לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!

אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.

אתם מוזמנים לעלעל ב-
* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון,
* במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה),
* בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות -
הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן
ההכנה + תמונות).

נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.

אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.

להתראות בפורום!

מחפשת מתכון לסלט סלק של פעם

15/04/08 11:55
שלום לכולן, זכור לי סלט סלק מתוק-חמוץ שסבתא שלי היתה עושה, אבל אין לי מתכון. הסתכלתי על המתכונים שפירגה העלתה, אבל לא נראה לי שמדובר במשהו עם שום... האם למישהו יש מתכון פשוט וטוב לסלט סלק?
בנוסף אשמח להמלצות נוספות לסלטים קרים לפסח - סלט כרוב טעים, סלט חצילים ועוד כיד הדמיון הטובה.
תודה לכולם מראש...
 
תגיות:
מחפשת מתכון לסלט סלק של פעם
<< ההודעה הנוכחית
15/04/08 11:55
351צפיות
שלום לכולן, זכור לי סלט סלק מתוק-חמוץ שסבתא שלי היתה עושה, אבל אין לי מתכון. הסתכלתי על המתכונים שפירגה העלתה, אבל לא נראה לי שמדובר במשהו עם שום... האם למישהו יש מתכון פשוט וטוב לסלט סלק?
בנוסף אשמח להמלצות נוספות לסלטים קרים לפסח - סלט כרוב טעים, סלט חצילים ועוד כיד הדמיון הטובה.
תודה לכולם מראש...
סלט סלק של חנהל'ה
15/04/08 13:28
91צפיות
סלט סלק של חנהל'ה


5 ראשי סלק יפים מנוקים היטב אותם בישלתי במשך כשעה וחצי (בודקת בעזרת חוד סכין שאכן התרככו).

מצננת וקולפת ואז חותכת לקוביות.

לאחר סיום החיתוך מתבלת בכ- 3 כפות שמן רגיל, ככוס וחצי סוכר, מיץ מ-1 לימון סחוט טרי, כ- 1/4 כוס חומץ, כ- 1/4 כוס חומץ אורז, קורט מלח, ופלפל שחור.

מערבבת היטב, משהה קלות, בודקת טעמים ואם יש צורך אזי עוד קורט מלח או עוד מעט מאחד ממרכיבי התיבול.

לאחר השהייה של לפחות חצי שעה אפשר לבדוק את הטעמים.



זה הכל... ולהדגשה אני מבקשת להזכיר את חומץ האורז.... שעושה את כל ההבדל (לא יודעת מדוע... עובדה!)
לא חובה החומץ אורז.... זו אופציה בלבד.... יוצא טעים גם בלי
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
CLCL, תודה רבה!
15/04/08 13:47
8צפיות
מיס ילון... אנחנו מכירות "במקרה"?
15/04/08 14:17
9צפיות










CLCL, לא נראה לי שאנחנו מכירות...
15/04/08 14:44
5צפיות
אני חדשה בפורום
ברוכה הבאה לחברת צוות האינטראקטיב....
15/04/08 15:08
4צפיות
של ילון.

חג שמח
CLCL, תודה!
15/04/08 15:10
3צפיות
אני אכן נציגה של בית העיצוב ילון, כפי שמרמז שמי, אבל אני מקפידה שלא לפרסם את מקום העבודה שלי שלא לצורך, כדי לא לערבב שמחה בשמחה... ושוב תודה על המתכון, אנסה אותו לקראת החג.
º
בשם המשמש שלך יש הפניה לאתר "שלך"...
15/04/08 15:18
3צפיות
CLCL, זה אכן אתר שאנחנו מנהלים,
15/04/08 15:25
6צפיות
אבל אני ממש לא מכריחה אף אחד להיכנס אליו (למרות שהוא נפלא, כמובן ). מתוקף עבודתי אני מסתובבת די הרבה בפורומים, ומגיבה בהם כשזה רלוונטי לעבודה שלי. לפעמים אני מגיבה גם כשזה לא רלוונטי לעבודה, כמו במקרה הזה שבאמת חיפשתי מתכון. אני מבינה שהפורום חשוב לכם וכאמור אין לי כל כוונה להגיב שלא לצורך רק על מנת לפרסם את החברה שבה אני עובדת. מקווה שהבהרתי...
סלט חצילים בשום וסילאן-לדעתי הסלט
15/04/08 15:14
4צפיות
חצילים שום טחינה וסילאן-פירגה
סלט חצילים בנגיעות טחינה וסילאןו pirge   [מצורף קובץ jpg]   ו
13:26 | 18/08/07


        סלט חציל בנגיעות טחינה וסילאן/פירגה


סלט חדש נפלא וטעים במיוחד ,בטעמים לא שגרתיים שהחציל אוהב/פירגה

קולים  4  חצילים גדולים
מוציאים את תוכן החצילים ומסננים לניקוז נוזלים

מעבירים את תוכן החצילים - כמו שהוא טבעי-----בלי למעוך---- לקערת הגשה יפה  

בוזקים מעט מלח     -       בלי לערבב

יוצקים בכף שכבה  של טחינה  גולמית  שתכסה  את  כל  החציל  (רצוי טחינה היונה)   -    כ-4 כפות  -  לא לערבב

מפזרים מעל לטחינה באופן שווה  4 שיני שום בשרניות ושמנמנות -----כתושות

מעל לכל יוצקים בתנועות סיבוביות  כ-3-- 2 כפות סילאן תמרים

לא לערבב----שומרים במקרר עד להגשה

אפשר להכין כשעתיים לפני האירוח

                                מעבירים לצלחת האישית עם כף גדולה שאוספת את כל התכולה מהקרקעית עד למעלה.
תהנו

פירגה, תודה. האם אפשר לקלות את החציל
15/04/08 15:17
1צפיות
בתנור או שחייבים לעשות זאת על אש פתוחה?
אפשר לקלות.אמא שלי קולה על מחבת עטוף בניר
15/04/08 15:27
2צפיות
כסף ולפעמים בתנור....
פרוסות חצילים בתחמיץ מיונז-מיד להכפיל כמות
15/04/08 15:18
3צפיות
חצילים בתחמיץ מיונז ושום-פירגה
מעדן.ו pirge   ו
10:35 | 16/01/05

מאת:פירגה
2 חצילים פרוסים ומושהים במלח  כשעה. מייבשים ומטגנים.
(אופציה-להבריש את פרוסות החציל משני צידיו בשמן  ולאפות בתנור.)

מכינים רוטב:
3 כפות מיונית
3\1 כוס חומץ רגיל
3-5 שיני שום כתושות
4\1 כפית פפריקה חריפה או משולבת עם פפריקה מתוקה- לפי טעם...
מלח לטעם
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה לעיטור
מסדרים בכלי יפה שכבות של חצילים ורוטב ולמעלה מצע של פטרוזליה.
נותנים לנוח כמה שעות מכוסה היטב.
אפשר להוסיף בין השכבות  קוביות של גמבות צבעוניות כבושות ומלפפונים חמוצים.
תהנו
מתכון: סלט כרוב ושמיר-clcl
15/04/08 15:20
4צפיות
מתכון: סלט כרוב ושמיר-clcl

רכיבים:
1 כרוב בינוני
1/2 צרור של שמיר
3 שיני שום גדולות כתושות
פלפל לבן
מיונז מאיכות טובה - כ- 3 כפות גדושות (תלוי בכמות הכרוב)
שמן
חומץ רגיל

אופן הכנה:

לפרוס דק ככל האפשר את הכרוב

להפריד השמיר מהגבעולים ולקצוץ דק

להוסיף את כל שאר חומרי התיבול לערבב היטב.

לטעום ואם יש צורך להוסיף מלח בהקפדה.

להשהות כשעה לפני ההגשה לאיחוד הטעמים.

הערות:


מקור המתכון:
CLCL

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
סלט קולסלאו
15/04/08 15:57
2צפיות
סלט קולסלאו
סלט קולסלאו של חנהל'ה


מרכיבים:


1   כרוב לבן - פרוס דק  

6   גזר - מגורר גס  

1/2 צרור / חבילה  שמיר טרי - קצוץ  

2 כף/ות  שמן  

2 כף/ות  חומץ  

3 כף/ות  מיונז  

1 כפית/ות  מלח  

2 כפית/ות  פלפל לבן  


אופן ההכנה:
לפרוס דק ראש כרוב בינוני .

לגרר גס 6 גזרים.

לקצוץ 1/2 צרור שמיר טרי .

להוסיף:
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
3 כפות גדושות מיונז Helms light
1 כפית מלח
2 כפות פלפל לבן

לאחד הכל

מקור: עצמי


סלט לבבות דקל וארטישוק חמה
15/04/08 15:22
1צפיות
סלט  מ ד ה י ם  זה אשר טעים לי מאוד ואני ממליצה בחום (clcl)


סלט לבבות דקל וארטישוק
****************************

1 קופסה לבבות דקל - לחתוך לעיגולים ברוחב אצבע
1 קופסה לבבות ארטישוק - לחתוך ל 8-6 חתיכות כל אחד
6 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
קורט מלח
1 שמנת חמוצה

לערבב היטב את כל המצרכים. מומלץ להכין מס´ שעות לפני ההגשה
שאלה בקשר לסלט הדקל והארטישוק...
16/04/08 21:03
קופסא - הכוונה לקופסת שימורים?
יש גם לבבות ארטישוק בקופסת שימורים?
כן.יש בקופסאות.אפשר להכין את הסלט גם מקופסא
17/04/08 06:11
צריך לשטוף היטב ולהשרות במי לימון.
º
תודה פירגה
17/04/08 09:48
סלט חצילים מגוון טעמים
15/04/08 15:24
2צפיות



http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=771&msgid=107128821&FlagSybase=1


http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

בבקשה
סלט ולדורף מכל טוב
15/04/08 15:26
3צפיות
סלט ולדורף-פירגה
סלט ולדורף מכל טוב.ו pirge   ו
17:07 | 29/01/06



של פירגה:
החומרים:
6-8 תפוחי עץ חמצמצים מסוג גרנד
ראש סלרי נקי מגורר
חופן צימוקים לבנים
100 גרם אגוזים שונים קלויים על מחבת יבשה (מלך,קשיו,ברזיל)
3  כפות מיונית
2\1 מיכל שמנת חמוצה
קוביות או פלחי  אננס משומר מקופסא
חופן גרגרי רימון טריים ועסיסיים.
מיץ מלימון
כף או שתיים סילאן
מלח ופלפל אחרי טעימה – לפי הצורך ומעט מאד.....

מגישים בכוסות אישיות על מצע  עלי חסה גדולים שטופים ורעננים.
מקשטים בדבדבנים תאנים ואגוזים-ומזרזפים סילאן.
תהנו.


גזר אי אפשר להפסיק לנשנשששששש
15/04/08 15:29
4צפיות
סלט גזר-פירגה
ספר סלט גזר שאי אפשר להפסיק לזלולו pirge   ו
16:59 | 26/10/04


6 גזרים מגוררים
כוס אגוזים שבורים
2 כפיות שמיר קצוץ
4 כפות מיונז
כף מיץ לימון
מלח  פלפל
לקשט ברצועות תפוחי עץ צבעוניים ומעט צימוקים.
תהני,מפירגה

סלט מלפפונים עם שמיר
15/04/08 15:29
6צפיות
סלט מלפפונים עם שמיר
סלט מלפפונים עם שמיר

מאת: clclו   19/01/08 | 10:51

8 מלפפונים
רבע צרור שמיר טרי
4-5 כפות חומץ לבן
2-3 כפות שמן
3 כפיות סוכר
מלח


פרסתי את המלפפונים לפרוסות דקות, הוספתי את השמיר הקצוץ ואת שאר מרכיבי התיבול.

זה הכל - מעדן!
כרוב מנצח בפיצוחים-בפסח לוותר על המג'יק
15/04/08 15:30
2צפיות
סלט כרוב בפיצוחים-פירגה
סלט כרוב מג'יק ברוטב

שקית וחצי כרוב חתוך מוכן (קונים בשקיות איפה שהירקות בסופר)
קופסה מג'יק (מנה חמה)  אטריות בטעם עוף (לא לקנות טעם אחר-לסלט הזה פשוט לא מתאים)
100 גרם צנובר
100 גרם שקדים מולבנים
100 גרם שומשום
3 כפות שמן רגיל לטיגון
רוטב:
מעט פחות מחצי כוס שמן רגיל
4 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כף אבקת מרק עוף
את התכולה של השקית בטעם העוף שנמצאת בתוך המג'יק
להכניס הכל לצנצנת ולשמור במקרר עד לפני ההגשה.
לטגן בשמן את השקדים והצנובר ולהזהיב
להוסיף את השומשום לדקה ולטגן ביחד
שהכל יהיה מוזהב ולא חום.......
לפני שהאורחים באים.
לקחת קערה יפה שקופה
לשים את הכרוב
את הפיצוחים
ולפורר את האטריות  מקופסת המג'יק לחתיכות קטנות. (לא לבשל—ישר מהקופסה)
לערבב ביחד.  האטריות תוך דקותיים, יתרככו.
את הרוטב להוציא מהמקרר---- לשקשק היטב ולצקת מעל.
זה סלט כל כך טעים שתקבלי המון מחמאות אם תכיני אותו.

תהני

ויש מגוון עצום במאמרי הפורום ב.....סלטים
15/04/08 15:31
1צפיות
בהצלחה ותהנו וחגשמח
וואו, תודה רבה לכל העונות!
15/04/08 15:33
תכננתי להכין שני סוגים של סלטים ועכשיו נראה לי שאכין עשרה
חג שמח!
º
חג שמח וטעים גם לך
15/04/08 16:18
פירגה על הבוקר הבטן מקרקרת לי...בוקר טוב
16/04/08 05:51
לך אישה מקסימה ובשלנית מעולה...חג שמחחחחחחחחחחחחחחחחחח ונעים לך ולבני ביתך.
º
נירה,חג שמח
17/04/08 06:10
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום