לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום הורים לתינוקות
ברגע אחד הפכנו מזוג (עם בטן...) לאמא ואבא. למשפחה. פתחנו כאן בית חם -להכיר הורים אחרים, להחליף דעות, לקבל עיצות, להנות מתמיכה ושותפות מאנשים שעוברים חוויות דומות. מקום להשוויץ בתמונות ולהשוות סוגי משחה לטוסיק המעבר מהריון ולידה לסטטוס של אמא (או אבא) הוא מאוד לא קל, אנחנו כבר לא חלק מהווית ההריון וכבר אחרי הלידה והפחדים שכמובן מלווים אותה, אבל עדין לא הורה מנוסה. האוצר הקטן הזה שהגיע איתנו הביתה מעסיק אותנו 24 שעות ביממה (ובדרך כלל גם את המצלמה ), ואנחנו נורררא רוצים לחלוק את זה עם אנשים מבלי להרגיש שאנחנו פולשים או מכבידים בדברים שרק אנחנו מתלהבים מהם... בשביל זה אנחנו כאן!
אז זה המקום שלכן/ם אמהות (או אבות) טריים, לחלוק, לשאול, להשוויץ ולהתייעץ..

את הפורום מנהלות ענת אמא ליובל הקטן, ושחף, אמא של איתמר ויותם, וכמובן משתתפים בו המון מומחים בנושאים שונים והמון אמהות בסטטוס זהה עם או בלי נסיון.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום הורים לתינוקות

ברגע אחד הפכנו מזוג (עם בטן...) לאמא ואבא. למשפחה. פתחנו כאן בית חם -להכיר הורים אחרים, להחליף דעות, לקבל עיצות, להנות מתמיכה ושותפות מאנשים שעוברים חוויות דומות. מקום להשוויץ בתמונות ולהשוות סוגי משחה לטוסיק המעבר מהריון ולידה לסטטוס של אמא (או אבא) הוא מאוד לא קל, אנחנו כבר לא חלק מהווית ההריון וכבר אחרי הלידה והפחדים שכמובן מלווים אותה, אבל עדין לא הורה מנוסה. האוצר הקטן הזה שהגיע איתנו הביתה מעסיק אותנו 24 שעות ביממה (ובדרך כלל גם את המצלמה ), ואנחנו נורררא רוצים לחלוק את זה עם אנשים מבלי להרגיש שאנחנו פולשים או מכבידים בדברים שרק אנחנו מתלהבים מהם... בשביל זה אנחנו כאן!
אז זה המקום שלכן/ם אמהות (או אבות) טריים, לחלוק, לשאול, להשוויץ ולהתייעץ..

את הפורום מנהלות ענת אמא ליובל הקטן, ושחף, אמא של איתמר ויותם, וכמובן משתתפים בו המון מומחים בנושאים שונים והמון אמהות בסטטוס זהה עם או בלי נסיון.
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
תקנון הפורום  -  הנחיות כתיבה בפורום  -  הפרסום בפורום אסור בהחלט!
נא הקפידו לשרשר הודעות בעלות מכנה דומה
 
המשך >>

מכינים ביצה מקושקשת

מאת: Hash31
24/05/11 13:32
רוב הילדים שפגשתי לא מתים על ביצה קשה, אבל מאוד אוהבים ביצה מקושקשת.
ואין צורך להפריד - נותנים את החלבון והחלמון.
אוכל, אוכל ועוד אוכל ליום שני
23/05/2011 | 10:34
118
100
טעימות
23/05/2011 | 10:35
6
114
היי לכולן,

לפני כ-10 ימים התחלנו את שלב הטעימות.
יש לי מספר שאלות (מקווה שלא מטומטמות) ואשמח לעזרתכן:
1.האם מותר לתת תפו"א/יוגורט/גבינה לבנה בשלב הטעימות (שמעתי מחברה שכן אך נשמע לי מוזר, לכן אני שואלת)?
2.איך בדיוק מכינים מרק ירקות עם עוף והאם ניתן להקפיא אותו?
3.מתי מתחילים לתת יותר מ 2-3 כפיות?
4.האם לתת את הירקות/פירות בסמוך להאכלה או בין האכלות?
5.האם אפשר לתת מים אחרי הטעימות (בני בן 5 חודשים)?

תודה מראש למשיבות
תשובות
23/05/2011 | 10:40
5
80
1. תפו"א - כן. מוצרי חלב - רק מגיל 9 חודשים.
2. מבשלים יחד ירקות שונים (עדיף בלי תפו"א)+עוף+עשבי תיבול - טוחנים ובהחלט ניתן להקפיא.
3. בגיל חצי שנה אפשר להחליף ארוחה אחת/שתיים במוצקים
4. את הטעימות אפשר לתת מתי שרוצים, זה גם ככה לא מחליף ארוחה. עדיף לא כשהילד מורעב.
5. אפשר קצת, אין חובה לכך עדיין.
תודה רבה- עוד כמה שאלות
23/05/2011 | 11:14
4
43
1. האם אפשר לתת עכשיו טעימות של מרק עוף או עדיף לחכות קצת?
2. כמה זמן אמור להימשך שלב הטעימות?
3. האם רק בגיל חצי שנה מחליפים בקבוק במוצקים או שאפשר לנסות לפני, כלומר להציע יותר מ 2-3 כפיות ולהשלים עם בקבוק?

תודה
עוד כמה תשובות
23/05/2011 | 11:29
2
32
1. אפשר בהחלט לתת טעימות של עוף
2. עד גיל חצי שנה
3. אם הוא ממש מתלהב, אפשר להחליף ארוחה אחת בגיל 5.5 חודשים.
הבת שלי החליפה בקבוק אחד
23/05/2011 | 20:25
1
32
בפירות  אבל לא תמיד אוכלת כמו שצריך בהתחלה אם לא אכלה כמו שצריך הייתי מביאה לה מייד בקבוק עכשיו אני מביאה לה כמות יותר גדול בבקבוק הבא כי היא מאד רעבה שהוא הבקבוק לפני השינה. האם זה ימנע ממנה לבסס את ארוחת המוצקים?
צנצנות זכוכית מששת אפשר להקפיא?
למה שזה יפריע לביסוס הארוחה?
23/05/2011 | 20:36
13
כל עוד את לא מציעה בקבוק ישר אחרי ארוחת המוצקים,
ונותנת לה לבקש אותו בהמשך - הכל בסדר.
עם הזמן הכמויות יגדלו.

אין לי מושג בקשר לצנצנות. אני מניחה שכן...
רק תשימי
23/05/2011 | 18:42
15
מרק בלי אבקת מרק
איך משכנעים תינוקת לאכול?
23/05/2011 | 11:41
4
55
הפיצית של בת 8 חודשים, מסכימה לאכול אך ורק פירות.
מה כבר לא ניסיתי לתת לה..מרקים בכל הוריאציות, קציצות, ביצה, פסטה וכלום לא הולך. אם אין בזה בננה וזה לא מתוק היא לא מסכימה אפילו להכניס לפה.
מה עושים? איך משכנעים אותה לאכול דברים נוספים?
זו הסיבה שהיא עדיין אוכלת ארוחה אחת ביום (בבוקר). לא ניראה לי הגיוני לתת לה 3 ארוחות של פירות.
בזמן האחרון התחלתי לתת לה בערב קצת גמדים (כמובן בטעם בננה או תות) ואת זה היא כן מסכימה לאכול (כן אני מודעת לזה שמוצרי חלב מתחילים רק מגיל 9 חודשים).

אשמח לעצות.
המשיכי הציע אבל אל תעשי אישיו מזה
23/05/2011 | 11:45
45
אני לא בעד גמדים ושות.. סתם גאנק
יוגרוט ביו עושה את העבודה
אגב בטטה וגזר הם גם מתוקים
זו תקופה זה יעבור בהצלחה
כשתגלי תודיעי לי...
23/05/2011 | 20:52
28
שלי בת 10 חודשים ועושה טובה שהיא אוכלת פירות.
על מרקיםומלוחים אין מה לדבר.
כשאני נותנת לה ביצה היא עושה פרצוף כאילו נתתי לה לימון
ההמלצה שלי היא לא ללחוץ עליה
23/05/2011 | 21:28
1
34
כשהבת שלי התחילה לאכול אוכל מוצק ולהבין מה קורה מסביב, קלטתי שהיא מאוד מתעניינת במה שאני אוכלת כל פעם.
קיצר, הטיפ שלי זה לאכול ארוחה ביחד, להכין לשתיכן אותו הדבר. לנסות לתת לה קצת, אבל לא להכריח, לתת לה לקלוט שזה טעים לך. אולי לשים חתיכה קטנה של ביצה יחד עם עוד דברים על הצלחת שלה ולראות אם היא אולי תיקח.
אני גם משחקת איתה הרבה, היא מאכילה אותי, אני אותה. נותנת לה חתיכה של ביצה, ואז חתיכה אבוקדו...וכו'

בעקרון אני נגד לתת באופן קבוע אוכל עם צבעי מאכל והמתקה מיותרת, אם יש אפשרויות אחרות. (למרות שאני יודעת שכל שישי בפעוטון היא מקבלת שטוזים...).
חסכת לי תגובה.כתבת בדיוק מה שרציתי אני..
24/05/2011 | 07:56
22
מסרבת לנסות דברים חדשים....ועוד שאלה קטנה
23/05/2011 | 15:00
6
40
אני מנסה להכין דברים חדשים שנגה תנסה ושיהיה לה מגוון דברים דברים ולא אותם דברים
ניסיתי אורז מתוק, קסדיה (טוסט מקסיקני), ועוד כמה דברים
היא פשוט מסרבת אפילו לנסות ואני מראה לה שאני אוכלת וזה טעים ומנסה אפילו לתת לה לטעום
כלום!! מתעצבנת ועושה עוד יותר קונצים - יש עצות?
הדבר השני אני הפסקנו לתת לנגה מטרנה בערב לפני השינה, מה אפשר להכין לה חוץ מחביתה,
דייסת קורנפלור/שיבולת שועל. אשמח לרעיונות.
תודה!
מה היא כן אוהבת לאכול?
23/05/2011 | 15:04
2
23
הרבה ילדים לא אוהבים לנסות דברים חדשים.
זה לא חריג.
אל תדאגי משעמום. ילדים פחות משתעממים באוכל ממבוגרים.

תני לה כרגע מה שהיא אוהבת לאכול,
עם הזמן היא תפתח לדברים חדשים.
בנתיים - שתראה אתכם אוכלים מאכלים חדשים, אולי זה יעשה לה חשק.

בקשר לארוחת ערב -
ביצה על סוגיה - חביתה, מקושקשת, לחם מטוגן, שקשוקה
פנקייקס, לביבות שונות, פשטידה,
קלח תירס, ירקות טריים ומבושלים,
לחם+ממרח, גבינות שונות....
איזו תשובה מהירה!
23/05/2011 | 15:09
1
22
הדברים שהיא לא יכולה בלעדיהם:
עגבניות, זיתים, אבוקדו (במיוחד כריך של ארומה), גבינות (כל הסוגים), חלבון של ביצה קשה
פתיתים עם גבינה לבנה (האמת עשיתי לה שבוע שעבר בערב ואכלה פחות מחצי)
אנסה חלק מההצעות, במיוחד פשטידות/טארטים אבל הבעיה שרוב המתכונים שיש לי זה לתבניות
גדולות וחבל לי להכין כאלו כמויות ויותר להכין אישיות - איפה אפשר למצוא?
שאלה קטנה - אפשר להכין לה ביצת עין?
פשטידות
23/05/2011 | 15:30
28
הכי קל להכין בתבנית מאפינס, ואז אפשר להקפיא את השאר.

בקשר לביצת עין - אני נותנת ביצת עין חצי-הפוכה (הלבן מוכן כולו, הצהוב נשאר רובו נוזלי) - היא אוהבת לטבול בצהוב ירקות
לביבות אפויות (של ניקי ב)
23/05/2011 | 18:40
2
167
מעולות. ויש מגוון..
יש לה עוד הרבה מתכונים..אתמול הכנתי לגברברים פיצה מלאווח , אני לא מרבה להכין את זה כי אני לא מתלהבת שיאכלו את זה ..אז לעיתים רחוקות אני מכינה , זה מהיר טעים ונרשמה התלהבות גדולה! גם מהבחור הגדול
אני עם יקימון והלביבות טונה האפויות!
23/05/2011 | 20:00
1
18
הן תענוג פה בקרב כל בני המשפחה!
חשוב לפני גיל שנה- להחליף את הדבש בסילאן, ואם את לא מאוהבי הקטשופ- עגבניות מגורדות במקום ובתיאבון!
אכן הכנתי אותם שהיא היתה לפני גיל שנה
24/05/2011 | 09:58
21
ואכלה אולי אחד....אולי אנסה שוב במיוחד עכשיו שהיא חולת טונה (רואה אותי
אוכלת את הגבינה וטונה עם הפתית) לא מפסיקה לבקש ממני טונה!
אוהבת טונה שלי כמו אמא שלה
חדשה כאן - שאלות בנוגע להנקה, שאיבה
23/05/2011 | 15:10
11
19
ילדתי לפני שבועיים את ביתי הבכורה ואני מניקה. ההנקה הולכת בסך הכל בסדר, ובעצת יועצת הנקה אני מניקה בכל ארוחה משני הצדדים. בדרך כלל יוצא שמהצד השני היא יונקת פחות זמן.
בימים האחרונים התינוקת שלי פולטת כמעט אחרי כל הנקה. הפליטות נוזליות ולא סמיכות. זה קורה גם אם אני מרימה אותה אחרי ההנקה לגרעפס (לא תמיד יוצא לה). בנוסף לזה, כמעט כל יום בשלב כלשהו היא מתחילה לגהק. הבנתי מיועצת ההנקה וגם מהאחיות בבית החולים שזה לא מפריע לה אבל לי יש תחושה שכמו שזה לא נוח למבוגרים אז אולי זה גם לא נוח לתינוקות. הבעיה היא שהדבר היחיד שמעביר לה את הגיהוק הוא... הנקה. ואז הרבה פעמים קורה שאחרי שהיא כבר אכלה משני הצדדים והחלפתי לה חיתול, מתחיל הגיהוק ו"פותח" את מעגל הקסמים מחדש...
האם הפליטות והגיהוקים זה נורמלי לתינוקת בגילה?

בקשר לשאיבה - אני מעוניינת להתחיל לשאוב ולצבור חלב במקפיא כדי שיהיה לי כשארצה לשלב בקבוקים שאובים עם ההנקה. מהו הזמן הטוב ביותר ביום לשאוב? בוקר? ערב? מיד אחרי שינקה? אשמח לשמוע מנשים בעלות ניסיון בעניין..

ודבר אחרון - כשאתן מניקות בלילה, איך אתן מעבירות את הזמן? אולי זה לא יפה להגיד אבל אני ממש משתעממת...
מזל טוב!
23/05/2011 | 15:21
8
כל מה שתארת - נורמלי לגמרי. נשמע שהכל הולך מצויין.
הגיהוקים יעברו עם הגיל, הפליטות הדלילות הן תופעה ידועה, העובדה שהיא יונקת פחות מהשד השני זה תקין. הנקה אח"כ תתחילי מהשד הזה.

בקשר לשאיבה - לדעתי עדיף לחכות קצת שמשק החלב יתייצב.
בכל מקרה - בבוקר הכי קל לשאוב, יש הכי הרבה חלב.
מעבר לזה אני פחות מומחית בנושא - מציעה לך גם להתייעץ בפורום הנקה.

בקשר ללילה - ספר? טלוויזיה? מעירים את הבעל ומנהלים איתו שיחה? ישנים תוך כדי הנקה (הכי אהוב עליי )?

שיהיה פוסט קל ושפע חלב
מזל טוב!!
23/05/2011 | 15:37
9
3
לגבי הלילות -
אני העברתי את הלילות הראשונים מול הטלוויזיה או מול האינטרנט...
וגם - לאט לאט ההנקות יתקצרו - עכשיו כל הנקה בטח לוקחת לך לפחות חצי שעה אם לא יותר (אצלי בהתחלה כל הנקה נמשכה כשעה) אבל עד מהרה ההנקות יהפכו ליותר קצרות (במיוחד בלילות, כי היא תלמד לינוק ולהרדם ולהמשיך לישון).

לגבי השאיבות - ממליצה לך לחכות עוד שבועיים עד שתתחילי לשוב כדי לתת להנקה ולכמויות להתבסס.

הנקה מוצלחת ומהנה!
מה הסיבה להתקצרות משך ההנקה?
23/05/2011 | 15:42
8
6
וגם - בדר"כ היא באמת נרדמת על הציצי, אבל מתעוררת במעבר למיטה שלה, או כשאני מרימה אותה לגרעפס... ותמיד יש את הדילמה אם לשים אותה מיד במיטה או לנסות להרים אותה לגרעפס, כי אם לא אולי היא תפלוט..
היא תתייעל ביניקה
23/05/2011 | 15:52
7
6
ותגדל ותתחזק - וכך תאכל יותר חלב בפחות זמן.
בלילה אני לא מרימה לגרפס.
ממליצה לך לנסות הנקה בשכיבה - יכול לעזור לך בלילות
לגבי הנקה בשכיבה
23/05/2011 | 15:58
6
21
שמעתי רבות על היתרונות של הנקה בשכיבה, אבל משום מה אני לא מצליחה להבין איך זה עובד...
יש לזה קשר לגודל התינוקת או לגודל הציצי? אין לי חזה מאוד גדול... והיא כאמור רק בת שבועיים..
ניסיתי לחפש סרטון הדרכה באינטרנט ולא מצאתי. אשמח להנחיות או ללינק לסרטון כזה אם מישהי מכירה
תראי פה
23/05/2011 | 16:26
3
9
תודה רבה. עוד שאלה בנושא
23/05/2011 | 16:44
2
8
הנקה בשכיבה מתאימה רק לתינוקות שכבר יודעים להתחבר לבד לציצי? כי שלי צריכה עוד קצת עזרה...
פשוט בסרטונים ששלחת רואים את התינוקות מתחברים לגמרי לבד. אם צריך לעזור להם, איך עושים את זה?
אני הנקתי בשכיבה עוד בבית החולים...
23/05/2011 | 19:54
1
11
גם תינוק שצריך עזרה בלהתחבר לשד יכול לינוק בשכיבה. זה מאוד כיף ומאוד נוח לשתי הנפשות הפועלות (לדעתי )
פשוט עם היד התחתונה (זו שבצד שעליו את שוכבת) את מקרבת אותה אלייך, ועם היד הפנויה את מכוונת את הפטמה לאן שצריך...
היד התחתונה ממשיכה לתמוך בראש התינוקת כל עוד צריך...

כשהיא תגדל קצת, ואת תתמקצעי בהנקות יותר, זה יהפוך לממש פשוט ונוח.

בהצלחה!

תודה רבה! אני אנסה...
23/05/2011 | 20:50
1
ממליצה מאוד על הנקה בשכיבה
24/05/2011 | 19:20
1
16
breastfeeding-positions
צרפתי לך שרטוט של איך אני מניקה (מהשרטוט השה אני למדתי להניק בשכיבה).
אצלי הוא יונק ככה מגיל שבוע, שנינו מאוד מרוצים.
את מוזמנת לשלוח לי מסר אם את רוצה עוד פרטים.
בהצלחה!
תודה רבה! אני אנסה
24/05/2011 | 19:41
הקפאת מזון טחון
23/05/2011 | 18:04
23
781
התחלנו את שלב הטעימות.

בגלל שאני ובישול לא הולך טוב ביחד, עשיתי כמות מסויימת והקפאתי בקופסאות אחסון קטנות מיוחדות למטרה זו.

אבל מה? כשהפשרתי את האוכל נהיה לו מרקם של ספוג . פעם פעמיים זה חזר על עצמו. זה ממש ונאלצתי לזרוק.

בהכנה הבאה שוב הקפאתי ושוב קיבלתי בהפשרה ספוג דוחה .

למה זה?


ושאלה נוספת - למה לא לתת תפו"א בשלב הטעימוות?

תודה לעונות  

אם היה תפו"א זה הסיבה לספוגיות...
23/05/2011 | 18:36
22
28
למה לא? כי זה ירק שנוטה לעשות כאבי בטן.
דווקא נתתי תפו"א
23/05/2011 | 18:44
3
36
ונראה שעוכל טוב מאוד.. מה שכן הקטצנצ'יק עשה פרצוף של איכסה, כי זה חסר טעם.. במרק ברור שזה יהיה יותר טעים
כל אחד והקיבה שלו
23/05/2011 | 18:46
11
אה ובלי קשר, תפו"א הופך לספוגי בהקפאה
23/05/2011 | 18:48
1
14
גילינו בדרך הקשה (פעמיים )
23/05/2011 | 20:16
16
23/05/2011 | 18:53
17
8
באמת? תפוח אדמה = כאב בטן?

אז מה אפשר לתת בטעימות?

די משעמם רק גזר וקישוא .


דלעת, בטטה, סלק...
23/05/2011 | 19:03
2
52
וכמובן שיש גם דברים אחרים מלבד ירקות.
טוב נו,
23/05/2011 | 20:49
1
13
בגלל שאנחנו לא מהמשפחות שאוכלות אוכל בריא, האופקים שלי בנושא ירקות ופירות מאד צרים

סלק? בחיים לא היה לי בבית.......

חוץ מזה שזה בצבע סגול אין לי מושג מה עושים עם זה ואיזה טעם יש לזה. זה עצוב אני יודעת. אבל שאלה יהיו הבעיות שלי בחיים.
את שאלת
23/05/2011 | 21:52
13
בכל מקרה,
את יכולה לתת כל דבר בטעימות.
לא רק ירקות.
מלבד מוצרי חלב ודבש - את יכולה לתת לטעום מהכל.
אני נותנת מה שבא לי באותו רגע
23/05/2011 | 19:08
4
22
ז"א- אני חושבת שעדיף להתחיל מפחות מתוק ליותר מתוק (אז לא התחלתי עם בטטה ולא נתתי בננה בתור טעימה ראשונה) אבל חוץ מזה אין שום הגבלה (מעט מוצרי חלב ודבש)

אז נתתי לה גזר ואפונה (וזה אומר שהיא יכולה לאכול עכשיו אפונה עם גזר רק לשים לב שהאפונה מקולפת) ונתתי לה תפו"א (אז אם יש לי מנה עם תפו"א אפויים אני יכולה לכבד אותה קצת) קישוא הפסקתי לתת לה סתם כי אני לא מחבבת את הירק הזה חושבת בהזדמנות (כשתחלים) לתת לה עדשים (ואז- מרק עדשים כשאני בודקת את הבצל שנמצא בפנים), עכשיו זה הולך לאורז (כלכלה עוצרת, וגזר כבר מותר) כשהיתה מצוננת מאד עשיתי לה טעימות של חזה הודו (בגלל המרק)

בקיצור- תני לה מה שבא לך, אם תכאב לה הבטן- תפסיקי. אל תמנעי טעימות על סמך כאבי בטן של תינוקות אחרים
תודה
23/05/2011 | 20:31
3
12
מה עושים עם הקליפות של האפונה?

מה זה טעימות של חזה הודו? איך עושים? (וואי שכחתי הכל!)

הרבה בריאות

תודה!
זורקת אותן לפח
23/05/2011 | 20:46
2
19
חזה הודו בישלתי במים, פוררתי וטחנתי (עם חלק מהמים)
לא מי יודע מה מוצלח, היא אהבה את הטעם והוציאה את הבשר מגולגל יבש מהפה
חזה הודו טחנת ככה בלי ירקות?
24/05/2011 | 12:30
1
119
לאיזה מרקם זה הגיע?
כן
24/05/2011 | 12:56
11
זה הגיע למרקם דייסתי ומוזר (הוספתי הרבה מרק)
במחשבה לאחור הייתי מבשלת עם ירקות וטוחנת הכל
עדשים זה מצויין!
23/05/2011 | 19:56
8
36
גם טעים וגם מזין
שאלה של ים
23/05/2011 | 20:29
7
20
עדשים? שקונים בסופר בשקית? יש איזה סוג מועדף?

מה עושים איתם?

זה לא יבש ומגעיל ? אין לזה קליפות? (כמו לאפונה?)

ומה עם אפונה איך נותנים בלי הקליפות?

תודה!
עדשים כתומות
23/05/2011 | 20:38
6
98
הכי עדינות לעיכול.
אין להן קליפה.
מבשלים במים עד לריכוך, או מוסיפים חופן למרק ירקות.
אפונה נותנים מעוך עם הקליפה.
הקליפה לא קשה מידי?
23/05/2011 | 20:43
2
15
הכנתי לה אפונה (טריה, זה משנה?) ואין מצב שהייתי נותנת לה מעוך עם הקליפה! היא מרגישה לי קשה מידי
מעוך זה יותר בעייתי
23/05/2011 | 21:48
1
13
אבל עם טחון אין שום בעיה
אז תגידי טחון
24/05/2011 | 09:47
6
הבנתי שעדשי מאז מאוד בריאים
24/05/2011 | 12:36
2
14
אני צודקת?
איך מכינים אותם?
אכן, מאוד בריאים ומאוד עדינים לבישול
24/05/2011 | 13:04
1
17
עדיף להשרות במים כמה שעות לפני הבישול,
ואז מבשלים במים עד לריכוך (חצי שעה בערך).
אם מנביטים אותם - אפשר לאכול אותם לא מבושלים (מבוגרים, לא ילדים).

אפשר להכין מהם מרק (כמו מרק עדשים, או שילוב של עדשים ומאש), מג'דרה, יש גם לביבות מאש
*** עדינים לעיכול...
24/05/2011 | 13:04
9
בקבוק לא סטרילי ודייסת אורז
23/05/2011 | 18:54
5
39
(שואלת גם פה)

בעקבות התקפה חמורה של טמטמת:
1. לקחתי לעבודה משאבה בלי בקבוק ולכן קניתי בקבוק (אוונט), שטפתי אותו בצורה חפיפה, ייבשתי "בערך" ואליו שאבתי את החלב
2. אתמול הוצאתי אותו להפשרה כשהיום שמשומתי לא הלכה למטפלת ולא היה ברור לי אם תלך מחר (וירוס)

בעקבות שלשולים, חלב שאני בספק אם אתן לה אותו בצורתו המקורית והמלצה של רופא לדיסת אורז- אפשר להכין דיסת אורז מחלב אם? (לא דיסה נמסה, ולא אכפת לי לבשל את החלב) אם כן- איך מכינים? (הכוונה שלי היא לתת בבקבוק עם פטמה רב שלבית)
אם זה דייסת אינסטנט (מטרנה וכזה)
23/05/2011 | 20:43
3
51
אז פשוט לערבב בחלב אם, אם את מכינה עם אורז ממש אסור לבשל את החלב אם, רק לשים אותו ושיגיע לטמפ' הגוף בערך +- 37 מעלות ושלא יירתח, אז פשוט לבשל את האורז במים ואז להוסיף את החלב אם ולטחון יחד, בת כמה הקטנטונת? למה לא לתת בכפית במקום בבקבוק?
עוד שבוע בת 5 חודשים
23/05/2011 | 20:55
2
22
למה אסור לבשל חלב אם? כי הוא יהרס או כי יתקלקל?
יש לה וירוס במעיים, אני לא יודעת כמה יהיה נכון להביא לה חלב שנשאב בתנאים כאלו, מצד שני- היא בבית איתי ורק יונקת אז לא ממש אכפת לי אם השאוב יהרס (יותר יכאב אם יזרק, אבל אם לא תהיה ברירה זה יקרה)


לא לתת בכפית כי סיימתי לתת לה גזר והיא אכלה עם כל הלב והנשמה (אם הייתי נותנת לה לאכול את הצלחת היא היתה עושה את זה) אין לי סבלנות כרגע לעוד לכלוך אחרי שכבר ניקיתי אותה והחלפתי לה בגדים
בבישול חלב אם מאבד את הערכים שלו
23/05/2011 | 21:14
1
17
ולכן אסור לבשל, אני לא סיטרלתי בקבוקים כבר בגיל שבועיים, אז התנאים ששאבת ניראים לי סבירים בהחלט, חבל לזרוק, כמו שאמרתי, את יכולה לבשל קצת אורז במים ואז לטחון כשזה חמים אם החלב אם ואז לא תיהיה בעיה עם החלב ותצא דייסה מזינה וטעימה וגם טובה לבטן.
רק בריאות
הרגעת אותי תודה!
24/05/2011 | 09:59
8
אני הייתי מוסיפה דייסת מטרנה לחלב אם ומערבבת
24/05/2011 | 11:45
148
ממש לא נראה לי לבשל אותו...
אמא חדשה
23/05/2011 | 19:35
8
8
היי לכולם,
ב-11/5 ילדתי את בני הבכור והמתוק. אתמול עשינו לו ברית אחרי שהיינו בפגייה עם צהבת.
יש לי כמה שאלות על "צעירה"
1. אני ממש ממש מפחדת להתעסק בכל מה שקשור לפצע של הברית, מפחדת שכואב לו ושאני מכאיבה עוד יותר.
איך אני יכולה להקל עליו שלא ייבכה?
2. אני מאכילה בסימילאק, לא מניקה. זמני הארוחות שלו די משובשים. הוא אוכל באופן כללי 60מ"ל והוא מבקש עוד. ככה שהאכלה שלו יכולה להיות עם הפסקות כשעה וחצי. זה נורמלי? בפגייה הוא אכל את המנה שלו והיה רגוע. עכשיו הוא לא מפסיק לבכות עד שלא מקבל לפחות עוד איזה 30 מ"ל.
3. כמה זמן אפשר להשאיר מנה של סימילאק מוכנה בחוץ אם לא אכל ממנה עדיין (לפעמים הוא נרדם בזמן שמכינים לו תוספת ואז יוצא שאני צריכה לזרוק את המנה) \
4. האם ניתן להכין מנה ולהכניס למקרר?
5. שאלה שקצת קשה לי אבל אולי יהיו פה עצות... כמה שבעלי היה תומך בלידה ובהריון ואפילו בפגייה הראה תיפקוד מושלם, הגענו הביתה והוא ממש איבד ביטחון בכל מה שקשור לטיפול בילד. אני כולי מפוחדת גם ככה ואני אפילו לא לבד אלא אצל הוריי אבל הוא מראה פתאום סימני מתח וחוסר ביטחון אם הילד עליו ומתחיל לבכות או בכל מה שקשור להחתלה שלו. איך אני יכולה לעזור לו להעלות את הביטחון. אני כרגע כפי שרשמתי אצל הוריי אבל בע"ה כשאחזור הביתה אני לא אוכל לעשות הכל לבד. איך מתמודדים
מקווה שלא חפרתי יותר מידי, בכל זאת אני אמא צעירה ומפוחדת ואשמח לכל עצה
כמה אמהות חדשות הצטרפו! איזה כיף!
23/05/2011 | 19:49
3
ברוכה הבאה
לצערי לא ממש יודעת לענות לך על רוב השאלות כי אין לי בנים ואני לא מבינה גדולה בסימילאק
אבל לגבי שאלת ההתמודדות - ההתחלה הכי קשה (לי לפחות ההתחלה הייתה מאוד קשה).
הכל חדש וחוסר בטחון הוא התגובה הכי טבעית שיכולה להיות למצב כזה, על אחת כמה וכמה כשמדובר
בילד שלך. מה שאני אכתוב קצת מעצבן אבל בחיי שזה נכון: זה עובר אתם חדשים בעולם הזה, התינוק
שלכם חדש בעולם בכלל, וכולכם עדיין בודקים את השטח. אתם צריכים להתרגל אליו כמו שהוא צריך להתרגל
אליכם. מה עושים? נושמים עמוק, מבינים שתינוקות בוכים וזה בסדר כי זו הדרך שלהם לתקשר אתכם, וזוכרים
שמחר כבר תדעו יותר משאתם יודעים היום. מבטיחה. וחוץ מזה ששואלים פה בפורום כל דבר שתרצי ולבטח
תקבלי לפחות מענה אחד. אם יש משהו שבעלך לא יודע ואת כן - אז תלמדי אותו, ולהפך. ואם אתם מוקפים
באנשים שאתם סומכים עליהם אז אפשר תמיד לבקש עזרה.
הכל יהיה בסדר, ותקופת ההלם וחוסר הבטחון תיעלם במהרה
מזל טוב
עונה חלקית כי יש לנו בת
23/05/2011 | 19:50
3
קודם כל מזל טוב על הולדת הבן!

2. אם הוא מבקש עוד- תכיני כבר 120 ותני לו לאכול כמה שהוא רוצה. יכול להיות שהוא כבר מוכן ליותר והזמנים בין הארוחות יתרחקו.

3. בחוץ- מומלץ עש שעה.

4. אפשר להכין מראש בקבוקים ולשים במקרר בלי שהתינוק ישתה מהם עדיין- עד כ-24 שעות במקרר.

5. תעודדי ותתני לבעלך המון חיזוקים חיוביים, יהיה בסדר, אתה מצוין... אתם גם לא בבית אבל כשתגיעי אתם תכנסו לשגרה וכנראה שבעלך יפחד הרבה פחות זה טבעי לחשוש בהתחלה, אני עד איזה גיל חודש וחצי פחדתי לקלח אותה לבד, וגם זה עבר ובסוף גם הפך להיות התפקיד שלי לגמריי ונהניתי ונאי נהנית מזה עד היום כשהיא בת שנה+
ועד משהו על שאלה 2
23/05/2011 | 20:39
4
4
12-14 יום זאת קפיצת גדילה אז הגיוני שהוא פתאום לא רגוע
אז כדאי להגדיל את המנה באופן קבוע
23/05/2011 | 20:42
3
5
או לחכות שיבקש עוד?
זה כבר אין לי מושג
23/05/2011 | 20:50
1
3
תודה בכל אופן
23/05/2011 | 20:51
4
אמהות לבנים... יש לכן טיפים בשבילי?
להגדיל באופן קבוע
23/05/2011 | 20:57
3
את יכולה לתת לו כמות קטנה של נובימול אם נראה לך שהוא סובל.

אבל דעי שעור של תינוקות נרפא במהירות. וזה תוך יומיים שלושה לא אמור לכאוב בכלל (בהנחה שהברית היתה מוצלחת).

לגבי כמות האוכל הייתי מגדילה לו באופן קבוע ל-90.

לגבי המרווחים בין הארוחות - שני הבנים שלי אכלו מסודר (כל 4  שעות). אבל הקטנטונת שלי אוכלת לעיתים יותר קרובות כל שעתיים וחצי - 3. ניסיתי להגדיל את המנה אבל היא תמיד משאירה.

אל תשבי עם סטופר אם עברו שעתיים וחצי - 3 והוא לא רגוע וזה לא נראה לך עייפות, תנו לו אוכל. אם רעב הוא יאכל אם לא - זרקת מנה.

לדעתי סימילאק יכול להיות עד שעה בחוץ (אבל בימים חמים כמו אלו הבאים עלינו לטובה, לא הייתי נותנת אחרי 10- 15 דקות גג).

הרבה מזל טוב ונחת.

ותזכרי - שכל ההתחלות קשות. ויש לך 'וואחד' התחלה!
בקשר לכמויות החלב,
23/05/2011 | 21:38
7
ממליצה לתת לו פעם אחת יותר, ככה תראי כמה הוא אוכל ותוכלי בפעם הבאה כבר להכין מראש את הכמות הנכונה.
תמיד עדיף שישאיר קצת בבקבוק מאשר שישאר רעב.
אם הוא יהיה באחוזון 90 במשקל, אז תתחילי לחשוב על הכמויות, אבל כרגע, פשוט תני לו כמה שהוא רוצה (ולא כמה שכתוב באיזה ספר. ותזכרי שהם גדלים בקצב אדיר, מה שהוא אכל שבוע שעבר זה ממש לא הכמות שהוא צריך השבוע).
חוץ מזה, תזכרי לשאול את השאלות האלה גם בטיפת חלב כשתגיעי פעם הבאה. שם גם האחות רואה את התינוק בעיניים ונותנת (ברוב המקרים) עצות טובות. (ועל הדרך- עצה קטנה לאמא מתחילה - אם האחות הטיפת חלב אומרת לך משהו שלא מוצא חן בעיניך, פשוט תעברי הלאה ואל תקחי ללב. זה קורה להן הרבה...)

בשר ועוף - כמה חיוני?
24/05/2011 | 06:52
10
15
פינק בת שבעה חודשים וקצת ואנחנו ממש אוכלים בין שתיים לשלוש ארוחות מוצקים ביום. היא נהנית מהאוכל, מוכנה לנסות הכל, היום התחלנו קצת מרקם שהוא לא לגמרי מרוסק (חביתה מקושקשת).
נתתי לה טיפה עוף בשתיים או שלוש הזדמנויות, אבל בגדול התזונה שלה די צמחונית (אנחנו לא אוכלים בשר אדום בבית ואני לא מבשלת הרבה עוף). כמה קריטי לתת בשר או עוף (שונאת הודו) וכמה פעמים בשבוע?
תודה תודה (וסליחה על ההיעלמות - יש לנו אורחים מישראל)
נראה לי שזה חשוב
24/05/2011 | 08:42
16
לפחות ממה שהבנתי מהאחות בטיפת חלב,
חשוב לתת לפעוטות מנת בשר אחת ביום. לא צריך להיות פנאטיים בענין, לא יקרה כלום אם לפעמים היא לא תקבל, אבל נראה לי שחשוב לנסות, נגיד שארוחת צהריים תהיה גם אם בשר כלשהו.
יענו, בקר או עוף או הודו נגיד מרוסקים במרק ירקות. בשלב מסויים אפשר קציצות וכו'.
לא חייבים
24/05/2011 | 13:20
9
ישנם הורים שלא נותנים כלל בשר לפני גיל שנה.
כל זמן שהיא גם יונקת או מקבלת תמ"ל, את מרבית הערכים התזונתיים להם היא זקוקה היא מקבלת.
בנוסף, ישנם שילובים שונים (כגון קטניות עם דגנים) שניתן לתת כתחליף לבשר. רצוי להתייעץ עם תזונאית לפעוטות כדי לקבל מידע מלא.
תלוי
24/05/2011 | 14:36
7
5
אני, לדוגמא,
לא נותנת בכלל חלבון מין החי עד גיל שנה.
אבל במקום אני בהחלט משקיעה במאכלים שמכילים דגנים+קטניות בשביל ליצור חלבון מלא ומזין.

אז תלוי מה התזונה הצמחונית שלכם מכילה,
ואיזה מגוון של מזונות היא מקבלת.


זה מעניין
24/05/2011 | 17:17
6
3
ביצה נחשב חלבון מין החי?
היא מקבלת ירקות (כל הסוגים - עגבניה, בטטות, דלעת, תפוח אדמה, ברוקולי, גזר, שורש פטרוזיליה, שמיר וכו).
כמעט כל הירקות (עוד לא ניסיתי תותים)
טחינה.
שמן זית.
אין לי עוד רעיונות...
חלבון מין החי =
24/05/2011 | 19:23
5
7
בשר, עוף, דג, ביצים, מוצרי חלב.

אני רוצה לציין שהגישה שלי היא לא המלצה לאף אחד!

בכל מקרה,
חסר לכם חלבון.
את צריכה להוסיף לה קטניות = חלבון מהצומח.
שילוב של דגן+קטניה יתן חלבון מלא = תחליף לבשר.
חשבתי שזה לא מומלץ
24/05/2011 | 21:23
4
9
לתת קיטניות בגיל הזה במיוחד לתינוקות עם רגישויות בבטן.
איזה קטניות את נותנת?
(ברור לי שזאת לא המלצה. אני אוספת מידע כי ידע זה כוח ואז מחליטה על מה שנכון לנו. אל דאגה ותודה רבה)
הקטניות הכי עדינות
24/05/2011 | 21:58
3
12
הן אפונה, מאש ועדשים כתומות.
אם מנביטים את המאש והעדשים הן מעלות את הערך התזונתי וגם עושות פחות בלאגן בבטן.

אפשר גם לתת קינואה שהיא לבדה כבר חלבון מלא.
קינואה באמת נתתי קצת השבוע
25/05/2011 | 06:29
2
9
אני לא רוצה לתת עדשים ואפונה. עדשים עושים לי המון בלאגן בבטן אז אני מניחה שגם לה זה לא יהיה גליק וניסיתי אפונה די מזמן והיו כאבי בטן בעקבות הניסיון.
בנתיים היום נתתי קציצה מעוף טחון. נראה איך זה ילך...
מאמי הברוקולי לא עשה לה כאב בטן?
25/05/2011 | 19:46
1
4
לא חושבת.
25/05/2011 | 21:08
6
אני חייבת לתת לה קצת ירוקים. רוב הירקות הם כתומים והיא צריכה לסיבים ולעיקול. לי ברוקולי אף פעם לא עשה בעיות, אז אני הולכת לפי העיקרון שמה שלא מכאיב לי אמור להיות בסדר לה. אחרת אני לא אצא מזה...
רעיונות לבישול דייסת קוואקר/קורנפלור
24/05/2011 | 09:27
7
42
לאריה הקטן שבן (כמעט ;) 7 חודשים....?
איך לבשל שיצא יאמי ומעניין...?
ומתי אפשר להוסיף חלב אם ?
כשמתקרר טיפה....?
קודם כל
24/05/2011 | 09:56
6
24
וותרי על דייסת קורנפלור. אין בה שום ערך.
עדיף דייסת קוואקר או סולת (עדיף מלאה).

אפשר להוסיף לכל דייסה - פירות טריים טחונים, פירות יבשים, טחינה, שקדיה, סילאן, מייפל, מולסה, קינמון.
אפשר לעשות את הדייסות גם על בסיס חלב צמחי כמו חלב אורז, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב כוסמין.

חלב אם - אפשר להוסיף אחרי שקצת מתקרר.
עם סולת נאמר לי שכדאי לחכות
24/05/2011 | 12:48
5
16
קצת..... (?)
חלב שקדים זה רעיון (טעים) מעולה !
באיזה שלב מוסיפים את רסק הפרי...?
תודה
אין שום בעיה לתת סולת
24/05/2011 | 13:02
4
26
אפשר גם לעשות דייסות מתירס (פולנטה), אורז, דוחן, קינואה...

רסק פרי - אפשר לבשל יחד או להוסיף ממש בסוף הבישול.
איך עושים דייסות מאורז מדוחן ומקינואה
24/05/2011 | 19:40
2
82
אנחנו כבר כמה חודשים טובים עם קוואקר וקצת נמאס...
תעייני פה
24/05/2011 | 20:13
22
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Faq/Question.asp...

יש פה המון המון סוגי דייסות.
מתכונים לדייסות טעימים ובריאים
25/05/2011 | 21:32
22
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה
25/05/2011 | 19:29
1
בן 8 חודשים לא אוכל מוצקים כלל
24/05/2011 | 09:29
12
428
ניסיתי הכל: מרוסק, חתיכות קטנות, מבושל, טרי...כלום לא עוזר. הוא בהנקה מלאה, משקל אחוזון 10 אאל"ט.
יונק כל שעתיים במשך 5 דק' כולל בלילה.
איך לגרום לו להתחיל לאכול?
יש מצב שבקרוב אני חוזרת לעבודה ואני מתחילה לדאוג....
אשמח לכל עצה!
אצלנו
24/05/2011 | 10:08
6
59
מה שעבד בסוף היה לתת לה את הכפית ליד הפה והיא "שאבה, את תכולתה. כשהכפית ממש נכנסה לפה זה חירפן אותה מידי.
לא עובד אצלנו
24/05/2011 | 10:14
5
39
הוא מסובב את הראש מצד לצד ולא רוצה לראות כפית. הייתי בטוחה שהוא לא יודע לפתוח את הפה לכפית אבל כשאני נותנת ויטמינים הוא פותח בשמחה :)
ניסית בטח מלא סוגים של מאכלים, נכון?
24/05/2011 | 10:19
4
33
אצלנו גילינו שהבישולים שלי (שדווקא רוב העולם אוהב!!!) לא טעימים לה כמו האוכל של המטפלת או זה של הפס הייצור של גרבר. הייתי מאדה לה כל יום במשך חודשיים ומשהו ירקות ונאדה, אבל אז פתחנו צינצנת שלא הוכנה באהבה על ידי אף לב אימהי והיא גמעה בשמחה. ואז הגיעה המטפלת והיא התחילה לקחת 200 גרם בכיף. היא מבשלת לה מלא ירקות ביחד (ולא מאדה) בסיר עם סלרי ופטרוזיליה, והיא אוכלת בשמחה.
אגב, הילדה שלי גם לא ממש חובבת מתוק, בניגוד למה שאפשר היה לצפות.
אני מניחה שניסית גם להאכיל בחוץ ובפנים, ליד אנשים ובבידוד, כשיושב עליך או כשיושב בעגלה/כיסא, בטמפרטורות שונות, מכפיות שונות וכו' וכו'. רק ליתר בטחון מספרת לך את כל מה שגם אנחנו ניסינו...
מה שנשאר לי לנסות
24/05/2011 | 10:31
3
32
זה בשבת כשסבתא תגיע לביקור שתאכיל אותו ואני לא אהיה בסביבתו.
מידי פעם לוקח גרבר אבל רק בחוץ. אתמול סירב ולא לקח. על האוכל שלי אני כבר לא מדברת. ניסיתי גם ירקות מאודים וגם מרק עם כל טוב.
מה שכן, לפני כמה ימים הוא חטף מהיד שלי מקלון גריסיני (כמו צנימים) ונהנה ממנו מאוד. אולי אנסה לאדות לו ירקות כך שיוכל להחזיק לבד?
יש רעיונות לאוכל אצבעות?
אוכל אצבעות
24/05/2011 | 13:27
2
36
כל דבר שהוא יכול להחזיק לבד.
למשל: חתיכות בננה, אגס, מלון, אבטיח; קציצת בשר/ירק, תפא"ד, פסטה; חביתה, עוגיה...
יש התקדמות
24/05/2011 | 13:38
1
37
נתתי לו עכשיו מהמרק של הגדול קצת תפו"א ובטטה והוא אכל!
אני נותנת להחזיק לו חתיכות אבל הן מחליקות לו מהיד.
טוב, אז יש כיוון נתחיל להתקדם מכאן. הבעיה שאני לא יודעת באוכל אצבעות כמה זה מספיק לארוחה.
פשוט הגדול שלי אכל הכל ורק מרוסק.
תני לו לאכול עד שהוא לא רוצה יותר,
24/05/2011 | 14:42
25
ואם הוא עדיין רעב תשלימי לו עם בקבוק. המעבר לארוחות שלמות הוא מאוד הדרגתי.
ניסית..
24/05/2011 | 10:54
27
אוכל אצבעות?
ניסית לשלב פירות או ירקות מאודים יחד עם הביסקוויט של מטרנה ולשים הכל יחד בבלנדר?
אם הוא כבר מתקרב יותר לגיל 9 חודשים -ניסית לתת מעדן \ קוטג'?
ניסית לתת גרבר מוכן? אולי הוא לא כ"כ מתחבר מוכן ביתי ויותר התחבר לגרבר.

האמת היא שאצלנו גם היה משהו דומה בגיל הזה .
ליהיא לא הסכימה לאכול מרוסק בכלל ,מגיל 4 חודשים עד 9 חודשים נאבקתי איתה המון ,רק כדי שתוכל .
רק כשהתחלתי להציע לה שילוב של פרי\ירק מאודה יחד עם הביסקוויט מטרנה היא התחילה קצת לאכול
וגם אז לא אכלה בכמות גדולה ועוד השלימה עם בקבוק מטרנה ..
ובערך בגיל 8-9 חודשים עברתי לתת לה אוכל אצבעות מה שגרם לה לאכול יותר ויותר לרצות לאכול.
אצלנו בתור אוכל אצבעות הולך הכי טוב רוטב אדום עם ספגטי מקורזל וקציצה -תנסי ,אולי הוא יואב.
אצלי הוא התחיל לאכול רק בגיל 10 חוד'.
24/05/2011 | 13:14
2
41
מה גרם לזה?
24/05/2011 | 14:25
1
28
עד גיל הזה אכל רק חלב?
הוא פשוט לא רצה.
24/05/2011 | 14:40
31
הוא לא הראה שום התעניינות באוכל, וכשהייתי מנסה לתת לו כפיות עם אוכל הוא היה סוגר חזק חזק את הפה, או לוקח טיפה ומרסס את זה על כל הסביבה.... הוא היה מסכים לאכול ממש טיפה מהאצבע שלי, אבל ממש מעט, בקושי טעימה, ורק פעם אחת בכמה ימים. ביקשתי בגן שימשיכו להציע לו, ואם הוא רוצה שיאכל ואם לא אז לא. בינתיים הוא המשיך לאכול סימילאק רגיל. מדי פעם המשכתי לנסות לתת לו טעימות, אבל האמת שהתייאשתי מלנסוות כל יום כי זה היה מלא טירחה כל פעם להכין לו ואז לזרוק הכל כי לא אכל.

פתאום בגיל 10 חודשים זה התחיל יותר לעניין אותו, הוא היה מסכים בתדירות גבוהה יותר לנסות לטעום דברים, בגן הוא התחיל להסכים לאכול ובהדרגה הוא עבר לאכול ארוחת בוקר וארוחת צהריים מוצקים. הוא למד לאכול לחם וביסקוויטים עם היד, עוד יומיים הוא בן 11 חודשים ויש לו כמעט 3 ארוחות מלאות של מוצקים. בערב איתי עדיין קצת קשה לו, אבל אני חושבת שזה בגלל שאין לנו שעה קבועה לאוכל, ואז אני מפספסת - נותנת לו כשהוא רעב מדי או עייף מדי, או לא רעב מספיק... הכי אני אוהבת שהוא מתחיל להתעניין באוכל שלנו, הוא רואה אותנו אוכלים משהו והוא רוצה לטעום, ואז אני נותנת לו קצת והוא עושה פרצוף מצחיק
גם גיליתי שהוא מאוד מאוד אוהב עגבניות, אז לפעמים אם יש משהו חדש שאני רוצה לתת לו, אני מערבבת את זה עם קצת מיץ של עגבנייה, ואז הוא יותר אוהב את זה. למשל עירבבתי לו יוגורט עם קצת מיץ של עגבנייה, וגירדתי לבפנים גם מלפפון, והוא ממש אהב את זה. יוגורט לבד הוא לא מסכים לאכול. גם מסתבר שהוא בכלל לא אוהב אוכל מתוק...
תני לו לשחק עם האוכל
24/05/2011 | 13:19
24
נגיד תכיני בטטה-שימי בכלי פלסטיק-תניחי על הרצפה לידו-תשכבי לידו גם- ותנסו לנשנש יחד.
בכל מקרה בגיל הזה הם מכניסים הכל לפה, אז הוא יכניס גם את המשחק הזה לפה ויבין שזה משחק שהוא גם טעים.
אולי?
טעימות וביצה קשה
24/05/2011 | 11:35
9
140
הי,

איך נותנים ביצה קשה בטעימות? רק את החלמון/החלבון או את שניהם?
הביצה בפני עצמה לא יבשה מידי? כדאי אולי לשלב אותה עם משהו?

תודה
את יכולה לערבב אותה עם טחינה
24/05/2011 | 11:43
7
38
או קצת מיץ עגבניות או אבוקדו
ומותר גם חלבון וגם חלמון
ואם עוד לא נתתי טחינה או אבוקדו?
24/05/2011 | 12:10
6
163
עדיף לתת אבוקדו קודם ואז להוסיף לו ביצה קשה?
ולגבי הטחינה - איך נותנים אותה? נותנים טחינה גולמית? מערבבים עם משהו?
חשבתי שלא מומלץ לתת עגבניות בגיל הזה...

תודה רבה!
אז תתני קודם טחינה
24/05/2011 | 12:23
5
51
כן עדיף גולמית
אפשר לתת כמו שהיא או בתוספת קצת מים
ולגבי העגבניה, שמים ממש קצת מיץ, כמה טיפות...
למה לא מומלצת עגבניה בגיל הזנ?
24/05/2011 | 12:41
1
26
כי היא חומצית ויכולה לעשות אדום בטוסיק...
24/05/2011 | 13:02
22
כמה טחינה נותנים? לא נשמע לי הגיוני
24/05/2011 | 14:28
2
41
לתת כפית-שתיים. זה המון, לא?
ברור שלא תתני כפית גדושה של טחינה...
24/05/2011 | 15:15
1
39
תני קצת על האצבע,
או שתערבבי עם משהו אחר - נניח בטטה עם טחינה הולך מצויין.
תודה על התשובה, פשוט קודם נאמר
24/05/2011 | 17:07
21
שאם אני נותנת מעט (פחות מכפית) זה לא נחשב טעימה...
(נאמר לגבי גזר)
מכינים ביצה מקושקשת
<< ההודעה הנוכחית
24/05/2011 | 13:32
291
רוב הילדים שפגשתי לא מתים על ביצה קשה, אבל מאוד אוהבים ביצה מקושקשת.
ואין צורך להפריד - נותנים את החלבון והחלמון.
הפשרת חלב קפוא
24/05/2011 | 21:43
12
מחר אבא שלי עושה בייביסיטר לרועי בפעם הראשונה...
יש לי חלב שאוב מתחילת פברואר - אפשר לתת או לשאוב חדש?
חלק אומרים לי 3 חודשים במקפיא וחלק 4 חודשים.
תודה :)
פתיחת פה "לא טובה" באכילת מוצקים
24/05/2011 | 23:02
4
33
הי בנות,

אלון יהיה בן חצי שנה מחר ואנחנו כבר שבוע בסטאטוס של אכילת ארוחה ביום שכוללת או פירות או ירקות עם בשר.

הבעיה היא שהוא היה פותח את הפה נפלא ופיתאום (אחרי שאמא שלי הייתה פה והתברר לי שהיא דחפה לו אוכל בכוח) הפתיחת פה שלו נהרסה.

אני מביאה את הכפית לפיו והוא לא פותח את הפה אלא שואב את האוכל בכפית או פותח את הפה ודוחף עם הלשון. איך מתקנים את המעוות?

תודה,

רינת.
לא נראה לי שזה נהרס
24/05/2011 | 23:24
1
13
יכול להיות שהיא באמת הפחידה אותו והוא נבהל... מאמינה שזה הפיך לגמרי.
תנסי לקרב את הכפית לקצה הפה שלו, וכשהוא פותח להרחיק טיפה עד שיפתח יותר גדול ואז תתני לו. כמה פעמים כאלה והוא יקלוט את הענין.
ניסתי את מה שאמרת,
24/05/2011 | 23:53
11
הוא לא קלט
אני הייתי מחכה קצת במקומך ונותנת לו זמן
25/05/2011 | 05:45
1
11
לא לוחצת עליו בשום פנים ואופן עם האוכל. מקסימום לא יאכל כמה ימים מוצקים. גם ככה זה גיל מאוד מוקדם למוצקים, ההמלצה עד ממש לא ממזמן היתה 6 חודשים להתחלת המוצקים אז תקחי בחשבון שאין לך מה להלחץ בכלל. תני לו מרחב ותוותרי לכמה ימים ואני מקווה שזה יעזור.
היום הוא אכל מקסים- בננה עם אבוקדו,
25/05/2011 | 17:55
17
אכל חצי אבוקדו ובננה שלמה. אולי זה תלוי במה שנותנים?

תודה על העזרה,

רינת.
הודעות אחרונות
10:03 | 27.08.15 פינט
09:37 | 26.08.15 לילוש861
16:34 | 25.08.15 רותם 29
14:55 | 25.08.15 davesh
21:20 | 24.08.15 אופטימית60
19:46 | 24.08.15 תינוקי מספר 3
14:51 | 24.08.15 ענת סימון
07:23 | 24.08.15 hilli10
23:23 | 23.08.15 RINAT35
11:49 | 23.08.15 nit12
08:38 | 23.08.15 Cafe Latte
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ