לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

עוגיות ללא מרגרינה/חמאה.

09/01/08 11:37
יש עוגיות עם שמן
אשמח למתכון.
 
תגיות:
עוגיות ללא מרגרינה/חמאה.
<< ההודעה הנוכחית
09/01/08 11:37
591צפיות
יש עוגיות עם שמן
אשמח למתכון.
אני מכינה עוגיות טחינה עם שמן
09/01/08 12:20
88צפיות


טעים ונחמד

לא חייבים בכלל חמאה


אפשר לקבל מתכון
09/01/08 13:34
40צפיות
עוגיות טחינה Rebeccan
09/01/08 13:59
114צפיות

המתכון המקורי של נירהמ1 - עם חמאה

אני ממירה לשמן ומוסיפה גם מעט אבקת אפיה - כפית לכמות המצויינת

עוגיות טחינה Rebeccan  

מאת: Rebeccanו   24/01/07 | 15:03

חשוב מאוד לא להשאיר בתנור מעבר לזמן - ברגע שרק מזהיב, לשלוף מהתנור

עוגיות חלבה/נירהמ1

החומרים:
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
(100 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות)
2/3 כוס שמן קנולה - כ- 160 מ"ל
1 כוס מלאה טחינה גולמית טובה
2 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר לבן (לדעתי אפשר מעט פחות)
3/4 כוס סוכר דמררה
פיסטוקים קלויים קלות במחבת (לקישוט העוגיות) (אני מוותרת)

הכנה:
- שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים יחד

- לשים לבצק, מקררים בערך שעה במקרר

- יוצרים כדורים קטנים בשלב זה אני מאפסנת לקירור

- נועצים במרכז כל כדור פיסטוק ( אני מכינה ללא),

- מניחים כדורים משוטחים קלות במרווחים של 2 ס"מ לפחות אחד מהשני

- אופים 10-15 דקות בתנור מחומם לחום בינוני - 170 מעלות.

- כשהשוליים של העוגיות מזהיבים מעט מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים עד לקירור מוחלט לפני שמוציאים מהתבנית. כשהן חמות לא להוציא מהתבנית כי הן מתפוררות.

הערות שלי (נירהמ1):
1. רצוי לקרר את הבצק כשעה לפני שמכינים.
2. להכין כדורים קטנים - אחרת העוגיות מתפשטות וגם מתפוררות.
3. לקרר בתבנית. לא להתפתות להוציא לפני כי הן מאוד עדינות ומתפוררות.
4. זו לא טעות - אין ביצים במתכון הזה. יש מספיק שומן מהחמאה והטחינה.

בהצלחה!

מקור המתכון: נירהמ1 - עצמי.

העוגיות מומלצות - ונשמרות יחסית הרבה זמן


Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום