לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום בישול לילדים
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!
`
x
הודעה מהנהלת הפורום

המתכונים של הפורום נמצאים במאמרים ובקישורים של הפורום
המשך >>

מחפשת מתכון בסיסי לבורגול או חיטה

15/05/08 23:17
קניתי בפעם הראשונה חבילות של בורגול ושל חיטה. הייתי רוצה להכין אחד מהם לשבת. מצאתי המון מתכונים אבל אני מחפשת מתכון בסיסי - איך מבשלים בורגול או חיטה? בסלט בורגול הבורגול מבושל? להשרות לפני הבישול?
האם אפשר פשוט לטגן בצל, להוסיף בורגול או חיטה ולבשל כמו אורז?
ועוד שאלה - בורגול וחיטה רגילים = ערך תזונתי כמו קמח לבן?
מחפשת מתכון בסיסי לבורגול או חיטה
<< ההודעה הנוכחית
15/05/2008 | 23:17
6
3390
קניתי בפעם הראשונה חבילות של בורגול ושל חיטה. הייתי רוצה להכין אחד מהם לשבת. מצאתי המון מתכונים אבל אני מחפשת מתכון בסיסי - איך מבשלים בורגול או חיטה? בסלט בורגול הבורגול מבושל? להשרות לפני הבישול?
האם אפשר פשוט לטגן בצל, להוסיף בורגול או חיטה ולבשל כמו אורז?
ועוד שאלה - בורגול וחיטה רגילים = ערך תזונתי כמו קמח לבן?
בורגול את יכולה לבשל בהרבה מים ואחרי כמה דקות
16/05/2008 | 08:19
1
1000


כשמוכן,   לסנן ולהוסיף לבצל מטוגן ולתבשילים אחרים.


למשל ראי בורגול במג'דרה שלי.

מג'דרה עדשים ובורגול עבה-מעדןו pirge   ו
21:56 | 22/06/05


מג'דרה ----------------- פירגה
                                                                        ראי תמונה מאד מאד מאד ממליצה -מתכון משגע.
2 כוסות עדשים ירוקים
2 כוסות בורגול  ע ב ה
7 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
5 כפות שמן זית
7 כוסות מים קרים
מלח:  פלפל שחור:   קינמון:   כמון:
לבשל את העדשים הנקיים ב-7 כוסות מים כ-35 דקות. לא מכוסה. על להבה בינונית ולא גבוהה.
להוסיף את הבורגול ואם חסר מים להוסיף רק עד לגובה התבשיל
לתבל. תטבלו איך שאתם רוצים.
לבשל מכוסה חלקית עוד 10 דקות עד שרך. ואין כבר מים.
לטגן בשמן הזית את הבצלים לצבע חום.
להוסיף לסיר ולטעום.
לשפר טעם.




חיטה לריכוך מהיר בתרמוס:

חיטה בפירותו pirge / בישול לילדים   ו
15:03 | 20/10/04


15:01 | 20/10/04     חיטה בפירותו pirge  


רק מי שאוהב חיטה, יהנה מהתבשיל הנהדר הזה.
קיבלתי ממתנ"ס ראש פנה מהחוג לבישול של יעל.


למלא חצי תרמוס עם מים רותחים.
להוסיף כוס חיטה מלאה.
להוסיף מים רותחים עד למלוי התרמוס ולפקוק.
להשאיר 3 שעות על השיש.
להוציא. לשטוף במים קרים, לסנן ולשמור במקרר.


פירות לא בשלים מדי:
אפרסק:משמש:שזיף:תפוח:ענבים ללא חרצנים:
לערבב עם החיטה.

לדלל עם חצי כוס מיץ לימון: כף גדושה דבש+כף גדושה סילאן+כפית שטוחה קינמון. לערבב ולצקת על החיטה.
לעטוף בניילונית ולהחזיק במקרר כשעתיים לספיגת הטעמים.
כזה טעים......
אז אין משמש, אפשר מקופסת שימורים. או בלי.

באותו אופן תכיני את החיטה למאכלים אחרים. לא מתוקים.
בבקשה









מתכון עדשים ובורגול שפירגה צירפה הוא מעולה,
16/05/2008 | 21:35
213
חיטה מקורמלת סילאנית בפירות יבשים
16/05/2008 | 08:21
129
חיטה מקורמלת בהפתעות מתוקות
מקור: פירגה.   תמונה והכנה:אילנית12

מי שאוהב חיטה, יתמוגג ויתענג מהמעדן הזה, באחריות.


שמים  2 כוסות חיטה בתרמוס וממלאים מים רותחים.
סוגרים היטב ומחכים כשלוש שעות.
פותחים את התרמוס ומסננים את החיטה.
החיטה תהיה פריכה ונהדרת למתכון.

(את רעיון התרמוס לקחתי ממתכון אחר שהבאתי מראש-פנה לפני שנה)

שמתי במחבת עמוקה:
4 כפות סילאן
3כפות סוכר חום או לבן
כפית קינמון
חופן צימוקים
10 תמרים יבשים חתוכים גס (אפשר לשלב משמש מיובש)
כוס  אגוזים קצוצים גס עד גדול (אפשר לשלב גרעיני חמניה וכו'..)
כף  מיץ לימון טרי
כוס נקטר גזר תפוז (או מיץ תפוזים)
מוסיפים את החיטה המסוננת מנוזלים.

מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת.
עד שכל המרכיבים מתקרמלים ומתגבשים.  עד שאין נוזלים וממשיכים לקרמל.
החיטה מזדגגת בסילאן ומתחילה להדבק. הצבע חום כהה.
משך הקירמול כולו לא יותר מ-10 דקות.
תהנו.

חיטה בטטה ועוד דברים טובים
16/05/2008 | 08:22
2
386
חיטה עם בטטה של פירגהו עוד קרן אור / מתכונים   ו
18:40 | 15/10/07


הכנתי פעם-פעמיים, והיה נהדר:

חיטה עם בטטה של פירגה

מאת: pirgeו   05/07/05 | 12:48

חיטה בקדירהו pirge / מתכונים   ו 23:13 | 12/10/04  

חיטה בקדירה
2 כוסות חיטה לא מושרית, רחוצה ונקייה.
בצל גדול מגורר
2-3 כפות שמן
2 גזרים קלופים מגוררים בפומפיה גסה.
4    חצאי בטטה מקולפים (להשאיר בחתיכות גדולות)
כף סילאן
4 שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים, שלמים
2 כפות צימוקים
חצי כפית קינמון
כף רוטב צ'ילי
כף סילאן
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
מלח להוסיף בשלב הטעימה......
מים רותחים

לטגן בשמן  ולהזהיב את הבצל סיר גדול .
להוסיף את כל המצרכים חוץ מהבטטה לתוך הסיר עם הבצל המטוגן,ולטגן כ-5 דקות הכל ביחד.
לערבב מדי פעם.
להוסיף מים רותחים שיהיו כפול מגובה התבשיל שבסיר.  להרתיח ולטעום.  לשפר טעם.
אחרי שרותח להנמיך את האש להכי קטנה ולבשל כ-3 שעות בסיר מכוסה.
אם נגמרים המים, אפשר להוסיף מעט מאד מים רותחים לתחתית הסיר מהדופן, ולא מעל..
בשעה האחרונה לבישול, להכניס את הבטטות ולהטביע אותם בתוך החיטה. כאמור, להמשיך ולבשל עד ששרך---- לפי הצורך.
מקור: פירגה


אם אין לי תרמוס גדול
16/05/2008 | 14:46
1
85
צריך לבשל את החיטה במשך 3 שעות? האם להשרות קודם?
אם לא תשרי ייקח יותר זמן.
16/05/2008 | 15:25
116
הודעות אחרונות
08:21 | 02.09.15 אורחים בפורום
10:32 | 01.09.15 neomik1
10:29 | 01.09.15 אורחים בפורום
00:05 | 01.09.15 אורחים בפורום
22:12 | 28.08.15 1מדינת ישראל
22:12 | 26.08.15 1מדינת ישראל
21:50 | 26.08.15 1מדינת ישראל
16:04 | 11.08.15 אסתי08
20:00 | 10.08.15 1מדינת ישראל
13:33 | 10.08.15 תותית עם שוקולד
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ