לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

הטיפ היומי - ארטישוק

02/12/07 22:16
שבוע טובבבבבבבבבבבבבבבב
מה שלומכם חברים יקרים??? אז הנה סיימנו את כל 22 האותיות והנה מתחילים מן ההתחלה ....
והיום כבודו במקומו מונח הארטישוקקקקקק

נתחיל בשאלה??? בידעתם כי מייחסים לארטישוק סגולות מרפא לבעיות קיבה וכבד??

כאשר  קונים ארטישוק כדאי :
* עלים ירוקים ללא כתמים
* גבעול קשיח ולא מכופף
* עלים קשים למגע וצמודים בחלקם העליון

מומלץ לאחסן עטוף במגבת בד ולהכניס לשקית ניילון
מומלץ לבשל את הארטישוק עם פרוסות לימון למניעת השחרה
על מנת לשמור על צבעו כדאי להשרות אותו לפני הבישול במעט חומץ .


המלצות בישול:
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר לצד אפונה ירוקה
תחתיות ארטישוק כאנטיפסטי בתנור עם שמן זית ותבלינים
תחתיות ארטישוק עם אפונה גזר  ובצל מטוגן
תחתיות ארטישוק מוחמצות


לילה טוב

KOKI
*הכל מתחיל ונגמר בדרך החשיבה.....

**אוכל מכינים באהבה או ....קונים מנת פלאפל
הטיפ היומי - ארטישוק
<< ההודעה הנוכחית
02/12/2007 | 22:16
29
606
שבוע טובבבבבבבבבבבבבבבב
מה שלומכם חברים יקרים??? אז הנה סיימנו את כל 22 האותיות והנה מתחילים מן ההתחלה ....
והיום כבודו במקומו מונח הארטישוקקקקקק

נתחיל בשאלה??? בידעתם כי מייחסים לארטישוק סגולות מרפא לבעיות קיבה וכבד??

כאשר  קונים ארטישוק כדאי :
* עלים ירוקים ללא כתמים
* גבעול קשיח ולא מכופף
* עלים קשים למגע וצמודים בחלקם העליון

מומלץ לאחסן עטוף במגבת בד ולהכניס לשקית ניילון
מומלץ לבשל את הארטישוק עם פרוסות לימון למניעת השחרה
על מנת לשמור על צבעו כדאי להשרות אותו לפני הבישול במעט חומץ .


המלצות בישול:
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר לצד אפונה ירוקה
תחתיות ארטישוק כאנטיפסטי בתנור עם שמן זית ותבלינים
תחתיות ארטישוק עם אפונה גזר  ובצל מטוגן
תחתיות ארטישוק מוחמצות


לילה טוב

KOKI
תודה יקירתי אחלה טיפים
02/12/2007 | 22:45
11
לילה טוב
ותודה רבההההה
ובהצלחה במשרה החדשה
מאוד מומלץ לאכול את העלים שלו עם טחינה!
03/12/2007 | 00:30
18
כמובן, טחינה אמיתית, לא תעשייתית.
תודה- יאמי של טיפ!
03/12/2007 | 01:40
15
אני מכינה תחתיות ארטישוק עם זיתים ברוטב עגבניות- טעים!
ארטישוק
03/12/2007 | 04:17
14
ממליץ לקנות את הארטישוק עם הגבעול הארוך ביותר שיש
ניתן לקלף את הגבעול עם קולפן ופשוט לאכול אותו כמו שהוא חי
טעים מאד ובריא מאד
כאשר מבשלים מרק ארטישוק לבשל גם את הגבעול מקולף מוסיף יותר תוכן וגם ויוצא טעים
לאחר שמרסקים את הארטישוק המבושל במרק ממליץ להעביר את תוכן המרק דרך מסננת של קוסקוס מתקבל מרק במרקם קטיפתי
וללא סיבים
כל טוב
פוקסי
כתובות אינטרנט מצורפות:
ארטישוק מלא ברזל נהדר
03/12/2007 | 07:27
18
ארטישוק דליקטס Rebeccan


ואיך אפשר בלי

ארטישוק דליקטס

כשבוחרים ארטישוק - לכו על אלו עם הגבעול השמנמן - ככל שהגבעול שמנמן, כך הארטישוק צעיר והלב מלא ....

בתחילת העונה כמעט כל הארטישוקים בדוכן יהיו טובים, כיוון שהם צעירים והסיבים כמעט ולא מורגשים. בהמשך העונה כדאי ללכת על הקטנים יותר ....

ארטישוק דליקטס - קצת עבודה, אבל מלקקים ידיים - ונהדר לאירוח



שני דברים נוספים שאנחנו מכינים מארטישוק
03/12/2007 | 09:11
48
1. חתיכות של תחתיות ארטישוק מבושלות עם קישואים (מטגנים קצת בצל , מזהיבים , מוסיפים חתיכות קישואים ותחתיות ארטישוק  , מיץ לימון ומלח/פלפל . מבשלים כחצי שעה).
2. תחתיות ארטישוק ממולאות בסלט אבוקדו ובצל ירוק.אוכלים קר.
קוקי, אצלינו אוהבים מאוד ארטישוק
03/12/2007 | 09:50
1
15
אני פשוט מבשלת במלח וזה נעלם
ירק נהדר
גם אצלי להיט בראש הארטישוקקקק
03/12/2007 | 16:31
11
שאלה פעורה
03/12/2007 | 10:18
4
16
מה זה ארטישוק ירושלמי???
ארטישוק ירושלמי -
03/12/2007 | 10:38
2
18
ארטישוק ירושלמי -
הנה הערך שלו בויקיפדיה.

זה ירק שורש, דומה במרקמו לתפוח אדמה, ואופן השימוש בו דומה גם הוא לתפוח אדמה. (ומכאן לדעתי גם הטעות לקרוא לו תפח אדמה ירושלמי).

המראה שלו מזכיר לי ג'ינג'ר גדול. (תמונה מצורפת)

ניתן להשיג כמעט בכל הסופרים, כיום.
חמנית רב שנתית, זה השם האמיתי
03/12/2007 | 10:56
8
כי מישהי שאוהבת לשים ארטישוק ירושלמי במרק
03/12/2007 | 17:11
7
(גם אני - אבל זו לא אני בסיפור...)
סיפרה לי שפעם היא קנתה ג'ינג'ר במקום ארטישוק ירושלמי....
כל המרק הלך היישר ל
רק אני לא מבינה איך היא לא שמה לריח.....
סליחה - חמנית הפקעות = ארטישוק ירושלמי
03/12/2007 | 10:56
40
שאלת איך מקלפים ארטישוק
03/12/2007 | 11:28
18
פעם אחת קניתי ארטישוק, ניקיתי, הורדתי את העלים הירוקים ובשורה התחתונה כמעט ולא נשאר חומר.
ועוד שאלת - כיצד מבשלין?
03/12/2007 | 11:50
7
13
בדיוק השבוע תהיתי לי... נגיד קניתי ארטישוק לפי ההמלצות פה (עלים סגורים, ללא כתמים, גבעול ארוך ושמן, קטנים) מה אני עושה איתו עכשיו? איך מנקים? מבשלים? אילו חלקים ואיך אוכלים?

לא מחפשת מתכונים מסובכים (בשביל זה יש תחתיות ולבבות ארטישוק בקופסא/סנפרוסט ) אלא מתכונים פשוטים פשוטים בהם אוכלים את הירק (?) במצב הכי קרוב לטבעי.

שוטפים היטב את הארטישוק
03/12/2007 | 12:10
1
19


גם ובעיקר בין העלים

מניחים בסיר עם הרבה מים, כמה קליפות לימון או חצאי לימון

מרתיחים, מחלישים הלהבה

מבשלים עוד 20 דקות בערך, עד שנוח לתלוש עלים

מכינים רוטב מהיר - לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור

אפשר לצרף מיונית - אבל למה ?

תולשים - טובלים העלים ברוטב ונהנים המון

את הלב - צריך להסיר הפרחים - אלו שנראים כמו קוצים הם פרחים צעירים, תולשים ומסירים אותם



אוי זה הכי טעים עם מיונז
03/12/2007 | 14:24
11
במיוחד עם מיונז ביתי
כך מבשלים ארטישוק>>>
03/12/2007 | 14:16
1
16
מנקים אותו היטב ומוציאים את השורש,
מניחים בסיר, ממלאים מים עד כיסוי ומוסיפים חצאי לימון ומלח,
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד - בין 20 דקות לחצי שעה - עד שאפשר לתלוש את העלים ולאוכלם.
אוכלים מכל עלה רק את החלק התחתון, הלבן (שנתלש מהליבה של הארטישוק, בעצם).
אחרי שהעלים קטנים מאוד, תולשים אותם ביחד ואוכלים את הקצוות יחדיו.
מוציאים את השערות ואוכלים את הלב. (ולא בתור ביטוי! הלב של הארטישוק! )

מומלץ לאכול את העלים והלב עם טחינה (טחינה גולמית - עם לימון, מים, שום כתוש, מלח-פלפל-פפריקה ופטרוזיליה).
לכם - אני אנסה
03/12/2007 | 16:03
7
מה עושים עם אטישוק
03/12/2007 | 16:33
15
אפשר לאכול גם את הפרי שנמצא בקצה העלים ( לאחר בישול - למרות שיש כאלה כמו בלעי למשל שאוהב לאכול אותו טרי ירוק ללא בישול).
לאחר שלא נותרים עלים
ונותר רק הראש / לב שלו
מוצאיים בעזרת סכין בזהירות את החלק השעיר ואוכלים את שנותר עם מלח מעליו .

ארטישוק ניתן לבשל שלם עם לימון ומלח ולאכלו
אפ]שר לקלוף את הראשים ולצרפם לסיר עם עופות / קציצות וירקות נוספים כגון בצל / אפונה ירוקה וכו
מבחינת תבלינים - מלח פלפל ומעט אבקת מרק עוף נפלא עבורו בתבשילים
הכי הכי פשוט:
03/12/2007 | 19:57
1
16
אני מבשלת בהרבה מים+מלח.
זהו.
תולשים אוכלים, ומבקשים עוד
גם לשתיכן
03/12/2007 | 21:51
9
בקניות הגדולות הבאות אאזור אומץ ואקנה בפעם הראשונה בחיי ארטישוקים טריים
שלום, שאלה לא הכי קשורה
03/12/2007 | 13:36
1
5
האם ניתן לבשל כרובית במיקרוגל? אם כן, כמה זמן?
בלי בעייה. אני שם כרובית מפורקת ושטופה,
03/12/2007 | 14:16
5
מזליף שמן זית, מיץ לימון ומעט מלח גס.  מכסה בכיסוי נגד התזה.
8-10 דקות בהספק מלא.
טעים, מזין וקל להכנה.
אלעד
איזה יופי
03/12/2007 | 14:29
2
איך שכתבת תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ומוגשות עם אפונה, נזכרתי במאכל הפסח הקבוע של אמא.
אם נמצא ארטישוקים השבוע, אולי נכין את המנה הזו לסופ"ש.


תודה
יוווו הטיפים נהדרים קוקית קטנה..
03/12/2007 | 21:28
1
4
בכיף לימור יקירתי
04/12/2007 | 06:44
1
אני אוהבת להכין ממרח מתחתיות ארטישוק
03/12/2007 | 21:34
55
מאוד פשוט ומאוד טעים.
מבשלת תחתיות ארטישוק משקית של סנפרוסט , ניסיתי להכין מארטישוקים טריים, אבל זה יותר מידי עבודה אז עברתי לשקיות של סנפרוסט יותר נוח ככה.
טוב לאחר הבישול של 10 דקות במים רותחים ומלח, מסננת את המים.
את התחתיות מעבירה לבלנדר, מוסיפה את החומרים הבאים -
חצי לימון סחוט.
2 כפות של שמן זית
כף של מיונז
מלח, פלפל שחור.
שן שום כתושה, אפשר יותר לפי הטעם :)
מפעילה את הבלנדר על פולסים קצרים עד שמתקבל ממרח אחיד ובלי גושים.
מעבירה לכלי, נותנת לממרח להתקרר במקרר, לא לאכול אותו חם כי אז הוא פחות טעים.
אני מתה על הממרח הזה בסנוויצ'ים.
המתכון הכי טעים לארטישוק...
03/12/2007 | 23:27
39
אמנם ה-מ-ו-ן שמן זית, אבל בתוך מכור לארטישוקים מילדות (אמא שלי הייתה מכינה כל מוצ"ש בעונה המתאימה)
זה ללא ספק מתכון מנצח.
שווה לנסות אפילו רק פעם אחת - רק בשביל להבין על מה הסיפור הגדול שמסביב

בתאבון!
כתובות אינטרנט מצורפות:
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ