לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!

אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.

אתם מוזמנים לעלעל ב-
* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון,
* במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה),
* בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות -
הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן
ההכנה + תמונות).

נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.

אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.

להתראות בפורום!

סדנא להכנת לזנייה בשרית

מאת: daimond1
05/12/12 21:32
סדנא להכנת לזנייה בשרית
עגבניות: עשיתי בהן חריץ עם סכין ושמתי סיר עם מים חמים. אפשר לשים בקערה עם מים רותחים ולכסות עם ניילון נצמד.
בשתי הצורות הנ"ל קליפת העגבנייה מתקלפת בקלות
 
תגיות:
סדנא להכנת לזנייה בשרית
<< ההודעה הנוכחית
05/12/12 21:32
1068צפיות
סדנא להכנת לזנייה בשרית
עגבניות: עשיתי בהן חריץ עם סכין ושמתי סיר עם מים חמים. אפשר לשים בקערה עם מים רותחים ולכסות עם ניילון נצמד.
בשתי הצורות הנ"ל קליפת העגבנייה מתקלפת בקלות
º
העגבניות מקולפות
05/12/12 21:33
255צפיות
העגבניות מקולפות
גזר פרוס
05/12/12 21:35
246צפיות
גזר פרוס
חתכתי לעיגולים ואח"כ שמתי בסיר עם מים עד לריכוך הגזרים.
רוטב עגבניות
05/12/12 21:37
251צפיות
רוטב עגבניות
רוטב סמיך
בשר
05/12/12 21:38
226צפיות
בשר
בשר בקר
דפי לזנייה
05/12/12 21:40
276צפיות
דפי לזנייה
השתמשתי בדפי לזנייה בטעם תרד.
בסיר עם מים חמים (כשהאש דלוקה) שמתי כל פעם 2 דפים בסיר, בערך דקה לריכוך הדפים.
שכבה 1
05/12/12 21:41
271צפיות
שכבה 1
דפי לזנייה מכסים את תחתית התבנית
שכבה 2
05/12/12 21:42
251צפיות
שכבה 2
שמתי שכבה של בשר
שכבה 3
05/12/12 21:43
250צפיות
שכבה 3
רוטב העגבניות
שכבה 4
05/12/12 21:45
241צפיות
שכבה 4
שכבה נוספת של דפי לזנייה
שכבה 5
05/12/12 21:47
251צפיות
שכבה 5
חצילים מטוגנים וגזר
שכבה 6
05/12/12 21:51
245צפיות
שכבה 6
הוספתי שכבה של רוטב עגבניות
בסוף שמתי עגבנייה פרוסה
05/12/12 21:53
290צפיות
בסוף שמתי עגבנייה פרוסה
בשכבה האחרונה אפשר לשים רוטב עגבניות או רוטב בשמל.
º
לפני האפייה
05/12/12 21:54
311צפיות
לפני האפייה
מתכון
05/12/12 22:07
396צפיות
מתכון
ירקות:
1 חציל פרוס מטוגן
1 גזר גדול פרוס, מרוכך
8 עגבניות מקולפות קצוצות
1 בצל קצוץ

1 קילו בשר בקר טחון
1 חבילה דפי לזנייה(או פחות, תלוי בגודל התבנית)
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה
1/4 כוס מים
שמן לטיגון

אופן הכנה:
לקלוף עגבניות ולקצוץ
לפרוס גזר ולרכך במים חמים
לטגן את העגבניות על אש בינונית, להוסיף את הרסק עגבניות, תבלינים ו-1/4 כוס מים. לבשל ולערבב מידי פעם עד שנוצר רוטב סמיך.
לטגן בצל ולהוסיף בשר עד שהבשר מבושל, ולתבל.
בתבנית משומנת מעט לשים שכבה של דפי לזנייה.
מעל לשים שכבה של בשר ורוטב עגבניות, לזנייה, חצילים וגזר, שכבה של לזנייה. יש לחזור על זה עד שמגיעים לשפת התבנית.
בסוף שמתי עגבנייה פרוסה
אני השתמשתי בתבנית קטנה והלזנייה יצאה גבוהה.
לאפות במשך כשעה בחום של 170 מעלות. במהלך האפייה שמתי נייר כסף כדי שלא יישרף למעלה.
אם משתמשים בתבנית גדולה יותר זמן האפייה מתקצר.



נראה נפלא. תודה על הסדנה
06/12/12 09:31
59צפיות
'WOWW, השקעה גדולה בצילום הסדנה. אישית אין לי סבלנות שכזו. רוצה לזניה גבוה
מה גודל התבנית?
התמונות מעולות
יום חמים
טלי
º
YYYאיזה גובה נראה יאמי תודה על הסדנא
06/12/12 10:14
42צפיות
º
20X20 בערך
07/12/12 08:48
30צפיות
º
עלה למתכון היומי שלי בפייסבוק
06/12/12 21:19
48צפיות
ווואו מהמם!
09/12/12 10:33
23צפיות
אני הייתי מערבבת את הבקר עם רוטב העגבניות לפני ששמה אותו כשכבה, סתם כי זה קל יותר.
ושאלה - אני אף פעם לא מרככת את דפי הלזניה לפני, והאמת שיוצא די טעים. מה ההבדל מבחינת התוצאה? זה לא יוצא רך מדי?
זה לא רך מידי. פעם הכנתי לזנייה
09/12/12 17:32
29צפיות
ושמתי את הדפים בלי לרכך, והם יצאו קצת קשים.
אני שמה חצי דקה בערך במים חמים/רותחים.
º
יותר עבודה, אבל כנראה יותר מוצלח - אני אנסה!
10/12/12 13:02
17צפיות
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום