג
17/02/2008 | 14:39
148
בית חמותה) זה באמת טעים מאוד.

מגי
מגי,לתערובת הכיפתה לא מוסיפים בשר טחון ?
17/02/2008 | 18:01
1
148
אור - בדרך כלל לא, אבל יש כאלו שמוסיפים חזה
17/02/2008 | 18:13
110
עוף מבושל וקצוץ.

מגי
אולי ארוחת קציצות-לביבות זה יהיה התחליף
18/02/2008 | 00:23
95
לארוחת פשטידות שאני מחפשת...

אגב, אני כבר שנים מחפשת את המתכון ללביבות האלה שתמיד רואים בשוק אוכל/שוק כפרי. אלו לביבות על בסיס קמח וביצים - בטעם ירקות, עפי"ר הן בצורת אליפסה ודי עבות. עובי של איזה 2 ס"מ...
הן תמיד נמכרות בסביבת אוכל תוניסאי/מרוקאי/עיראקי... משהו כזה.
לא יודעת איך קוראים להן ומתה לדעת איך עושים אותן!!
אולי את או מישהו יודע למה אני מתכוונת?...
מגי
18/02/2008 | 08:04
1
81
לטגן בשמן עמוק????
לא, אין צורך בשמן עמוק, גובה של כ-1 ס"מ שמן
18/02/2008 | 08:16
108
במחבת.

מגי
מרק עגבניות עם בצקניות או בשמו קִטָע
17/02/2008 | 10:42
2
159
מרק עגבניות עם בצקניות או בשמו קִטָע
הצילום אומנם עתיק (לא הספקתי לצלם את המרק הנוכחי) אך גם היום המרק הזה נראה כך.

זהו מרק עגבניות טונסאי מבית אימי, שכל פעם אני משנה מעט, אך לא את הבסיס.

1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גר') ללא תוספות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2-3 כפות שמן
1 כף גדושה פפריקה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום (לא חייבים) קצוצה
פלפל שחור
מלח
1 כף אבקת מרק עוף (לא חייבים)
מים

לבצקניות:
כוס וחצי קמח לבן רגיל
1 כף מלח
כשלושת רבעי כוס מים (או כמה שנכנס ע"מ להגיע לתוצאה של בצק רך וגמיש)

להסמכה ושידרוג המרק:
1 ביצה

בסיר גדול לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף פפריקה,תוכן קופסא של עגבניות מרוסקות (עם הנוזלים) וקופסא רסק עגבניות. להוסיף מעט מים ולבשל כחצי שעה. להוסיף פלפל שחור, מלח ועוד מים (עד כמחצית גובה הסיר) ולבשל עד לרתיחה.
בינתיים להכין את הבצק לבצקניות: בקערה לשים את הקמח ומלח ולהוסיף בהדרגה מים תוך כדי לישה. כשמגיעים למרקם של בצק רך וגמיש מניחים בצד עד לרתיחת המרק.
טועמים את המרק ומתקנים תיבול אם יש צורך.
לקחת מהבצק חתיכות קטנות (בגודל זית+), לשטח בין האצבעות ולשים במרק. לבשל כרבע שעה.
לבלול ביצה בקערית נפרדת ולשפוך למרק תוך כדי ערבוב קל, אחרי ששופכים את כל הביצה למרק, לא לערבב יותר.
לבשל עוד מספר דקות ולכבות את האש.

מגי

ניוקי טוניסאי!
17/02/2008 | 11:17
216
סבתא שלי ז"ל הייתה מכינה את זה
נראה מעולה!
17/02/2008 | 21:46
41
כעק - עוגיות פריכות
17/02/2008 | 12:00
1
171
כעק - עוגיות פריכות
ישנן כל מיני גירסאות לכָעק - מין עוגיות עגולות, מלוחות או מתוקות. כאן הגירסה הטוניסאית לעוגיות מתוקות, עוגיות לטבילה בכוס תה או קפה (הבת שלי אוהבת עם מיץ).

מקור המתכון: אמי ז"ל

1 ק"ג קמח
6 ביצים
1 מרגרינה (כך במקור, אני מחליפה לחמאה)
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפיה
3 שקיות סוכר וניל

ללוש את כל החומרים יחד לבצק חלק ונעים לעבודה.
לקחת מעט בצק (בגודל אגוז מלך בערך), לגלגל וליצור נקניק. לחבר את שולי הנקניק.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרק מה זה מזה ולאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות, עד שמשחים (לא מאוד).

מגי


אולי למישהו יש מתכון לכעק שיותר דומה ללחמניות
18/02/2008 | 08:43
51
אצלנו פה מתים על זה..
בְּקֶלַה - תבשיל מנגולד ועוד
17/02/2008 | 12:08
2
1181
בְּקֶלַה - תבשיל מנגולד ועוד
תבשיל טוניסאי של מנגולד, ירקות ירוקים אחרים, בשר, שעועית ותפוחי אדמה.
צילום: באדיבות אחשל.

מצרכים:
2 חבילות מנגולד (כאלו שמוכרים בסופר)
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוסברה
חבילה בצל ירוק
10 שיני שום
רבע כוס שמן

בשר (אנחנו שמנו כ- 15 חתיכות יפות)
שעועית לבנה מושרית ומבושלת (אנו שמנו של סנפרוסט)
5-6 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
פלפל שחור
מלח

הכנה מוקדמת של הבקלה:
להוריד מהמנגולד את הגבעולים הלבנים (לגמרי), לשטוף היטב את העלים הירוקים ולשים בסיר עם מים.
לבשל עד להתרככות, לסנן, לסחוט ולקצוץ דק מאוד, לשים בסיר.
לשטוף היטב פטרוזיליה וכוסברה, להוריד את הענפים, לקצוץ דק מאוד ולהוסיף לסיר.
לשטוף ולנקות את הבצל הירוק, להוריד את מחצית החלק הירוק, לקצוץ דק וגם אותו להוסיף לסיר.
לקלוף ולקצוץ דק את שיני השום ולהוסיף לסיר.
להוסיף רבע כוס שמן,לטגן תוך כדי ערבוב כרבע שעה.
להעביר למעבד מזון (או בממחה) למעוך עד לעיסה.

בסיר גדול לשים את הבקלה המוכנה, שעועית, חתיכות בשר, תפוחי אדמה, לתבל בפלפל שחור ומלח, להוסיף מים כשלושת רבי גובה הסיר ולבשל עד להתרככות הבשר.
תבשיל זה אפשר לעשות גם כחמין.

מגי

סליחה על התערבות<<חדשה התבשיל ניקרא "בקיילה"
17/02/2008 | 14:56
1
114
זהו אופיו של פורום, דיון ואני שמחה שתיקנת
17/02/2008 | 14:58
48
אותי. בבית הוריי קראו לו בקלה.

מגי
ואיך לא? קוסקוס
17/02/2008 | 12:13
140
ואיך לא? קוסקוס
ישנן כמובן גירסאות רבות, זוהי הגרסה של בית אימי.
צילום: באדיבות אחשל.

מצרכים ל- 1 ק"ג קוסקוס (כ- 8 מנות)
1 ק"ג סולת (סמולינה רגילה, לא בורגול)
מים
רבע כוס שמן
כף מלח

הכנת הקוסקוס:
נח מאוד לחלק את הסולת ולעבד אותו ב- 3 חלקים.
כקערה גדולה מניחים שליש מכמות הסולת, מרטיבים במים עד להיווצרות גושישים קטנטנים (לערבב עם הידיים).
להעביר דרך נפה לקערה אחרת.
כך לעשות עם שאר הסולת.

בסיר מיוחד לקוסקוס, ממלאים את מחציתו במים ועליו מניחים את הסיר לאידוי.
בסיר לאידוי מניחים את הקוסקוס (הסולת הגרגירית שיצרנו קודם) ומאדים (כשהסיר מכוסה) כ- 45 דקות.
יש לערבב כל כמה דקות (עד תחתית הסיר), כדי שכל הגרגירים יתאדו היטב ובאחידות.
לאחר 45 דקות, להעביר את הקוסקוס מסיר האידוי לקערה גדולה, לשפוך כוס מים, רבע כוס שמן וכף מלח.
לערבב היטב עד שכל הגרגירים יעטפו במים, שמן, מלח.
להניח למנוחה לכחצי שעה.

לשים שוב את הקוסקוס בסיר האידוי ולאדות כמו קודם כחצי שעה, לערבב מדי
פעם.
להעביר לקערה גדולה, לערבב היטב ולמעוך גושים גדולים יותר (אם יש) וזהו הקוסקוס מוכן להגשה.

מרק עוף וירקות לקוסקוס:
חומרים:
בצל אחד גדול
כרבע ק"ג גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
חלקי עוף
תפוחי אדמה קלופים
גזר
דלעת
לפת (אם יש)
קישואים
כרובית
וכל ירק אחר שאוהבים
1 פפריקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
5-6 שיני שום קלופות ושלמות
מלח
מים

קוצצים בצל ומטגנים בסיר גדול את עם מעט שמן, מוסיפים פפריקה, כורכום, פלפל שחור ורסק עגבניות ומטגנים מעט.
שמים את גרגירי החומוס, העוף, מעל את הירקות, ממלאים הסיר במים כשלושת רבעי גובה הסיר, מוסיפים מלח (אפשר להוסיף אותו בסוף הבישול) ומבשלים עד להתרככות העוף.
מגישים חם מעל הקוסקוס.


מגי



טירשי - סלט דלעת
17/02/2008 | 12:15
2
155
טירשי - סלט דלעת
צילום: באדיבות אחשל.

"סלט" שמתאים במיוחד לקוסקוס

כחצי ק"ג דלעת קלופה ומבושלת (עדיף מאודה)
4-5 שיני שום כתוש
מלח
הריסה (אנו השתמשנו בהריסה "חריף אש" של אוליביה)
מיץ סחוט מלימון אחד

למעוך את הדלעת, להוסיף את השום, ההריסה (ככף אחת), מיץ לימון ומלח.
לטעום ולתקן טעמים.
יש כאלו שמוסיפים גרגירי קימל קלוי והטעם מעט שונה, אך טעים מאוד.

מגי
גם טירשי זה טריפוליטאי
17/02/2008 | 19:23
1
78
וגם מפרום, חמי טריפוליטאי וזה מה שמידי פעם אוכלים אצלם לכן אני יודעת.
אני חושבת שהקירבה הגאוגרפית והמסעות
17/02/2008 | 19:30
41
שאנשים עברו ממדינה למדינה, הביאו לכך שהמאכלים עברו עם האנשים ממקום למקום.
סבתא שלי הייתה מכינה מעין דייסה מקמח שקראו לה עסידה, סבתי הייתה טוניסאית פרקסלנס. אמא של חברה שלי הטריפוליטאית מכינה את אותה דייסה וקוראת לה עסיד. אצלנו היו אוכלים את העסידה עם מעין חריימה אך עם דג מאוד מסויים, אצל הטריפוליטאים אוכלים עם דג אחר.

מגי
מפרום
17/02/2008 | 12:17
15
177
מפרום
צילום: באדיבות אחשל.

חומרים:
5-6 תפוחי אדמה גדולים וחלקים
חצי ק"ג בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
6-7 שיני שום קצוצות דק
3-4 פרוסות לחם ששרו במים וסחוטות
מלח
פלפל שחור
פפריקה
מעט אוגז מוסקט

לציפוי המפרום:
קמח
2 ביצים טרופות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח
שמן לטיגון

לרוטב:
2 עגבניות פרוסות
1 בצל גדול פרוס
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
מים


הכנה:
להכין קערה עם מים עם 2-3 כפות מלח
לקלוף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ בערך.לפרוס את הפרוסה באמצעיתה (לא עד הסוף. לשים את "פיות" תפוחי האדמה בקערה עם המים והמלח (המלח גורם להתרככות תפוחי האדמה ומאפשר מילוי תפוחי האדמה ללא ש"ישברו").
לערבב את כל חומרי המלית היטב.
להוציא פרוסות תפוחי האדמה מהמים, לייבש היטב ולמלא (בצורת קציצה) כל
"פה" של פרוסות תפוחי אדמה.
לטרוף היטב ביצים עם רסק עגבניות.
לחמם שמן במחבת רחבה, לטבול את הקציצות בקמח ואח"כ בבלילת הביצים. לטגן משני הצדדים, להוציא ולהניח על מגבת נייר לספיגת השמן.
כך לעשות עם כל הקציצות.

בסיר רחב להניח את פרוסות העגבניות, פרוסות הבצל ומעליהם את המפרום המטוגנים. לערבב בקערה רסק עגבניות וכ-2 כוסות מים, לסיר ולבשל על אש בינונית כשעה (אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה אם אוהבים חריף).

מגי

מפרום זה של טריפולי>>אצל טוניסאים "בולט"
17/02/2008 | 15:01
3
94
יתכן שאת צודקת, בבית אימי קראו לו מפרום
17/02/2008 | 15:02
51
אבל בהחלט יכול להיות משום השפעה טריפוליטאית.

מגי
אכן נכון - אנחנו גם קוראים לזה "בולט"
17/02/2008 | 19:08
57
ואצל חמותי מחשי - ומשום מה יש הבדל בטעם-מדוע?
19/02/2008 | 09:53
59
האם זה האיזורים בטוניס בהם גדלו??
מפרום
17/02/2008 | 15:54
1
54
מגי, בילדותי גרנו ליד שכנה טוניסאית נחמדה שכמעט מידי יום שישי היתה שולחת לנו מפרום וקוסקוס ובחזרה היתה מקבלת מאימי קובה, כך כדרך קבע. אני זוכרת את הטעם המיוחד של המפרום עד עצם היום הזה.
מאז עברו הרבה שנים וניסיתי לשחזר את הטיבול למילוי המפרוס. שאלתי התייעצתי וחזרתי ואמרתי לא לא זה היה משהו מיוחד עד שהשיגו לי מטוניסאית אחת בדרום את המתכון. אחד התבלינים קרוי בשם "כרוויה". את מכירה את התבלין הזה? והאם יש טוניסאים שמוסיפים אותו לתערובת המפרום?
קרוויה אלו הם גרגירי קימל טחונים. אני מניחה
17/02/2008 | 18:12
53
שיש טוניסאים שמוסיפים קרוויה למפרום/בולט. בערים שונות הכינו את המאכלים השונים בטעמים שונים.

מגי
שאלת - מפרום עם במיה? מותר?
17/02/2008 | 16:27
2
32
בדיוק הפשרתי בשר עכשיו כדי לנסות להכין מפרום וחשבתי להכניס את השאלה בפורום..
האם זה יקלקל את הטעם אם אוסיף במיה לרוטב המפרום?

פעם ניסיתי להכין מפרום - יצא נורא ואיום ונשאר לי סיר ע נ ק של תפו"א לא מבושלים מספיק ובשר חסר טעם- עד כדי כך שבעלי אמר לי שמאכלים טריפוליטאים צריכים להכין אנשים טריפוליטאים ושאני אותר על התענוג - אבל אני מסרבת להיכנע!
חוץ מזה - שמעתי ממישהי טריפוליטאית שהיא שמה תבלין שקוראים לו חררג' (?) במלית הבשר. כיוון שאני בהריון ובשמירה, חברה התנדבה לסרוק את שוק לוינסקי בת"א ואף אחד לא שמע על התבלין הזה.
אחרים אמרו שאפשר להשתמש בבהרט במקום - דומה אבל לא אותו הדבר.

האם זה באמת מה שמשתמשים כדי לתת למנה את ה- kick המיוחד?
שירי - לא מכירה את התבלין הזה, אשאל את אחותי
17/02/2008 | 18:15
1
35
הגדולה, היא מתמצאת יותר ברזי הבישול הטוניסאי. לגבי המפרום/בולט - עצתי היא להשרות את תפוחי האדמה החתוכים במים כדי לרכך אותך וכדי ליצור מעין "פה" למילוי, לצפות ולטגן ואז לבשל ברוטב. לגבי במיה - בחיי שאינני יודעת. אולי אחרים יוכלו לתת לך עצה.

מגי
את תפוחי האדמה מרככים ע"י המלחה
17/02/2008 | 21:42
35
משהים עם המלח כ-20 דקות
שוטפים מייבשים ועוטפים את הקציצות.
שאלת שניה לפני שאני מקלקלת את המפרום
17/02/2008 | 16:33
1
51
פעם לפני שנים ניסיתי להכין מפרום.
יצא נורא ואיום - נתקעתי עם סיר ענק של תפו"א לא מבושלים מספיק ובשר טפל וחסר טעם. היה כל כך נורא שבעלי אמר לי שמאכלים טריפוליטאים צריכים להכין אנשים ממוצא טריפוליטאי ולא אשכנזים
אבל אני מסרבת להיכנע.

בדיוק היום הפשרתי קצת בשר לנסות להכין  פעם שניה את המפרום. הצטיידתי במתכון מחברה שבעלה טריפוליטאי והתכוונתי להכניס שאלת טמבל לפורום לבדוק אם אני אכניס במיה לרוטב אם זה יקלקל את הטעם (אני מתה על במיה).

חוץ מזה, החברה אמרה שהיא משתמשת בתבלין שקוראים לו חררג' (?). כיוון שאני בחודש תשיעי וגם בשמירת הריון חברה התנדבה לסרוק את שוק לוינסקי. אבוי - אף אחד לא שמע על התבלין. הציעו לי בהרט במקום. החברה אמרה שזה דומה אבל לא אותו הדבר.

האם באמת התבלין הזה נותן את ה- kick למנה?
אופס, יצא לי פעמיים. סליחה
17/02/2008 | 16:33
21
חמי וחמותי טונסאים
17/02/2008 | 16:55
1
67

לקציצות ביום שישי הם קוראים מכשי.

האוכל של הטונסאים טעים מאוד.
עד כמה שאני יודעת מכשי זה משהו אחר - מכשי
17/02/2008 | 18:17
56
זה מעי ממולא בבשר, אורז, ירק ועוד כל מיני (אבל יתכן שאני טועה).

מגי
הלחם ממש מיותר
19/02/2008 | 07:12
1
47
אני עושה לפחות פעמיים בשבוע מפרום, ללא לחם כמובן.
אגב, אני גם לא משתמשת בבצל, כי לדעתי השום מקפיץ כתה את התבשיל והבצל מאוד מקלקל.
אבל חוץ מזה המפרום נראה יופי.
המפרום/בולט האותנטי כולל בצל ולחם
19/02/2008 | 14:40
60
גריעת הבצל והלחם מהמתכון הופכים אותו לקציצה אחרת.
אין לי ספק שהקציצה טעימה - אך זה אינו מפרום.....
דֶבְּלָה או מניקוטי - מלכת המטבח הטוניסאי
17/02/2008 | 12:31
2
155
דֶבְּלָה או מניקוטי - מלכת המטבח הטוניסאי
ראשונה ומלכת המטבח הטוניסאי - דבלה או מניקוטי.
בצק דקיק-דקיק וארוך מטוגן תוך כדי ליפוף וטבול בסירופ.

חומרים:
8 ביצים בלולות
חצי כוס שמן
כחצי ק"ג קמח
חצי כוס קורנפלור
שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון

לבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שהוא שהופך להיות סמיך ומעט צהבהב.

לבצק - לבלול את הביצים עם השמן ולהוסיף בהדרגה קמח, ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק (לפעמים צריך להוסיף מעט קמח).
לחלק לחתיכות כגודל ביצה גדולה, לפזר קורנפלור על משטח העבודה ולרדד למלבן, להעביר למכונת רידוד פסטה.
ללוש עד למספר 7, אז הרצועות יוצאות דקיקות.
כך עושים עם כל חתיכות הבצק.

לחמם שמן (חם מאוד אך לא רותח) ולטגן עם מזלג בעל שיניים ארוכות. נועצים את המזלג בתחילת רצועת הבצק ומגלגלים תוך כדי טיגון עד לסוף הרצועה.
לטבול בסירופ.

מגי
ווואווו בחיים לא ראיתי ולא טעמתי כזה דבר!
18/02/2008 | 00:31
1
47
נשמע חתיכת השקעה ומשהו מאוד מיוחד בעליל!!!
השקעה עצומה אבל אכן מיוחד ושווה מאוד בעליל
18/02/2008 | 08:17
30
אמא שלי ז"ל וגם סבתי לפניה היו מרדדות עם מערוך על שולחן גדול, היום אפשר לרדד עם מכונת פסטה והחיים הרבה יותר קלים.

מגי
מֶקְרוֹד
17/02/2008 | 12:37
2
117
עוגות סולת מטוגנות או אפויות ממולאות בתמרים

חומרים:
חצי ק"ג סולת (סמולינה רגילה)
1.5 כוסות קמח לבן
3/4 כוס שמן מחומם קלות
1 כוס מים או פחות (לפי הצורך)
שמן לטיגון
חבילה תמרים מעוכים (500 גר')
2 כפיות קינמון
מעט אגוז מוסקט
מעט ציפורן טחון
מיץ מחצי תפוז

מלית:
בסיר מעל להבה קטנה לשים את חומרי המלית, למעוך היטב את התמרים עם מיץ התפוזים והתבלינים עד למחית חלקה.

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון

לבשל את הסירופ עד שנעשה צמיגי וצהבהב.

לערבב את הסולת והקמח, להוסיף שמן מחומם (לא חם מאוד כדי לא לקבל כוויה), ולהוסיף מים עד ליצירת בצק.
לחלק את הבצק לשניים. ללוש למלבן, למרוך את מלית התמרים, לרדד בצד את חלק הבצק השני ולהניחה על החלק הראשון שעליו מלית התמרים.
לחתוך למרובעים או בצורות אחרות שרוצים (אפשר טרפזים).
לטגן בשמן שחומם (אך לא רותח), לשים בסירופ ולהוציא לקופסא.

מגי

יאמי
17/02/2008 | 12:49
57
 יאמי

השכנה של אמי טוניסאית

רק בשביל העוגיות האלה, אני מחסלת ת'משלוח מנות

אין, אין על העוגיות האלה

ואיזה כייף שאין בזה מרגרינה

קבלי קצת נוף מענין



מקרוד וגם כל השאר נראה כ"כ
17/02/2008 | 14:18
44
טעים!!!
שאלה למגי
17/02/2008 | 13:03
2
39
האם את מכירה ויודעת להכין את המרק השחור עם השעועית שאוכלים אותו עם הקוסקוס?
אני חושבת שקוראים לזה פקיילה . משתמשים בעלים גדולים של צמח כלשהוא ששורפים אותם במחבת.
את יודעת למה אני מתכוונת?
בהחלט - זה ירוק כהה ולא שחור ואם תסתכלי מעט
17/02/2008 | 13:09
52
יותר למעלה בשרשור תבשיל ששמו בקלה (או פקיילה, אותו הדבר).

מגי
לתבשיל קוראים פקיילה
17/02/2008 | 16:57
53


חמותי מכינה את זה מתרד מטוגן בשמן עד שנהפלך לשחור שחור.

מבושל עם בשר ושעועית לבנה.

יו-יו עוגיות טבולות בסירופ
17/02/2008 | 13:16
92
יו-יו  עוגיות טבולות בסירופ
הצילום מתוך "עמית" - אתר העמותה לתרבות יהודי טוניס.

חומרים:
3 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח
מעט תמצית שקדים

שמן לטיגון

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי תפוז

לבשל את הסירופ עד שיהיה צמיגי ומעט צהבהב

לערבב את כל חומרי הבצק, ללוש בצק רך ולא דביק. לפזר מעט קמח על משטח העבודה ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ. לקרוץ בכוס בעלת שוליים מקומחים עיגולים ולקרוץ בתוך העיגולים (בכלי קטן יותר) עיגול יותר קטן (שיהיה כמו גלגל).
לטגן ולטבול בסירופ.

מגי
יווו טוניס סופסופ מדברים עליהם
17/02/2008 | 13:36
7
52
טוב אז אני חצי טוניסאית. אחלה של אחלה של אנשים. חולה על הסבתא הטוניסאית שלי.
שלא מפסיקה להגיד לי כמה אני "ג'ין" (מי מנחש מה זה?)

האוכל שלה הוא בין הטעימים שטעמתי הקוקלות שלה עם הגריסים והחיטה פשוט אלוהיים.
(אני כמובן לא נוגעת בכל האיברים הפנימיים שהיא ממלאה) אין לי מתכונים מדוייקים אני רק אגיד שהאוכל מאופיין
בהמון ירקות עליים מבושלים הרבה כמון וחוואיג', הרבה סלטים מבושלים ו.. הקוסקוס המעולה עם הרבה רוטב אדום ובמיה

ניחוחות ....
ג'ין - יפה לא???????????.
17/02/2008 | 13:41
5
19
חחחח נכון מאוד
17/02/2008 | 13:44
4
12
כייף לי, ואני לא טוניסאית, אני מרוקאית, וגם
17/02/2008 | 13:53
3
35
בעלי ואבא שלי חושבים שאני כזו ג'ין


חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ליאתי
מגי...אני הכי אוהבת את
17/02/2008 | 14:01
1
31
השמן של הבקלה עם קוסקוס ,בצל ירוק ומשיייר {חמוצים...},ביום שבת בצהריים ,
אמא שלי קבוע מכינה בקילה, כפיתות, קוסקוס ובולט{מפרום} כל יום שישי קבוע!!!
איזה כיף, נכון? הלוואי היה לי שוב
17/02/2008 | 15:03
16
17/02/2008 | 15:46
1
מסכימה איתך בכל , אוכל מעולה ביותר
17/02/2008 | 14:40
14
איזה שרשור מדהים! אצלי האבא הוא טוניסאי
17/02/2008 | 14:03
7
53
אני מכירה כמעט את כל המאכלים הנפלאים שמגי היקרה העלתה, והכל פשוט נראה מעולה!!
אני לא יודעת כמה אני יכולה לתרום עוד אבל יש סלט שנקרא משייר/ בשייר או משהו כזה עם גזר פלפלים גמבה לימון ופפריקה משהו יאממי, אני אגיע הביתה ואשאל את אבא מה המתכון המדוייק...
סיוי - תודה. מכירה וגם מכינה, שכחתי ממנו
17/02/2008 | 14:47
5
29
לגמרי. יש הרבה מאכלים שבטוח יש לי מתכונים וצילומים, אבל הזיכרון .... וחוסר הזמן.

מגי
מגי שכחת גם מזורה
17/02/2008 | 14:50
3
32
מכירה אך לא זוכרת איך מכינים? אם את יודעת
17/02/2008 | 15:01
22
בבקשה תכניסי מתכון.

מגי
"מזווירה" סלט גזר
17/02/2008 | 15:07
1
48
מרתיחים 5-6 גזרים
לאחר מכן חותכים לעיגולים
שמים שמן במחבת שמים את הגזרים עם שום,פפריקה,כמון,מיץ לימון,ומלח
מי שרוצה מוסיף כוסברה קצוצה


ובתאבון!!!
איזה יופי
17/02/2008 | 15:16
11
17/02/2008 | 19:22
2
סלט משוויאה (בעברית - משווי = על האש)
17/02/2008 | 19:11
73
מדובר בסלט שמכינים בדר"כ אחרי שעושים על האש על הגריל בו השתמשנו.
שמים עגבניות, פלפלים מתוקים וחריפים ושום
אחרי שהם נשרפים, מקלפים וחותכים קטן קטן - סבתא שלי עושה עם 2 סכינים במקביל בהצלבה
מתבלים בשום, מלח ולימון.

מעולה
wow מגי
17/02/2008 | 14:06
28
היו-יו הרס אותי הזכיר לי אייך בפנמיה שגדלתי
היתה לי חברה טוניסאית וכל יום ראשון אחרי
שבת חופשית היתה חוזרת עם קופסא מלאה ביו-יו
של הסבתא שלה

תודה על הזכרונות סמדי
מגי, אמאל'ה מה שעשית לי עכשיו
17/02/2008 | 14:16
31
אוי, כמה שזה נראה טעים, כל הכבוד
יאמייייייייייי כל הכבוד מגי
17/02/2008 | 15:32
10
מקרונה בל-קנאקש (מקרוני עם פול+עדשים+חומוס)
17/02/2008 | 15:32
1
256
כמויות לכ- 6 מנות:

250 גר' פסטה צדפים, או שבלולים, או צינורות או מקרוני עבה (7,8)
4-5 כפות שמן (אני השתמשתי בשמן זית)
1 בצל גדול מקולף וקצוץ לריבועים קטנים
4-5 שיני שום קלופות וקצוצות
צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ (אפשר גם כוסברה, שמיר, בצל ירוק)
1 כף הריסה (רצוי חריפה, אני לא הוספתי בכלל משום שלא אוהבים את הטעם)
100 גר' עדשים ירוקים מנוקים ושטופים
150 גר' גרגירי חומוס (אני השתמשתי בשל סנפורט, יצא מעולה)
150 גר' פול מצרי (קטן וחום - אני השתמשתי מקופסת שימורים, יצא מעולה)
פלפל שחור
מלח

הכנה:
לבשל את העדשים כ- 20 דקות ולסנן.
לבשל את החומס לפי הוראות על האריזה ולסנן(או להשרות ללילה ולבשל עד להתרככות)
פול - אם יבש להשרות ללילה, לסנן ולבשל עד להתרככות, אם משימורים - לסנן

אני בישלתי בסיר אחד גדול את כל הקטניות עד להתרככות וסיננתי.
בסיר גדול להוסיף שמן ולטגן את הבצל עם השום עד להזהבה. להוסיף כף הריסה (או לא להוסיף כלל), פלפל שחור ומלח, להוסיף פטרוזיליה קצוצה ו-600 מ"ל מים. להביא להרתחה ואז להוסיף את הקטניות המבושלות והמסוננות. להביא להרתחה נוספת ולהוסיף את הפסטה. לבשל כ- 10 דקות, לכסות את הסיר ולכבות אש.
בשלב זה כשיש עוד מים ניתן לתקן תיבול. לחכות כחצי שעה ואז לאכול.

מקור המתכון: אמא של אילן רועה ז"ל (וגם אמא שלי ז"ל). אני שיניתי מעט וגם קיצרתי הליכים ע"י בישול מוקדם של הקיטניות.

מגי


קנאקש - תבשיל במיוחד לימי החורף הקרים
17/02/2008 | 19:12
64
בנאטאז' - מעין לביבות תפוחי אדמה ממולאות
17/02/2008 | 15:43
96
5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים (הטוב ביותר מבושלים בקליפתם)
2 ביצים קשות
2 ביצים (לא מבושלות)
2 חזות עוף מבושלים או מטוגנים או צלויים
פירורי לחם
מלח
חצי כפית כורכום
שמן לטיגון

למעוך את תפוחי האדמה במועך ידני, לתבל במלח וכורכום ולצנן.
לחתוך את הביצים הקשות וגם את חזה העוף לריבועים קטנים.
בקערה אחת בוללים שתי ביצים ובקערה שניה שמים פירורי לחם.
מרטיבים את כפות הידיים במים ולוקחים ביד בערך כף גדושה מפירה תפוחי האדמה.
בעזרת הבוהן יוצרים שקע בפירה ומניחים כמה ריבועי חזה עוף וכמה ריבועי ביצה קשה.
ל"סגור" את הפירה כמו קובה לגלגל ביד למעין "קובה" מאורכת.
לטבול כל "קובה" כזו בביצה ואחר כך לגלגל בפירורי הלחם.
להכין כך את כל הכמות.
לטגן את ה"קובות" בשמן חם משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג.

מגי
געגועי לבית הורי הטוניסאים....
17/02/2008 | 16:19
19
64
מגי, השרשור המדהים שלך, העלה בי געגועים עזים לבית הורי ז"ל, ששניהם נולדו וגדלו בטוניס הבירה ועלו ארצה בשלהי שנות החמישים.
הגעגועים הם  להורים כמובן, לניחוחות המטבח המשכרים, למסורת העשירה, לאירוח המאיר פנים לכל, לעזרה והנתינה לזולת ולעוד המון...

יהודי טוניס, רובם ככולם, היו שומרי מסורת והקהילות היהודיות ברחבי טוניס היו מאוד מגובשות.
המטבח הטוניסאי עשיר ומגוון מאוד ונעשה בו שימוש בתבלינים ובעשבי תיבול רבים.
מעניין לציין, כי מטעמי כשרות, רבים לא צרכו מוצרי חלב והתוודעו אליהם רק עם עלייתם ארצה.

כל חג מחגי ישראל מתאפיין במאכלים מסורתיים שונים. לדוגמא:
פסח – מסוקי/מחללטה שהוא תבשיל הכולל את כל סוגי הירק והירקות לזכר "שאר ירקות" שבהגדה וכן תבשיל בשם "פאאד" הכולל כבד, לב, כבש ועוד, לזכר קורבן הפסח.
פורים- עוף ממולא ועוגיות שונות טבולות בסירופ-יו-יו, מקרוד, דבלה ועוד.
ראש השנה- מינינה שהיא פשטידת עוף עם ביצים ופקיילה/בקיילה שמגי העלתה בשרשור.
לשבירת הצום בתשעה באב- ח'ללם- נזיד הכולל עדשים, חומוס, פול ופתיתים העשויים מסולת (מתכון בהמשך) ועוגת "בולו" לטבילה ברוזטה (מיץ שקדים טוניסאי) או בלימונדה מרעננת.
ימי שישי – יודעת כל אמא טוניסאית שלא ניתן לקבל את השבת ללא קוסקוס, בולט ומרק בשר עם ירקות.
ימי שבת – מגוון של סוגי חמין: הרישה/חיטה, ניקיטוש- מרק עוף עם פתיתים העשויים מסולת, כמונייה- מרק בשר עם כמון וקוקלה וגם בקיילה-שהתבשלה והשתבחה כל הלילה על פלטת השבת.

תקצר היריעה מלפרט את כל מטעמי המטבח הטוניסאי הכולל גם סלטים רבים ועוגיות משובחות.

ובקיצור- אין! אין על האוכל הטוניסאי! ו...לא, אני לא משוחדת.....

תודה מגי על השרשור הנפלא
בּוּלֶט - מפרום טוניסאי
17/02/2008 | 17:34
2
146
בּוּלֶט - הן הגירסה הטוניסאית למפרום.
הקציצות הנפלאות הללו מוגשות יחד עם גרגרי הקוסקוס ועם רוטב/מרק ירקות ובשר/עוף. את הקציצות ניתן להגיש מטוגנות, מבושלות בקצת שמן ומים או מבושלות עם רוטב עגבניות.
אני נוהגת להכין כמות גדולה של קציצות, אותן אני מאחסנת במקפיא כשהן מטוגנות, ומבשלת עפ"י הצורך.

החומרים
=======
לקציצות:
--------
חצי קילו הודו אדום טחון או הודו מעורב עם בשר בקר (רצוי מעורב)
4-3 בצלים גדולים
6 שיני שום
זר פטרוזיליה
זר כוסברה
7 ענפים של שמיר
עלי כרפס מענף אחד או שניים
2 פרוסות לחם לבן יבש
1 ביצה שלמה מס'1 או 1 ביצה שלמה + חלמון
מלח
פלפל שחור
פלפל אנגלי טחון
פפריקה
כורכום
כוסברה יבשה טחונה
מרק עוף
עלים של פקעת ורדים

ירקות לעטיפת הקציצות (לפי הטעם- לא חובה):
-----------------------------------------
תפוחי אדמה
גמבה
קישואים
לבבות ארטישוק
לטיגון:
-------
שמן
2 חלבונים
קמח או קמח מצה

אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את הבשר הטחון בקערה.
2. מרסקים במג'ימיקס את הבצל, מעבירים למסננת ושוטפים מעט במי ברז. סוחטים את הבצלים היטב ומוסיפים לבשר הטחון.
3. קוצצים את השום ומוסיפים לקערת הבשר.
4. קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר ועלי הסלרי ומוסיפים לתערובת (לא להיבהל מכמות הירק- הוא מקנה לקציצות טעם ורכות).
5. משרים את 2 פרוסות הלחם במים לכ-10 דקות, מסירים את תחתית הפרוסה ואת היתר סוחטים ומוסיפים לתערובת הבשר.
6. מוסיפים את הביצה, מתבלים בנדיבות (עפ"י הטעם) ומערבבים היטב את כל החומרים.
7. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות או לפרוסות סנדביץ' (המחוברות בקצה אחד), פורסים את הקישואים ואת הגמבה, ממליחים בנדיבות ומשהים כ- 15 דקות במסננת להגרת הנוזלים. (ניתן כדברייך ליצור "ספירלות" מתפו"א).
כשהירקות מתרככים, שוטפים ומייבשים.
8. בקערה, טורפים את 2 החלבונים עם טיפת שמן ומים ככמות החלבונים ובצלחת מכינים את הקמח מצה/קמח.
9. יוצרים קציצות מעיסת הבשר, עוטפים כל קציצה בסוג אחד של ירק, עוטפים בקמח, טובלים בחלבון ומטגנים.
10. ניתן להגיש את הקציצות מטוגנות או מבושלות ברוטב.


בטיגון חמותי מוסיפה רסק עגבניות
19/02/2008 | 10:01
1
31
ומכאן מתחיל הסוד! היא לא מספרת בדיוק מה התהליך מהטיגון, הטעם המיוחד הוא הבישול שאחרי הטיגון, אין רוטב אבל הקציצה כבר לט מטוגנת, מישהו מבין/יודע על מה אני מדברת???
פשוט מאוד....
19/02/2008 | 12:59
28
מחממים בסיר מעט שמן מהטיגון או שמן רגיל
מוסיפים את הקציצות ומכסים במי ברז.
מבשלים עד שנישאר מעט רוטב בתחתית הסיר.
זהו.
אוי בטי, הרגת אותי עכשיו עם הזכרונות האלה
17/02/2008 | 17:54
8
28
סבתי היתה מכינה ח'ללם (מעין פתיתים) והייתה מייבשת אותם על הגג והתבשיל שהייתה מכינה מזה, זה היום רק בחלומות שלי. והקוקלה שלה, אח.... איזה ימים ועוגת הבולו לשבירת הצום, לא תאמיני אך השנה הכנתי, אומנם לא בדיוק כמו של אמא, אבל די דומה.
אכן תקצר היריעה מלפרט את המטבח העשיר הזה ולנו, דור ההמשך נותר רק להתענג על מה שנותר .

מגי
ח'ללם- במיוחד בשבילך מגי
17/02/2008 | 21:24
7
139
ח'ללם- במיוחד בשבילך מגי
הפתיתים:
-----------
200 גרם סולת
50 גרם קמח
מעט מלח

מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
עוטפים את הבצק שלא יתייבש.
משתמשים בכל פעם בחתיכה קטנה של בצק, יוצרים גלילים דקיקים, ויוצרים פתיתים מוארכים.
מפזרים את הפתיתים על מגש ומניחים לייבוש כ- 24 שעות.

לתבשיל:
---------
200 גר' עדשים מבושלים במים.
200 גר' גרגרי חומוס מבושלים-שהושרו במים במשך לילה.
200 גר, פול יבש מקולף (ושבור בד"כ) המבושל במים. ניתן לוותר על הפול ולהגדיל את כמות החומוס והעדשים בהתאמה.
1 בצל גדול קצוץ
1 שן שום
2 עגבניות מרוסקות
פפריקה
מלח
פלפל שחור
כרבע כוס שמן

אופן ההכנה:
------------
מחממים את השמן ומאדים את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את השום ואת העגבניה ומבשלים מעט ליצירת רוטב סמיך.
מוסיפים את פתיתי הח'ללם, מוסיפים מים לכדי כיסוי , מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הקטניות המבושלות, מתבלים ומבשלים עד שהפתיתים מוכנים.

אוכלים ומתענגים על הטעם....

והפתיתים המיוחדים....
17/02/2008 | 21:26
5
94
והפתיתים המיוחדים....
כמה אני אוהבת את החל'לם. בטי -את מכינה בעצמך?
18/02/2008 | 08:22
32
הפתיתים..
18/02/2008 | 10:02
1
46
בטי, אל תגידי שיש עדיין אנשים היום שמכינים את הפתיתים הללו. זו חתיכת עבודה. בילדותי, ז"א לפני שלושים שנה, ראיתי את שכני ,זוג טוניסאים מאוד מבוגרים, שיושבים במרפסת ומכינים אותם וכילדה אמרתי בליבי איזו התעסקות "מיותרת".. מדהים אם יש עדיין כאלו שמכינים אותם. סבלנות כזאת..
את הפתיתים שבתמונה הכנתי בעצמי
18/02/2008 | 14:51
31
לשבירת הצום בתשעה באב האחרון והכנתם נמשכה כשעתיים.
מאחר ואני מכינה את הח'ללם אחת לכמה שנים, דאגתי לצלם ולהנציח את המאורע
בפריז, ויתכן שגם בארץ, ניתן לקנות פתיתים מוכנים מעבודת יד, אבל אותי דוחה לקנות ממקור לא ידוע.

המשפחה טוענת שהטעם שווה את המאמץ....שלי כמובן
חלאלם
19/02/2008 | 08:26
36

כבת להורים טוניסאים אז כל תשעה באב אכלנו חלאלם. מאחר והכנתם כרוכה בהרבה עבודה אז אימי ז"ל היתה מושיבה אותנו הילדים  ונותנת לכל אחד מאיתנו חתיכת בצק ואז כל אחד היה מכין את הפתיתים שלנו שאותם העברנו לקערה רחבה ולא גבוהה במיוחד לייבוש. כך הרגו 2 ציפורים במכה אחת. לילדים היה עם מה להתעסק וזה חסך כאבי ראש מהורי הצמים.

כיום אבי ממשיך במסורת זו ומביא אליו את הנכדים לעשות זאת.

יום טוב לכולם.

שכחתילהוסיף ענף סלרי לתבשיל
19/02/2008 | 13:01
12
בטי תודה, תודה, ינוסה בקרוב, איזה
18/02/2008 | 08:20
19
צילומים נפלאים.

מגי
עוגת בולו
17/02/2008 | 21:33
6
195
עוגת בולו
עוגה עם אניס לשבירת הצום ביום כיפור ובתשעה באב.
עוגה נהדרת - בטי, תוכלי בבקשה להעלות את
18/02/2008 | 08:23
84
המתכון?

מגי
והעוף הממולא בביצים של צאת יום כיפור
18/02/2008 | 18:03
1
65
ויש גם את הטביחה של החומוס והחצילים שאוכלים בצאת יום כיפור,ז ניקרא "בריניה"
WOW, איך פתאום זוכרים את כל המאכלים
19/02/2008 | 10:07
27
המדהימים האלו. תודה לכולם על התוספות המדהימות לשרשור שלנו.

מגי
בטי בטי בם אוהבת את כולם!!! בבקשה תפרסמי
19/02/2008 | 04:54
2
32


את המתכון לעוגת הבולו!!!


תודה.
מתכון לבולו
19/02/2008 | 11:27
1
150
מתכון לבולו
ב ו ל ו
------
חומרים:
--------
1 מרגרינה (יש הממירים את המרגרינה לשמן)
2 ביצים
1.5 כוסות סוכר
קליפת תפוז מגוררת דק
מיץ מחצי תפוז
תמצית וניל
תמצית שקדים
כף- כף וחצי אניס טחון
חצי כוס שקדים קצוצים גס
חופן צימוקים - לא חובה
1 שקית אבקת אפיה
כ-3.5 כוסות קמח

שומשום לכיסוי

אופן ההכנה
------------
מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק דביק במקצת.
מרפדים תבנית בנייר אפיה
מרטיבים את הידיים ויוצרים 2-3 ככרות
מפזרים שומשום ומצמידים על הבצק.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שהככרות משחימים.

ניתן לפרוס את הככרות לפרוסות ולייבש בתנור בחום נמוך
התוצאה המתקבלת מזכירה בישקוטי.

בהצלחה..
תודה רבה לך מתוקה!!!!!!!!!!!!!!!!!
19/02/2008 | 16:18
13
יואוו יואוו יואוו
17/02/2008 | 16:30
17
להתעלףףףףףףףףףףףףףף

אין מילים אחרות

כמה שבא לי עכשיו לאכול מפרום!!!!
17/02/2008 | 16:36
16
אין על האוכל הטונסאי
17/02/2008 | 17:02
48


אני נשואה לטונסאי והאוכל שלהם להיט.

חמותי מכינה את כול התבשלים והסלטים של הטונסאים.

בימי שלישי אנחנו הולכים אליהם לאכול קוסקוס עם פול ודלעת .

בימי שישי אוכלים קוסקוס עם מרק ומכשי (מפרום).

ופעם בחודש אוכלים קוסקוס עם דגים.

חמותי מכינה את כול העוגיות של העדה.

מקיימת את כול המנהגים של העדה - חג הבנות, חג הבנים (סעודת יתרו).

יופי של מאכלים
17/02/2008 | 17:42
37
אוהב את מטבחי המזרח............לא מזרח אירופה
יו-יו-יו! איזה שורושר מדהים!
17/02/2008 | 18:22
24
הסיפורים של כולכם מרגשים והמתכונים מפתים ביותר.

מגי, אחלה של שרשור
בסקוטו - עוגת טורט תוניסאית
17/02/2008 | 19:22
1
101
מתכון:

7 ביצים,
8 כפות סוכר
שקית אבקת אפיה
7 כפות קמח
תמצית שקדים.


מפרידים חלבונים וחלמונים.

מקציפים את החלבונים עד שמקבלים קציפה קשה.

מוסיפים 7 כפות סוכר תוך הקצפה.

מקציפים את החלמונים עם 7 כפות סוכר ותמצית שקדים לקציפה בהירה.

מערביים את החלמונים והחלבונים בזהירות בקיפול.
מוסיפים 7 כפות קמח בהדרגה ושקית אבקת אפיה בעדינות ותוך כדי ערבוב עדין.

ליצוק הכל לתוך תבנית עם דפנות גבוהות ולהכניס לתנור מחומם בטמפרטורה של 150 מעלות למשך 20 דקות עד 30 דקות.


סבתא שלי מכינה אותה למוצאי יום כיפור בשילוב ריבת חבושים שסבא שלי מכין.
אוח, כמה אני אוהבת
17/02/2008 | 19:27
20
ועוד כמה מאכלים ...
17/02/2008 | 19:32
8
68
לצערי אין לי מתכונים כי סבתא שלי עושה לפי העין ואנחנו עובדים על הפרוייקט לשבת לידה ולכתוב הכל אבל זה יקח לנו עוד זמן...

* איך אפשר בלי הפריקסה - סנדביץ תוניסאי מעולה.
* אצלנו המטבוחה נקראת מקבובה
* ויש עוד סלטים שנקראים טרשי סלק, טרשי דלעת וטרשי גנאוויה שזה לבבות ארטישוק עם עריסה.
* יש דייסה שסבתא שלי מכינה בחורף שנקראת דרו ואפשר גם להכין ממנה עוגה. דרו זה סוג של תבלין.

וכמובן כל שאר המאכלים שנרשמו כאן ומזכירים לי נשכחות.

אני חצי תוניסאית מצד אמא שנולדה בתוניס בג'רבה ועלתה לארץ עם סבא וסבתא שלי בגיל שנתיים סבא שלי היה מאד פעיל בקהילה היהודית ועלה לארץ להתיישב בירוחם ולהפריח את השממה.
היום הם שניהם בפנסיה כבר כמה שנים וכל יום רבים על המטבח כי כשלסבא שלי משעמם הוא נכנס למטבח להכין מטעמים ומפריע לסבתא שלי.

אצלנו ביום שישי בצהרים זה בולט.
בפסח - מסוקי - שאר ירקות עם אסבנה שזה מעי (אם אני לא טועה) ממולא עם אורז ובשר. בנוסף בשר בכמון.
בחורף - קנקש
בראש השנה ומתי שרק אפשר - בקיילה
סבא שלי לכל יום הולדת יויו
למוצאי כיפור - בסקוטו ובולו
ואת הסלטים סבתא שלי מכינה בכל סוף שבוע.

.זהו - מה נשאר לי להגיד - מתה על המאכלים האלה...




אני כ"כ אוהבת פריקסה
17/02/2008 | 20:20
31

אני רואה שלכל הטונסאים יש את אותם מנהגים, ואותם מאכלים לחגים.

איילת...
17/02/2008 | 21:39
2
21
למיטב זכרוני:
סלט לבבות ארטישוק נקרא טרשי גנריה
והבמיה נקראת גנוויה.
נכון, גם אני זוכרת כך שלארטישוק קוראים גנריה
18/02/2008 | 08:25
1
44
והבמיה נקראת גנוויה.

מגי
טרשי גנריה=סלט ארטישוק
18/02/2008 | 15:02
103
סלט ארטישוק מבושל
----------------------
חומרים:
-------
לבבות ארטישוק שרויים במי לימון
שמן
עריסה
שום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
-----------
חוצים את לבבות הארטישוק לשניים וחותכים לפרוסות.
מחממים מעט שמן בסיר קטן
מוסיפים את השום עם ללבות הארטישוק ומערבבים כדקה
מתבלים במלח פלפל שחור ועריסה לפי הטעם,
מכסים במים ומבשלים על להבה נמוכה, עד לצמצום הנוזלים ולריכוך הארטישוק.
ניתן להוסיף פרוסת לימון.

בתאבון.
וואוו איילת, הזכרת לי את הדרוע....
17/02/2008 | 21:52
3
40
קניתי לפני מספר שנים, ברח' לווינסקי  את האבקה להכנת הדרוע ויצא ממש כמו פעם...יאמי.
ביקשתי מהמוכר אבקת סחלב טוניסאי בצבע אפור ולהפתעתי המוכר מיד הבין במה מדובר.
נראה לי שאכין לסופ"ש הקרוב.
מתכון לעוגת דרוע
19/02/2008 | 11:44
2
87
עוגת דרוע טוניסאית
---------------------
חומרים
-------
10 כפות גדושות דרוע = סחלב טוניסאי
5 כפות גדושות קמח
כוס שמן - לא מלאה עד גדותיה
2 כוסות סוכר
כף-כף וחצי אבקת אניס טחון
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
קליפת תפוז מגוררת דק (בעונה אני טוחנת במג'ימיקס קליפות תפוז ושומרת בהקפאה)
תמצית וניל
כ- 2 כוסות מים

תמרים בואקום
שומשום לכיסוי

אופן ההכנה:
------------
מערבבים את כל החומרים למעט התמרים והשומשום עד לקבלת עיסה דלילה
במידה והעיסה התמצקה יש להוסיף עוד מים.
שוטחים בתבנית משומנת
חותכים חתיכות תמרים ומפזרים בתבנית באופן שבכל ריבוע יש חתיכת תמר
מכסים בשומשום.
אופים בחום בינוני עד שהעוגה יציבה.

העוגה המתקבלת נוטה מאוד מאוד להתפורר וכשהיינו ילדים נהגנו ליישר עם כפית ישר מהתבנית.
יש הנוהגים להוסיף כ- 3 ביצים לקבלת עוגה מוצקה ויציבה יותר.

ממש מעדן......
אין עלייך בטי, כולו הערכה והערצה על האוכל
19/02/2008 | 12:05
1
27
המסורתי שאת מבשלת.

מגי
תודה מגי אני כולי הערצה אלייך
19/02/2008 | 12:55
22
כל שאני עושה, הוא ניסיון לשמר את המסורת והמנהגים הטוניסאים, למען הדורות הבאים.

ולמעננו...כדי להתרפק על הזכרונות.
מנהגיים טונסאים
17/02/2008 | 20:24
1
113


* חג הבנות.
*חג הבנים - סעודת יתרו.
* משווי - ערב פורים וערב פסח עושים על האש כול המשפחה.

תגידו גם אצלכם בצאת כיפור אוכלים עוף ממלוא בבשר.
אני נשואה כבר 10 שנים ועדיין לא מסוגלת לאכול.
יאממממ איזה שרשור טעים
17/02/2008 | 21:30
31
ואפילו אני האשכנזיה הכנתי פריקסה  טרישי דלעת והריסה ..יצא טעים אבל לא שווה ללא מגע ידיה של טריפוליטאית    

עכשיו הייתי מוכנה לזלול צלחת של קוסקוס ומפרום .אין אין על המאכלים הטריפוליטאים !
הרי לכם קובץ מאכלי טוניס
17/02/2008 | 22:20
7
253


חשבתי שיהיה נחמד אם כל המתכונים יהיו מרוכזים.


אז בבקשה תמצאו את כל המתכונים בקובץ המצורף
אליה את נפלאה, איזה יופי. שומרת לי את
18/02/2008 | 08:26
3
41
הקובץ המיוחד לי מאוד. אלפי תודות.

מגי
וואי..וואי..איזה מאכלים..הכל מתחשק להכין
18/02/2008 | 08:44
2
25
ולטעום..השאלה היא..למי מכל הבשלניות המרוקאיות כאן יש איזה בן לשד ך  לבת שלי..שנהנה מהמאכלים  :))
תודה רחל בשם כולנו, האוכל המדובר הוא טוניסאי
18/02/2008 | 08:46
1
23
ולא מרוקאי ואני, יש לי בנות, גם אני מחפשת שידוך .

מגי
מגי - שירשור כלבבי - פשוט תענוג
18/02/2008 | 09:08
27
נוסטלגי.
תודה רבה.
איך אפשר לשמור אותו - כדי שלא יאבד?
יום טוב שירלי
רעיון מצויין
18/02/2008 | 09:33
16
בבקשה, בבקשה, נראה לי שכך
18/02/2008 | 10:15
22

היה הכי נכון לעשות.  לרכז את הכל בקובץ אחד ואז גם קל לשמור אותו במחשבים הפרטיים וגם במאמרים במקום לשמור את כל השרשור.
כל הכבוד אליה
18/02/2008 | 15:06
16
איזה רעיון נפלא לשרשור;
18/02/2008 | 10:33
2
23
אני לא מכירה כל-כך אוכל טוניסאי, מעולם לא אכלתי.
אבל כל הדברים נראים ממש נפלא
ונהנתי מהסיפורים המצורפים.
כבר מסוקרנת לדעת מה יהיה המקום הבא
מגי, מה עשית לי...
18/02/2008 | 17:24
1
21
הילד לא הרגיש טוב,
וכשמצאתי זמן בין לבין לפתוח את הפורום הנפלא הזה, פשוט רעדתי.
איזה זיכרונות העלת בי, גם אצלי אמי שתחי' ילידת האי ג'רבה, ואבי ז"ל מהעיר גבס שבטוניס. אצלנו היו בעיקר מאכלים מהאי ג'רבה ופחות מטוניס ויש בניהם הבדלים.
תודה ענקית לאליה שקיבצה את הכל- שמרתי.
וד"א יש לי ספר נהדר של פקסל פרץ רובין- הבישול הצפון אפריקאי, מלא מתכונים וסיפורי מנהגים על העדה המולפאה הזו.
תודה מגי, שהילד יהיה בריא, זה החשוב ביותר
19/02/2008 | 08:28
14
לי יש את הספר שהוציאה משפחתו של אילן רועה ז"ל (עיתונאי שנהרג במלחמת לבנון), מטעמים טוניסאיים שמו ואכן הספר הוא יהלום אמיתי.

מגי
מנהג ה"בשישה"
19/02/2008 | 08:32
1
62


מן המסורת הטוניסאית

בראש חודש ניסן לפני חג הפסח ישנו מנהג של ה"בשישה" הבשישה מורכבת מחיטה קלויה וטחונה עם קליפות תפוזים שיבשו אותם וטחנו אותם לאבקה

הטקס הוא - מכניסים את האבקה הטחונה לקערה מכניסים פנימהי תמרים, מפתח וטבעת. כל אחד מבני המשפחה מכניס אצבע (נקיה כמובן) ואז מזרזפים שמן. ומערבבים - סמל לשפע.
מי שמוצא את המפתח - סמל לפתיחת המזל.
הטבעת לרווקים ימצאו במהרה זיווג.
אלו הן חלק משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו - החיטה והתמר.
יוני, תודה על הזכרונות
19/02/2008 | 08:34
18
ואיך אפשר בלי הבריק...?
19/02/2008 | 12:51
103
בריק (תמונה מהרשת)
הבריק הטוניסאי עשוי מעלי סיגר (שהיו פעם מכינים בבית), ממולאים בביצה, פירה תפו"א  או בשר.
הבריק במילוי בשר/עוף היו והינם נפוצים מאוד במסיבות ואירועים שונים.
הבריק במילוי ביצה בליווי סלט ירקות היווה לעיתים קרובות את ארוחת הערב בילדותי.

הכנת הבריק מאוד קלה ופשוטה:
מחממים שמן עמוק במחבת.
מניחים עלה סיגר (שניתן לרכוש בכל המרכולים) בצלחת
פותחים על העלה ביצה (כמו להכנת ביצה עין)
זורים מעט מלח
סוגרים את העלה מעל הביצה ומחליקים אל תוך השמן החם
לוחצים עם מזלג על הקצוות כדי שהעלה לא יפתח.
מנמיכים את הלהבה ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים ומניחים מעל נייר לספיגת השמן.
ניתן להוסיף לביצה פטרוזיליה, טונה, גבינה- הכל כיד הדמיון והטעם....
MAGIG שכנתי הטוניסאית הכינה דגים עם קוסקוס
19/02/2008 | 15:18
1
95
מכירה מתכון ?
אשמח לקבל.
אני בעוונותיי לא אוכלת דגים, לא מכינה ולא
19/02/2008 | 15:46
54
מתקרבת . בבית הורי אכלו קוסקוס עם מרק או תבשיל דגים. אני בטוחה שתקבלי מתכון כשיראו את ההודעה.

מגי
הודעות אחרונות
11:41 | 29.08.15 אורחים בפורום
11:14 | 28.08.15 רגיל לא מיוחד
09:26 | 27.08.15 yair_bar
16:17 | 26.08.15 שמרית211
12:12 | 26.08.15 פיקוס123
23:25 | 25.08.15 אורחים בפורום
22:45 | 25.08.15 רוני1955
10:55 | 25.08.15 דאלי עיצובים
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ