לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

הטיפ היומי - ארטישוק

02/12/07 22:16
שבוע טובבבבבבבבבבבבבבבב
מה שלומכם חברים יקרים??? אז הנה סיימנו את כל 22 האותיות והנה מתחילים מן ההתחלה ....
והיום כבודו במקומו מונח הארטישוקקקקקק

נתחיל בשאלה??? בידעתם כי מייחסים לארטישוק סגולות מרפא לבעיות קיבה וכבד??

כאשר  קונים ארטישוק כדאי :
* עלים ירוקים ללא כתמים
* גבעול קשיח ולא מכופף
* עלים קשים למגע וצמודים בחלקם העליון

מומלץ לאחסן עטוף במגבת בד ולהכניס לשקית ניילון
מומלץ לבשל את הארטישוק עם פרוסות לימון למניעת השחרה
על מנת לשמור על צבעו כדאי להשרות אותו לפני הבישול במעט חומץ .


המלצות בישול:
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר לצד אפונה ירוקה
תחתיות ארטישוק כאנטיפסטי בתנור עם שמן זית ותבלינים
תחתיות ארטישוק עם אפונה גזר  ובצל מטוגן
תחתיות ארטישוק מוחמצות


לילה טוב

KOKI
 
תגיות:
הטיפ היומי - ארטישוק
<< ההודעה הנוכחית
02/12/07 22:16
606צפיות
שבוע טובבבבבבבבבבבבבבבב
מה שלומכם חברים יקרים??? אז הנה סיימנו את כל 22 האותיות והנה מתחילים מן ההתחלה ....
והיום כבודו במקומו מונח הארטישוקקקקקק

נתחיל בשאלה??? בידעתם כי מייחסים לארטישוק סגולות מרפא לבעיות קיבה וכבד??

כאשר  קונים ארטישוק כדאי :
* עלים ירוקים ללא כתמים
* גבעול קשיח ולא מכופף
* עלים קשים למגע וצמודים בחלקם העליון

מומלץ לאחסן עטוף במגבת בד ולהכניס לשקית ניילון
מומלץ לבשל את הארטישוק עם פרוסות לימון למניעת השחרה
על מנת לשמור על צבעו כדאי להשרות אותו לפני הבישול במעט חומץ .


המלצות בישול:
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בקר לצד אפונה ירוקה
תחתיות ארטישוק כאנטיפסטי בתנור עם שמן זית ותבלינים
תחתיות ארטישוק עם אפונה גזר  ובצל מטוגן
תחתיות ארטישוק מוחמצות


לילה טוב

KOKI
תודה יקירתי אחלה טיפים
02/12/07 22:45
11צפיות
לילה טוב
ותודה רבההההה
ובהצלחה במשרה החדשה
מאוד מומלץ לאכול את העלים שלו עם טחינה!
03/12/07 00:30
18צפיות
כמובן, טחינה אמיתית, לא תעשייתית.
תודה- יאמי של טיפ!
03/12/07 01:40
15צפיות
אני מכינה תחתיות ארטישוק עם זיתים ברוטב עגבניות- טעים!
ארטישוק
03/12/07 04:17
14צפיות
ממליץ לקנות את הארטישוק עם הגבעול הארוך ביותר שיש
ניתן לקלף את הגבעול עם קולפן ופשוט לאכול אותו כמו שהוא חי
טעים מאד ובריא מאד
כאשר מבשלים מרק ארטישוק לבשל גם את הגבעול מקולף מוסיף יותר תוכן וגם ויוצא טעים
לאחר שמרסקים את הארטישוק המבושל במרק ממליץ להעביר את תוכן המרק דרך מסננת של קוסקוס מתקבל מרק במרקם קטיפתי
וללא סיבים
כל טוב
פוקסי
כתובות אינטרנט מצורפות:
ארטישוק מלא ברזל נהדר
03/12/07 07:27
18צפיות
ארטישוק דליקטס Rebeccan


ואיך אפשר בלי

ארטישוק דליקטס

כשבוחרים ארטישוק - לכו על אלו עם הגבעול השמנמן - ככל שהגבעול שמנמן, כך הארטישוק צעיר והלב מלא ....

בתחילת העונה כמעט כל הארטישוקים בדוכן יהיו טובים, כיוון שהם צעירים והסיבים כמעט ולא מורגשים. בהמשך העונה כדאי ללכת על הקטנים יותר ....

ארטישוק דליקטס - קצת עבודה, אבל מלקקים ידיים - ונהדר לאירוח



שני דברים נוספים שאנחנו מכינים מארטישוק
03/12/07 09:11
48צפיות
1. חתיכות של תחתיות ארטישוק מבושלות עם קישואים (מטגנים קצת בצל , מזהיבים , מוסיפים חתיכות קישואים ותחתיות ארטישוק  , מיץ לימון ומלח/פלפל . מבשלים כחצי שעה).
2. תחתיות ארטישוק ממולאות בסלט אבוקדו ובצל ירוק.אוכלים קר.
קוקי, אצלינו אוהבים מאוד ארטישוק
03/12/07 09:50
15צפיות
אני פשוט מבשלת במלח וזה נעלם
ירק נהדר
º
גם אצלי להיט בראש הארטישוקקקק
03/12/07 16:31
11צפיות
שאלה פעורה
03/12/07 10:18
16צפיות
מה זה ארטישוק ירושלמי???
ארטישוק ירושלמי -
03/12/07 10:38
18צפיות
ארטישוק ירושלמי -
הנה הערך שלו בויקיפדיה.

זה ירק שורש, דומה במרקמו לתפוח אדמה, ואופן השימוש בו דומה גם הוא לתפוח אדמה. (ומכאן לדעתי גם הטעות לקרוא לו תפח אדמה ירושלמי).

המראה שלו מזכיר לי ג'ינג'ר גדול. (תמונה מצורפת)

ניתן להשיג כמעט בכל הסופרים, כיום.
º
חמנית רב שנתית, זה השם האמיתי
03/12/07 10:56
8צפיות
כי מישהי שאוהבת לשים ארטישוק ירושלמי במרק
03/12/07 17:11
7צפיות
(גם אני - אבל זו לא אני בסיפור...)
סיפרה לי שפעם היא קנתה ג'ינג'ר במקום ארטישוק ירושלמי....
כל המרק הלך היישר ל
רק אני לא מבינה איך היא לא שמה לריח.....
º
סליחה - חמנית הפקעות = ארטישוק ירושלמי
03/12/07 10:56
40צפיות
שאלת איך מקלפים ארטישוק
03/12/07 11:28
18צפיות
פעם אחת קניתי ארטישוק, ניקיתי, הורדתי את העלים הירוקים ובשורה התחתונה כמעט ולא נשאר חומר.
ועוד שאלת - כיצד מבשלין?
03/12/07 11:50
13צפיות
בדיוק השבוע תהיתי לי... נגיד קניתי ארטישוק לפי ההמלצות פה (עלים סגורים, ללא כתמים, גבעול ארוך ושמן, קטנים) מה אני עושה איתו עכשיו? איך מנקים? מבשלים? אילו חלקים ואיך אוכלים?

לא מחפשת מתכונים מסובכים (בשביל זה יש תחתיות ולבבות ארטישוק בקופסא/סנפרוסט ) אלא מתכונים פשוטים פשוטים בהם אוכלים את הירק (?) במצב הכי קרוב לטבעי.

שוטפים היטב את הארטישוק
03/12/07 12:10
19צפיות


גם ובעיקר בין העלים

מניחים בסיר עם הרבה מים, כמה קליפות לימון או חצאי לימון

מרתיחים, מחלישים הלהבה

מבשלים עוד 20 דקות בערך, עד שנוח לתלוש עלים

מכינים רוטב מהיר - לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור

אפשר לצרף מיונית - אבל למה ?

תולשים - טובלים העלים ברוטב ונהנים המון

את הלב - צריך להסיר הפרחים - אלו שנראים כמו קוצים הם פרחים צעירים, תולשים ומסירים אותם



אוי זה הכי טעים עם מיונז
03/12/07 14:24
11צפיות
במיוחד עם מיונז ביתי
כך מבשלים ארטישוק>>>
03/12/07 14:16
16צפיות
מנקים אותו היטב ומוציאים את השורש,
מניחים בסיר, ממלאים מים עד כיסוי ומוסיפים חצאי לימון ומלח,
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד - בין 20 דקות לחצי שעה - עד שאפשר לתלוש את העלים ולאוכלם.
אוכלים מכל עלה רק את החלק התחתון, הלבן (שנתלש מהליבה של הארטישוק, בעצם).
אחרי שהעלים קטנים מאוד, תולשים אותם ביחד ואוכלים את הקצוות יחדיו.
מוציאים את השערות ואוכלים את הלב. (ולא בתור ביטוי! הלב של הארטישוק! )

מומלץ לאכול את העלים והלב עם טחינה (טחינה גולמית - עם לימון, מים, שום כתוש, מלח-פלפל-פפריקה ופטרוזיליה).
º
לכם - אני אנסה
03/12/07 16:03
7צפיות
מה עושים עם אטישוק
03/12/07 16:33
15צפיות
אפשר לאכול גם את הפרי שנמצא בקצה העלים ( לאחר בישול - למרות שיש כאלה כמו בלעי למשל שאוהב לאכול אותו טרי ירוק ללא בישול).
לאחר שלא נותרים עלים
ונותר רק הראש / לב שלו
מוצאיים בעזרת סכין בזהירות את החלק השעיר ואוכלים את שנותר עם מלח מעליו .

ארטישוק ניתן לבשל שלם עם לימון ומלח ולאכלו
אפ]שר לקלוף את הראשים ולצרפם לסיר עם עופות / קציצות וירקות נוספים כגון בצל / אפונה ירוקה וכו
מבחינת תבלינים - מלח פלפל ומעט אבקת מרק עוף נפלא עבורו בתבשילים
הכי הכי פשוט:
03/12/07 19:57
16צפיות
אני מבשלת בהרבה מים+מלח.
זהו.
תולשים אוכלים, ומבקשים עוד
גם לשתיכן
03/12/07 21:51
9צפיות
בקניות הגדולות הבאות אאזור אומץ ואקנה בפעם הראשונה בחיי ארטישוקים טריים
שלום, שאלה לא הכי קשורה
03/12/07 13:36
5צפיות
האם ניתן לבשל כרובית במיקרוגל? אם כן, כמה זמן?
בלי בעייה. אני שם כרובית מפורקת ושטופה,
03/12/07 14:16
5צפיות
מזליף שמן זית, מיץ לימון ומעט מלח גס.  מכסה בכיסוי נגד התזה.
8-10 דקות בהספק מלא.
טעים, מזין וקל להכנה.
אלעד
איזה יופי
03/12/07 14:29
2צפיות
איך שכתבת תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ומוגשות עם אפונה, נזכרתי במאכל הפסח הקבוע של אמא.
אם נמצא ארטישוקים השבוע, אולי נכין את המנה הזו לסופ"ש.


תודה
º
יוווו הטיפים נהדרים קוקית קטנה..
03/12/07 21:28
4צפיות
º
בכיף לימור יקירתי
04/12/07 06:44
1צפיות
אני אוהבת להכין ממרח מתחתיות ארטישוק
03/12/07 21:34
55צפיות
מאוד פשוט ומאוד טעים.
מבשלת תחתיות ארטישוק משקית של סנפרוסט , ניסיתי להכין מארטישוקים טריים, אבל זה יותר מידי עבודה אז עברתי לשקיות של סנפרוסט יותר נוח ככה.
טוב לאחר הבישול של 10 דקות במים רותחים ומלח, מסננת את המים.
את התחתיות מעבירה לבלנדר, מוסיפה את החומרים הבאים -
חצי לימון סחוט.
2 כפות של שמן זית
כף של מיונז
מלח, פלפל שחור.
שן שום כתושה, אפשר יותר לפי הטעם :)
מפעילה את הבלנדר על פולסים קצרים עד שמתקבל ממרח אחיד ובלי גושים.
מעבירה לכלי, נותנת לממרח להתקרר במקרר, לא לאכול אותו חם כי אז הוא פחות טעים.
אני מתה על הממרח הזה בסנוויצ'ים.
המתכון הכי טעים לארטישוק...
03/12/07 23:27
39צפיות
אמנם ה-מ-ו-ן שמן זית, אבל בתוך מכור לארטישוקים מילדות (אמא שלי הייתה מכינה כל מוצ"ש בעונה המתאימה)
זה ללא ספק מתכון מנצח.
שווה לנסות אפילו רק פעם אחת - רק בשביל להבין על מה הסיפור הגדול שמסביב

בתאבון!
כתובות אינטרנט מצורפות:
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום