לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

עוגת תאנים ברוטב מייפל ופקן של קרין גורן

מאת: רחלבי
05/01/08 14:19
האם תוכלו לעזור? כמה קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה יש במרשם? תודה מראש
 
תגיות:
עוגת תאנים ברוטב מייפל ופקן של קרין גורן
<< ההודעה הנוכחית
05/01/08 14:19
2116צפיות
האם תוכלו לעזור? כמה קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה יש במרשם? תודה מראש
עוגת תאנים ברוטב מייפל ופקאן-קרין גורן
05/01/08 14:40
413צפיות
חומרים ל-12 עוגות אישיות בתבנית עם שקעים בנפח 3/4 כוס
לעוגות:

2 כוסות תאנים מיובשות (300 גרם)
2 כוסות מים רותחים (480 מ"ל)
100 גרם חמאה רכה
1 כוס דחוסה סוכר חום (240 גרם)
3 ביצים
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (100 גרם)

לרוטב מייפל:
1 כוס סירופ מייפל (360 גרם)
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם חמאה

אופן הכנת העוגות, הרכבה ואפיה:

• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס.
• שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים.
• טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
• מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
• מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.

בינתיים מכינים את רוטב המייפל:

• בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
• מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.

מרכיבים ומגישים:

• מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים – מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
עוגת תאנים קרין גורן
05/01/08 17:07
182צפיות
  תודה רבה !!
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>

פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום