לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!

אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.

אתם מוזמנים לעלעל ב-
* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון,
* במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה),
* בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות -
הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן
ההכנה + תמונות).

נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.

אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.

להתראות בפורום!

מתכון: פאטייר-בצק שמרים ממולא

02/05/08 15:59
מתוך חוברת דרך האוכל שהתפרסמה באוקטובר 2006
המילוי במקור הוא מלית של עלי סלק בר, אני מילתי בבשר טחון
אתן את 2 המילויים:

לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

מלית (1)

1 ק"ג עלי סלק בר מנוקים וקצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
שמן לטיגון
מיץ מ-1 לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם

מלית (2)

1 ק"ג בשר טחון,אני הכנתי עם עוף+הודו
1-2 בצל קצוץ דק
1 בטטה יפה חתוכה לקוביות
מלח,פלפל שחור,1 כף סילאן, מעט פפריקה מתוקה
מעט אבקת מרק עוף (בערך כפית)

הכנת הבצק:
1. לשים את כל החומרים לבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה, לאחר מכן לשים
    אותו שוב ומניחים לתפוח שוב למשך כחצי שעה.

הכנת המלית (מס' 1)
1. שוטפים היטב את עלי הסלק במים פושרים עד שיהיו נקיים.
    קוצצים את העלים דק ככל האפשר.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב,מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים
    ומאדים.
3. מוסיפים את מיץ הלימון,המלח,הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.

הכנת המלית (מס' 2)
1. מטגנים בצל ובטטה עד לריכוך.
2. מוסיפים לבשר הטחון את התערובת ומוסיפים תיבול.(מערבבים היטב).

הפטאייר:
1. יוצרים כדורי בצק קטנים ומשטחים אותם בידיים משומנות.
2. מניחים כף מהמלית על הבצק וסוגרים למשולש בצורת מעטפת.
3. מניחים על תבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש
    לחום גבוה של 220 מעלות כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

יוצא ממש טעים. מצטערת שאין לי מצלמה ואיני יכולה להעביר אליכם תמונה

ממה שהבנתי בחוברת זהו מאפה ממוצא כורדיסטאן
 
מתכון: פאטייר-בצק שמרים ממולא
<< ההודעה הנוכחית
02/05/08 15:59
106צפיות
ואת עשית את הדבר הטעים הזה
02/05/08 16:55
4צפיות
שוש,בהחלט מתכון מהמם וטעים!הדלת אצלי
02/05/08 19:14
3צפיות
אוהבת מתכונים עם בצק ממולא
02/05/08 20:24
2צפיות
º
03/05/08 10:30

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix